- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is írtam, én Intel 520 120 GB-ot nyúzok. Ha Samum lenne, simán bepróbálnám ezt a saját fejlesztésüket!Okostelón meg főleg, mert a Samu az azokban lévő flash memók miatt fejlesztette igazából az f2fs-t, de lehet, hogy rosszul tudom.
Persze kísérletezésre bármi jó, mint azt Iscariah ft is írta.
Én is azt teszem az SSD-vel, bár kényszerből, mert a kapott Toshiba laposban nem volt semmilyen meghajtó, így át kellett tennem. Fut is rajta pár már SSD-n lévő disztró. -
Raynes
tag
Ez tényleg orvosi tény. Nem azért piros, mert az menő, hanem a piros melegebb szín, nem fárasztja annyira a szemet, főleg sötétben. Ráadásul nem lesz teljesen piros, fokozatai vannak. Ha csak kicsit veszed le a csúszkát, akkor csak nem lesznek olyan kékesek a színek, hogy pirosas legyen minden szín, ahhoz nagyon durván le kell venni, 2000K alá. Világosban nem bántják a szemet a kékes színek sem, de sötétben igen. A fogyasztáskülönbség kijelzőtechnológiától is függ. Mindenesetre ezek a szoftveres megoldások működnek amoleden is. Nyugodtan próbáld ki, pláne mikor már a szobában is sötét van.
Nekem annyira bejött, hogy még nappal, fényes környezetben is leveszem a színhőmérsékletet a szabvány 6500K-ról 5000K környékére, és érzem, hogy nappal is jótékony, és nem csak az alváshormonok miatt, hanem alapból jobban pihenteti a szemet. Az egész probléma gyökere az, hogy a kijelzőket alapból 6500K-re vagy afölé kalibrálják, és csak kevés ember tudja, hogy lehet lejjebb venni. A legtöbb ember megszokta a szar alapbeállítást, és nem is tudja, hogy nem kötelező azt bámulni.
Ugyanez van a színekkel is, a legtöbb felhasználó elvan a default, szembántó, világos témákkal (rikítókék grafikai elemek, 0xFFFFFF fehér háttéren 0x000000 fekete szöveg), nézik a hegesztőszemüveges szart, míg pl. programozók, rendszeradminok, adatrögzítők direkt használnak terminálhoz, szövegszerkesztőhöz, szerkesztőprogramokban sötétebb hátteres, melegebb színsémát, mint a bespin, solarized, base16-témák, obsidian, ruby blue, monokai, zenburn, ubuntu lila, codeschool, railscasts, jellybeans, mustang, twilight, stb., a vimcolors.com oldalán lehet nézelődni. Világos témák között is vannak szempihentetők, mango, khaki, stb.. Nagyon nem mindegy annak, aki 8-12-16 órán keresztül monitort bámul. Persze ezek a színsémák az átlag felhasználónak szokatlanok, komornak, mattnak hatnak, de ez csak szűklátókörűség, megszokás kérdése. Nem véletlen, hogy itt a PH-n is barnás, pirosas, matt színsémája van a fórumnak és a társoldalaknak, meg Ubuntun, Macen is alapból a lilát erőltetik.
-
-
-
spammer
veterán
Nem sokat állítgattam, de nem biztos, hogy nálad pont jó lesz, ahogy nálam van, mert drivertől/lcd kijelzőtől függően eltérhet az eredmény, de akkor kell kicsit játszani a fontconfiggal, lásd a wikiben. Leginkább a hintstyle és az LCD Filter beállításai voltak hatással. A hintfull érték pl. a legélesebb (karcos) betűket eredményezi, nekem a hintslight vagy a hintmedium vált be.
Ha jól emlékszem, akkor ki is kell jelentkezni, vagy az X-et újra kell indítani egy-egy módosítás után.
Ezek vannak nálam beállítva:
~/.config/fontconfig/fonts.conf [link]A ~/.gtkrc-2.0 (ezt az lxappearance-ben állítottam még az elején) lényegi része pedig ennyi:
gtk-xft-antialias=1
gtk-xft-hinting=1
gtk-xft-hintstyle="hintmedium"
gtk-xft-rgba="rgb"Ha jól emlékszem, akkor mást nem kellett állítanom. 2 inteles gépen (egy újabb Acer és egy régebbi Thinkpad R61) ezzel rendben vannak a betűk, mindkettő Arch+awesomeWM.
-
Azt hittem még van 1 nap a véglegesig... az érvelésük szerint (én nem kattintok sehova, ahhoz telepítő is kellene) a licenc határozza meg ezt a fajta "magatartást", tehát ha retail vagy upgrade mellett döntesz, akkor ilyen opció nem hogy választható, de elérhető sem lesz.
Ezzel szemben a béta (Insider?) teszterek ezt is elfogadták az EULA-ban, hogy a körmére nézhetnek, hogy ezáltal is fejlesszék az "élményt"...ha tudnák mekkora élmény letörölni az egészet a fenébe...@Justreboot: Itt már ős Ubuntu-snak számítok. Teljesen feleslegesnek tartom mindenféle disztróhoppingolást. Targéza mindenhol működik, a csomagok a debianból (néha változással) jönnek, a mintbe (változtatás nélkül) mennek... akkor miről beszélünk.
-
spammer
veterán
Közben eszembe jutott, hogy van egy ilyen:
"LinuxBBQ is proud to announce the immediate availability of "Cream", an installable live session that features no less than 76 Window Managers, untouched and vanilla from the developers' sources. "Cream" is an easy and quick way to test Window Managers " -- [link]
Még nem próbáltam, de biztos jó lehet.
-
spammer
veterán
Van default, alapból használhatót kapsz. A teljes kényelemért azért nem árt belenyúlni (lua nyelven van a konfigja), de nem vészes, mert a default konfig fájl alapján be lehet állítani az alap dolgokat (pl. keybindek). Alapból nincs kompozitor, úgyhogy compton vagy egyéb cuccos kell(het) (nálam inteles gépen volt tearing, de a compton orvosolta).
De elég népszerű az i3 is, ha nem akarsz sokat szöszölni vele, akkor azt talán egyszerűbb beállítani, mert plain text konfigja van.
-
spammer
veterán
Majd lehet, hogy letesztelem őket egymás után, de egyelőre bevált a uBlock, több gépen is. AB, ABP voltak régebben, azoknál biztos, hogy jobb (legalábbis nálam).
Windows nálam sincs, családtagoknál sem már, viszont barátok, rokonok, akiket nem érdekel a téma (csak működjön), azok még Windowst használnak és így időnként megtalálnak ezzel-azzal a problémával. Például tegnap Windows 7-et telepítettem egy laposra egyik rokonnak. *sóhaj*
Gondolkodtam én is, hogy megpróbálom rávenni őket a Linux használatára, nagyrészt úgyis csak neteznek, de aztán ki tudja, milyen hibákba futnának bele, jönnének a kérdések sorban, hogy ez hogy van, az hogy van, ezt hogy telepítem stb. stb. Inkább nem csinálok magamnak problémát...
-
spammer
veterán
uBlock (vagy a uBlock Origin fork). Itt vannak összehasonlítások. Persze lehet mondani, hogy mindenki a sajátját hozza ki jobban az ilyenekben.
Magyar blocklist is van, meg olyan, amilyet akarsz, de egy normális blockernél alapkövetelmény, hogy lehessen hozzáadni egyéni szűrőket is.
-
F34R
nagyúr
-
whbear
senior tag
Megoldás AUR problémára. Ha a csomag nem lett frissítve pacman 4.2-höz:
yaourt -S fprot (or whatever package you’re trying to install that provides the error message from the original post)
On the first question, Edit PKGBUILD , choose yes. I used *nano as my editor because it makes sense
Look through the PKGBUILD file and locate build() and change it to package()
Save, then continue to install as normal. Seems to work fine.
-
whbear
senior tag
Ez az Adblock Plus listáját használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Napelem
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bluetooth hangszórók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest