- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van bármi okod ilyen régi rendszer megtartására? Én a Lubuntus céges szerveremet most nem rég frissítettem 22.04-re 20.04-ről, minden pöpec.
tordaitibi: akkor még megoldás lehet egy szünetmentest rakni a gépre. Azt a pici időt sleep-el még akár csaknem döglött aksival is hozná.
-
Warton
őstag
Így, így. Nem kezdőként, de laikusként azt tudom mondani, hogy teljesen mindegy, hogy melyik disztrót választja az ember, mind kb. ugyanazt tudja. 1 év Manjaro után nem okozott gondot MX Linuxot telepíteni és használni.
Kezdőket sokkal inkább a Windowstól eltérő dolgokra kéne felkészíteni pl.:
eltérő típusú csomagkezelés
fájlrendszer, fájl és könyvtár struktúra
sudo nem sudo
HDD-k eltérő kezelése -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hátőőő elég vaskos az újítások listája: https://www.phoronix.com/review/linux-67-features
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ahogy olvasom, a GTK3-al elégedetlenek voltak a fejlesztők, és ekkor a csapat nagyja a QT felé fordult. Amúgy az LXQT-t sem mondanám túl vaskos valaminek. A több napja futó Lubuntu 22.04-es svn szerverem most fogyaszt 610MB ramot.
nemethg66: ezen mindig meglepődök, hogy az LTS kiadásokkal ilyen gondok vannak... Nálunk arch ágon meg 1-2 hetente lecserélődik a teljes csomagbázis akár többször is, aztán mégis mennek a dolgok.
-
-
törölt tag
Nem csak a Gnome kiegészítőkkel lehet gond. Épp ma délután néztem rá a Zorin17-re (Gnome környezet szépen kialakítva). Felhúztam rá egy snap-es web appot. Wayland-en a fejléc betűi összevissza villogtak. Az app működött rendesen. Vissza váltva X11-re a fejléc rendesen ki volt renderelve.
Szóval hiába default a Wayland, még akadnak hibák. A Synaptic mostmár legalább elindul, de a betűkből semmit nem látni. Olvashatatlan katyvasz, fél éve-éve még el sem indult. A jelszó bekérés után kilépett, megállt. -
-
törölt tag
Nem default, de támogatott. Kell hozzá egy csomag. Kivonat a Debian Wiki-ből.
"KDE Plasma requires the non-default plasma-workspace-wayland package to be installed. This is often enough for basic functionality, however you are recommended to read the detailed wiki section for KDE on Wayland, especially if you are using an NVIDIA GPU."
[link] -
Neked és mindenkinek, aki értetlenkedik... (ne legyetek már ennyire eccerűek)
Rég megszűnt a Linux Mint KDE, márpedig az alapOS a Mint kell legyen. Cinanmont és a default felrakott programjait is megszoktam eléggé, így KDE appok kilőve. Mi marad? Linux Mint Cinnamonra rakok plasmat. De ez is kísérleti volt persze, mert a főOS az nem piszkálandó. Igaz már felkészül a telepített 21.3, de sok idő, mire a 21.2-t el tudom hagyni. Lehet a 21.3-at megcsinálom rendesen Cinplasma-nak majd, de ehhez kell kis türelem.
-
-
törölt tag
Nekem konkrétan tele a fütyi az összes asztali környezettel! Mindnek van vmi nyűgje, legtöbbször vmi olyan szolgáltatáshoz kapcsolódóan, amire semmi szükségem...
Megboldogult ifjú koromban olyasmikre cuppantam rá mint az IceWM, WindowMaker, Sawfish, most meg hogy 50+ évesen próbálom elhitetni magamról, hogy LinuxExpert vok, rámentem a pálcika-wm (hogy egy klasszikust idézzek) vonalra, főleg az Awesome és az Sway begyüvős. -
törölt tag
Ezek a disztrók nem ide valók a kezdő topikba. Egyiknek sem a kezdő hétköznapi ember, egyszeri desktopja a cél területe. A fizetős RHEL és ingyenes forkjai meg az Oracle is mind, mind a vállalati felhasználást célozzák. Otthonra tök felesleges azoknak, akik amúgy a munkájuk során nem ilyeneket hajtanak. Szerintem.
-
törölt tag
Az Oracle szerint a RH bekaphatja (nyilván ők könnyen mondják), a Rocky fenntartja a bináris kompatibilitást, mert szerintük az RH-nak nincs igaza (ennek kíváncsi leszek a végére), az Alma ABI kompatibilis lesz (ez könnyen megy, az ABI-t publikálja a RH), a SUSE forkol és beépít a saját EL megoldásába...
Jó kis szappanopera, minden esetre a RHEL világ megszűnt a régi formájában, ennyi biztos. -
Itt a gnome-os hivatalos neve, de anno én Baobab-ként láttam Mint Cinnamonon, most is default fenn van Lemezhasználat-elemző néven. Sok appot átneveztek Mint-en, mert sok nyekergés volt, hogy nem találják userek, mihez milyen app van és amúgy van ebben valami.
(úgy sajnálom, hogy kingurunk nem lett végül mégis Linuxer, most adna itt az érzésnek Mekes kománk témájánál)
-
-Skylake-
addikt
en azt szeretnem egy szamitogeptol, hogy leulok ele es minden cuccom ott van ahol lennie kell. ezert van macem. amint bejelentkezek egy apple id-val macen, MINDEN ott van, minden crossplatform. egy boltbol kihozott macen, first login utan engem a kovetkezo fogad :
- minden uzenet, sms amim van azonnal a gepen van
- minden fotom ami van, azonnal a geprol nezheto
- minden ertesitesem ami a telefonra jon azonnal megjon gepen
- minden jegyzetem amim van, azonnal ott van az uj gepen
- minden kontaktom aki van, azonnal ott van a gepen, integralva mail-be, mindenbe
- minden eszkozom biztonsagi mentese azonnal ott van
- minden jelszavam, login credem , azonnal ott van, mind
- ha telon olvasok egy cikket ami tetszik, konkretan 1 gombbal azonnal megnyithato minden eszkozon, az 1 perce vasarolt macem-en is azonnal
- felveszek egy hivast a kocsiba, azt hazaerkezes utan azonnal folytatni tudom a mostmar 2 perces macem-en
- es kb reggelig tudnam irni, a megosztott appoktol kezdve a tomenytelen icloud funkcion at barmeddig, addig hogy amit itt leirtam mind eljatszhato egy 2 perces ipaddel is.amihez nem kell iphone :
- brutalisan magas vizualis/ergonomiai minosegu gyari appok, azt nemhogy a linux nem tudja, de az appleon kivul senki sem.
- hasznalhato app store es magas minosegu fizetos appok
- teljesen bleeding edge felepites (apple M), fantasztikus uzemido lapotpok eseten
- szubjketiven nekem nagyon tetszik es OBJEKTIVEN gyonnyoru design, fantasztikus ergonomia
- viszonylag jol felepitett termekpaletta
- ergonomia, ergonomia, ergonomiaEz kenyelmes (!) es azok akik nem azert ulnek gep ele, hogy hegesszek hanem hogy hasznaljak (ez a felhasznalo mint fogalom maga), azoknak ezek lesznek a fontosak.
Amit itt leirtam mondjuk ez a 7-8-10 dolog, ebbol melyiket tudja out of the box egy linux ? Melyiket tudja hegesztes utan ? Meddig kell egy linuxot hegeszteni ahhoz, hogy teljesen rendszerszinten olyan vizualis ergonomiad legyen mint egy mac eseten mondjuk ?
Es ertem, hogy jelszora ott van a bitwarden, jegyzetre a google note, fotokra a google photeo meg mittudomen. CSak ezt nem kapod meg, ez nem a rendszer resze, ez pont az a hegesztes ami a kulonbseg a "kinyitom es megy" es a "megoldhato" kozott.
-
Filelight, 5 éve használom, KDE tartozék gyárilag.
Teljes sikertelenség, a beteg Linuxmintes laptoppal.
3 órája szenvedek vele, egyelőre elég volt, a cimbim most indult el vele haza, mivel kell neki a lapos.
Uby te most ugord át ezeket a sorokat, saját érdekedbe,
azért vitte el a lapost mert van rajta egy Windows is ami még működik, azzal tud nyomulni ha kell
Komolyra, nem indul el a grafikus felület, minden gyári javítási kísérletre megfagy.
Ezeket a hibákat szórja:
Bármire nyomok, megfagy.
Az XKB beállítások nekem kínai, a kisalkalmazások tiltása után is lefagy, azt értem hogy 0B a szabad terület.
Kiléptem alt+ctrl+F3 mal konzolra.
Megnéztem a dir du parancsokkal, semmit nem látok ami elvinne 20GB-ot, ennyi a partíció.
A /home 346Mb azaz NEM az user szirszaraival van tele a lemez, de hogy mivel, azt meg nem mondom.
Valamelyik nap eljön még a lapossal és akkor ráeresztem a Ventoyos Ubuntumat, vagy egy Live linuxot, grafikusan hátha ki tudom szűrni, mitől fogyott el a tárhely.
Itt egy elég borzasztó fotó, hol a 20-ból 3Gb, ha a du jól számolt?
A sudo du -sh /* utáni lista.
-
-
Azóta meg azelőtt se volt ilyen élményem, kb folyamatos hányinger az megvolt meg gyógysör, ami segített hányni... Akkor az egyszer valami megszállt, de azt is túléltem.
Működött at Arcsi, de nem használtam egy percig se utána....
FB csoportjában én is voltam egy ideig a bP-nek, na elég is volt egy életre! Az is meg a FB is, pár hetente felnézek és elég is, ha nem ott lenne a társasház csoport, ahol infók vannak, el is feljthetném simán.
-
Láttam egy darabig ide is írogatott, csak valahogy abbahagyta.
Brühühü...mennyire hiányzik!
Nélküle is vagyunk páran, akik nem mindig smooth style-ban írogatunk, de szerénybarbikánál az a gond, hogy ő csak úgy tud megírni minden hsz-t mindenkinek, ahogy szóba is került már párszor... ez a style meg a nicknév választása...jó kis diplomamunka téma lenne egy leendő pszichomókusnak.
Átérzem a problémádat, én 2016 óta nem ittam LOL.
Tuti kiszáradhattál azóta!
Én vagy 6-8 éve ittam rendesen és január 1. kora reggelén rohadt kóvályga voltam, de nem bírtam aludni se... Elkezdtem konzolosan Arch-ot telepíteni, igaz valami minimal helper volt hozzá, 3 óra alatt működött is, de az egész úgy lekötött, hogy nem is tudtam a dögrovásról közben.
Azt a minimál agyi kapacitásomat 100%-ban le tudtam kötni, mint valami önszuggeszció szerű pszichózás, olyan volt.
blackPhanter OS újra végleg kampeca lett, így nem lesz már itt téma!
-
-
savanyúsz*r személyiségű
Ajajjj, annál is durvább? Ezt nem hagyom ki...bár nem biztos, hogy ma már hozzá kéne szólnom! Sose értettem, miért jobb a fekete Johnny, mint a piros cimkés, de viszont finom és mivel ritkán iszom, ki tudja mennyire tudok visszafogott lenni!?
(#92461) csixy
No viszont ma már nagyon komoly mélységű szakmai kérdésekbe ne menjünk bele, ezt úgy mindenkinek javallom!
A jó pálinka meg a whiskey ugyanúgy javítja a látásmódot Linuxosoknak, mint Wineseknek, akiknek utólag is l*tty a s*ggükbe!
-
Ja ez egy böngésző? Ez a multkori topik, ahová a rettentő szerény egyedülálló király nicket viselő nagyképű topiklakó okoskodott sokat?
Milyen lehet, amikor akkora nagy feje van valakinek, hogy az ólajtón se fér be, mikor etetni megy?
Ez nem az a topik mégsem, be akartam nézni kicsit pedig...
Mevan, Tibi komán ott vitézkedik az elejin!
Hol is máshol, ha Winről van szó! No megyek megolvasom a topikot.
-
sudo smartctl -x /dev/sda
Azért azt is tegyük hozzá, totál laikusnak a fenti parancs kimenete kicsit nehezen értelmezhető első nekifutásra! Már az írt adatmennyiségen is pislognak sokan, mint hal a szatyorban.
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAGS VALUE WORST THRESH FAIL RAW_VALUE
5 Reallocated_Sector_Ct PO--CK 100 100 010 - 0
9 Power_On_Hours -O--CK 099 099 000 - 2961
12 Power_Cycle_Count -O--CK 099 099 000 - 995
177 Wear_Leveling_Count PO--C- 099 099 005 - 2
179 Used_Rsvd_Blk_Cnt_Tot PO--C- 100 100 010 - 0
180 Unused_Rsvd_Blk_Cnt_Tot PO--C- 100 100 010 - 5832
181 Program_Fail_Cnt_Total -O--CK 100 100 010 - 0
182 Erase_Fail_Count_Total -O--CK 100 100 010 - 0
183 Runtime_Bad_Block PO--C- 100 100 010 - 0
184 End-to-End_Error PO--CK 100 100 097 - 0
187 Uncorrectable_Error_Cnt -O--CK 100 100 000 - 0
190 Airflow_Temperature_Cel -O--CK 061 054 000 - 39
194 Temperature_Celsius -O---K 061 054 000 - 39 (Min/Max 15/46)
195 ECC_Error_Rate -O-RC- 200 200 000 - 0
197 Current_Pending_Sector -O--CK 100 100 000 - 0
199 CRC_Error_Count -OSRCK 100 100 000 - 0
202 Exception_Mode_Status PO--CK 100 100 010 - 0
235 POR_Recovery_Count -O--C- 099 099 000 - 75
241 Total_LBAs_Written -O--CK 099 099 000 - 5370804392
242 Total_LBAs_Read -O--CK 099 099 000 - 3534772095
243 SATA_Downshift_Ct -O--CK 100 100 000 - 0
244 Thermal_Throttle_St -O--CK 100 100 000 - 0
245 Timed_Workld_Media_Wear -O--CK 100 100 000 - 65535
246 Timed_Workld_RdWr_Ratio -O--CK 100 100 000 - 65535
247 Timed_Workld_Timer -O--CK 100 100 000 - 65535
251 NAND_Writes -O--CK 100 100 000 - 5403850240De ezért is van a smartctl-nak GUI-s változata.
-
Beteszik a gyereket a Win elé, amit egy csimpánz is megtanul kezelni egy hét után, aztán nesze, had szóljon.
Egyébként az épp előbb emlegetett kis hisztispicsa jó példa arra, hogy felrakom a Linux Mint-et egy notebookra, odaadom neki és pár perc múlva úgy átalakította, utána annyit kérdezett, hogy Steam meg-e Linuxon...át se mentem a szobájába, valami linket küldtem neki, mert azért nVidia kártyás volt az új telepítésű Mint alatt a Dell Precision. Simán megoldotta és 5 perc múlva már nyomott valami hálózatos lövöldözős game-t, nem tudom mi a címe, de 20 éve mindenki azt nyomja... Ja és azzal kezdte, hogy kéne egy gép neki, amíg itt van és rakjak már rá neki Windowst.
Nem vitatkoztam vele, bevittem a notit neki és mondtam, hogy nincs Windows. Ha nincs ez a Steam - nVidia gubanc, nem is kérdezett volna semmit.
(ja és anglisztikát tanult, nulla IT)
HDS kép téma...azt hagyjuk is. Alapból se tud meg belőle sok mindent, ha meg át akarja bacni a komát az eladó, olyan képet rak be a hirdetésbe amilyet akar.
-
Linux mindenre jó helyett írhattam volna azt is, hogy szinte mindenre, de eszembe jutott egy kollégám régi Dell laptopja, amire két különböző számtech szerviz azt mondta, hogy ez használhatatlan, dobja ki. Anno Linux Mint XFCE 17.3 békésen futott azért rajta mégis.
De ezek régi történetek nyilván, játékok nem érdekeltek, amikor átLinuxolódtak, alternatív programokat meg simán találtam, nyilván erre írtam, hogy rugalmasnak kell lenni.
Egy példa, a HDS, miért jó az, gondolom azért, mert nagy színes ábrát mutat.
Ha enélkül elvagy, a smartmontools GUI verziója legalább annyira informatív.
A Windowsról átváltás nehéz, még egy Linux Mintnél is. Megérteni, hogy mi hogyan és miért működik máshogy, aztán bele kell nyúlni a terminálba, lehetetlen azt is megkerülni.
Hát igen, ebben valóban más, mivel a Windows használata anyatejben volt.
Ne fárasszatok már megint ezzel a marhabaromsággal!
Sose tanultam semmit, ami PC vagy sw, első OS-t első PC-re a főnököm jött el felrakni és elmagyarázni mi micsoad, mert neki hamarabb volt....eszerint lehet mégis meg kellett ott is érteni, mi micsoda és hogyan működik?
Azt meg ne hozzuk már ide, hogy iskolában megtanulja a gyerek a Windowst...no várjunk? Megtanulja? Miért? Azt is meg kell eszerint tanulni? B+ és akkor a Linuxnál meg hátrány, hogy kicsit más és nem árt megismerni?
Mindegy, tudtam, hogy nem kéne belemennem...
-
sicc_innen
tag
Köszönöm a válaszodat!
Amiket írtál, azzal teljességében egyetértek.
Nem kívántam leszólni a Linuxot, mivel tudom, hogy nagy lehetőségek vannak benne bizonyos területeken, és ott már most is nagyon remekel. Csupán azt akartam jelezni, hogy nem mindenkinek és nem mindenre jó a Linux - még. -
törölt tag
A ChromeOS-nek csak annyi köze van hozzá, hogy az futtatja a virtuális gépet. Amiben meg egy korlátozott Debian fut. Sem a virtuális gépet nem tudja konfigolni, sem a virtualizált OS-t sem tudja teljes értékűen használni.
A probléma az, hogy magát a Linuxot nem nagyon ismeri. -
-
-
Annyi értelme azért volt, hogy sokat tanultam közben a Debianról meg úgy alapjában a csomagjairól, hogy mihez mit érdemes telepíteni és hogyan.
Debianról sokat tanulni Debiannal célszerű, a csomagkezelés nyilván ugyanaz, de a systemd-services, amik Debian/Ubuntu alapúakban működnek, Devianban nem. Pedig érdemes megismerjedni ezekkel is.
-
Hát igen, lehet használni laikusoknak való disztrókat meg lehet systemd-free minimal install Devianokat is. Nyilván a megszokott dolgokat akarjuk és szépen felrakosgatunk mindent...
Nekem már elég a nokedlibarát Mint Cinnamon, max visszarakom, amiket telepítés után unistallál a rendszer. De akkor most ki van a célnál?
-
Meg szerencsém volt, mert megvetettem az emberrel az SSD-t, piszok drága volt 7-8 éve, fene gondolta, hogy IDE csatolós, vakartam is a fejem, mikor megláttam. (a kolléga igen kigyúrt faszi volt)
Nem vagyok hw-guru nyilván, azóta óvatosabb is vagyok, csak amit én veszek, azokba az üzleti gépekbe nyúlok bele.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Néhány RX5600-nak is van ilyen baja, benne vagyok egy levelezésben az amd drivereseknél ami ezt vizsgálja, mert nekem is voltak ilyen gondjaim. Bizonyos gyártóknál a gyártó által használt egyedi és nem dokumentált firmware-ek miatt vannak problémák, a többségnél nem.
Debiannal az a baj, hogy a régi kernel miatt sokára kapod meg a javítást a kártyához. Szóval én azt javaslom, hogy egy haladóbb szemléletű disztróra válts át.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ne törölgess ilyen xorg csomagokat. Semmi gond azzal, hogy a vesa is loaded. Ott az outputban írta, hogy az "amdgpu" drivert használja, és annak is kell ott lennie. A vesa csomag azt hiszem az alap szintű kijelző kezelést biztosítja mikor éppen csak belépsz egy terminálos környezetbe.
Volt bármi gondod a 3D-vel, hogy ezzel foglalkozol?
-
BoB
veterán
Debianon ezen csomagok mindegyike kelleni fog, ellenőrizd fent vannak-e:
firmware-amd-graphics libgl1-mesa-dri libglx-mesa0 mesa-vulkan-drivers xserver-xorg-video-all libglx-mesa0:i386 mesa-vulkan-drivers:i386 libgl1-mesa-dri:i386
A 32 bites csomagok csak 32 bites programokhoz kellenek (pl steam). -
K0zm0
aktív tag
-
törölt tag
Az UHU Linux soha nem volt semminek a forkja. Egyedi kódbázisa volt, a csomagkezelője sokáig az UHU-dpkg volt, majd APT. Jelenleg még él, UHU-UBK formában már systemd-vel. Nagyon kevés kitartó ember van már csak mögötte.
[link]
Ha valami, akkor ez tényleg egy Magyar Linux volt.
-
5leteseN
senior tag
Debiános volt az UHU-Linux, de nem az eredeti Debian apt-t használta. Gondolom ezért is kapta a -get utótagot, arra emlékszem is, hogy az első próbálkozásaimkor belefutottam az UHU-s emlékeztetőbe, hogy a Debián csomagok simán nem használhatók az utasítás hasonlósága ellenére! Ezért maradt meg bennem az apt-get update, apt-get upgrade páros, és a célszerűen következő remove-ok utána.
-
5leteseN
senior tag
Sok Linux-nál az "apt-get update" utasításra letölti tárolóhelyekről a frissíthető csomagok listáját, és aminél lehetséges a frissítés, azt listázza is. Az "apt-get upgrade" utasítással pedig frissíti is mindet, amit lehetséges. Ezek természetesen root terminálos parancsok voltak.
Bár emlékeim szerint nem nevesített Debian volt, amivel használtam, de Debian alapú(ak).
-
K0zm0
aktív tag
az én időmben nem volt tananyag
Én sem vagyok mai csirke, de nálunk tananyag volt, igaz nem mentünk bele mélységekig. Konkrétan Mac-en VirtualBoxban telepítettünk Ubit, azon meg fel kellett konfigolunk egy Samba szervert. Mondjuk az is igaz, hogy mindebből nem sok maradt meg! -
-
Pedig nagyon rossz vegen fogod meg a dolgot.
A flegmasag akkor jon elo, amikor vkinek segiteni akarnak, de arra sem veszi a faradtsagot, hogy rendesen elolvassa, amit ajanlottak neki. Kivancsi lennek, hogy az olvtarson kivul ki volt az, aki ugy erezte, hogy az altalam linkelt konyv linuxos programozokepzesre valo.
Egeszen konkretan leirtam, hogy kik forgathatjak a legnagyobb haszonnal, de kit es mi gatol abban, hogy csak a vonatkozo reszt olvassa el?
Nem mellesleg bizonyos fogalmakkal is hadilabon all az olvtars.Egyebkent meg a Linux desktop reszesedese pont ugy jo, ahogy van, legalabb nem Windows-ositjak el (bar torekvesek vannak ra).
-
Crvsh3R
senior tag
E: Unable to locate package firmware-aetheros
Deatheros
-ra átírva meg ezt írja:firmware-atheros is already the newest version (20230210-5).
dmesg-et megnézve viszont hiányolja:[ 3.833096] ath10k_pci 0000:02:00.0: firmware: failed to load ath10k/pre-cal-pci-0000:02:00.0.bin (-2)
[ 3.833104] firmware_class: See https://wiki.debian.org/Firmware for information about missing firmware
[ 3.833115] ath10k_pci 0000:02:00.0: firmware: failed to load ath10k/pre-cal-pci-0000:02:00.0.bin (-2)
[ 3.833127] ath10k_pci 0000:02:00.0: firmware: failed to load ath10k/cal-pci-0000:02:00.0.bin (-2)
[ 3.833136] ath10k_pci 0000:02:00.0: firmware: failed to load ath10k/cal-pci-0000:02:00.0.bin (-2)
-
Crvsh3R
senior tag
Dell OptiPlex 3070 Micro - Qualcomm Atheros QCA9377 WLAN. Pendrive-ról próbáltam vele megetetni a .deb fájl-t, de nem jött össze. Próbáltam innen a linux-firmware-20231211.tar.gz fájlból a megfelelő mappát kicsomagolni a pendrive-ra, de azt sem olvasta be, továbbra is kérte a firmware-t. Ha továbblépek, akkor érdekes módon megy a LAN és a WLAN is, azért idegesít a dolog. Más fórumokon azt írják, hogy működik így is, de nem teljes sebességgel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest