- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hol van, hol van? Egyelőre megint itt, a kéthetes totális kitiltáson most járt le bő félórája! Juhúúú.....
(egyszer össze kéne már számolni, mennyi banánom gyűlt össze az idők során)
A két hónapos bünti, ami elősegítette a totális jegelésemet, az még tart, de úgyis van másik covid topik, mondjuk ott páran a sapkájukon ugráltak, mikor megjelentem.
Vannak neki testhez álló kérdések is ráadásul...
Hun vannak ezek? Remélem nem adnak könnyű és gyors lehetőséget fegyelmezőimnek, hogy.....szóval megy ez nekem magamtól is. Gondolkodom valami pszichológizáló blogon úgyis, ami az önkéntességről fog szólni. Igen jó téma ez, de leegyszerűsítjük, a két nagy halmaz lélektanát kéne finoman analizálni.
-
Frawly
veterán
Nem, még mindig nem érted. Nem azzal van baj, hogy idejöttél, hanem előzmény nélkül úgy kezdél el nekem beszólogatni agresszívet, hogy én nem bántottalak, és ez elég gáz. Mert nem várod ezt olyantól, akinek nem adtál rá okot. Értem, hogy ki nem állhatsz, akkor ignoráld a hozzászólásaim. Előre is kösz.
Meg lehet ezt oldani kulturáltan, nem kell ide semmilyen radiátor, se olaj, se villany, se kombi. Ezt kéne a modikollégának is megtanulni, hogy a moderátornak is korrektnek kell lenni, és nem pofára intézkedni, meg sunyi módon, előre szólás, tájékoztatás, megbeszélés nélkül már rángani is rá a törlés, kitiltás, stb. gombra, indoklás, megfontolás, egyeztetés nélkül.
-
Frawly
veterán
Természetesen a kábel számíthat. Két esetben:
1) analóg átvitelnél
2) digitálisnál, ha annyira selejtes, annyira irdatlanul rossz minőségű a kábel.Illetve ugyanilyen alapon számíthatnak a csatlakozók, kábelhossz, elvezetés helye is. De itt most a hittételbeli extrém vadításokról volt szó, mint pl. a denevérhallású (192 kHz-es mintavételezést állításuk szerint kihalló) audiofilekről és hasonlókról.
A 2000 dolláros USB kábel, meg a 3000 dolláros tápkábel az egyik fenti 1)-2) kategóriába sem tartozik, az tipikus snake oil, ahogy a nemzetközi irodalomban hívják.
-
Frawly
veterán
Hú, ezt ne kezdjük már veled is előröl. Most lettem megszabályozva, hogy Linuxról nem írhatok a linuxos OFF topikban, most erre az jön, hogy erről sem írhatok, és tényleg az lesz, hogy csak arról lehet, amit ti itt megszavaztok, és ráragasztott illetékbélyeges engedélyre szabad írnom, abból is csak olyat, amivel egyetértetek. Ha tényleg ennyire ki nem állhattok, inkább akkor befejezem a linuxos topikok látogatását, mert ez így már nagyon gáz. Hidd el, nem akarok balhét, vagy bosszantani az ittenieket, mert abban semmi jó nem lenne nekem sem, hogy csak úgy heccből hergelgessek embereket, hogy moderátornak kelljen mindig idejárni takarítani meg rendet tenni. Most még az sincs, hogy hú de hosszút írtam, és kivuggad a szemetek, mert olyan nehéz elolvasni. Kétszer 15 sor volt az egész. Ha meg hifista vagy, akkor meg biztos magadra vetted, vagy nem értesz vele egyet, de akkor meg azt írd, ne azt, hogy milyen topikba meg hová írhatok, meg kérhetek elnézést, hogy merek fórumozni. Ez most itt merült fel, itt írtam róla, nem értem, hogy ez az OFF-ba hogy nem fér bele.
-
Winen nekem is a TC működött, de valahogy itt nem kellett MC, felraktam, megnéztem. Meg amit mondasz is, elég sok plugin van a Nemohoz is például, azt állítom be hozzá, amit akarok használni, meg egyszerűn adott DE-hez az harmonizál, ami alap. Kivétel volt az Ubuntu, mert a Nautilust mindig lecseréltem Nemo-ra.
Persze a koma pálcikaWM-et használ és nem érti, mi miért használunk tök kényelmes fájlkezelőt!
-
Dhampir
félisten
Azért nem másutt tettem fel a kérdést, mert Frawly hozzászólására reagáltam, és azzal kapcsolatban kérdeztem rá a progira.
-
A 8570p-t nem akarom fixálni sehová, mert hurcolom, de most, hogy említed ezt a hanyattegeret.....van egy pici bill a a TV-hez, amin tapipad is van, annyi ilyen látszatra haszontalan bizbasz van itt szanaszét. Mondjuk még ezzel a távbillentyável sincs megoldva a dolg azért.
(#19459) F34R
Meg amúgy se rossz, mivel 5,5 évig csak azt használtam PC-ben. Egy normálisabb APU-val el lehet lenni, főleg mivel nem játszottam semmivel..... Ez a desktopban switcherozás viszont érdekes lesz majd, nVidia-t nem veszek az nyilvánvaló.
De mi a szart hurcibálnak ezek a pilóták, hogy ilyen járgányokat vesznek? Lehet mégse leszek pilóta....
-
&(#19276) Frawly
Ezt így ketten megoldottátok, kösz az ötletet! Szerintem ez annyira egyszerű, hogy ha nem így keresek rá, soha meg nem tudom, hogy régóta működik a Samsung fw update Linux alatt is!
Firmware Update Utility Manual
Samsung_SSD_850_EVO_EMT02B6Q_Win.iso
Samsung_SSD_860_EVO_RVT04B6Q_Win.isoA firmware-eket innen lehet leszedni.
Ezeket le is szedtem, ha nem olvasom a manualt, biztosan nem vettem volna figyelembe ezeket a Win.iso elnevezés miatt. Unetbootin-nal kiírtam, a tartalma alapján tényleg gyerekjáték lesz frissíteni a firmware-t!
-
Frawly
veterán
Nem, nem értek hozzá, valóban. A Burdában olvastam róla egy cikket. De ha nem értesz egyet, nyugodtan lehet cáfolni, hogy mennyivel értesz jobban hozzá. Nem mintha engem személy szerint érdekelne, vagy verseny lenne, de ha te akarsz engem hülyének feltüntetni, szakmai konkrétumot írjál, ne ilyen fölényeskedő ehhez is értesz megjegyzést. De kb. ezzel a CD-telepítős témával is csak addig jutottatok, hogy szerintetek oká, de azt már senki nem tudta leírni, hogy milyen alapon.
Amihez nem értek, arról előre szoktam írni, volt itt múltkor is egy kolléga, aki secure bootról, meg ujjlenyomat-olvasóról, meg RAID-ről kérdezett, és kapásból azzal kezdtem, hogy nem értek hozzá, mert nem használok ilyet, kérdezzen meg inkább mást.
Egyébként bakelit engem is csábítana, de nincs hozzá se helyem, se időm, se lehetőségem, hogy mindent beszerezzek, tároljak itt a külföldi albérletben. Kell egy csomó hely, normális lemezjátszó, normális hangfelszerelés, tűk, stb., ahhoz, hogy tényleg jól szóljon, találni kell jó forrást, ahol jó állapotban lévő lemezeket lehet venni. Nem, az ZeeBay, meg a Fosmazon nem jó, sem a Vatterka, mert ott nem látod milyen állapotban van a használt lemez. Ez egy olyan hobbi, amihez kell egy csomó idő, pénz, hely.
(#19061) sh4d0w: a dinamika mindenkinek számít. Nem csak a DJ-knek meg hifistáknak, hanem bárkinek, aki unja már ezt a dinamikátlan, szétkompresszált foshalmazt, amit a modern stúdiók kinyomnak masterben. Egyébként ezt én mindig is a sors iróniájának tartottam, hogy a stúdiótechnika fejlődött, de a stúdiómasteres b*zi ízlésdivat miatt visszafejlődtek, és az új kiadások rosszabbul szólnak, mint a régiek. Nem, nem azért mert digitális és nem analóg, hanem mert a hangmérnökök, akik a stúdióban kevernek, eleve arra a divatra vannak kiképezve, hogy ilyen szétkompresszált, túlvezérelt, túlhangosított, dinamikátlan fost állítsanak elő, azért vannak jól megfizetve, mert ezt várja el az eltorzult tömegízlés.
Egyébként ez a visszafelé fejlődés a hangeszközöknél is bekövetkezett. A mobil eszközök szerintem egyre rosszabbul szólnak, egyre igénytelenebbek az integrált DAC-ok, főleg telefonokban figyeltem meg, hogy egyre hatványozottabbul szarabbul szólnak, ez már engem is oda vitt, hogy a telómhoz vettem inkább egy Fiio K3 DAC-ot, mert már nem bírtam elviselni a gyári, tompa, halk hangzást, amit a beépített tud, amin még tovább rontott az USB-Jack adapter. Pedig nem vagyok sem hifista, sem audiofil, de már annyira tarthatatlanul szólt, hogy be kellett szerezzek valamit, mert teljesen tönkretette még egy mp3 meghallgatásának az élményét is. És a sok hülye még erre büszke is, hogy micsoda fejlődés, hogy nincs Jack dugó már a telón, meg 100 évig bírja egy töltéssel, csak épp hallgathatatlan f0sh az egész.
-
Frawly
veterán
A bakelitet, kazettát csak a hipszterek veszik újonnan. A régi bakelitnek viszont van értelme, mert eleve sok zenét nem digitalizáltak, így csak bakeliten elérhető, meg a régi kiadású bakeliteknek megvan az az előnye, hogy még nem a mai loudness waros, dinamikátlan, szétkompresszált master van rajta, ezért jobban szól rajta a zene. Nem azért szól jobban, mert analóg, vagy mert a technikai paraméterei jobbak lennének, hanem mert még normálisan keverésű zene van benne, ami nincs torzulásig hangosítva, meg vannak a zenében benne rendesen halk és hangos részek.
De lényegében a DVD Audiónak is azért van értelme, mert van egy csomó olyan külön kiadású album, anyag, amit csak ezen adtak ki.
Modern bakelitre épp azt a torzulásig szétkompresszált digitális mastert teszik rá, mint CD-re, így megszűnt az értelme. Ennyi erővel nem csak CD-n veheted meg, de FLAC-ban is. mp3-ban nem nagyon árusít senkit, el kell keserítselek, a lossy streamek aac vagy ogg formátumban vannak, a lossless FLAC, APE, de vannak már olyan online zeneárusító oldalak, ahol hi-res DSD is vehető, letölthető.
Egyébként az SACD is nem azért szólt jobban, mint a sima AudioCD, mert DSD, meg nagyobb felbontású, hanem mert eleve másik zenei mastert tettek rá, így akkor is jobban szól, ha CD minőségben grabbeled le.
Szóval egy normális LP lemezjátszónak abszolúte van értelme. Főleg, ha normális, jó állapotban lévő, nagy LP gyűjtemény is van mellé, amit tudsz rajta hallgatni. De megnyugtatlak, hogy a YouTube-on unboxingoló CD-s hülyegyerek nem LP-zik, nyomatja a iTunesból meg Soundcloudból a mp3-ból sample-ingolt tucc-tucc-át, és még bottal sem piszkálna meg egy klasszikus LP-t.
-
Frawly
veterán
Ez van, az Ubi elment sajnos teljesen corporate bullshit irányba, lényegében teljesen elwindowsosodott. Akinek erre van igénye, tegye vissza a Win10-et, a corporate bloatot, öltönyös-nyakkendős bullshitet, és konzumeridióta felhasználóbarátságot, egyszerű kezelhetőséget ott is megkapja, de legalább minden szoftvert fog tudni futtatni, meg nem lesz a driver sem semmihez akadály. Ha meg linuxozni akar valaki, annak a jó oldalát élvezni, akkor tegyen fel egy nem corporate disztrót az Arch-vonalról, vagy valami független (máson nem alapuló). Nem azért, mert afelé vagyok elfogult, de sajnos az Ubuntu, Red Hat, Suse vonal teljesen elwindowsodott, a Debian-vonal még tartja magát, de az meg nem rolling.
Persze aki ért hozzá, Ubuntu-vonalon is el tudja kerülni és távolítani a Snap és egyéb szemetet, de aki erre képes, az viszont képes más, akár rolling disztrót is használni, és nincs rászorulva, hogy nagy cégek védjék meg a saját idiotizmusától, LTS-ses szárnyak alatt.
-
totron
addikt
Hát én ezt tökéletesen értem, de van egy vékony határvonal krónikus beragadtság és önmagába - talán még egészségesen is - visszaforduló, cirkuláló hobbi között. Ha jól megfigyeled nem is a hobbiról volt szó, hanem hogy az ellenoldalt nem tudja elengedni. Ez már messze nem a szimpla saját öröm művelése.
-
Frawly
veterán
Nekem még ergya netbookon, lassú netbook HDD-vel sem volt soha az Arch frissítése kb. 10 percnél több. Normálisabb gépen, SSD-vel meg aztán pláne másodpercek kérdése, akkor is, ha 100+ csomag frissül, főleg, hogy a zstd tömörítés bevezetése óta még jobban felgyorsult a pacman, lényegében már csak az idő, amíg a frissítések leérnek a netről, de ha szar neted van, akkor nem rollingot kell használni.
-
F34R
nagyúr
Kozben radkerestem, hat igen ez az Arch szarmazasobol jon, ott tobb csomag valtozik meg egyik pillanatrol a masikra, lesz mas fuggosege, vagy kezzel kell belenyulnod, ezt az Arch fooldalan szoktad altalaban latni [link] Debian alapu disztroknal altalaban ez megfontoltabban megy.
-
Ennek azért nézz utána...
Minek? Leírtad mit csinálnak, nem? Normális webshop ilyet nem csinál, leírtam amit ezzel kapcsolatban tudok, ha félidióta ember dolgozik a boltban és trükköznek.... mindegy, akkor vásárolj náluk. Már az is jelzi a szakértelmet, hogy a nagykerekre kenik, hogy ilyen vagy olyan oprendszer van vagy nincs az eszközön. Ilyen szintű dilettantizmust nem sokat hallottam mostanában.
A Dell felrakja az általa átszabott Ubuntu-t, a nagyker meg az éj leple alatt az orig csomagolás alá lopózva lepiszkálja az a gépről. jajistenem........
Egyébként megállapítható a gyártói azonosító legalább két helyen(doku és eszköz) és egyezik?
-
Ez a hiánya szó mit jelent? Nem arról van szó, ami alapból nincs aktiválva, de about:config-ban 5s alatt be lehet kapcsolni? Firefox OpenGL kompozittálásának bekapcsolása témára gondolok konkrétan.
(#17221) Frawly
Tetted fel a lófaszt, virtuálban szoptál vele, az azért nem ugyanaz, mint ha felteszek valamit és 10 perc múlva elkezdem használni és még hónapok múlva is használom.
Pedig haladni kéne, mert mondom, jön a homed.
A qrvannya, még ez is!
Jól kib*-nak ezek veled.
AMúgy nem tudom mi a ragya ez a homed, de így nem is remeg miatta a térgyem. Halkan mondom, mert jobban tudod, mint én, hogy arrafelé rohadt drága a pszichómókus és ha ez így megy tovább, szükséged lesz rá.
Mi van olyankor, mikor pár percig nem rángat az ideg a systemd gondolatától? Végül is csak használsz valamilyen múködő disztrót gondolom. Hogy bírod? Kell szedned valamit? Macskagyökér, xanax, etc?
-
Ez nem a Linux helyzete, hanem az idióta eladó helyzete. Ezek a Vostro gépek vagy Windows 10-zel vagy aktuális Ubuntu-val érkeznek, semmi köze a nagykereknek ahhoz, van-e rajta Linux vagy nincs.
a lehetséges változatok oprendszerre:
forrásOperációs rendszer
64 bites Windows® 10
64 bites Windows® 10 Professional
64 bites Windows® 10 National Academic (STF)
UbuntuGyakorlatilag, ha nincs ott a végén az _UBU, akkor az csak Winx-es lehet, ha UBU nélkülit adnak, az kicsit csalás, ha nem is adják Winx-es áron, akkor a raktárkészlettel csalnak valahogy. Kb 30 eft a különbség a gépek között.
-
Frawly
veterán
Sajnos ez van. A Linux sok gyártónál csak valami alibi, hogy ne kelljen Windowst tenni a gépre. Pedig több értelme is van, mint pl. a FreeDOS-nak. Sőt, még egy elavult 16.04-es Uborkát is szívesebben használnék, mint egy gyártói és demó/adware szeméttel megtűzdelt, előtelepített Win7-10-et.
Persze ezeknek a Dell gépeknek elég jó a Linux-kompatibilitása, úgyhogy lazán felpattinthatsz rá bármilyen új disztrót. Nem probléma mi van rajta. A Windows hiánya is csak akkor fontos, ha nem akar valaki fizetni érte, vagy mert meg akarja úszni, vagy tényleg nincs rá szüksége. De még megúszni is jobb, mert jól megdobja OEM-ben is a gép árát, míg ha OS nélkül vagy Linuxszal lett véve a gép, akkor még mindig olcsóbb hozzá az eBayről meg hasonló oldalakról egy újrahasznosított, használt OEM Win10 termékkulcsot venni, feltéve, ha valakinek tényleg Windows kell.
Nagy cégeknél meg aztán végképp nem probléma, mert ott hegesztik rá azonnal Volume licences Windowst, amit használnak, és azonnal kapcsolják is be a céges domainban, AD-ba.
-
Cyrin
addikt
tegnap sikerült megoldanom a Canon nyomtató scan problémát, és láthatóvá tenni a nyomtatót a "sane" számára, így már kezelik a frontendek (xsane, simple scan), így lecserélve a buta scangearmp gyári programot.
A lényeg, hogy a canon újfajta potokollt használ, amit a sane (még) nem támogat.
Először frissíteni kell a sane-t, innen. Sokaknál már ez megoldja a prblémát. (valószínűleg az újabb kiadású nem rolling disztókban már eleve frissülni fog a mostani 27-es verzió 28-asra, én LTS-t használok)
Ha nem oldódik meg, ahogy nálam se, akkor jön ez, Itt szépen leírja a problámát és a megoldást is.
Ezután már látni fogja a simple scan is a nyomtatót.Itt pedig megtalálhatók az updated canon driverek. Mert a canon oldaláról nem a legrissebb tölthető le, pontosabban csak néhány canon oldalon van feltöltve a legfrissebb (pl india, franciaország, stb.) Ez az első lépés ezt feltenni (multifunkciós tintasugaras esetén a cnijfilter2 és scangearmp2 csomagok vagy innen a ppa-ból vagy levadászva a legújabb verziók a fent említett canon oldalakról)
Ez most lehet hogy offtopic itt, de itt kezdtem el mondani a problémát.
-
Frawly
veterán
Ezt tényleg gáz. Mint ahogy sok gépen BIOS-t még mindig csak Windows alól lehet frissíteni, vagy mert más módszer nincs is támogatva, vagy van, de adott esetben nem megy. Az ilyenekre sajnos fel kell tenni Windows-t. Nem kell megvenni, mert a MS oldalról letöltöt lemezkép aktiváció nélkül is vagy 90 napig működőképes, ez elég is ahhoz, hogy valaki BIOS-t frissítsen, vagy aktiváljon valami terméket, játékot.
-
-
Volt egy olyan bug 19.2-től hogy játék indításakor a képernyő alsó és jobb oldalán maradt egy minimál csík az alatta lévő háttérképből.
Nemrég nekem is volt egy boot után olyan, hogy alul egy csík teljesen átlátszó maradt és a hátteret láttam, de aztán rájöttem, hogy előző nap kipróbáltam a transparent panel appot!
Amúgy nem parázok az új hw-től, mert vagy megoldom LTS-ben, mert hát csak nincsenek ott sem bebetozva a régi csomagok, ha meg nem akkor jön a rettenetes rolling! Azzal is elvagyok egyébként, főleg ha van kedvem bíbelődni kicsit, de amúgy meg jó froclizni a rollingosokat néha, hogy milyen sz*r!
(mert néha az is amúgy)
(#17135) aprokaroka87
Kéklufi szaktárs van oda ezekért a fura mobilokért, van a másik amit afrikai bennszülék raknak össze kunyhókban kézzel, az is defasza, mer'hogy fairtrade.
Mondjuk elképzeltem hirtelen, hogy Frawly vesz az előbb linkelt telóból és elkezdi rá felrakni a Gentoo-t!
-
-
félpasszív AMD -ez mit pontosan? Valamit nekem is néznem kéne lassan a jelenlegi AMD APU helyett, de ezek a Vega 8 meg 11 elég nyűgös, ahogy olvasom pár hsz-ben. Túl drágát nem akarok, mivel DDR3 platform miatt így is mindent cserélni kell, max a meghajtók maradnak.
Valami olyan megoldás kéne, hogy most se lenne dVGA, de a régi lőtézős játékokkal újra elbíbelődnék, COD, MOHAA, etc..
Erre nincs valami javaslat, minimum mit érdemes venni?
-
Apollyon
Korrektor
Nem tudom pontosan hol, de ezeket ki lehet kapcsolni, meg fullra le lehet csupaszítani a dózt. Attól persze még bloatware marad, és a frissítésekkor néhány dolgot újból be kell állítani.
Én is játékra használom a wint, engem mondjuk nem zavar, van rajta böngésző meg steam, ja és egy epic store, azt heló.
Ja, ha meg már windóz, akkor a klasszik winamp is. -
Linuxon akkora nyugi van ehhez képest...
Pont ez az érzés, ami nekem is egyből feltűnt és nagyon óriási a kontraszt. Szerintem ha nekem egy hónapig Wint kéne használnom, idegbeteg lennék.
A Mint Cinnamon bebootol és nyugodtan várja, hogy akarok-e bármit csinálni, nem él önálló életet, nem azt látom állandóan, hogy hol ez a valami ugrik fel, hol amaz! Agyrém, hogy minden szar a pofámba mászik, hogy frissítenem kell! Na én frissítettem is a bekapcs gomb agyonnyomásával. Így is félórámba telt, mire egy rohadt SSD-t sikerült gyorstesztelnem! Gondoltam, ha már van licenszes HDS-em, pár évente kéne használni is, meg is bántam.
És ebből lesz jövő év elejére egy milliárd... Agyrém...
És ennek igen jó részének tök felesleges, hogy ez a trágya legyen a gépén. Szörnyű, hogy a mai információ elérési lehetőségek mellett gyakorlatilag az emberek sokkal butábbak, mint 30 éve voltak. Na persze az infotech épp a butításukra van jórészt használva.
-
Ne a magyar gigabyte oldalt nézd, hanem a nemzetközit, a magyar le van maradva általában.
Ó bazzz... tényleg, mindenütt ez van, összes gyártónál, mégsem esett le nekem.
Annyira durva hangja nem lehet ezeknek, de most ezt említve, nem valami jó hűtése van egy erősebb procinál!
(#15982) Frawly
Nézd, azzal, hogy Win 10 kell neki, semmi baj nincs önmagában. A játékgépemen nekem is az van fent, mert ugyebár az AAA-s játékcímek mégis csak azon mennek. Persze, morbid egy linuxos topikban arról vitatkozni, hogy a 2k-s vagy a 35k-s MS adót fizessük-e meg, mert azonnal kézenfekvő a válasz, hogy egyiket se, használunk Linuxot helyette. Főleg, ha játék nincs a képben, BOINC-nak meg szerintem van linuxos kliense.
Na látod, a fejezet végére meg is válaszoltad!
Egyedül az AAA gamenál érthető vagy ha tényleg fontos valami spéci program miatt, de cigam kolléga még valamennyit konyítana is a Linuxhoz, ha kicsit odafigyelne!
Ilyen újrahasznosított licencet nem csak eBay-en lehet kapni, hanem bármelyik ilyen online árusító oldalon. Az eBayt csak azért írtam, mert ott a legkönnyebb ezekre rátalálni.
Ajajj, időnként a BB topikba is bedobnak ilyeneket, mufurcok morognak is. Minap a Win7 kampeca miatti akciót én is olvastam valahol. Szerintem én még bírom Winx nélkül, ha már akkor nem kellett, mikor jogtisztán ingyen lehetett volna a HP akksi alatti matrica alapján.
Pedig egyszer úgy megnézném, de anno a beteg UV500-as miatt használtam a 8.1-et a HDS tesztelés idejére, hülyén hangzik, de tényleg minden bajom volt, egyszerűen megkönnyebbülést okozott visszabootolni Cinnamonra! Lehet, hogy ez ilyen pszichés dolog is részben, de a valóságban is fájt! Feláll az asztal és utána méf egy percig bukkannak fel beinduló programok, a frász tört ki komolyan tőlük! -
Köszi, akkor csak be kell néznem a YT-ra, nem kedvenc forrásom sajna, mert egyszerűen nincs hozzá türelmem, ugyanazt csinálom, mint a leírásoknál, hogy pillanatok alatt átpörgetném, leírásoknál kiszúrom hamar, ha van valami értékelhető, de videónál.....
bár nem tudom win10-el mit mutatna, de nem is vagyok rá kíváncsi...
Én nagyon kíváncsi vagyok most már, nehezen tudok ellenállni ennek a 2eft-s ebay-es Winx-nek!
Szerencsére találtam a BRIX weboldalon adatlapokat és a boxok egy része 2,5"-os sata meghajtót is tud fogadni M.2 mellett, bár ezen az oldalon csak i3-i7 Skylake-ek vannak. Lehet, hogy itt megtaláltam a többit is.
-
Nézegettem ezeket is valóban, de drágákra emlékeztem, de gondolom csak böngészős gépnek elég ez a J meg N sorozatú processzor is, fogalmam sincs ezek mit érnek. Jól meg kell ezeket nézegetni, mert a meglévő memókat és SSD-t raknám bele, viszont amiket eddig néztem, mind M.2 sata-s volt, ha ez megoldható lenne és mobilizálni tudnám egy AP-s routerrel, dobnám is ki az ólajtó méretű PC házat.
Úgy nézem a két közérdekű topik mellé kell egy harmadikat is csinálnom, valami Rontásküldő asszonyok topikját, mert itt a kollégák nagyon tárgyalgatják, milyen eBay-es meg más Windows-t érdemes használni meg egyáltalán ilyent írni Linuxos topikba, hogy Windowst fogok rakni a gépre....szóval jön a rontóasszony/wudu/védjenmegtégedselmeczigabinéni topik!
Utóbbi tűnik legkárosabbnak.
-
Frawly
veterán
De amiről én beszélek, az egy frissesség szerinti szűrés/rangsor lenne. Akinek nem ez számít, nem ennek mentén szűrne. Ennyi. Aki akar, szűrne felhasználószám szerint, vagy támogatási idő alapján, vagy csomagszám szerint.
A frissesség ellentétét egyébként senki nem keresi. A régi csomagok esete nem egyenlő a stabil konzervatív disztrók csomagjaival, a kettő teljesen más. A stabilitásra sokan hajtanak, arra viszont senki, hogy a legelavultabb csomagokat használja.
-
Frawly
veterán
Szerintem egy CERN kaliberű intézménynél van csak értelme igazán a Linuxra váltásnak. Ott elvileg csak nem ilyen ECDL Mancika szintű felhasználók vannak, és dolgoznak ott annyira műszaki koponyák, meg infós vénák, hogy nem okoz nekik gondot akármelyik opensource alternatívára átállni, és úgyis házon belül fejlesztik a legtöbb belső használatú szoftvert, így tudják nélkülözni az MS-t. Nem véletlenül volt saját Linux disztrójuk is, a Scientific Linux, ami igaz nemrég megszűnt, de úgy hallottam, hogy helyette CentOS-re álltak át, ami szinte ugyanaz.
-
Frawly
veterán
Nemrég olvastam, hogy egy indiai város iskolái is átállnak. Reméljük nem jár úgy egyik projekt sem, mint München, ott nagyon inkompetensek álltak hozzá az átálláshoz, egy ilyen külső szolgátató cég bebetonozta őket egy ősrégi Ubuntu 10-es verzióba, aztán csak a kínlódás ment vele, így jobb is, ha inkább windowsosnak. Azzal nem tesznek szívességet a Linuxnak, hogy rosszul használják, meg szenvednek vele.
(#14934) F34R: igen az ázsiaiak külön disztróval szoktak nyomulni. Nem a politikai cenzúra miatt, de a nyugati nagy disztrókban az ázsiai karaktertámogatás, vertikális írásirány nem mindig teljesen jól támogatott, meg az ázsiai emberek egész más beállításokkal szokták használni az OS-t, más beviteli eszközökkel, más stílusú alkalmazásokkal, mivel a kulturális különbség is hatalmas. Nem véletlen, hogy Ubuntu-vonalon is külön Kylin disztró volt. Ezt el kell fogadni, ők nagyon máshogy vannak bekötve kulturálisan, és nem is hajlandóak a saját kulturális burkukból kijönni, oda vannak bezárkózva.
-
-
Frawly
veterán
Nem kell ehhez csajnak lenni. Mostanában több angol fiatallal járunk együtt melóba, egyik sem csaj, a kocsiban mindegyik a FB-ot nyomkodja nonstop, egymással sem beszélgetnek. Ismerősök megosztásait, azaz a nagyon színvonalas macskás, fingós videók, meg okoskodó bölcseleti szólások, meg álhírek, konteó, stb.. Tipikusan az a szellemileg legalja baromság, ami a magyar FB-on is megy. Csodálom, hogy nem unják meg, engem 5 perc alatt a világból ki lehet vele kergetni.
-
Apollyon
Korrektor
A sok birka, LOL
Pont, hogy annak kéne haladnia a korral, aki még mindig azt a már lejárt fészbukot toljaarról nem beszélve hogy erőlteti másokra.
(#13795) F34R: The Social Network (2010)
Ebben a filmben egész jól összedobták a sztorit, és hogy hogyan jutott el a 2010-es szintig (amikor még használható volt). -
F34R
nagyúr
Sajnos az atlagembernek a digitalis minimumhoz van meg az inteligencia szintje.. ez kifejezetten igaz a (Uhhh ezert mit kapok) nokre. Teny, hogy FB-n mindenki megtalalhato (altalanositva), de akkor sem valo privat kommunikaciora. Kesobb ha akarja akkor ugy is megosztja amit akar, mert felnotte valik. Milyen tanarok az ilyenek?
-
Apollyon
Korrektor
Nekem most csak egy windowsos gépem van, egy winX pro amit 2016-ban telepítettem a gépre. Azóta tökéletesen működik. Igaz, csak játékra használom.
A hírek hallatán meg most októberben letiltottam a frissítéseket, így nem tudja ms nekem szétcsicskítani a dolgokat.
Reklámok nincsenek, meg mindent ki lehet kb. kapcsolni. Őszintén szólva jóval jobb a winX a hülyeségei ellenére is, mint a már régi win7 a maga hülyeségeivel.
Persze a Debianomhoz képest még mindig elavult, ócska, krenkölt kódhulladék az egész winX.WinX kémkedésre meg bekonfigoltam egy ilyen anti-kémkedő cuccot: O&O shutup10
Elvileg belenyúlkázik a registry-be, de nekem megér ennyit ez a "veszély" hogy legalább biztonságban érzem magam, hogy nem tud haza jelentgetni a keylogger meg egyéb ms dolgozóit érintő élményfunkciók. Aztán lehet csak illúzióban élek.
Egyébként ez a progi azt csinálja, hogy valóban letiltja a telemetriát, meg egyéb kémkedő cuccot, nem csak fantom kapcsolók vannak benne mint a winX beépítettje.
Annyira túl is küldtem a dolgot, hogy még a mikrofont is leoffolta. Azaz, működött, meg detektálták a programok a hangot, pl. audacity-vel is tudtam a mikrofonnal felvenni és azt visszajátszani, ellenben az internetre már nem engedte ki direktben. Pl. ha játszunk néha, akkor Discordolunk, és nem érzékelte sem a windows, sem a discord, hogy valami nem frankó a mikrofonnal, ugyanúgy működőnek vélték, de nem volt hangom a másik oldalon.
Szóval ha kipróbálod vagy valaki majd ezt az egyébként open source és alapból portable programot, akkor csak óvatosan, mert egyes funkciókat letilthat
De nekem bevált a dolog elvileg.
És be lehet konfigolni frankóra.
-
Frawly
veterán
A Smart Screent ki lehet kapcsolni. A reklámokat le lehet tiltani az értesítéseknél, a Start Menüben meg el kell távolítani a csempéket. Onnantól kezdve nem lesz semmilyen reklám, személyre szabott sem. A jó édes női felmenőjüket szabhatták volna sokfelé, nem személyre, hogy egyenként kell ezeket kigyomlálni, és nincs rá egy komplett beállítás, hogy az összeset ki lehessen kapcsolni egyetlen kattintással, vagy még jobb lett volna, ha alapból nem jelennek meg, vagy be sem tesznek semmilyen reklámot. Azért kicsit gáz, hogy 80 ezer forint egy dobozos Win10 Prof, kifizet valaki ekkora valag pénzt, és reklámot nézetnek vele, a világ szégyene. Ha ingyenes verzióba rakják bele, arra azt mondom, hogy valamit valamiért.
A fiókkezelésnél offline fiókot válasszatok telepítéskor, felhasználólétrehozáskor, különben oltári szopás lehet belőle, ha online Microsoft fiókkal köti össze, olyat csak az ellenségednek akarsz, előre szólok.
Az előtelepített Windows tele van szeméttel, adware-rel, extra bloattal, érdemes lecserélni friss, MS oldaláról ingyen letölthető telepítőről telepítéssel.
-
Vladi
nagyúr
Ezektől én már előre félek... nagylányom most 4.5 fél éves. A kicsi 3.
Mikortól lehet nekik adni számítógépet?Néha tebleten már jáccanak, de ezek a technikák annyira idióta biztosak... a kicsi már rendesen nyomkod rajta mindent. Agyam eldobom.
Mondjuk ezt a dolgot azért szeretném szabályozott keretek között tartani. Jó lenne, ha iskoláig nem nagyon látna vindózt.
Az én gépemen szokták még nézni a dolgoakt, múltkor nem akarták megenni a vacsorát, hát megmutattam egy utcaképet afrikáról...azóta kérik ,hogy nézzük meg afrikát.
Meg ha már videójáték, szeritnem ebből jövő karácsonykor ps3 move lesz. Csak pár gyerekbarát játék kell. Hogy a videojáték eredeti élménye mozgás legyen, ne a gép előtt tespedés. Meg a számítógép alapélménye is inkább legyen deksop és linux....
-
Apollyon
Korrektor
Aaa, lehet hogy régen "trend" volt metalosnak lenni, viszont én még mindig ugyanúgy képviselem ezt a szubkultúrát, és hallgatom azokat a zenéket, amiket akkor, meg foglalkozom újabbakkal is. Illetve, még annyi fejlődés (?) történt, hogy már nem csak a gitár érdekel, hanem a többi hangszer is.
Apropó, benjo-zik itt valaki?
-
-
Nekem nem lenne ellenemre, játékokat nem használom, de az alkalmazások miatt meg persze a játékok kibeszélése miatt se ártana egy ilyen topik, mert igazából nem illik sehová, talán ide az offba illene, de itt már komolyabb agytornák folynak.
Mivel többen erősítik a véleményedet, így ezt is talonban tartjuk. Hogy kik, azt ne kérdezd, mert nincs semmilyen csapat, aki foglalkozna a kérdéssel, én meg csak addig vagyok a kezdő topikban intéző/átirányító, amíg össze nem vonódik, másrészt egy nálam jóval elfogadottabb és hozzáértőbb topiklakónak kéne felkarolni ezt a dolgot.
-
Apollyon
Korrektor
Sőt, az android alkalmazások, maga az android, a kugli is ezt nyomja már két éve, meg abszolút minden. Az mondjuk OK hogy ha weben ilyen lesz, mert a netezők 95%-ának a gépén ott a wingyógy.
De az hogy már pl. KDE-be is, meg gnome-ba is bekerült nekem már agyhalál.
(#4557) bambano: Na ez meg a másik. Mobiltelefonon én inkább az m. verziót preferálom, de azt irtják ezerrel mert ugye nincs reklám, ergo nem éri meg.
(#4556) colomb2: Nekem a hőtérkép, meg a felhőkép ami kell. Előrejelzésnek meg köpönyeg, az eddig mindig bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magyar az űrben
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest