Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Skylake miatt kénytelen voltam debian testinget felrakni, mert kellett mindenből a legújabb, és nem akartam egy stable-t backportsos cuccokkal szétcsicskítani. Így felment a testing, ezzel 4.6-os kernel stb.
Viszont filmeket, sorozatokat is erről a gépről nézek, továbbá böngészek. A tearinget meg semmilyen módszerrel nem tudtam megoldani, se driverből, se comptonnal, se ezek kombinációjával, se mással.Ezzel szemben arch alól simán megy, így most azt használom. Másrészt HD 530-cal UT-ban, és Supertuxkart-ban is több fps-em van
A Debian testinget eddig tartogattam, hogy hátha megoldódik a dolog, de úgy néz ki maradnom kell archon. Nemsokára törlöm majd a testinget, aztán majd ha később jó lesz a 9, és stable, akkor felrakom majd azt ha mindaz működik, ami most Archon. Nem szeretek testingen lenni, kicsit körülményes a sok frissítgetés, meg sec. update-ek késése miatt.
Win10 meg azért van, mert UT4-ezni szeretnék, meg ME:Andromeda-zni ami jövőre jön. Bár ez csak ideiglenes, előbbi menni fog linux alatt is (a közösségi fejlesztés miatt), utóbbit meg csak a single sztori miatt játszom, egyszer azt is megunom.
-
_Dumber_
őstag
4 gb teszt már megvolt, videoram maxon, (nem enged többet). SSD-n van rajta az image, A dinamikus meg szerintem nem számít, de azt átállítani szerintem nem tudom működő rendszer alatt.
más lesz itt a gond, mert szerintem összeveszik valamelyik driver(ek).
Másik gépen a 5.0.x széria működik, kollégánál a frissen is jó (neki más gondja van) . Már a virtualbox laborban vizsgálják.. meglátjuk mi lesz.Köszönöm a segítségeteket.. ez kicsit túlmutat rajtam/rajtunk. Szerintem most a labda a oracle/virtualboxnál pattog.
-
Apollyon
Korrektor
Pedig nálam majdnem ilyen van, csak színes a háttér
Régebbi Thinkpadekhez amúgy már akad moddolt bios, szóval amilyen ütemben halad manapság a fejlődés pl. CPU szinten, még akár a jövőben meg is jelenhetnének az alaplapokhoz készült moddolt
bios-okizé uefik
Feltéve hogy nem nyiffan ki a board a gari lejárta után két perccel -
Apollyon
Korrektor
Azért annyira nem borzalmas az UEFI. Sőt, szerintem klassz, van pár opció benne ami jól jöhet néha.
Mondjuk a csicsa tökre nem kéne bele. Személy szerint eddig nem volt vele gondom, de gyanítom mert legacy módban van.Ha tippelni kéne, gondolom az is benne van az uefi létrejöttében mert olyan kérdőjeles szoftverek vannak mint pl. amit a ms gyárt.
BTW, mi lesz akkor ha megszüntetik a legacy módot, nem bootol be többé a linux?
-
Vladi
nagyúr
Nem tudom. Ennek nem kéne okoznia. Egyik nap jó, másik nap már nem?
aki az egész uefit kitalálta vágnám tarkón szívlapáttal. A régi szép időkben bootoltad a telepítőt mutattál neki egy partíciót oszt csókolom. Kellett egy rendszerbetöltő és kész. Max egy átmapolást kellett csinálnod.
-
bambano
titán
-
_Dumber_
őstag
röviden: mert az tetszik
bővebben: alapvetően openbox +tint2 párti vagyok, de van számomra pár kényelmi szolgáltatása a kde-nek ami jól jönne.. egyre lustább vagyok és .. és csak
A tint2-n ami tetszik az az ikoncsoportosítás desktop szerint. ezt a kde panel nem tudja (vagy nem jöttem rá hogyan). és hamár tint2, akkor már kezelje is a systray-t (helyspórolás)
-
-
Apollyon
Korrektor
Nem dőltem be semminek, de a kardomba dőltem majdnem inkább a sok ms bénaság miatt.
Nekem a win10-en kívül nincs is más windowsom, régóta ez az első. Előtte 7 volt, de az a laptopomhoz, amit értelemszerűen nem hozhattam ide át mert oem volt.
Az új gépemre meg csak tisztán win10-et lehet tenni, illetve lehet 8-at is de nem kérek a fos ui-ból, win7-et meg csak hekkeléssel, azzal meg bohóckodjon akinek hat anyja van.
A problémám ott volt, hogy először egy home-ot raktam fel ms oldaláról, de csak pro-hoz kaptam olcsón kulcsot amit nem fogadott el. Aztán verzió upgrade után sem fogadta el a kulcsot, így telepíthettem újra. Azért ez önmagában se gyenge.
Viszont előtte meg az iso-t nem tudtam letölteni win10 alól, így az ms pendrive készítő tooljával kellett volna, de a win meg nem tudta még formázni sem a pent, mert linux iso volt rajta. Agyam eldobtam. Aztán végül sikerült.De a legal kulcs elfogadása azért valljuk be elég critical egy win alatt, ami ugye fizetős, pláne hogy jelentget minden pisszenést hazafelé.
A levét meg annak isszuk, hogy végig kellett mennem ezen a procedúrán hogy felrakhassak 2 csökött játékot.
-
bambano
titán
-
Apollyon
Korrektor
-
-
spammer
veterán
Áh, ha nem javítják, max downgrade-elek. 2003-as bugreport is volt ilyen hibáról, de úgy látszik időnként visszatér valami miatt. Mondjuk egy jó nagy frissítés/fejlesztés nem ártana a w3m-nek.
sxiv-et talán régebben próbáltam, meg mindenféle cuccot, de mindegyik lassabb volt és többet evett, mint a feh.
-
Rimuru
veterán
Nem az enyem, nekem WinX van fent.
Egyebkent en elfelejtettem a jelszot windows usernemnek, csak a PIN-t tudom hogy micsoda (2. probalkozasra lett meg).
Latszik mennyit hasznalom (mivel nem tudom rendesen hasznalni az event viewert ezert ilyen kepet kaptok-nem lehet ertelmesen szurni benne olyan szar).ui: winx photos alkalmazas... full screenen nem tudom vele megnezni a kepet amit csinaltam, kosz ms...
Dumber: Megtalatam az MS oldalan a hiba leirasat.
-
spammer
veterán
Miért felváltva? Túl fapad az st, mi?
Már néztem azt is, de daemon mód és a jó testre szabhatóság miatt maradtam a urxvt mellett. Ami hátránya ennek, hogy az icon fontokat (p. font-awesome) nem jelenít meg, de azok meg úgyis max pár config fájlban szerepelnek és ennyi, nincs szükség rájuk egyébként (sőt, most már nem is használom őket). A múltkor belőttem a terminus fontot, és így már egész fasza.
-
spammer
veterán
"sehogy mert azok a terminal emulatorok nem az Xresources-re hanem a sajat konfigfajlukra hagyatkoznak."
Ezért is használok urxvt-t.
Egyébként mint írtam, nem minden program ad lehetőséget a színek variálására, ezeket pedig más terminállal használod úgy, ahogy a készítő megalkotta, aztán vagy jól néz, vagy nem.
Na mindegy, majd megpróbálok valami egységes színt összerakni, ami mindenhol jól néz ki.
-
spammer
veterán
Be van állítva, de nekem különféle színdefinícióim vannak a különféle programokhoz (ezek vannak a Xresources-ban). Tehát pl. az egyik programban ilyen a kék, a másikban meg olyan, egyikben ilyen a zöld, másikban meg olyan. Különben minden program ugyanazokat a színeket használná, ami nem mindig nyerő. Így meg mindenhez olyan színeket állítok be, amilyeneket akarok. Biztos nagyok az igényeim, de nehogy már ne úgy használjam, ahogy nekem tetszik, nem Windows ez.
szerk: de amúgy nem csak színeket lehet állítani, hanem egy rahedli dolgot, amit az Xresources (xrdb) kezel, és rohadt jó, hogy specifikusan meg lehet adni, mi hogyan legyen. Csak ehhez kell a -name sajnos...
szerk2: továbbá vannak olyan programok, ahol nem is lehet konfigolni a színeket programon belül, hanem a meglévő terminál színeket használja. Na ilyenkor meg tudom változtatni, ha valami nem jó.
-
spammer
veterán
Ez konkrét tapasztalat, hogy azzal működik ilyesmi? Mert gyanítom, hogy nem, ugyanis nem a tmux a gond, csak ott válik igazán problémává.
A gond az, hogy nincs megoldva, hogy a megadott programok/parancsok esetén (ha egyezés van az Xresources nevekkel) automatikusan betöltse a megfelelő dolgokat Xresources-ból. Jó lenne, ha legalább a urxvt daemon le tudna kezelni ilyesmit automatikusan, bármilyen urxvtc ablakban, -name és új ablak nyitása nélkül is. (Bár a legjobb az lenne, ha a sima urxvt is tudná, de daemon-client módban már elég lenne).
Jelenleg csak akkor használható, ha a urxvt-t a name megadásával indítod, pl.
urxvtc -name mutt -e mutt
Akkor betölti a mutt Xresources cuccait. Na de ha simán beírom a terminálba, hogy mutt, akkor baxhatom az egészet, mert az alapértelmezett cuccokat (pl. Urxvt-nek definiált színeket, betűket stb.) tölti be, mivel nem kapta meg a nevét -name opcióval.
Na most ha tmux esetén új urxvt ablakot (tehát nem window a tmux-on belül) kell lőnöm hozzá, akkor pont a hajamra is kenhetem a tmuxot.
-
Apollyon
Korrektor
Na igen ez igaz, mint ahogy írja ő is, a frissítésnek lőttek. Remek .
(#6902) bambano: Ezekszerint te is esélyesebbnek látod a linux felépülését (ha a jelenlegi állapotot leépültnek vehetjük
) szemben a BSD-vel. Mondjuk szerintem én vagyok itt az egyetlen aki a bsd-ben lát bármit is, bár én inkább enduser szinten gondolkodom.
spammer: Ez az időjárás cucc elég fun. Nagyon bírom ezeket az ASCI cuccokat. A PC-kel meg netörődj, notebook a király
-
bambano
titán
nem sok log van, hogy az leakel-e, kérdés...
a 9.4-es postgres zabál relatíve sok ramot, az asterisk, meg a systemd. amikor leállítottam a postgrest és az asterixet, nem szabadult fel annyi ram, hogy számítana. a végén már mindent lenyomtam, mégsem lett szabad hely, ezért gyanakszom a systemd-re.a másik lehetséges verzió még, hogy van egy isdn kártya a gépben, és a drivere leakelhet.
-
Pár pont:
- felesleges ennyi elaprózott disztró. Így is kevés a fejlesztő, és azok sem oda koncentrálnak, ahová kellene. (Persze ebbe nincs beleszólás, de ettől még teljesen értelmetlen.) Inkább több program kellene irodára, médiára, stb. Tudom, erre a választás lehetősége a válasz, de valójában értelmetlenül sok van.
- a könyvtárstruktúra szerintem megérne egy újragondolást. Ezen felül sokszor majdnem lehetetlen kiigazodni, mit, miért, hová pakolnak, ezt szabályozni kellene.
- kellene ez igazán jó adatbázis a hardverekről, ne kelljen innen-onnan összeszedni. Egy-egy jó, külső projekthez el lehessen jutni a disztó oldaláról is, például webkamerák.
- kellene a hardverek telepítéséhez egy sokkal egyszerűbb megoldás. Ha alapból nem támogatja a Linux, egy átlagos usernek esélye nincs az elindításra. Sokszor van gond nyomtatókkal, webkamerákkal, stb.
- sokkal több alternatíva a terminál helyett. Szinte mindent csak onnan lehet (normálisan) megoldani.
- sokkal több energiát kellene abba fektetni, hogy játékos platform lehessen. Az X11 borzasztóan elavult. -
tvamos
nagyúr
-
Majd mikor tobbet leszel linuxon
Te már megint látnok szerepében érzed magad. Otthon is Linux van, több gépen is, munkahelyen pedig projektjeim voltak Linuxra történő átállásra. Próbálok minden újabb területre Linuxot erőltetni, most éppen terminálokra. Ma kezdek egy újabb program fejlesztésébe, Linux + ARM.
Szóval évek óta linuxozok, más kérdés, mennyire ástam bele magam azokba a területekbe, amibe mondjuk Te.
Az igazság meg az, hogy telepítéskor mindig sokkal több szívás volt Linux-szal, mint a Windows-zal, és ez csak azóta enyhült jelentős mértékben, mióta megjelent az Ubuntu. It's just working. Éppen ezért, amikor az őslinuxosok szidják, és azon is mosolygok, mert rohadtul megkönnyítette a munkát vállalati környezetben. Ennek ellenére is óriási szívások vannak, egy sima érintőképernyő bekonfigurálása csak 50%-os sikerrel kecsegtet, akkor is, ha van driver. Így hiába próbálkozom, marha sokszor az lesz a vége, hogy akkor Windows.
Szóval nekem teljesen mindegy, mennyire féltek a systemd-től, és magam sem tudom megjósolni, mi lesz a végeredmény, de a Linuxnak meg kell újulnia. Méghozzá alaposan. Engem nem érdekel a KISS, sem a többi félelem. -
-
Apollyon
Korrektor
A skype-ot azért sajnálom, mert régen tényleg jó volt, és a már 10+ éves accountom mehet a kukába.
Tox meg valóban klassz, csak sajnos nem minden ismerősöm IT fan, hogy könnyen megismerje a működését. Androidon használgatom egy partnerrel, de még mindig többszáz megát képes forgalmazni wifin néhány óra alatt, még úgy is, hogy text only.
-
-
spammer
veterán
Testre szabható, de nekem az is kell, hogy valamennyire programozható legyen, pl. browser/window signalok esetén ezt vagy azt csináljon, adhassak hozzá saját parancsokat stb.
Például: nekem most meg van csinálva, hogy az itcafe cikk elolvasása után ha rákattintok a hozzászólások linkre, akkor automatikusan a logout domainre irányít, mert azon vagyok bejelentkezve és jobban is tetszik a színséma (jobb olvasni). Vagy: megyek egy domainre, akkor irányítson automatikusan egy másik domainre (pl. mobil verzió). Vagy: egyedi parancsokat tudjak hozzáadni, amik ezt vagy azt csinálnak. Vagy url string manipuláció ilyen-olyan okból. Vagy userstyle-okat tudjak ki-be kapcsolgatni paranccsal vagy billentyű-kombóval. Vagy jobb klikkelek egy szóra és lefut egy google translate cli a háttérben, majd a böngészőben visszajön az eredmény (shell output). És még sorolhatnám az olyan dolgokat, amikhez mondjuk egy Firefoxban már külön addonokat kellett volna telepíteni, egy ilyen micro browser esetén meg akár pár sornyi kóddal beépíthető egy funkció.
Firefox+Vimperator kombó tudott ilyesmiket, de tapasztaltam (luakit esetén), hogy mennyivel egyszerűbb az egész, ha egy böngészőt eleve így terveznek és biztosítanak hozzá egy "interfészt".
quotebrowser nem tud ilyesmit, ha jól tudom, bár rá kellene néznem újra, mert elég aktívan fejlesztik. Viszont közel sem annyira lightweight, mint kellene (lehet, hogy a Qt miatt.
).
-
tvamos
nagyúr
Tokre igazad van. Nekem Xiaomy Yi kameram (is) van, az kb. 20k, turhetoen fenykepez, es lehet PC-rol python programbol vezerelni.
Szoval nagyon jo jatek. Bar.. ha nem jatekra kell... akkor inkabb egy rendes fenykepezogep, zoommal. Csak abban meg mi a kiralysag? Ez nem tunik vegzetesen sz@rnak. 25 ezer az edigiben....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest