- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Valoszinuleg az van benne hogy a Debian mint fejlesztes szempontjabol elobb ad ki csomagolt telepitot, a Devuan meg elvan maradva (legalabbis regen igy volt) verziokovetes szinten. Meg mondhatja azt hogy systemd mentes ha a rendszerben ott van csak egy egyszeru trukkel megkerulod (az eudev is magarahagyott projekt lett) Most az kerdes hogy ebbol a regi csomagot hasznaljak egy sysVinit-el , vagy majd ott fog futni a systemd-udev helyette. Kivancsisagbol majd megnezem VM-ben.
-
F34R
nagyúr
Sok, mert egy mezei user azt sem tudja mi a kulonbseg a ket distro kozott. (Devuan es Debian) Es a PcLinuxOS pont az egyedisege miatt volt jo, full asztali kornyezet, es tenyleg nem kellett matekoznod mi kell neked a telepitobol. A devuan 1:1 debian csak sysvinit van, mostmar tamogatott az OpenRC is, de systemd nelkuli linuxokbol is van jobb. Ezert nem ertem hogy miert Debian/Devuan alapokra toljak ra... inkabb lenne independent.
-
Apollyon
Korrektor
Minden hardver tud AI-t számolni, csak jóval lassabban mint a GPU vagy AI gyorsító, csak győzd kivárni. De egy jobb videokártya minimum 12 GB VRAM-mal valóban kell, hogy egy 7b modellt használhass. Mezei user meg valamilyen szinten kiválthatja a fizetős chatGPT-t 1-1 adott specifikus témához való modellel, ráadásul offline és cenzúrázatlan, no meg ingyenes is...
A kattintásra / bemondásra kép módosítás és barátai meg nem lokálisan működik, hanem hálózaton. Google Pixel 8 / új Samsung fícsörei pont ezek, azonban nem működnek internet kapcsolat nélkül...
Szóval valójában ennyi ez a nagy AI támogatás, szemfényvesztés az egész. Ezért kell letölteni magadnak és beállítani, de ahhoz meg kell egy jó erős gép, sok sok RAM-mal és póver videokártyával. Pl. itt van egy képgenerálásra, openszósz: [link] -
Apollyon
Korrektor
A nem linuxokba azért tolják az AI-t, mert ez egy újabb pénzkereseti lehetőség, beépítik az adott termékbe, és adják is el a userek adatait. Linux meg ingyenes, ott nincsenek ilyen érdekek, másrészt a linuxerek letöltenek maguknak egy modellt, ha akarnak. (Persze ugyanígy a tudatos dózerek is.)
-
urandom0
senior tag
-
urandom0
senior tag
Ugyanakkor mi lesz, ha az egyetlen(?) ember kiszáll mögüle?
Vannak ott még mások is: https://github.com/systemd/systemd/graphs/contributors?from=2003-04-06&to=2022-07-10&type=c
A jelentősebb kontribútorok közül többen is a Red Hatnál dolgoznak, szerintem ha akarná a cég, simán tudná vinni tovább a projektet. De szerintem Potteringnek se lett megtiltva, hogy mint külsős fejlesztő, küldjön be fejlesztéseket
Mi lenne a Linux-al, ha Torvalds nyugdíjba menne?
Szinte biztos, hogy Greg Kroah-Hartman venné át a fejlesztést, és menne minden tovább, ahogy eddig.
-
urandom0
senior tag
Áhh, kizárt hogy ez felmerült volna bármelyik Windows fejlesztő fejében
Inkább arról lehet szó, hogy mivel a Microsoft széles körben használ Linuxot (WSL, Azure, stb.), így baromi jól jön neki néhány hozzáértő fejlesztő, főleg ha értenek a konténerizációhoz. Szerintem a systemd-tudás másodlagos, itt a LXC/docker és a kernel tudás lehet a Microsoft számára igazán hasznos. -
urandom0
senior tag
Most dobott be a Facebook erről egy cikket nekem: https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Systemd-Creator-Microsoft
Pottering mellett Christian Brauner systemd/kernel/konténerfejlesztő is. -
zoltanz
nagyúr
"Ugyanakkor általában konténeres verzióban is elérhető(pl. FreeCAD), ami disztribúció függetlenné teszi."
Köszönöm megtisztelő válaszodat! Szuper.
Naprakészség nem szempont, átlagos szint közeli elég. (persze ne pálcika embereket rajzoljon)
"Ugyanakkor általában konténeres verzióban is elérhető(pl. FreeCAD), ami disztribúció függetlenné teszi"
Konténeres "mulatságokról" nincs jó tapasztalatom, inkább PPA-zgatok bőszen ha kell.
pl megszívtam (cigit) nemrég Flatpack -os Pipewire -vel, olyan valós idő szerű priorításban működött, hogy nem lehetett indítani mellé semmit -
F34R
nagyúr
Magyar tartalomra nincs opentracker.. viszont most neztem, hogy nem is hivhatnak meg mert te most csak felfuggesztve vagy, es a meghivas az masodik regnek szamit, ami azonnali bann. Szoval most el kell dontened, hogy kifizeted a premiumot vagy megoldod maskepp. Viszont jo lenne tudni a torrentezesi szokasaidrol; miket toltesz stb...
rarbg, torrentgalaxy, 1337x, jah meg nyaa az animeknek.
-
Frawly
veterán
Azzal én se értek egyet, hogy a GPU driverek játékokra optimalizálnak. Az Nvidia ráadásul pont ezért nem nyitja meg a drivereit Linuxon sem, mert direkt leszögezték nyilvánosan: szakmai titokként őrzik az egyes játékokhoz és egyes benchmarkokhoz a driveroptimalizációt (ezek lényegében csalás kategória), és nem akarják, hogy a konkurencia profitáljon belőle. Közben meg csak a saját vevőiket szivatják, akik linuxoznának. A játékokhoz az optimalizáckó a játékok feladata lenne, nem a GPU driveré.
Az Apple meg sose lesz nyílt platform, mindig a zártságról szólt, hogy csak Apple hardveren, Apple perifériákkal, Apple store-ból, Apple szervizeléssel legyen elérhető, csak és kizárólag máshol nem futó MacOS-sel vagy iOS-sel, stb.. Még azt is megszabják, hogy mikor frissíts, meddig tartson az akku, mikor vegye vissza a teljesítményt a proci, stb..
Az, hogy a MacOS néhány része mégis meg van nyitva, az nem az Apple jóindulata (pl. launchd, coreaudio), hanem azzal a MacOS-re fejlesztőket akarják beédesgetni, meg magukhoz szoktatni, hogy legyen a fejlesztőknek kedve Mac-re fejleszteni. De az nem cél, hogy Mac-en MacOS-t leszámítva bármi is futtatható legyen, vagy a MacOS-t lehessen bárhol máshol használni, akár még csak azonos Intel CPU, Intel GPU, Intel Wi-FI, stb. konfigon.
-
Frawly
veterán
Nem. A pilóta akkor dolgozna a táblagépen, ha azon vezetné a repcsit. Közben meg a repülő vezérlőpultját használja, meg kormányszó szerveit, és táblagépet csak kiegészítőnek, térképnek, stb.. Azért ezt felnőtt létedre rád bízom, hogy tudd értelmezni, hogy mi a különbség a géppel és gépen dolgozásnál. Egy mérnök, aki CAD-ezik, az a gépEN dolgozik, egy takarítónő, aki csak a tisztítószert rendeli a raktárról a táblagépen, weben keresztül, az csak a géppel dolgozik, nem a gépen. A gépen akkor dolgozna a takarítónő a példánál maradva, ha azon keresztül irányítana egy robotporszívót egész nap, vagy a táblagéppel törölné fel a padlót.
#21402 Aweriot: nem, az Intelnek nem csak a Ryzen-re, de az M1-re sem lesz válasza. Ráadásul ez most duplán teszi be a kaput az Intelnek, már két oldalról vannak szorongatva. 2017-ben bejött a Zen1/Ryzen1xxx, workstation felhasználásnál azonnal verte az Intelt. Erre még az Intel nyugtatgatta magát, hogy de nem baj, minden más téren vezetnek még. Erre jött a Threadripper, meg egy év múlva az EPYC, erre már az Intel a szervereknél is elvesztette a játszmát, de még mindig nyugtatgatták magukat, hogy de nem baj, mert gaming-ben meg laptopoknál még mindig ők a jobbak. Erre jött a Zen2-Renoir, azaz a Ryzen 4xxx, ami laptopoknál is verte már az Intelt. Még mindig jött az Intel-mantra, hogy de nem baj, mert gamingben még mindig vezetünk 3-10%-kal, ebbe az utolsó szalmaszálba próbáltak belekapaszkodni. Erre jelent meg most pár hete a Zen3/Ryzen5xxx sorozat, már gamingben is verik az Intelt, Intelre optimalizált játékcímekben, meg egyszálas és latency-érzékeny progiknál is, mint a Photoshop, ezek régen az Intelnek feküdtek csak. Most már az Intelnek nem maradt semmi, erre jött most az Apple, és még az is rojtosra veri őket.
Ez van, megérdemli az Intel, lusták voltak éveken keresztül, mivel ők vezettek mindenben, így a babérjaikon ültek, nem fejlesztettek, csak csíkszélességet csökkentettek, meg tikk-takk-oztak, és most mikor hirtelen jönnek a pofonok, nagyon lassan szedik össze magukat. Pedig az első nagyobb pofon már 3 éve érte őket, de még mindig csak éledeznek, félálomban, nyáluk a párnacihára kifolyva, szemüket szúrja a csipa, és még nem dolgozták fel, hogy máris elment mellettük a világ.
Egyébként ezt a hosszú üzemidő fetisizmust sose értettem. Ki a rák az, aki egész napokat nem fér konnektorhoz? Max. aki tömegközlekedésen és a hegyekben használja non-stop. De még kulturált vonatokon, repülőn is be lehet dugni néha, hosszabb utakon. Szóval szerintem a hosszú akkuidő túl van spilázva, nagyon erősen. Félre ne értsd, nem rossz az M1 proci, de nem az üzemidő miatt lenyűgöző szerintem. De már az új iPhone-ban lévő A14 is elég durván jó volt, pár W-os fogyasztásból ilyen i7-4770K körüli teljesítményt vágott le, az azért nagyon nem gyenge. Az Intelnek így nem maradt semmi, mobilon, laptopon, desktopon, gamingben, workstationben, szerverben is el vannak verve, teljesítményben, fogyasztásban, fajlagos teljesítmény/W-ban, árban, teljesítmény/árban, tuningolhatóságban, jövőtállóságban, akkuidőben.
Ráadásul az Intelnek nem csak az a gáz, hogy most marad le, hanem még mindig úgy csinálnak, mintha ők lennének jelenleg is a vezető gyártó, prémium, az ő termékük a drágábbra árazott, asztali fronton még mindig 1-2 generációnként lapot kell a procijuk alatt cserélni, sok asztali platformjukat DDR4 2666 MHz-re korlátozták, és a nem korlátozott platformon X chipsetes alaplapoknál is megfenyegették a usereket, amennyiben 2666 MHz fölé állítják a memóriát, még ha csak XMP profillal is, akkor bukják a garit, közben meg AMD-n már évek óta annyin járatod a memóriát, amennyin akarod, hogy ilyen 4000+ MHz felett is támogatott a DDR4, sőt a DDR4 ECC is. Kicsit túl sokat gondolnak magukról Inteléknél, ide alázat kéne, fogyasztóbarátság, nagyívű árcsökkentések, budget termékvonalak, hogy életben maradjanak. Annyira még nem vesztettek, hogy jó árazással, egy kis stratégiaváltással ne éljék túl.
Mondom ezt úgy, hogy szerintem a 10. genes asztali Intelek nem olyan rosszak, egy kis árcsökkentés kéne csak, meg hogy a memósávszél/freki ne legyen korlátozva, és ne kelljen az újabb genek alá új lap, és legalább hasonlót tudnának gurítani laptopoknál is, AMD-s ár alatt. De nem tudnak alkalmazkodni.
Meg egy dolog maradt még az Intelnek, amivel variálni tud, az a gyártásvolumen. Saját gyárain keresztül nagyobb tömegben tud gyártani, míg az AMD-nek máshol kell gyártatni bérben (TSMC), és jelenleg az AMD-t sújtja a globális COVID helyzet miatt előállt gyártáskapacitás-kiesés, készlethiány. Vagyis a TSMC többet tud gyártani, mint az Intel, de a TSMC több gyártónak is bérgyárt, le van kötve a kapacitása, így korlátozott az a mennyiség, amit az AMD-nek tud gyártani. Nem egy ember ezért vesz mostanában Intelt, mert az van készleten, míg az AMD hiába lenne jobb, hiába lenne olcsóbb, csak épp kapni nem lehet, mindenhol out of stock, meg majd várólista, meg majd talán. Akinek meg most kell gép, hama, még ma, annak sokszor az Intel marad. Majdnem én is inteles laptopot vettem, ha nem lett volna mákom ezzel a Ryzen 4700U-sal, akkor néhány héten belül inteleset vettem volna, vagy valami Ryzen 4xxxxH-s gaming laptopot 1,5-2× áron, vagy kicsivel olcsóbban, de lényegesen gyengébb Ryzen 3xxxU-s gépet. De laptopnál nekem az Intel nem is a proci miatt nem tetszik, bár abban is gyengébbek, hanem szerintem integrált GPU-ban is csúnyán el vannak verve jelenleg, és ez a része nekem elég fontos, mert a GPU-s része egy laptopnak az, ami szerintem leggyorsabban kezd avulni.
-
Frawly
veterán
Nem, ez legalábbis informatikailag nem „normális” munka, inkább céleszköz jellegű felhasználás, amit segédletként vesznek igénybe. Akkor „normális” munka, ha tényleg a gépen dolgozik valaki, nem csak a géppel.
Egyébként hardvererőre elég jók az új telók, legújabb Snapdragon, Apple A12, A14, és kiváló lett az Apple M1 is. Lenyűgöző teljesítményük van mobilszinten, nagyon alacsony fogasztással. Mondom, a képernyő, meg a perifériák azok, ahol szerintem elvéreznek, meg az OS, és az appok interface, hogy nagyikonos húzigatós tapicskolásra van tervezve az egész. Az M1 már ezalól is kivétel. Így marad még az a hátrány, hogy ARM platformon nincs szabványosítva a firmware, így a különböző OS-ek egységes bootoltatása nem megoldott eszközfüggetlen szinten.
A Rpi4, Rpi400 is elég kellemes már hardvererőben, alap dekstop felhasználásra már jó, kivéve játék. Az Arch-topikban az egyik kolléga máris ezzel tolja, és szinte mident meg tud csinálni vele, Arch, Wayland, Sway futtatása, forráskódból pörgetés, böngészés, videólejátszás, stb.. Játékra meg intenzív fejlesztői munkára, audiovizuális tartalomelőállításra (videóvágás) nem jó még, de alap felhasználásra teljesen.
-
Frawly
veterán
Az teljesen mindegy, hogy én kit minek nézek, attól még hülyék. Valóba nekem nem tetszene ez a API + plugin megoldás, mert már ez is felesleges bonyolítás lenne más hülyesége miatt. De ha egyszer ilyen bajkeverőknek a szutykát kell kerülgetni, akkor néha nincs más, nyakatekert megoldás kell, ami sokszor nem elegáns.
#21105 Apollyon: a helyzet ennél is rosszabb. A youtube-dl-nél még az sincs, mint egy torrentnél, hogy illegálisan töltöd, és emiatt nem veszed meg a fizetős terméket. YouTube-nél viszont eleve olyan videót töltesz le, amit a köznek publikáltak eleve INGYEN, most ezen szaroznak, hogy még ingyenes videót se lehessen letölteni. Az ész megáll.
Más téma: végre tudtam új notit rendelni, akadt egy Lenovo IdeaPad 5 Flex 15,6 UK-n belül korrekt áron, Ryzen 4700U, 16 GB RAM (sajnos forrasztott, de nekem elég), 256 GB NVMe SSD, 1 TB HDD (ezt lecserélem 1 terás SSD-re), FullHD IPS kijelző (bár a színtérlefedettsége sajnos gyenge, de mostani HD TN-hez képest előrelépés lesz). Elvileg jövő héten érkezik, meglátjuk. 8 magon gyaníthatóan könnyebben fog lepördülni végre a Gentoo.
-
Jogos, azt sok egyébbel együtt kivételként sorolják fel, fene se emlékszik már pontosan....
például egy egyedi épületet sem másolhatsz le meg hasonlók.Az is érdekes, hogy egész épület nem lehet lopás tárgya, csak egyes elemei, szóval ha valaki egy komplett házat ellop, nincs mivel vádolni. Halottal ugyanez van. (ja ez már nem a szerzői joghoz tartozik)
De filmek, zenék simán másolhatók saját célra, ez tuti.
-
Penty
aktív tag
Tavasszal a Nemzeti Filmintézet youtube oldalán fent volt egy csomó régi magyar film teljes hosszában - legálisan, ti. ők maguk töltötték fel oda. Alig a harmadát sikerült megnéznem a kiszemelt filmeknek, mert csak pár hétig voltak fent, utána leszedték őket. Mint kiderült, ez csak egy ilyen egyszeri kivétel volt a részükről az agyament hiszti kezdetén...
Emlékszem, vertem a fejemet a falba, hogy miért nem szedtem le a kinézett filmeket, miért csak könyvjelzőbe raktam. Azóta, ha látok valami érdekeset, már szedem is le. -
Rimuru
veterán
Pl minden videot mpv-vel nezek, igen youtube-ot is.
Nem "toltom le"*, csak a memoriaban van ugyan ugy mintha pl bongeszobol neznem.*Neha ramdiskbe szoktam, amikor meg nem dolgozta fel a youtube rendesen a videokat (tul friss feltoltesek) es pl rosszak a formatumok.
(#21068) Apollyon: Ahogy hn threadben is ott van, be lehet tiltani a bongeszot is, meg mindent amivel hozza lehet ferni a tartalomhoz, stb
-
F34R
nagyúr
Mert van hogy csak hanganyag kell, meg olyan is hogy eleve a savszelessegtol random valtogatja video kozben a minoseget... meg mondjuk ha van tobb video amit mondjuk szeretnek megnezni aznap, de nincs sok idom, akkor ezekre nem kell varjak, csak addig amig letolti, bongeszhetek mellette normalisan.
-
A kedvenceidnél fordítják szerintem, a linuxmint.hu-n, de gyanítom, hogy cli-s programokkal nem foglalkoznak. Épp az ilyen kényes programokat kéne hagyni eredetiben, mivel úgyis többnyire kell hozzájuk help, ami meg angol lesz. Itt az egyes gombok hiába lennének magyarul, a laikus bizonytalanságát nem oszlatnák el.
De amúgy tényleg nem lenne annyira bonyolult a fordítása, de akkor tökéletesen le kéne fordítani a man/help-jét is!De most olvasom kéklufit, szóval akkor ez csapatfüggetlen.....kár b*sztatni a Mint-et.
Csoda MiX Linuxon is ugyanígy van eszerint.
-
Frawly
veterán
Gparteded nem szeretem. Nem csak azért, mert bloat, de megbízhatatlan és lassú is, sokszor elmolyol egy-egy műveletnél elég sokáig, és néha nem is hajtja végre megfelelően. Én a cfdisk-re esküszök, egy kicsi CLI/TUI program, piszok gyors, formázni nem tud, de minden mást igen, ami partíció, és pillanatok alatt megcsinál, és még egyszer se hagyott cserben. Annyi, hogy a kész partíciókat nekem kell utána kézzel megformázni sudo mkfs.akármifs-sel, de ennyi plusz munkát megér, még így is rövidebb, mint ha dzsíparted-re várok percekig.
Egy dolog lenne jó, ha lenne egy vi/vim gyorsbillentyűs változata a cfdisk-nek, mondjuk vifdisk vagy hasonló néven.
A „sima” fdisk se rossz, de az nem valami felhasználóbarát, az embernek lehet fejben tartani mindenféle egy betűs parancsot, meg körülményes is vele a munka, ha sok partíciót hoz létre az ember, igaz az fdisk előnye meg ott jön ki, ha az ember scriptből hívogatja automatán, az arra való inkább.
-
Frawly
veterán
Látom, vetted a lényeget. De értem mit akarsz mondani. Természetesen nem élek meztelenül egy barlangban, és nem értem el a teljes mennyei állapotot, az soha nem is fog megvalósulni. De ha valahol választani lehet, akkor a szabadabb utat választom, akkor is, ha munkát kell fektetni bele. Én inkább azt nem értem, hogy sok embernek ez miért morbid. Pl. a terminálozás, meg a pálcika WM. Ja, meredeknek tűnik, mert még nem tanulták meg, nem tartanak még ott. De azt máris elfelejtik, hogy pl. a Windows után a Linux is milyen meredek, és ha a ti logikátok mentén gondolkozunk, hogy menjünk a legkisebb ellenállás irányába, akkor Windowson lenne még mindig mindenki itt a topikban is. Egy windowsos usernek ti is épp úgy meztelen barlanglakónak tűntök a GNU-akrámilyentu, meg mindenféle külföldies, hókuszpókuszos nevű disztróval és mindenféle grafikus felülettel együtt. És teljesen igazuk is van, mert a Windows név is teljes ősmagyarságú, már a hét vezér is emlegette, azt sem kell megtanulni, mindjárt kézre esik, és nehézség sincs vele, mindenki úgy jött a világra, hogy azt probléa nélkül használni tudta. Oh, wait, dehogynem, csak ezt mindenki elfelejti, mert már megszokta.
Nyilván azon el lehet vitatkozni, hogy ebben a linuxos fejlődési folyamatban meddig érdemes elmenni és kinek. De itt meg inkább szubjektív véleményekről van szó. Még ha szerintem is van egy objektív korlátja, mert ha ezt a minimalizmust szigorúan vesszük, valóban visszamennék oda, hogy az ember gépi kódot visz be debug-monitorozóprogramban, meg egészen az abakuszig. Nyilván valahol lesz egy határ. De az azért jóval túl lesz mint az Ubuntun, mind a Minten, csak úgy mondom.
(#20761) Apollyon: tudom, ez szúrja mindig a szemeteket, hogy halogatom a Gentoo-t. Írtam mi az oka, időhiány, és gépváltás megoldása (olyan gépre, ami nem 2 magos mobilprocis kávédaráló). Előbb-utóbb össze fog jönni, nem lóverseny, most nem fogok azért loholni, hogy akármilyen fórumon akárkinek is megfeleljek. Pont ez a lényeg, hogy ez fejlődési, érési folyamat, nem ugrásokban megy, erőltetéssel. Sokszor nem is tudni hova vezet, lehet adott esetben a végén kiköthetek éve múlva a Gentoot átugorva BSD-n is akár, valami plan9-szerű rendszert használva Emacs-szel. Ezt sose látni előre.
Anno a LaTeX-nek, a Linuxnak, a vim-nek is többször neki kellett fussak, sokan már akkor próbáltak lebeszélni, hogy baromság, magamat szivatom. Volt, hogy hónapokat voltak pihenőre téve valami probléma miatt, részei voltak egy 8 éves folyamatnak, ami még most se zárult le. Ez nem időmérő, hogy minél gyorsabban van meg, annál királyabb. Épp ezt írom, hogy ez egy készség, folyamat, olyan kb. mint a gépírás és a nyelvtudás. Azokat sem lehet soha 100%-ig megtanulni, mindig van fejlődés, meg egy szinttel feljebb, nincs az a pont, hogy hátra lehet dőlni, hogy az ember már mindent tud.
Azt meg továbbra sem értem, hogy ezt a divatbirkázást miért vette ennyi ember magára, főleg, hogy ti sem Apple-t használtok itt, egy ember kivételével. Mert ha ez egy almás topik lenne, akkor megérteném. Ráadásul nem is konkrét embernek szólt, hanem egy általános fejtegetés része volt.
Úgy néz ki, hogy mostanában ilyen lettem egyébként, most gázoltam egy másik fórumon is az egyik kolléga lelkivilágába, mikor a default, szemkiegétően fehér Win10 témás, fehér háttéren citromságra ikonos, Windows intézős, WinRar Pistis XP source kód leak ciki körítését pellengéreztem. Pedig ott sem szántam senki ellen, csakis a leakmegosztók ellen, csupán leírtam, hogy a 43 gigás leak fájlcsomag miért lesz fake, miért nem megbízható, és intettem óvva bárkit, hogy letöltse, meg prank áldozata lesz, és ez utóbb be is bizonyosodott! De erre ott is pár ember nem a hozzászólás érdemében foglalkozott, hanem mivel ők is a kritizált megoldásokat használják, így magukra ismerve jól magukra vették. De ennyi erővel nem is írhatnánk semmit, mert pl. ahogy a Windowst kritizálód, vagy az Ubuntut pl. Snap erőltetése miatt, akkor azoknak a rendszereknek a userei fognak megsértődni, és leelitistázni, meg learrogánsozni. Azt kell észrevenni, hogy ez a jajj, ne írjunk semmit, mert valaki lehet magára veszi, tipikus polkorrektkedő, SWJ hozzáállás. Nem, nem kell polkorrektnek lenni, ha az embernek véleménye van, írja le. Főleg akkor nem látok benne semmit, ha nem konkrét személy vagy konkrét csoport elleni támadás része, hanem csak általános, technológiai fejtegetés. Ha meg valaki magára veszi, mert rá nézve nem néz ki jól a végtanulság, az így járt.
Pl. tőled ezt a kritikát meg főleg nem vártam, mert ahogy nézem, te is ugyanazt a fejlődési utat járod be, most állsz Arch-ra vagy Gentoo-ra váltás előtt, hivatalos Discord-kliens helyett minimalistább megoldást akarsz használni (Ripcord), befigyel nálad is a pálcika WM, stb.. Ha valakinek, akkor neked tökéletesen érteni kéne mostanra, hogy miről beszélek, hiszen első kézből tapasztalod, hogy nem üres pszichoduma. Persze ha nem érted, az sem baj, csak meglepőnek tartom. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem lehülyézlek, csak nem értem. Azt sem várom, hogy 100%-ban egyetértsen mindenki.
Sőt, a Linuxot most dobó kolléga esete is mutatja, hogy miért helytálló, amit írok, tökéletesen beleillik a képbe. Nagyon jól tudom hogy érez, a sok vírusirtó/tűzfal párhuzamos futtatását kivéve voltam az ő cipőjében is anno.
-
Rimuru
veterán
A 43gb-s csomag hazugsag, az eredeti kb 5gb-s csomagot valaki kibovitette es most ez az uj terjedt el.
Amugy lehet hogy nem is teljes forras vagy ha igen akkor se biztos hogy trivialis leforditani (dokumentacio hianyaban(?) + sw kornyezet fuggvenyeben).Bevallom en nem toltottem le es nem is fogom.
-
Rimuru
veterán
Akkor van mas is.
Small numbers (1-3) of stuck or dead pixels are a characteristic of LCD screens. This is very rare, but normal and should not be considered a defect. When fulfilling the purchase, please bear in mind that we are offering the PinePhone at this price as a community service to PINE64 and Manjaro communities. If you think that a minor dissatisfaction, such as a dead pixel, will prompt you to file a PayPal dispute then please do not purchase the PinePhone. Thank you!
-
Frawly
veterán
Egyelőre még fent van a videója, ki tudja. Én csak abból következtettem szankciókra, hogy ennél kevesebbért is hurcoltak meg csatornákat. Igen, természetesen vannak fent kifejezetten fegyveres csatornák, de azok lehet valami külön engedélyt kapnak, meg közzétesznek ilyen jogi nyilatkozatokat, hogy otthon ne próbáld, jogi előírásokat ne szegd meg, stb.. Mind csak elmélet persze, nem tudom hogy működik igazából.
(#20672) Apollyon: tudom, nem lettem hc-nak minősítve, de szerintem az Alpine-t felejtsd el. Az annak való, aki ultraminimalista rendszert épít,pl. nem csak a systemd-t akarja kerülni, hanem mindent, pulseaudio, glibc, stb.. Ha te pl. Steam, Wine, stb.-t akarsz használni (ahogy én is), azokhoz kiesik, mivel nem glibc-s. Tárolójában is nagyon kevés csomag van.
Voidnál jól írod, kevés a csomag a tárolóiban, ami még nem lenne probléma, forgatná az ember forráskódból, de az meg nem egy esetben vagy nem fordult le, vagy hibásra, néhány csomagnál. Ennyiből nem ajánlom, pedig ezt leszámítva nem lett volna vele baj!
Gentoo-t csak végső esetben próbáld, vagy ha tényleg rá tudod szánni az időt, vagy a gép kellően erős a nagyívű forgatásokhoz. Főleg eleinte rohadt sok idő kell hozzá, és nem csak az, hogy néhány csomag sokáig fordul, hanem míg kezdőként próbálkozol, némelyiknek többször is le kell fordulni, egy-egy USE flag hozzáadása után (vagy mert te adod hozzá kézzel a USE flaget, vagy valami csomag adja hozzá, amit felraknál) így lesz rohadt időrabló. Persze érdemes a munkát beletenni, mert szerintem nagyon zsír, hogy tökéletesen mindent testreszabsz, sok sallangot már a fordításból is kihagyhatsz. Én sem adtam még fel, időhiányban jegeltem, de ez változni fog, mivel majdnem ott vagyok, hogy az asztali gépet be tudjam végre fogni fő gépnek, az már elég erős hozzá, és lerövidíti a 6 mag 12 szál a fordítási időket.
(#20656) inf3rno: ha neked ez jó, duzzogj. Pedig mostanában nem is írtam tényleg szakmai témát, mind ilyen fegyveres, hangminőséges, youtube-os, stb. téma volt, közelében nem voltak a Linuxnak, főleg nem a szakmai résznek. Jó, linuxfx-ről írtam 5 sort, de az meg végképp nem blogolás, és az megint az a téma, ami sehová nem tartozik, mivel annak a disztrónak nincs topikja, de nem is haladó, nem is kezdő, stb. téma. Az ilyeneknek igenis az OFF-ban van a helye.
Most meg ez az Artix vs. Alpine vs. Gentoo vs. Funtoo vonal valóban szakmai, de 1) nem én hoztam fel, 2) nem blogolás jellegű ez se.
Mondom, azt értem, hogy nem vagyok szimpatikus, nem szereted a stílusom meg amit írok, én ezt tökéletesen értem, vettem a lapot, nem kell lépten-nyomon erre felhívni a figyelmet, de azt kell végre megérteni, hogy erről nem én tehetek. Ha nem szereted, akkor nem, tanuld ez meg kezelni, vagy ignorálással, vagy ha kell, akkor tényleg úgy, hogy nem nézel be a topikba. De nagyon a fórumozást sem ajánlom, ha ennyire alacsony az ingerküszöböd. Mert én azért próbálok korrekt stílusban fórumozni, ha én ennyire csípem a szemed, akkor mit szólnál egy igazi, agresszívan beszólogatós, valóban témarombolós trollnál, aki anyázástól elkezdve a szélsőjobbos-rasszista hőzöngésen át egészen a kormányellenesen-összesküvéselméletes baromságokig végigfeszegetne neked mindent, ilyen jó kis bicskanyitogató stílusban. Lehet ugyan fele annyit nem írna egy hozzászólásban, mint én, de garantálom, hogy tized annyi idő alatt szétnyírná az idegeidet.
-
-
Ma az oldalukon hírdetett fsf@fsf.hu címre próbáltam írni, mivel a WEBform-ra napok óta nem reagáltak:
<fsf@fsf.hu>: host fsf.hu[92.119.121.114] said: 550 Unrouteable address (in
reply to RCPT TO command)
Évek óta tolom nekik az adóm 1%-át és egy normális kontaktot nem tudnak felmutatni? Nem vagyok meggyőzve arról, hogy ezentúl bármilyen segítséget adjak nekik. -
Frawly
veterán
Linux kiadásokra miért váltanál át? Linuxon használd azt, ami a tárolókban van. MacOS-re oké, ott tényleg kell a bináristöltögetés.
Megpróbálhatod tölteni valami külföldi LibreOffice oldalról is, és külön letöltöd hozzá a magyar nyelvi csomagot. De én ezért is szoktam javasolni, hogy a szoftver is eredeti nyelven legyen használva, OS, meg a többi része is, mivel nem kell ilyen nyelvi csomagokkal, meg magyar weboldalakról letöltéssel vergődni. Egyedül az a hátránya, ha a LibreOffice-hoz nem töltöd le a magyar nyelvi csomagot, hogy akkor helyesírás-ellenőrzőt kézzel kell neki telepíteni utólag, hunspell vagy aspell, már nem is tudom melyik kell neki. Nem emlékszek, rég nem volt fent LibreOffice, nem volt rá szükségem, utoljára akkor használtam, amikor még az 5-ös főverzió elején tartottak, most meg már a 7-es megy. Lehet az új verzióban valami magyar tipográfiai támogatás miatt kell már a magyar nyelvi csomag.
-
Apollyon
Korrektor
Az !44!! azért van, mert az a rage felkiáltójelezés, amikor annyira püfölöd a billt, hogy még a véletlen négyesek se zavarnak – ugye a magyar kiosztásban a 4-es felett van shift-tel a ! jel.
Ugyanez angol nyelvjárásban, vagyis kiosztásban a ! jel az 1-es felett van, tehát ott !!11!1!!! -znek.
-
-
Apollyon
Korrektor
Köszi, javítva.
Sajnos ja, simán lehet, hogy benéztük, ez van.
Az uby által linkelt régi kommentemet meg még kiegészítem azzal, hogy az is előfordulhat, hogy utólag beleír / belejavít a cikkíró, akkor is előfordulhatnak ilyenek – nyilván nem fogunk minden cikket naponta újra elolvasni.
Jelen cikkírónak én most legutóbb adtam 1-2 tippet a jövőre nézve privátban, de válaszra se méltatott. Pedig szoktunk kommunikálni néha a cikkírókkal, hogy ezt így ezt úgy stb., és az esetek többségében reagál is a user. Sebaj.
-
Apollyon
Korrektor
A fix.tv (ejtsd: fix pont tévé) akkoriban egy tematikus tévé volt, nagyrészt számtech témák voltak, aztán kicsit színesebbek lettek (jó értelemben).
Amikor még indult kb. 8.-os voltam, és mentünk haza és suli után azt néztük. Volt egy Netburger nevű műsor, ilyen számtech dolgokról volt szó, meg érdekes és hasznos weboldalakat mutattak be, Bicskával meg Patrikkal az élen (meg Kristóf is, aki egy nagyon gázos ember volt). Meg később jött az az arc is, aki a mostani, már fix tv (ejtsd fix tévé) -nél dolgozik. Az új fix tévé sehol sincs a régihez képest.Közben megvan, Vendi-nek hívták a régmúlt de ma is aktív tagot, akkor és most, elég nagy a kontraszt, bakker milyen öreg lett.
Meg valami van a szemével.
A fix.tv-t én szerettem, kár érte, tök laza volt, emberközelibb és ugye értelmesebb fiataloknak szólt. Meg asszem már akkor is lehetett online nézni.
-
-
Rimuru
veterán
Amúgy mi ez a 10k difi mindkét széknél? - A huzat, az olcsobb sima szovet a masik a bor, bar utobbit senkinek se ajanlanam. Nem tudom miert gyartanak ilyen beleizzados butorokat...
Ami hatrany mind a ketto szeknel hogy a karfa magassaga nem allithato, plusz nekem a fejtamlaval is van neha bajom de ez csak szemelyes preferencia. Zavarni szokott hogy nem tudom jobban hatradonteni a fejem.Na jó csak ~92. Mennyinek saccoltál? - itt nem neked valaszoltam.
-
Apollyon
Korrektor
A másik befutót, azt a jyskes billumot hatványozottan nem ajánlom.
Még anno 2014-ben a cég ahol dolgoztam ebbe a székbe ruházott be (értsd az összeset erre cserélték), és kb 2-3 évig bírta, utána jött még egy csere, egy már normálisabb székre.A minőség: az nincs, totál silány, de legalább extra kényelmetlen, 5 percig nem bírtam ülni benne. De már ránézésre is rossz volt, szóval tudtam, hogy az előző széket meg kell tartani.
De elképesztő, hogy eltelt 6 év, és még mindig árulják ezt a borzadályt, ráadásul nem gyenge pénzért.Bár ezt nem azét mondom, hogy ezt ajánljam, mert én csak 80 kiló vagyok, de miután tönkrement a forgószékem a cégnél (nem az általad linkelt), akkor már ilyet választottam, nem forgós, nem gurulós: [link]
Ennek a szivacs alatt fatámlái vannak, bár nem tudom hogy plusz 20 kiló mennyire lenne neki gond, nekem nagyon bejött, csak feketében, és van karfás változata is.
Ugyan nem lehet állítani se a magasságot, se semmit, de jól tartja a derekat, és napi 8 óra ülés után se fájt tőle a derekam éveken keresztül, pedig amúgy hajlamom van rá sajnos.
-
Frawly
veterán
Jól van ám, elpoénkodjátok.
Még a komoly részére visszatérve: ilyen nemzeti disztrónak ott van értelme, ahol mondjuk kulturálisan annyira eltérnek, ázsiai népek, arabok, mindenféle irányú írás, nem latin ábécék, stb., ott talán többet ad hozzá, ha ezekre a feature-ökre kifejezetten ráillesztenek egy disztrót, meg olyan toolokat tesznek bele, amik kompatibilisebbek ezekkel az extrém dolgokkal. Vagy pl. mint Észak-Koreában a Red Star OS (BSD/Linux alapokon, KDE-vel nyakonöntve), amibe beépített kémprogramokat vannak. De egy angolnak, meg németnek, magyarnak kb. rohadt mindegy, hogy helyi disztró vagy lokalizálatlan (mindenhol default) amerikai, ugyanúgy tudják használni, max. beállítanak rajta helyi nyelvváltozatot, helyi billkiosztással és zavarmentesen használják, UTF-8 miatt az ékezetes karakterek, nyomdai jelek, matematikai jelek sem problémásak.
Sok disztrónál meg se lehet mondani, hogy milyen nemzetiségű. Pl. az Arch eredetileg kanadai (Judd Vinet hozta létre 2002-ben), de aztán 5 évre rá átvette az USA-beli Aaron Griffin. Most átvette egy magyar (rosszul írtam, nem Polyák Béla, hanem Polyák Levente), ettől még nem lesz magyar disztró, mert többségében amerikai és német, de van kanadai, osztrák, francia, holland, orosz, lengyel, görög, kínai fejlesztő, csomagfenntartó is. És ez még csak a vanilla Arch, és csak a főbb contributorok, ha a kisebb részben hozzájáruló, a fenti oldalon nem listázott fejlesztőket is megnézzük, meg a klóndisztrókat (Arch32, Artix, Parabola, Manjaro, Arco, stb.), akkor még ennél is változatosabb a kép. Linux kernelnél ugyanez, ott csak annyival árnyaltabb a kép, hogy az amerikaiak aránya nagyobb (mert a legnagyobb támogató cégek oda valósiak, és onnan delegálnak fejlesztőket), de ott is van mindenféle más országból hozzájáruló, egészen a kínaiig bezárólag.
-
Frawly
veterán
Ja, láttam én is a kollégát az Arch topikban reklámozni. Akartam is neki írni, de inkább nem szóltam hozzá semmit, mert az lett volna, hogy én vagyok bunkó meg megbántom. Megnéztem a Magyarch oldalát, de ennek így semmi értelme. Egy magyar nyelvű telepítő. De legalább verik is a mellényt, hogy érteni kell a partíciókhoz, környezeti változókhoz, tudni kell hozzá angolul, csak azoknak ajánlják a Magyarchot. Ó, de wait, akkor már ez a célközönség, aki ennek megfelel, az boldogul a vanilla Arch-csal is, aki Polyák Béla kinevezésével disztróvezetővé magyarabb disztró a magyarnál.
De ezt már a Pink Panthereseknek is próbáltam magyarázni a HUP-on, meg az UHU-soknak, hogy én nem akarom letrágyázni a munkájukat, szép és jó, hogy dolgoznak a projekten, de az, hogy egy disztró magyar, kb. semmit nem ad hozzá az értékéhez. A Linux egy nagyon sokszínű, nemzetközi opensource projekt, több ezer közreműködő a világ minden tájáról, mindegyik beállítható telepítéskor magyar nyelvre és lokalizációra, így mindegy, hogy honnan van egy disztró, az a lényeg, hogy rendesen támogatott és használható legyen.
Plusz nem egyszer írtam már arról is kisregényt, hogy az ilyen töketlen félfordítások és félrefordítások miatt nem éri meg magyarul használni egyik rendszert se. Felesleges, az ember úgyis megszokásból használ mindent, nem olvas el minden feliratot, rutinból nyom, kattint. Ctrl-V-t nyomni meg Fájl menüre kattintani épp úgy lehet egy angol nyelvű disztróban is, ott is épp úgy Ctrl+V lesz, a menü már File, de épp ugyanott lesz. Meg legalább a hibaüzenetek is angolul lesznek, amire könnyebb a neten megoldást találni, és nem kell mindenféle nyelvi csomagot lehúzni mindenféle szoftverhez.
Ettől a Pink Pantheresek még rosszabbak, mert ők a Bash parancsokat, meg parancskimeneteket is magyarították, ami kész agyrém.
-
Frawly
veterán
Nem érint, nem használok GRUB-ot, sem GRUB2-őt. Persze ilyenkor is meglátszik, hogy uby-nak van igaza, jobbabb a GRUB, főleg MBR-rel nyakonöntve, meg mindenféle partíciótípussal meg flag-gel bonyolítva, biztonsági résekkel tarkítva. Plusz egy nagy batár 100-200 MB-os csomag, ami pl. Gentoo alatt elég sokáig fordul.
-
-
Frawly
veterán
Az analóg is csábít, eredeti kiadású bakelitek, egy normális erősítővel és hangfalpárral, meg normális lemezjátszóval. Csak annak nincs helyem, meg nem lenne hozzá normális lemezbeszerzési helyem. Nyilván nem veszek sok CD-t, csak azt a párat, ami nálam alapmű, mai napig sokat hallgatom, és az abszolút legjobb lessless minőséget akarom, mert vettem külső DAC-ot, meg végzek ilyen próbakódolásokat is, hogy encoder-eket hasonlítsak össze. Nem építek egész falnyi gyűjteményt, annak megint nem lenne hely, meg igyekszek minimális pénzt elégetni rá.
A bekelitnek az az igazi értelme, hogy van egy csomó album és single, amit sose adtak ki digitálisan, így nem lehet letölteni sehonnan, csak akkor tudod hallgatni, ha beszerzed analógban. Ez ilyen, néha az ósdi technikának is megvan az előnye.
-
Frawly
veterán
Akik ebből élnek, azok i9-es meg Ryzen 9-es gépeken, azaz 8-16 magon és 16-32 szálon szerkesztenek 32-64 GB RAM-mal és a végső kódolásba még egy izmos GPU is besegít, ilyen 2080 Ti szintű. Felesleges spórolni, mert aki ebből él, annak visszahozza az árát, meg eleve az Adobe Premier Pro is elég drága havidíjas, így aki arra áldozott és tényleg ezzel foglalkozik, az nem a gépen fog spórolni.
De akár egy tisztességesebb 7-8 évvel ezelőtti 4 magos Core i5-i7 vagy ennek megfelelő AMD, amiket megkapsz komplett konfigostól már 200 dollár alatt, vagy egy újabb, de olcsó Ryzen 3-5 konfig is , 500 dollár alatt egy komplett konfig, bőven elboldogul az 1080p és 4K nyers videóval, ha van benne 16 GB RAM. A 8K-hoz kell az a hardver, amiről fentebb írtam.
1080p-vel még akár egy 8-10 évvel ezelőtti, 4GB RAM-os i3, C2Q is szépen elboldogul, amik már filléresek, akár még ezek a régi üzleti Core i notik is, amiket én meg ubyegon használunk, ezeken csak azért nem szoktak videót szerkeszteni, mert szar a kijelzőjük, ilyen régi, gyopár, kis kontrasztos, rossz betekintési szöges, kicsi színtérlefedettségű TN panel szokott bennük lenni, de külső monitorra kötve okésak.
Sőt, még ettől gyengébb gép is jó, csak 4 GB RAM-nál kevesebb ne legyen benne, meg a videóvágó szoftverben be kell állítani, hogy csökkentett felbontású proxy videóval dolgozzon az előnézeti képnél, így szépen lehet szerkeszteni videót gyengébb gépen is, legfeljebb mikor a végső renderelés történik, az 2-4× lassabb, de aki nem ezzel foglalkozik professzionális szinten, az egyszer-egyszer kibírja, hogy 5-10 perc helyett 20-60 perc alatt végez.
Azzal viszont egyetértek, hogy a felbontás nem minden. Sokat számít a bitráta, encoder, encoder beállítása. Torrenten sokszor egy 8 gigás 720p jobb minőségű, mint egy 10 gigás 1080p x264 BD RIP.
-
Rimuru
veterán
Nagyon nem tudsz elvonatkoztatni, en mar legelso commentemben is altalanositottam (tehat nem csak az LTT-rol beszelek). Amikor elkezdtek ezeket gyartani kimutathatoan tobben kattintottak az ilyen boritokra ezert mindenki atvette (meg talan a youtube algoritmusa is elonyben reszesiti). Ha mar bevonzott a boritoval (es megnezted a video elotti reklamot) mar nyert mindenki, de kissebb esellyel is tortenik elkattintas mintha meg se nyitottak volna, meg mindig nyert mindenki (az elkattintos felhasznalon kivul).
Az hogy 8k kameraval keszit valaki videot nem jelenti azt hogy igy is kell feltolteni, a nagyobb felbontas elonyt jelent video szerkesztesnel tobb reszletesseg miatt, stb de (meg) felesleges 4k+-ban feltolteni youtubera.
Amugy a mutatott videobol is van 4k, attol hogy a bongeszod nem tudja lejatszani meg ott van. -
-
Szűk vagy nem szűk... 11.3M subja van. És itt is mindenki tudja kiről van szó.
#19846: ha saját pénzecskéből is vette, azok is veszik a telefonokat, akik aztán dobálják a betonra, vagy szétturmixolják... van az úgy, amikor több pénzt hoz a videó, mint a "kár".
Mint feljebb is írva vagyon, cirkusz meg kenyér kell a "népnek". -
Rimuru
veterán
-
Nem kívánok a felületénél jobban a témába menni, a részemről annyit fűzök hozzá, hogy a jelenlegi kicserélt megoldásokat jobbnak tartom, mivel jobban kifejezik a mögöttes tartalmat.
Ennyiről van szó: [link] Kicserélnek két darab kifejezést. Nem a fekete színnel van a gond, hanem azzal az áthalással, hogy a fekete->rossz/tiltott, fehér->jó. Ehhez, azonfelül, hogy történelmileg így alakult, ma már teljesen értelmetlen ragaszkodni. Ha nagyon utána akarunk járni, lehet hogy valamikor még más tematika szerinti metaforikus jelentéssel bírt, de úgy tűnik, hogy ez mára már nem általánosan ismert... ha egyáltalán volt valaha.
A színeknek, vagy a világos-sötét, esetleg más optikai megfigyeléseknek nincs releváns tartalma ebben témában.
A "terminus technicus" pedig minden szakma sajátja, ahogy ki tudott alakulni (és eldöntötte valaki, hogy mire milyen kifejezést használunk a jövőben), úgy tudja adott szakma alakítani akár létező kifejezéseket is. Persze, fenn lehet akadni rajta, én is rohadtul utálom, hogy a PC a gépem mellett már mást is jelent.
Ha pedig valamit a szakma többsége adott módon használ, akkor érdemes ismerni azt, vagy nem tudsz hatékonyan kommunikálni.
-
-
Apollyon
Korrektor
Nem annyira vészes ez mint amilyennek hangzik, persze attól még probléma.
Én nem hiszem, hogy >mindenki< aki ennek a kisebbség lobbinak (vagy nem tudom minek nevezzem) befekszik az valóban komolyan is gondolja, inkább csak be akarják biztosítani magukat, hogy ne támadják be őket.Mert tegyük fel, van egy népszerű szolgáltatásod, és betalál valami elmebeteg, hogy te miért nem foglalsz állást a kisebbségek mellett = biztos azt jelenti, hogy a fehér uralmat támogatod és rasszista vagy.
Szóval inkább kiírják / kiraknak posztot / úgy csinálnak mintha / stb. hogy "mi is támogatunk titeket, veletek vagyunk, blabla" és akkor nyugi lesz, mégha valóban érdemben nem is történik semmi ezen a téren.
Biztos hallottátok a náci pizza hírét, amikor valami hülyegyerek aki ott dolgozott egy pizzériában poénból kirakott egy swastikát a kolbászból a feltétbe.
Természetesen pont egy szivárvány borítóképes sjw twitterező találta meg – micsoda véletlen – hogy tudjon egy jót puffogni milyen gonosz elnyomó rasszista ez a világ, biztos nem volt kamu és megrendezett.
Ezek erre mennek, direkt ezt keresik, ha nem találnak olyat amibe bele tudnak kötni, kiprovokálják maguknak.Nekem pár éve volt már szerencsém találkozni a ph-s staff egy részével, és az, hogy a linkelt topikhoz nem lehet hozzászólni az inkább azért van, mert ők sem akarnak a mai #meetoo #blm elmebaj világban támadási felületet adni.
Egyébként nekem a véleményem erről az, hogy bőrszíntől és identitástól függetlenül értelmes ember nem próbál meg ebből hasznot húzni, sőt, nemrég láttam egy videót, amiben pont egy 40-es fekete úriember szólalt fel valamelyik usákiai nagy belvárosban, hogy ezzel a blm és társaival csak szétszaggatják a társadalmat és tönkreteszik az országot. Biztos ő is rasszista és a fehér elnyomást támogatja, mert a teljesítménye alapján érvényesült az életben, nem pedig alanyi jogon követel ki mindent magának, mert másképp egyébként nem ment volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest