- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #7469 üzenetére
Próbáltam rákeresni, de én sem találtam semmit.
Én is azért szeretem a tint2-t, mert pl. simán át tudok rángatni az egyik asztalról a másikra egy fájlt és belerakni a levél mellékletébe. Ráadásul minden desktopot külön szekcióként tudom megjeleníteni.Régebben sem szerettem a KDE-t, de legalább jól nézett ki, azonban ettől az 5-östől behányok. A dolphin-t és a k3b pedig felülmúlhatatlan, szerintem nagyon jól ki vannak találva. Ez utóbbit használom is, de fájlkezelőnek a thunar megy.
Egyetértek, ahogy öregszik az ember, már nem akar minden kis vacakkal bíbelődni, hogy működjön a bluetooth stb, gyorsabb, ha ott van készen.
Ezért sem tudom szívesen magam mögött hagyni a jelenlegi rendszert, itt már minden be van lőve, megszoktam ezt a működést. Viszont valahol ki kell élnem magam, ha már nem tudtam más DE-re átállni, ezért most Java-t tanulok. -
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #7430 üzenetére
Dugják fel maguknak azt a #zart.
Ezen amúgy egy jóbarátommal össze is kaptunk, ráadásul azzal, aki miatt most linuxozok. Még jó öt éve mondta hogy ugyan, hagyjam már a win-t, rakjak fel egy lenny-t. Érted, lenny-t, amikor pár hónapra volt már csak a squeeze... Ja, és hogy ne ext4 csak 3, mert az még sokkal stabilabb. Na most ez az ember, akinek még a kenyérpirítóján is debian volt, most masszívan win10-ezik, és örül hogy végre nem kell vm-ezni mert már bekerült a winbe a linux.Persze ő más területen nézi ezt a dolgot mint mi, de kb. teljesen kifordult magából. Szerinte a linux teljesen lemaradt, a win meg összekapta magát – vállalati szinten. Az persze, hogy a winben miért nincs natív ext* meg akármi fs támogatás az a Torvalds hibája, aki nem engedi hogy ez megvalósuljon. Bár nem néztem utána, de komolyan azt gondolom már hogy az ms-féle era megfertőzi az embert, agyilag zoknivá teszi és nesze itt az eredmény.
-
-
-
bambano
titán
válasz
_Dumber_ #5810 üzenetére
én belefutottam abba a társaságba, akik azt hitték, hogy a c64-re komoly ügyviteli programokat lehet írni.
hát nem lehetettnekiálltam megírni basicben, amit akartak, a felénél-harmadánál elfogyott a memória. elkezdtem egy részét átírni gépikódra, az se lett sikeres. a végén, amikor már mind a két floppyban futott egy-egy "adatbáziskezelő", meg a c64 interrupt rendszerére rágyógyítva egy komplett form beviteli rendszer, és még mindig nem fért el a maradék a ramba, akkor kidobták és vettek egy pc-t.
Lajbi kőkemény volt már akkor is, mint a vídia
mikor mi még azzal molyoltunk linuxon, hogy mitől lesz otthon internet, ő már olyan problémákkal támasztotta be a társaságot, hogy megfúrtak egy motort, beleraktak egy nagysebességű kamerát és fel akarják venni az égést, de hogy bírnak annyi adatot átvinni és tárolni...
-
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #5810 üzenetére
Nekem xt-volt, utána sokáig 286. Utána 486DX2... Microsoft Windows Compatible felirat hirdeti a procin, hogy ez milyen jó is. Utána 5x86 volt, azt nem szerettem. Utána volt valami celeron... Azóta csak laptopot használok, de nem nagyon érdekel már, hogy milyen, csak sok RAM legyen benne.
Az első programom... Commodore VC-20. Egy, már nem létező cégnél. Valami mstek feladatot oldott meg.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #5726 üzenetére
Log, a lenyeges a systemd journal ha azt hasznalod, pl nalam 150MB fele nem megy az egesz mappa, azt meg is hagyom az SSD-n.
Pacman cache, pacman -Sc-t erdemes futtatni ez csak a nem hasznaltakat torli ki (regi verzio/torolt csomgat). A pelda miatt most lefuttattam en is:
cc@cc> du -sh /var/cache/
2,8G /var/cache/
cc@cc> du -sh /var/cache/
1,6G /var/cache/Mappak: nalam igy nez ki a /data a vinyo, a tobbi az SSD (lenne, ha megjott volna a caddy, most meg csak elore dolgoztam).
-
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #5719 üzenetére
jah meg ofkorsz a /tmp is ramba került.
Maguk az állományok nekem is maradtak külső cuccon. Viszont minden programot a "brikett"-ről indítokAnnyira nem kell azért babusgatni az ssd-t, hadd üzemeljen ha kell. Múltkor linkelt valaki tesztet az egyik ssd topikba, különböző márkákat nyűttek, 750 tera volt a minimum, de mindegyik 1 petabájt körülig vagy afölött bírta az írást.
-
Sonja
nagyúr
válasz
_Dumber_ #5172 üzenetére
Persze, tudom miben más az IMAP, de épp ezt írom, hogy ebben én semmi "jobbságot" (de szép szó) nem látok a magam részéről. Nekem elég, ha a gépen van meg. Oké, ilyenkor jól jön, ha máshol is megvan, de '97 óta most fordult elő velem először. Csak a gépemen levelezek máshol nem, ergo felesleges a sziknronizáció. Félre ne érts, elhiszem, hogy jobb/újabb, mint a POP3, de nekem elég az is.
-
-
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #4426 üzenetére
A mostani distrok, azzal hogy engedelyezed a testing repot- akarmilyen stable kiadason rollinga valik, Namarmost, Arch az osszes osszetevot igy szallitja a kerneltol a pikachuig. Gentoo-bol is tudsz rollingot csinalni ha engedelyezed a development kapcsolot. Crux is rolling, attol fuggetlenul, hogy sourcebol telepitgetsz es ott sincs version back mint Archlinux (hivatalosan) csomagkezelovel.
Hamar a BSD-t emlegettuk, akkor szinte a FreeBSD osszes csomagja is rolling, mert koveti az eppen aktualis legfrisseb verziokat.Egy pelda ra
a Weechat 1.1.1 Jan 25, 2015 ota stabil, archlinuxon egy kicsit kesobb erkezett meg. Gentoo-n most nyilvanitottak stabilla, holott mar regen benne van a developmentek kozott.
1.2-s verzio May 10, 2015
Archlinuxon most van a testingbe, Gentoo-n csak git-rol tudod lehuzni, meg a fejlesztoi csomagok kozt sincs.
Ugyan ez a GCC esete az 5.1 mar 2015-04-22 van de bugos mint a szar es mar lassan egy honapja a testingben van.
En nem szoktam semmivel sem sietni, mert felesleges. Ha ugy adodik es van ertelme akkor ugy is a leheto legjobbat valasztom ki es a gepemhez megfeleloen alakitom ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #4426 üzenetére
Nem kell dist-upgrade, mert a pacman -Syu gyak. ugyanazt csinálja, csak minden alkalommal.
Arch -> Manjaro -> Chakra. Végül is mindegyik rolling, csak más sebességgel rolling, illetve nem minden csomag rolling az összesben, pl. Chakránál a "core" csomagok nem rolling modellben frissülnek, meg azt hiszem a Manjaronál sem.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #4035 üzenetére
Az adatvesztés tényleg megtörtént. Legalábbis az első hozzászólásban lévő, több mindent nem tudott volna elcseszni mert elég korlátolt a script. A váltás is többször megfordult már a fejemben, csak nincs valós alternatíva ahova mehetnék maximum valami BSD lehetne az irány.
bob.zxr: Az a vicc hogy nem tudom mi okozhatta a hibát, dátum alapján dolgozik a script az meg jó.
-
válasz
_Dumber_ #4013 üzenetére
Igen, amerikában mások a szabályok, mint itt (EUban). Így ha egy terméket készítenek mindkét helyre, akkor bizony előfordulhat, hogy tud többet is az eszköz, mint ami az EUban szabályos. Ezért (is) kéri az országot.
Illetve, hallottam olyat is, hogy az openWRT-ben több opció szerepelt, mint amit az eszköz tudott, tehát ez is lehet magyarázat.Meg ugye a sáv is fontos kérdés, idehaza az 5GHz-es sávban is kétszer erősebben lehet nyomatni a jelet (200mW => 23dBm)
-
bambano
titán
válasz
_Dumber_ #3998 üzenetére
a vonatkozó szaktopikokban minden nap 400x kitárgyalják ezt a kérdést, hogy a leggyorsabb netekhez ez a natolási teljesítmény kevés. a 250 Mbps-t még köhögve talán elviszi, de az 500-as meg a gigás digit biztosan nem.
a 60-as dhcp-s kábeltv-s nethez elég. én a gigás digihez csak tilerásat vennék, vagy rendes pc-t.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #3536 üzenetére
Semmi olyan, csak troll teszt.
Aztán mindig elfelejtenek válaszolni.
(#3540) bambano: És ha igaza sincs? Én elfogadom a másik véleményét ha normális.
(#3541) Iscariah: Nincs most konkrét helyzet csak úgy eszembe jut néha mikor nagyon ráérek.
Alapvetően nagy vitatopicocba se szoktam beszállni egyik fórumon se.
-
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3298 üzenetére
Ja... Csak ez valami i7 + quadro + 8 GB RAM. Hogy lehet ennyire elkefelni egy gepet!?..
Mondjuk, orulnek, ha lecserelnek egy ujabbra.
M4700... Jo lenne egy M3800 helyette!
Az en fiamnak egy E4200 van. O is orulne ennek a gepnek helyette. Es en is orulnek, ha neki adna a ceg. Mer' ugyis elkotyavetyelik. :SItt vagyok.
-
Vladi
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3215 üzenetére
Most totál együtt érzek veled. Április (!) óta először bootoltam csodawéhetet a gépemen, mer itt az ideje egy kis sztalkerezésnek vagy mi.
Nézem, biztos van sok frissítés, hát csinálja. 900 mega, semmi gond, addig elmegyünk rokonozni. 3 órával később jövök, még csinálja.
Mermivan?
Jelzi a rendszer, hogy kevés a lemezterület. Há hogy?
Mennyi a szabad? A gyökér partíción gyk: cékettőspontfordítottper. 400 kbyte.
Na akkor nézzük mi van. Amúgy a kis drága - mivel kivettem alóla a hdd-t, amin a swap, nem pédzsfájl volt - gondolta csinál akkor nekem egyet. Négy gigásat. A cére.
Az persze büdös neki, hogy usb hdd-re tegye a szutykát.
Nembaj, akkor megy a másik partícióra. De még ekkor is kevés a hely. némi tmp, meg böngésző kesh - jó hát megnyitottam 2 oldalt márciusban
- máris lett 6 giga szabad. Érted. 6 giga. A harmincvalamennyi gigás partícióból.
26 gigára telepedett el ez a szutyok.
Linux meg elvan itt rooton 7 gigával meg hómon 2-vel. Úgy hogy komplett mate2 és fél kde4 fenn van.
Nem baj. cirka 50 perc alatt már meg is lett a maradék 300 mega frissítés. Érted: esesdén!
Azt csak halkan mondom, hogy közepes samu ssd-n 180 Ft a pergiga ára. Úgy terpeszkedjen...
De 20 percet szalkereztem.De szívesen letépném most pár w fanatikus hülyegyerek arcát...
-
válasz
_Dumber_ #3227 üzenetére
Nem is mertem, nem ismertem
! Nagy poen ez az ékezetes, bár most már vigyáznom kell a poenokkal is! Nem véletlenűl akarja csúti megszabályozni a netes népeket, önkéntesek lesznek bőven!
1x csináltam pendrive- on is egy teljes formázást, jobban viselkedik azóta, ulláccik meg kell rendszabályozni a peneket is! így van, bólogat a TEK- es koléga is
(#3228) Iscariah Nem mondtam XFCE- re, hogy szar, ez nem is volt így téma részemről. Manjaron azt használtam, azzal volt a legjobb, mint ahogy KDE a Chakrán a legjobb, Cinnamon a MI.., no ezt ugorgyuk!
Fel se tűnt ez a két soros dolog, de colomb2 ft. meg is oldotta a rejtényt!
(#3229) joecontra Szerintem csak kekec vagy most valamiért, de én is vagyok hasonlóképpen, így megértelek! Kár veszekedni ezeken a dolgokon. Maradunk annyiban, ami megállapítottál, nehéz felfogású vagyok.
Humorral takarózni pedig nem mindig megoldás. Nem tudom, mit értesz ez alatt, mert ami poenosnak van szánva és poenosnak is veszik általában, az akkor poen. Mi van most, benne vagy a Globus savanyó uborka reklámspotjában és arra gyúrsz?
(#3231) Iscariah
Ilyen keskeny az egész PH nálam: -
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #3218 üzenetére
A fő probléma, ami a "sima" win8-ban mutatkozott meg igazán, hogy az OS fejlesztésénél továbbra is inkább csak a GUI van előtérben, funkcionalitás meg szinte semmi. Bár elvileg a win10-ben ugye lesz már csomagkezelő, hát ezt is megéltük.
(#3226) ubyegon2: Igazából ezt én is inkább poénnak fogtam fel.
De ha azt mondod az xfce-re hogy szhar, engem az sem zavar, úgyis azt használok ami nekem tetszik .p
–––
BTW, miért van nálad két külön sorban a hsz fejlécénél a nicknév és a dátumozás? -
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #3215 üzenetére
Igen, elég érdekes.
Nem tudom, hogy tényleg megéri-e M$-nak szándékosan bután tartani a windózt, még csak véletlenül se találkozzanak az emberek a Unixhoz tartozó megoldásokkal.Az mondjuk biztos, hogy az EXT, BTRFS, ZFS stb. fejlett filerendszereket ezért nem támogatja (és valószínűleg soha nem is fogja) mert rendkívüli módon be vannak rezelve Redmondban, hogy már csak egy kicsi kellene ahhoz hogy az emberek simán fel tudjanak tenni egy másik OS-t.
Ezt mondjuk már kitárgytaltuk, de remélem is hogy ez a sok-sok ember marad is windózon, és az úgymond "Linux éve" soha nem jön el, addig is marad a kritikus tömeg a vírusaival malwarejaival stb-vel ott ahol van, és soha nem kell a linuxomon vírusírtót, de még tűzfalat sem használnom, elég a routeré. Bár az iptables mélyismerete nagyon is érdekel, csak halasztom a tanulását mint Decepticon az Arch telepítést.
Nem tudom láttad-e az ájtikáfés "Ingyen ofiszt mindenkinek" hír topikjában mennyi, és milyen (értelmi) szintű ellenállás volt a winesek oldalán (tisztelet a kivételnek)...
Mondjuk azzal nem értek egyet hogy mindenkinek kötelezően MSO-n kell tanulnia az iskolában.
Arra amúgy kíváncsi lennék, hogy Gates bácsinak milyen rendszer van a saját private gépén a windows mellett (már ha van) illetve mennyire ismeri a Unix-féle rendszereket, alkalmazásokat.
Na mindegy, már megint elkalandoztam
(#3216) ubyegon2: Egyetértek, amúgy tökéletes disztró egyébként nincs, te is ingáztál már (és ahogy láttam ingázol is) közöttük.
-
válasz
_Dumber_ #3164 üzenetére
Szerintem már kialakult szurkoló tábora is van! Főleg az utóbbi időben Win- ről áttérő Archosok között! Talán már az Arch fejlesztők is tudnak róla, hogy van Hu- ban egy ember, aki nagyon elhatározta már az Arch telepítését! Remélem honlapjukon megemlékeznek majd erről 2020 körül!
6....5....4....3...2..1... BUÉK
Nem ültél neki hamar annak a szilveszteri pezsgőnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest