- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0 #24442 üzenetére
Látva a videót, 55 évesen nem néz ki túl jól. Arca totál 60 feletti, a lábai nagyon vékonyak, szerintem idősebbnek tűnik mint amennyi.
Én átlaghoz képest másképp tekintek erre a dologra, súlyzós edzéssel lehet a folyamatot lassítani, összességében egy jobb egészségi állapotot elérni (meg nyilván fizikumot is) és jobban kinézni.
Bill Gates is eléggé meggebedt, pedig ott is van pénz lóvéra...
Tényleg számít, hogyan élsz, mit eszel stb. Gondolom itt látszik az életen át tartó gép előtt ülés nulla sporttal és rendes kaja nélkül.
Jelen állás szerint 44 éves kortól jön a nagy törés, amikor elkezd a szervezet gyorsabban leépülni (öregedni) ha nem figyelnek oda rá. -
válasz
urandom0 #24375 üzenetére
Úgyhogy már csak a nők maradtak...
No itt tud még csak kemény függőség kialakulni, sokba is kerül, hamarabb is halunk sokkal...viszont ez legalább be van nekünk kódolva, quasi ezért élünk.Ami még az alkoholhoz képest is durva, azok az egyre nagyobb, szegénységben élő területeket taroló olcsó drogok. Nevezhetjük őket zombidrognak is, mert kb zombit csinálnak a fogyasztóból.
-
totron
addikt
válasz
urandom0 #24328 üzenetére
Emmá' túl explicit, nem is értem hogy adatott ilyen neked. Rendre nem sikerülnek nálam a frissítések, több Win verzióval sem, több gépen sem, ámbátor leszarom, illetve idegesít is, e 2 határán dance-elek. Ilyenkor a recovery partíciót kellene megnövelni vagy hogy is van? Mondjuk azt követően is ugyanez a jelenség.
-
fatpingvin
addikt
-
F34R
nagyúr
válasz
urandom0 #24153 üzenetére
Hat gondolom:
CachyOS features desktop packages optimized for maximum performance with the latest LTO and x86-64-v3 optimization techniques, as well as improved security and performance enhancements.
meg a masik resze
All kernels are compiled with optimized x86-64-v3, x86-64-v4 instructions and LTO for optimal speed and reliability.
tehat magyarul jobban van optimalizalva a CachyOS, es valszeg valamelyik driver is frissebb alatta, ezert erosebben teljesit.
-
0xmilan
addikt
válasz
urandom0 #24022 üzenetére
Tudtam, hogy melyik lesz ez, mielott kattintottam. Relative gyakran ujra felfedezi az internet es mindig vicces.
Pont a napokban lattam talan r/programmerhumor-on.
Fun fact, hogy nekem is van mergelt PR-om ebben a repoban.
-
fatpingvin
addikt
válasz
urandom0 #23973 üzenetére
nem a dGPU kérdés a macera, hanem a normális support hiánya.
amúgy a nV kártyák is már elég régóta nem akkora szívás mint gondolnánk, a cudNN-el én voltam a veréb és először hülyeséget kezdtem el csinálni, valójában megoldható lett volna sokkal egyszerűbben is. a ROCm mókásabb
amiket írtam azt meg hagyjuk. nem létezik hozzájuk értelmezhető support. -
fatpingvin
addikt
-
Frawly
veterán
válasz
urandom0 #23830 üzenetére
Szerencsére nem csak Gnome és KDE van, vagy egy rakat másik DE, meg ezen kívül egy kazal X.org-os WM, meg néhány független wayland-megoldás. Nem kell mindenkinek 1-2 félét használni, hanem azt teszel fel, amit akarsz, azt úgy konfigurálod, ahogy akarod. A kettő közül egyiket se szeretem, de még a Gnome-ot tenném fel a KDE ellenében, és ezt írom úgy, hogy a linuxos pályafutásom elején sokáig KDE-fan voltam. A Gnome butább, de minimalistább, kevésbé bugos, a két rossz véglet közül még mindig inkább az.
#23835 Apollyon: engem is Win8 űzött el. Az XP-nek megszüntették a támogatását, a Win7-nél már akkor látszott, hogy nem tart ki örökké, csak néhány éve van hátra, a Win8 meg egy fh0schnak tűnt mindjárt kapásból. Azóta sincs jövője a Windowsnak, egyre rosszabbak, ahogy hozzák be az új főverziókat 10, most 11-es még rosszabb, update-ről update-re még súlyosbítják is. Vicc az egész, tényleg nincs jövője, a MS szándékosan egyre használhatatlanabbá teszi. Hosszú távon úgyis a Linux marad, ezt mostanra azoknak is be kell látniuk, akik utálják, hogy egy ponton túl nem lesz más, minél előbb hajlandóak megszokni, annál kevesebb gondjuk lesz később.
Ha visszamennék az időben, már a 90-es évek elejétől is csak Linuxot használnék, tudván, hogy annak van jövője. Még pár évtizedig tuti megy, ha Torvlads nélkül bele is áll a földbe, tuti lesz valami forkja, vagy valami másik unixlike/POSIX-kompatibilis rendszer helyette, ahová 99,9%-osan portolható ugyanaz a workflow (POSIX-shell, kernel, libc, X11+WM, stb.).
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
urandom0 #23924 üzenetére
Fél millás Dell noti, hibákat dobált?
Elég sok notira, gépen próbáltam már Linux-ot, ritka chipset-ekre is (Sis, Ati Xpress, ARM stb) Vga-kra (Matrox, Ati, Mali stb).
Azért az már művészet. Egyedűl manapság amivel szívás lehet Wifi driverek, de azt könnyű kiszűrni. találni listákat a gyárilag támogatottakról.
(Ugye hamarosan nVidia kijön a nyílt driver-rel, úgyhogy ez kiikszelve.)Noname, kínai notiknál lehet még hiba, probléma forrás a tápegység, és a noname SSD vezérlő chip.
-
-
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
urandom0 #23913 üzenetére
Visszatérve a mesterséges intelligenciára: (Dűne)
a számítógépes, gondolkodó gépek és tudatos robotok (és a párjukat fogó emberek) elleni keresztes hadjárat 201-ben kezdődött és 108-ban fejeződött be. Fő parancsolata:
OC Bibliában:" Ne csinálj gépet a emberi elme hasonlóságára ".Azutánmár csak mechanikus gépeket lehetett építeni, illetve az intelligens gépek megtanítotak embereket a gondolkodásukra.
Gondolom löntötték a számítógépeket szenteltvizzel az zárlattól elfüstölt.
-
fatpingvin
addikt
válasz
urandom0 #23882 üzenetére
én szerencsére ezt megtanultam mások hibájából.
kevésbé szimpatikus potenciális üzletfélnek tök simán letagadom azt is hogy van telefonom. nem az ő dolga.
a másik kedvenc az amikor egyszerűen nem képes befogadni az agyuk azt hogy valaki nem használ messengert vagy instagramot. amikor idáig jut az eszmecsere lászik rajtuk hogy egy pillanatra megakadnak, de aztán minden további nélkül felülírják a saját narratívájukkal, és három perc múlva képesek megint megérdezni hogy oké akkor majd írok messengeren az jó?
(mondjuk ilyenkor mókás eljátszani hogy persze írjál) -
fatpingvin
addikt
válasz
urandom0 #23879 üzenetére
ott cseszted el hogy belementél a telefonálásba. soha semmilyen körülmények között nem szabad belemenni a telefonos egyeztetésbe. hívásnak már csak a találkozó előtt közvetlenül van alkalma és ideje.
a hülyétkapokazaprós topikba is leírtam már többször: az a képződmény aki nem képes írásban pár üzenetváltás erjéig értelmesen kommunikálni azzal magánban nem is szabad üzletelni mert csak a baj lesz vele, főleg hogy ami szóban elhangzik azt bárki letagadhatja. tekintsd elsőkörös szűrőnek, ezzel ki lehet szórni az ilyen agyhalottakat, magadnak meg egy csomó fejfájást megspórolsz vele.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
urandom0 #23858 üzenetére
azt mg tegyük hozzá az X eredendően architekturálisan képes arra hogy fut egy fizikai gépen a szoftver és egy teljesen másik gép hálózaton keresztül meg megjeleníti a hozzá tartozó grafikát. ez csak ilyen "így alakult" dolog hogy desktopon a kliens és a szerver ugyanaz a vas.
-
totron
addikt
válasz
urandom0 #23855 üzenetére
De bizony hogy igen. Fair vagy sem. Effektíve a sebesség, ill. annak hiánya volt az indítótéma. Hogy melyik korszakból jön a megoldás, az másodlagos - de értelek (ne feledd, hogy gépi, ill. zsetonkorlátos történetekről beszélünk). Meg minden korban tartotta magát a rigmus, hogy a linux jobb, nem egyszer az ellenoldal hibáit eltúlozva, ami egy igen infantilis módszer. ...Súlyozás és az attribútumok/képességek tárgyalása nélkül (egyedül a korszakhelyes szembeállítás része stimmelt). Ez árnyaltabb ennél, csak az árnyalt verziót nehezebb kompakt és fals slágerérvként odavetni. A Win10 állatmód terheli a háttértári kommunikációs csatornát, mindentől függetlenül is, és igen, ezzel egyben igazzá lett mostanra/most, hogy jobb választás lehet egy linux. Vele szemben. Egyébként jellemzően mindig is lomhább egy linuxi kijelzés már eleve az X szervert meg- és bejárt út miatt is, hiába lokális a kimenet. BSD-knél ez mégügyetlenebb.
-
Siriusb
veterán
válasz
urandom0 #23843 üzenetére
Van igazság abban, amit mondasz; utáltam a KDE-t, de egy-két éve adtam egy újabb esélyt néki, mert az openbox unalmas volt már, s egész megszerettem, azóta is használom. Kicsit felpiszkáltál most a gnome-mal, de a gnome shell-t nem igazán tudtam megszokni, amikor bejött a váltás a gnome 2-ről. Szerintem lustább vagyok annál, hogy most kipróbáljam.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0 #23834 üzenetére
Engem éppen a windows 8 metro horror űzött linuxra annak idején. Már jött a béta vagy mi volt, felraktam virtual gépre, valami kézmozdulatos hülyeségeket kellett csinálni (érted, egérrel) a szokásos start menü helyett, és akkor jött el az a pont, hogy akkor én most linuxra váltok.
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #23816 üzenetére
Rajtam kívül biztos nem érdekel senkit sem, de egészen kipofozták a Gnome Buildert a 43-ban:
Végre felismeri a Dart fájlokat minden további nélkül, lapsávos lett a navigációs sáv a régi lenyíló menüs helyett (de visszaállítható), és a Builder ablaka is átvette azt a GTK4-es funkciót, hogy az egész ablak kap egy színezetet, ha átállítod a szövegszerkesztő színsémáját. Nagyon jó lett így most!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0 #23600 üzenetére
Na végül megoldottam a telefonszám dolgot egy ideje, és azóta kb. mindennap beszélek ezzel a bottal.
Csak az elmúlt héten szerintem egy 8-10 órát biztos ezzel (vele?) töltöttem, ha nem többet.Te jó ég.
Az állam leesik, komolyan. Olyan szintű ez a cucc, és annyira behypeolt, hogy egyik este nem is tudtam időben elaludni, annyira izgatott voltam... Passz, ti hogy vagytok vele, de ez kb. akkora innováció, mint a gőzgép után a benzinmotor, frankón.Szerintem ez sok mindent meg fog változtatni, és rengetegen el fogják veszíteni a jelenlegi munkakörüket. Azt nem mondanám feltétlenül, hogy a munkájukat is.
Már teljesen értem, hogy gúgliék miért rosáltak be. Konkrétan úgy, hogy ez a cucc 2021 után nem tud semmit a világról, kb. mindenre is tud választ adni, és értelmesen, nem úgy, mint a gúgli (searx-et használok amúgy), hogy az első három találati oldal csak fizetett bullshit vagy scam.Ez a publikus, butított chatgpt. Bele sem merek gondolni, hogy a nem publikus, továbbfejlesztett verziója mi mindent tudhat és még többet, űristen...
-
fatpingvin
addikt
válasz
urandom0 #23392 üzenetére
nekem vaan systemd-s meg openrc-s rendszerem is. hadd ne mondjam hogy a systemd-s csak azért az, mert a disztró repói nagyságrendileg nagyobbak, valamint nem olyan macera rendszerkoherens módon fordítani bele magadnak dolgokat (Debian és Alpine a két disztró amúgy...)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0 #23239 üzenetére
humanity to others
Ubuntu is an ancient African word meaning 'humanity to others'. It is often described as reminding us that 'I am what I am because of who we all are'. We bring the spirit of Ubuntu to the world of computers and software.
Ahhoz képest jól tele lett az egész corporate bullshittel.
-
Archttila
veterán
válasz
urandom0 #22958 üzenetére
Nem bloat?
Én 400 csomagbol, és (boot utan) kb ugyennyi rambol elvagyok, nálad mi a helyzet?
(4x ?)
Nyilván attól még hogy bloat lehetne jó, és persze innovatív, átgondolt, meg szép stb. de nem az... Mondjuk tény h egy ideje nem is használok már ilyesmit, követni meg csak fél szemmel követem a fejlesztéseket de azért az, hogy vannak benne olyan alkalmazások ahol az ablak felső része úgy tele van górva minden szarral, hogy ha arrébb szeretnéd vonszolni az asztalon, akkor konkrétan keresni kell hol klikkelj rá...?
ehh?
Komolyan nézte DT-t, és esküszöm átéltem ahogy szenved
Nem sokkal az ominózus videó után meg is látogatta egy: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged