- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Kb. már majdnem minden játék fut linuxon, hol kevésbé jól, hol sokkal jobb teljesítménnyel windowshoz képest. De inkább jobb, mint rosszabb.
Win10 nekem is van játékra, de csak ha VR-ozom, egyébként ha van játszani időm, akkor túlnyomórészt inkább roguelike cuccokat tolok...
-
-
Mi köze ennek a telepítőhoz, vagy az ablakkezelőhöz?
---
A Windows telepítő módosítása lenne a Linux telepítésének kulcsa? -
fatpingvin
addikt
nope, a T400 meg x200 az utolsó emlékeim szerint fullos Libreboot supporttal.
viszont én őszintén a libreboottal szemben preferálom a corebootot. egy inherently nonfree platformon (x86) nem értek egyet a teljes "blobmentesítéssel", ideértve pl a microcode-ok kidobálását, it's a fool's errand és igazából csak az amúgy is kompromisszumos hatékonyságot nyesegeted vissza. Ariadne Conill-nek szerintem nagyon jó meglátásai vannak a témában (meg nagyjából minden egyébben is amiről ezen a weboldalon írt) -
totron
addikt
Azt ugye tudod, hogy egy 9 eves linux kernel is jobban fut a korabeli gepeken, mint a mostani frissek.
Tudom hát, tapasztaltam eleget.Linuxon nem csak X van, ha ennyi a problema Waylandal is lehet probalkozni.
Az méglomhább. A többségi felhasználásban eltűntek ezek a nyűgök mára nyilván, kivéve ha valaki a minimalizálásra gyúr/izgul. Ódon vasakra, sovány célhardverekre kell ettől függetlenül jól reszelt, minimál megoldás.
Felraksz valami elmaradott linuxot es jobban fog menni mint a windows.
Ez nem is volt vita tárgya.
Linuxon sok minden valtozik ennyi ev alatt, Windowson meg szinte csak a Major verziokon.
Jelen kontextusban mit bizonyítunk ezzel?(#23858) urandom0, mert a Vista miatt a tulajdonosuk már kénytelen volt új gépet venni.
Tagadhatatlanul profin megágyaztak a 7-nek.Nálam az a hullám volt fókuszban, amelyik picit később váltott, de jól ismerem az Aero-mentes élményt is.
a többi villámgyors.
Eszembe fog jutni az évtizedek óta pofátlanul lassú wm. KDE is tud felhasználói alacsonyélményt okozni, nem kerül ezekre a gépekre DE, vagy ha néha mégis, hát csak mutatóba.
minimális lassulást okoz a Linuxokon, ellenben a Windows folyamatos HDD darálása sokkal zavaróbb jelenség.
Trú, but csak Win10 ellenében. Ami engem illet mindig érzem a lagot, értelemszerűen főként közvetlen Win-használat után, de igazából menet közben, hosszú távon is. Lehet vele élni, de azért csak reszponzívabb a használat Win alatt, keletkezik egy kontraszt, ha rebootolsz/átülsz, ezt ne vitassuk el.
CentOS
Igen, a Fedora és vadhajtásainak kedvenc megoldása, engem nem tudtak megnyerni. Ezt most mondod, én évekkel ezelőtt tettem félre egy jövőbeni kiforrás reményében eleve lomhaságra is rálicitáló pluszlassúság és az említett bugok miatt, de ne legyünk telhetetlenek, talán mégegyszer ugyanennyi várakozás és mozdul valamit az ügy (letojom igazából, wm rulz).
Dolgoztam PC szervizesként
Vagyúgy.(#23859) fatpingvin, ez csak ilyen "így alakult" dolog hogy desktopon a kliens és a szerver ugyanaz a vas.
Na ja. Ehhez képest jól megcsontosodott, el nem ítélhetően(?). Jó sokára nyúltak hozzá/kerítettek mellé versenytársat.(#23862) ubyegon2, szabadpiacon mindig az alja bugyog fel először. Kereskedés = stressz. Illetve az alku opcióját gondolta nem hagyja ki. Meg kell ismételni az eredeti árat. Vagy hagyni a fenébe, ha nem szimpi a kurta tőmondatokat is leköröző minimalizmus (amit megértek). Valamiféle emberbe ágyazott gépi kód az ilyen.
-
urandom0
senior tag
-
fatpingvin
addikt
nem akartam neveket írni. a legrosszabb hogy tök egyértelműen látszik hogy tud gondolkodni, csak be van akadva neki az a baromság hogy a kapitalizmusban mindig az fog érvényesülni aki jobbat tud mutatni, ami meg ugyebár kizárólag egy reklám- és lobbimentes vákuumban lehetne részben igaz, ami meg ugye a valóságban létező rendszer szöges ellentéte... így meg nehéz egyről a kettőre jutni.
-
fatpingvin
addikt
ez akkora f*szság hogy szavak nincsenek rá. mi az hogy lesz, kb 20 éve minden év az. aki nem akarja az ne használja, ennyi.
komolyan néha az az érzésem hogy sikerült átesni annak a metaforikus lónak a másik oldalára, és most már konkrétan a windows fanok azok akik sokkal inkább úgy viselkednek mint a fanatikusok. önigazolásra persze jó, csak ahogy a kakas avatáros kollégán is láthattuk, azért elég komoly csúsztatások és összemosások vannak ebben az egészben.
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Mai középkategória körüli VGA kártya értékénis régen komplett Pc-t lehetett kapni.
Céghez is mind elavult, Intel Xe (Iris Xe) gpu-s munkaállomásokat/notikat vettek.
Kritikus területre inkább dual graphics megoldásokkal AMD Radeon Pro-kal működnek (szégyenszemre) Ennyi erővel vehettek volna tisztán AMD (Ryzen) platformot is. -
fatpingvin
addikt
nem csalk azért bányásztak emberek mert profitálni akartak belőle, pl személyesen is iskerek többembert aki enyhe mínuszon is járatta a gépét (nyilván ezek nem bányász rigek hanem amúgy is használatban lévő workstationök, jáccósgépek voltak) egyszerűen azért mert így tisztán át lehet forgatni a fiat moneyt kriptóba anélkül hogy az anyád leánykori vércsoportját is meg kéne adnod ahhoz hogy vásárolj.
-
fatpingvin
addikt
miért akarna bárki a youtube webUI-n videót nézni? nem erre tartjuk a youtube-dl - mpv párost?
én teljesen átszoktam arra hogy ha valaki küld egy YT linket hogy nézzem meg, akkor simán letöltöm (nyilván ehhez kell a gépen lennie pár giga buffer tárhelynek de az ugye mindig van), a local állományt megnézem, innentől meg ha nem érdekes csak törlöm, ha meg igen akkor máris van automatikusan egy lokális példányom belőle.
jópár zeneszámmal már igazolódott hogy jó gyakorlat, ugyanis pár hónap múlva már nem voltek elérhetők YT-n. -
I02S3F
addikt
Igazándiból olyan fájdalmaim vannak, hogy bármire hajlandó vagyok! Úgyhogy ezt is meg fogom nézni! Köszi szépen!
Egyelőre nem lehet szó gépeléseről, meg semmilyen gépelésreről sem, ahol hosszan gépelek, egybefüggő szöveget, mert ez még tünetmentesen is fájdalmat okozott! Egyelőre diktálok és megpróbálom így megoldani. Telefonon ez tökéletesen megy! Számítógépen a magyar diktálást még meg kell oldanom, de a google diktáló ott is működik, csak Google documents-be.
-
fatpingvin
addikt
nézz meg egy anatómiai atlaszt. az ujjakat mozgató izmok nagyobb része nem a kézfejben hanem az alkarban van.
arról nem beszélve, hogy cseszheted az izmokat, ha az ízületek mennek tropára.ezért nem kéne látatlanban és kéretlenül osztogatni a "jótanácsokat", mert segíteni nem segít, de cserébe legalább nyomasztó.
-
Apollyon
Korrektor
Tudom, de én az edge "védelmében" beszéltem, persze az is van annyira gáz, hogy elvből sem használjuk, csak amíg letöltöd vele a firefoxot.
Chrome-ot azért is írtam, mert zoltanz az utánad lévő kommentben megemlítette, mint "normális" böngésző, hát gyerekek, az nagyon nem az.
-
zoltanz
nagyúr
Edge helyett lehetett volna neve: Microsoft-Chrome.
Értem én, hogy a saját szarjukat akarják a user arcába tolni, de legalább előtelepítve tartalmazhatna egy normális böngetőt is (Chrome, Firefox) valamint média lejátszót, (Smplayer, Kodi) az ~200 MB nemhiszem oszt szoroz. Hiszen nekik is az az érdekük, hogy elégedettek legyenek felhasználók. -
zoltanz
nagyúr
"Es milyen hardveren?
mert ha regin akkor felesleges a preview akarmibol is."
Nem a virtuális "dióverőmet" akor méregetni vele.
Böngészők olyan ütemben "fejlődnek" legalább is rendszerkövetelményei, hogy indokolt felkészülni Mesa ügyben.Amúgy az is már tiszta politika, hogy több nagy disztróban is alapértelmezett audio szerver a pulseaudio, holott van már kisebb rendszerigényű, jobb minőségű PipeWire is.
-
fatpingvin
addikt
tanulmányaim, egyelőre, bár egyetemi kereteken belül remélhetőleg már nem sokáig de azért ez esélyesen végig fog kísérni még pár évig
igazából nehéz lenne megmondani, változó. van hogy valamire órákat kell várni, és addig sem tudok fejleszteni. a mostani példa nem volt ennyire drasztikus, de azért itt is voltak a kötelező 5-10 perces szünetek a munkamenetben.
ennél lassabb hardverrel is meg lehet csinálni ugyanezt, csak lényegesen több idő. még nem győztem meg magam róla hogy erre pénzt akarok költeni, de szeretném felmérni a lehetőségeimet. -
Sonja
nagyúr
Nem. Ez a Microsoft-os hír, megváltoztatása mémmé! Itt az eredeti hír.
-
A másik kolléga meg arra, hogy a Debiannak nem a Debian alapú distrok kiszolgálása a célja, hanem a saját közössége.
Egyébként a Testing ág nem jó összehasonlítás rolling distroval. Testingbe lassabban kerülnek a csomagok, biztonsági frissítéssel sem sietnek (stable és unstable pedig gyorsan van). Ilyen értelemben a testing ág nem egy tesztelt ág, hanem egy ág, amit tesztelni fognak, hogy stable lehessen.
Én legalább is nem tudok, még csak automatizált QA-ról sem, de lehet ezzel már fejlődtek. -
Archttila
veterán
az olyan mint a gummiboot?
Szerkesztettem hozza par alias-talias sctlbl='systemctl reboot --boot-loader-entry=linux.conf'
alias sctlbz='systemctl reboot --boot-loader-entry=zen.conf'
#alias sctlba='systemctl reboot --boot-loader-entry=amd.conf'
alias sctlbu='systemctl reboot --firmware-setup'
Erre azert volt szukseg, mert a Keychron K8 billentyuzetemen BT-s.
-
zoltanz
nagyúr
"csak a gyartoi appon nem tudsz szurni
hacsak hostbol nem blokkolsz."
Van egy tartalék őskövület iPhone 5S (10 éves) még arra is elérhető az Opera böngető amiben leledzik már reklámblokkoló. (Operában ugyanúgy be tudok jelentkezni a Youtube-on a Google fiókomba, elérhető a kedvencek, előzmények stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged