-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
dpkg: hiba: egy művelet opciót igényel
Adja ki a dpkg --help parancsot a csomagok telepítésének és eltávolításának
súgójához [*];
Használja az „apt” vagy az „aptitude” parancsokat a felhasználóbarát csomag-
kezeléshez;
Adja ki a dpkg -Dhelp parancsot a dpkg hibakereső jelzőértékeinek listázásához;
Adja ki a dpkg --force-help parancsot a kényszerítő kapcsolók felsorolásához;
Adja ki a dpkg-deb --help parancsot a *.deb fájlok manipulálásának súgójával
kapcsolatban;
A [*]-gal jelölt lehetőségek nagy kimenetet írnak - futtassa a „less” vagy a
„more” parancsokon keresztül! -
OK, csak egy régebbi Ubuntus oldalon olvastam, hogy nem lehetett telepíteni csomagokat és ott javasolták ennek az eltávolítását(talán ütközés volt emiatt). Mivel igazából tárolóban sincs benne fenti csomag, gondoltam hátha.....de ez tényleg csak találgatás már.
Amúgy szerintem tényleg nincs értelme ezt így nyúzni, jobb egy reinstall, a kollégának ez így nem fog szuperálni, kicsit jobban át kéne látnia. Igaz ezt már két alkalommal is említettem.....
-
törölt tag
hiba: egy művelet opciót igényel
súgójához [*];
kezeléshez;
kapcsolatban;
törölt tag
dpkg -l java*
Kért=ismeretlen(u)/telepítés(i)/eltávolítás(r)/törlés(p)/tartás(h)
| Állapot=nem(n)/telepített(i)/ütköző-fájlok(c)/kibontatlan(u)/félig-
| ütköző(f)/félig-telepített(h)/aktiválóra-vár(w)/aktiváló-függőben(t)
|/ Hiba?=(nem)/újratelepítés-szükséges(r) (Állapot,Hiba: nagybetű=rossz)
||/ Név Verzió Architektúra Leírás
+++-========================-=================-=================-=====================================================
ii java-common 0.68ubuntu1~18.04 all Base package for Java runtimes
un java-compiler <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-virtual-machine <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java10-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java10-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java11-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java11-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java9-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java9-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
ii javascript-common 11 all Base support for JavaScript library packages -
törölt tag
dpkg: hiba: a csomagok sima nevét kell megadnod, nem az őket tartalmazó fájlokét
súgójához [*];
kezeléshez;
kapcsolatban;
Ez mondjuk igaz, de a kolléga nincs igazán a helyzet magaslatán ez ügyben.
(#71029) rogaby
Mi a fene ne múködne egy .deb fájl esetén? Nem írnád le részletesebben, mit csinálsz, mivel és mi nem működik?
Egy kattintás és feljön egy ablak, abban egy zöld link és arra kattintva az alábbi letöltő link:
-
Nem akartam túlzottan elmélyülni a dologban, de mikor először téma volt, olvastam, hogy biztonsági problémák miatt adták ki az újabb verziót.
ÁNYK miatt meg eddig sem volt rá szükség, most meg főleg, mivel enélkül is működik, épp tegnap használtam egy nyomtatvány betöltésére.
-
samujózsi
senior tag
A tor nem a tails említése miatt került képbe?
Egyébként a qubes nekem kicsit ágyúval verébre eszköznek tűnik itt. (Kezdő topic) Nem mondom, hogy haszontalan dolog, de iszonyatos macera a használata és így elsőre nem látom, nyújt-e akkora plusz biztonságot mondjuk egy konténeres megoldáshoz képest, hogy érdemes legyen egy a web kulturàltabb felén kóválygó usernek akkora gépet venni, ami már elég alá.
Vagy csak én gondolom soknak, hogy minden desktop app alá külön vm, saját kernellel és bonsai op.rendszerrel? -
Plusz ha annyira vacak a Gnome3, akkor Distros-k döntő többségének miért ez az alapértelmezett felülete?
Nem vacak csak használhatatlan. Rakj fel egy alap Ubuntut és utána beszélünk. Majd rakj fel egy alap Cinnamon és egy alap KDE-t és inkább azután beszéljünk.
Addig is egy találós kérdés. Melyik DE leírásában olvastam ezt, - rakj fel egy ..-tweak csomagot, ha testre szeretnéd szabni a felületet.
Amúgy ez nem az erdőben bolyongó YT-s koma lehet, mert az Archer erősen.
De ha a kolléga ezek szerint nekik hisz jobban, nem értem mit keres itt! Ha viszont mégis itt kérdez, miért küldi el a segítőt a fenébe azzal, hogy mittuddoteaztamikorayt-oncsakjbbantudják!
(#69957) mobilizmo
Nem a Winx mellé raktad a Manjarot, hanem egy másik meghajtóra, de a GRUB ettől még ugyanúgy fogja kezelni, de ebben az esetben a boot sorrendet a BIOS szintjén kell meghatározni, nem a GRUB-ban. Ha jól értettelek.
-
-
Én is csak lestem, de sok ilyen környezet van
Ami nincs említve, az a Userland nevű. Van, amelyik félig-meddig a droid mellé települ, ha jól értem, és van, ami rá. Leginkább az a kérdés, ha valaki szórakozott már ilyennel, hogy mennyire lehet kikerülni ezekkel az Androidot?
-
Értelek, ill nem, mert ez a frugal nekem is kínai volt kicsit, ezután is az marad. Anno érdekelt valamennyire majdnem, mikor még volt a magyar Frugalware disztró, amit még beszéddel is lehetett irányítani.
Végig gondban voltam az elvnevezésekkel, de nem igazán találtam a perzisztens és frugal szavakra magyar megfelelőt.
Ezeket nem igazán lenne szerencsés lefordítani. Aki nem érti, így ne értse inkább.
Most még csak átpörgettem az írást, mert nem tudom soronként végigolvasni, de annyira nem értek az MX-hez, hogy úgysem lesz több észrevételem.
-
-
Megfogadtam, hogy nem kérdezek semmit, csak elolvasom. Második mondatig jutottam, ezt én speciel kizártnak tartom:
A másik ok az szokott lenni, hogy nem használja a systemd init rendszert.
Az, hogy én csak pár hete hallottam erről, teljesen lényegtelen, de olyantól is olvastam ugyanekkor ugyanezt, aki systemd-vel kel és fekszik, vudubabákat szurkod, ami Potteringet ábrázolja. (nem írom le, hátha így is ráismertek)
Direkt ide írtam, nem akarok a topikjában zavart kelteni. Sem ezzel sem mással, emiatt ne aggódj.
Szerencsére legörgettem és a rövid bevezető után már jönnek a lényeges furmányok, ez már hasznosnak tűnik.
-
Nem tudom, elég régen próbáltam, de nem ilyen install helper volt, az tuti, mert erre felfigyeltem volna, lehet azért is csinálták a mostani helpert ilyen figyelemfelkeltőre, mert többen belefutottak a dologba. Úgy emlékszem anno a weboldalukon írták csak, amit itt a középső opciónál.
Az alsó opciónál is írják ezt, this method may lead to data loss és nem tudom, hogy ezt általános figyelmeztetésként kell-e értelmezni, mivel minden lemezművelet okozhat adatvesztést vagy itt is működik az encrypt.
Emiatt is lenne releváns, ha valaki próbálta már.
Sajna mostanában többet kell dolgoznom a jáccós gépemen, ami épp a HP Elitebook, így nem akarom most darálni, ami rajta van! Viszont ennél a PoP!-nál tetszik, hogy külön lehet iso-t letölteni Intel/AMD és nVidia választással és akku profilok vannak alapból, valamint amit én nem tudok használni, de jól hangzik, programoknál kontex menüben választható a dGPU-n futtatás. Nem mellékesen nyoma sincs snap és flatpak csomagok letölthetőségének.
Szóval ezek miatt érdekel a dolog. Fenti dolgokkal elég jól megcélozzák sokak igényeit szerintem.
-
https://wiki.archlinux.org/index.php/NTFS-3G#Mount_failure
Fenti linket raktam be, én nemigen tudom, igaz-e, nincs 6 éve Winem. Archwiki is elég megbízhatatlan mostanában, de én eddig használhatónak tartottam, amit ott írtak. Olvastad már?
Én ebből a mondatból a felét már próbáltam és működik:
Deleting Windows hibernate metadata
Egyébként akkor lehet ennek értelme, ha valaki kap egy meghajtót, amit így felejtettek és nincs Windowsa, viszont használná a lemezt.
-
samujózsi
senior tag
"és még valamit be kell állítani, hogy shutdown-kor tényleg engedje el, de ezt már nem tudom."
Csak mint írtam, nem emlékszem, hogy mi is az amit még állítani kell.
Egyébként a kérdéstől függetlenül a jogokkal kapcsolatos állításod pontosságában em vagyok biztos: [link] - itt említenek POSIX ACL-ket, de nem teljesen értem az összefüggést. Mintha a linuxos ACL-eket tudná kezelni a windows??
-
IO.sys
őstag
Debian oldalról a netinstaller. USB-ről bootolok.
MSI MegaBook S271. Az alaplap MS-1058, az SSD Kingston A400. Más háttértár nincs. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Board support package. Jellemzően egy szövegfájl, ami pl. azt mondja meg a kernelnek, hogy melyik portok melyik pineken vannak az SOC-n kivezetve, meg fel is paraméterezi őket ha jól emlékszem. Ha nem jó a BSP, akkor simán lehet olyan, hogy pl. ugyan be tudsz bootolni, de mondjuk nem megy az LCD.
Ezzel a BSP-s dologgal az a gond, hogy kötődik a kernelhez és 1-2 év alatt változik annyit a kernel, hogy nem feltétlen tudsz használni egy korábbi BSP-t, így rá vagy utalva a cucc gyártójára, hogy adjon ki friss BSP-t. Ilyen beágyazott rendszereken jellemzően egy u-boot van telepítve aminek meg van adva a BSP elérési helye, meg a kernel címe és mikor indítja a kernelt akkor valamilyen formában átadja a kernelnek a BSP-t, így az be tud bootolni és lesznek működő perifériák.
Ugye beágyazott rendszereknél nincs biosz, ami DMI-n meg ACPI-n keresztül megcsinálja ezeket az alapvető dolgokat a perifériákkal.Egy Atmel Sama5D valami komolyabb cuccon szívtam vele, hogy volt 3 különböző BSP csomagom, de egyikkel se ment minden periféria, így végül nem is tudtam működő Debiant varázsolni rá... Aztán a gyártó megemberelte magát és egy évvel később kiadott komplett disztrót a cuccra, amivel ment minden. Igaz ez akkor rajtam már nem segített.
Ha ilyen téren nem akar szívni az ember, akkor vegyen RaspberryPI-t. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez nem ennyire egyszerű, nem maga az Armbian a probléma, nem is arról írtam.
Ezekhez a cuccokhoz nem csak magának a kernelnek kell passzolnia, hanem egy BSP csomagnak is ott kell lennie, ami összeköti a kernelt a hardverrel. Volt dolgom ilyen BSP csomagos dolgokkal hasonló jellegű Atmeles boardokkal, de az igazság az, hogyha ezt nem csinálja meg valaki (leginkább a cucc gyártójára gondolok), akkor nem sok jóra lehet számítani.
A linkelt cuccnál volt egy csomó disztró, de azt hiszem 2018-as kiadásút már nem is láttam és felmenve a fórumba se igen találtam újabbat. Egyszerűen úgy néztem, hogy már nem igazán foglalkoznak ezzel a hardverrel. Ettől független egy 2017-es disztróval még össze lehet hozni elég sok jó dolgot.
-
peterattila
aktív tag
Bocsi, eddig nem értem rá. Minden működik jól, kivéve a mediaboxot
. Pedig az lenne a lényeg. Amilo-n nfs megosztást látom a nagygépen és viszont, de a box nem látja egyiket sem. Csak nem tudom egyelőre, hogy miért. Egyébként CoreElec 9.2 fut a boxon. Eddig a nagygépen futó nfs-ről ment rendben, most úgy gondolja, hogy nem megy. Mindegy, majd jövő héten 2 beigli közt majd ránézek (vagy kidobom az ablakon). Ez nem ide való, másik topic.
-
peterattila
aktív tag
Azt értem alatta, hogy sem a mediabox, sem a w10-es gép nem látja a megosztást, holott a debianos gépen a showmount mutatja a megosztását a könyvtárnak. Régen használom így az nfs-t, saját gépemen is. De hogy ne menjen állandóan a nagygép, előkapartam egy öreg laptopot (celeron, 1 mag/szál, 2 gb ram, 120gb hdd). Erre tettem a debiant, transmission, ssh, stb, csak konzol. Magában elfut, be tudok rá jelentkezni, kezeli a letöltéseket. 2 külső hdd lóg rajta usb-n, megy remekül. Csak az nfs szívat, egyelőre. Ez a gép lenne egyfajta házi nas
. Viszont valami para van a hálózatával, mert nem megy a névfeloldás sem. Pingetni csak IP-vel tudom, névvel nem. Debianról viszont minden belső gépet tudok, névvel is. Kicsit olyan, mintha nem egy hálózaban lenne a többiekkel, pedig de. IP statikus (routerben fix) 192.168.1.125, mask 255.255.255.0. Mask ugyanaz minden gépen értelemszerűen, az IP pedig növekszik gépenként. Ennek így ragyogóan kellene mennie és mégsem
.
-
törölt tag
Próbáltam konfigurálni a NUT-ot, egyelőre monitorozni tudok, azt hiszem jó értékeket is ad:
battery.charge: 90
battery.charge.low: 10
battery.charge.warning: 20
battery.mfr.date: CPS
battery.runtime: 5346
battery.runtime.low: 300
battery.type: PbAcid
battery.voltage: 88.0
battery.voltage.nominal: 12
device.mfr: CPS
device.model: UT850EG
device.type: ups
driver.name: usbhid-ups
driver.parameter.pollfreq: 30
driver.parameter.pollinterval: 15
driver.parameter.port: auto
driver.parameter.synchronous: no
driver.version: 2.7.4
driver.version.data: CyberPower HID 0.4
driver.version.internal: 0.41
input.transfer.high: 295
input.transfer.low: 167
input.voltage: 230.0
input.voltage.nominal: 230
output.voltage: 230.0
ups.beeper.status: enabled
ups.delay.shutdown: 20
ups.delay.start: 30
ups.load: 7
ups.mfr: CPS
ups.model: UT850EG
ups.productid: 0501
ups.realpower.nominal: 425
ups.status: OL CHRG
ups.test.result: No test initiated
ups.timer.shutdown: -60
ups.timer.start: -60
ups.vendorid: 0764Valahogy a leállítást kellene még beállítani. Illetve jó lenne egyéb értékeket is állítani. Például, hogy ne menjen 35% alá a töltés merülés esetén.
Ilyen segítség a kezdő vagy haladó csoportba tartozik inkább?
-
törölt tag
Igazság szerint van egy CyberPower UT850EG-FR UPS-em, amihez van linux-os manager, de sajnos nem működik jól. Még tölt az akku, mikor azt írja hogy 100%-on van. Emiatt aztán bármit csinálok azonnal leállítja a gépet. Windows alatt jó a programja, ott rendben mutatja a töltöttséget. Sajnos a linux verzió régebbi, mint a windows vagy mac és gondolom ez zavarja meg.
Arra gondoltam, hogy esetleg a NUT-ot kellene bekonfigurálni hozzá, hátha azzal jobban működik, de elakadtam
-
Az biztos hogy a macrium mentésében kehet ugyanúgy böngészni a fileok /könytárak közt mint az élő rendszerben. Összehasonlítgatni az élő rendszert a mentéssel. A véletlen törölt fileokat kimásolni belőle. Nem szükséges hozzá az egészet visszaállítani.
Nem gépre szabott hanem univerzális. Az meg szerintem mindegy ki és hol generálta le az iso-t. Ha akarod innen letöltöd, ha nem (bízol benne) akkor win alatt legenerálhatod magadnak az iso-t.
-
0xmilan
addikt
Mergeltek a frissitett magyar forditasokat, bar valamiert a kommentjeim figyelmen kivul hagyasa mellett
mindenesetre azokkal csak minor problemakat jeleztem.
Innentol kezdve nem tudom mennyi ido, mig lecsorog a downstream linuxmint repoba is, de kezzel telepitve gondolom mar most is elerheto a friss verzio. -
-
Most nézem ez nem csak a Mint hibája...
Ezek jobban lefedik a valóságot, vagy van jobb ötlet?
#: Gtk/UsersBox.vala:136
msgid "Exclude All"
msgstr "Mindent kizár"
#: Gtk/UsersBox.vala:266
msgid "Include All"
msgstr "Mindent kijelöl"
#: Gtk/UsersBox.vala:194
msgid "Include Hidden"
msgstr "Rejtett elemeket is"
Nekem inkább az a gondom, hogy mennyire el vannak ájulva maguktól, ellentmondást nem tűrően. Sajnos az ubuntu.hu csapat többsége is ilyen. Nem gondolkodnak, vakon elhiszik, hogy az úgy jó ahogy van. Emlékszel a nyáron firtatott CAPSlock bug-ra magyar nyelven?
Azóta is nyitott, javítatlan , ahogy a telepítő lemezvállasztója is. -
Timeshift nem Mint program, csak bevették a disztróba, amúgy jó régóta ilyen. Ubuntu vagy más disztróban nézted? Különben ha mutatsz olyan disztrót, aminél külsős, de tárolóba húzott programnál nincs ilyen elb*szás, már cserélem is le a Mint Cinnamont.
Jelezned kéne, úgyis nagy kedvenced a linuxmint.hu!
-
wexford881
csendes tag
Pár próbálkozás után mostmár fel tudtam úgy telepjteni a Mint-et hogy automatikusan elinduljon, viszont az OS választóképernyő továbbra se jön fel, az F11-et nyomogatva jön fel a boot menu ott tudom kiválasztani melyik induljon. Annyival lett jobb a helyzet hogy mostmár elindul a Mint ha el akarom indítani. Most néztem meg és az SSD is MBR lett a telepítés után, valószínüleg azért nem indult automatikusan mert GPT volt.
Köszönöm az eddigi segítségeket. -
kutga
félisten
Tegnap megoldottam végül, asszem az lett a megoldás, hogy a
debian-transmission
usert hozzáadtam a rendes user csoporthoz.Van viszont még egy kérdésem.
Most úgy van beállítva a Raspbian, hogy szöveges terminálba bootol, a guit (ha kell) a
startx
paranccsal indítom. A kérdés, hogy ha már nincs rá szükség, miképpen lehet visszatérni a szöveges terminálba? -
Rimuru
veterán
Amig egy inodera van hivatkozas az addig megmarad, tehat B el tovabb (ha ezek utan csinalsz egy hard linket B-rol A-ra akkor az olyan mintha nem tortent volna semmi).
ls -i
-vel meg tudod nezni mi az inodeokat, ahol egyezik azok ugyan oda mutatnak (ugyan azok a fajlok, csak mas nevvel).
Helyfoglalas csak 1x tortenik (lehet hogy egyes programok kulon fajloknak veszik es minden hardlinket beleszamol, de ez igazabol fals adat).$ ll -i dsa/
3802273 .rw-r--r-- cc cc 1.9 MB Sun Nov 24 15:08:25 2019 asd
3802273 .rw-r--r-- cc cc 1.9 MB Sun Nov 24 15:08:25 2019 asdasd
$ du -s dsa/
1960 dsa/Nem akarsz hard linket csinalni.
(technikailag megoldhato lenne, de nem akarsz)
Alternativanak tudom mondani a mount-ot (de ott a symlink is):mount --bind /home/foo/foo /home/bar/foo
-
kovyhun
tag
Active Internet connections (w/o servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State
tcp 0 0 SolarPi:50988 192.0.78.2:http ESTABLISHED
tcp 0 0 SolarPi:ssh Tomi-PC:49395 ESTABLISHED
tcp 0 52 SolarPi:ssh Tomi-PC:49356 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34432 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34474 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34642 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34754 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34794 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34578 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34522 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34746 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34714 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34726 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34530 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34736 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34712 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:8086 localhost:34742 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34588 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34614 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34768 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34618 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34416 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34728 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34418 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34772 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34528 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34406 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34502 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34806 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34718 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34600 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34438 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34720 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34552 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34546 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34756 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34570 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34532 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34558 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34584 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34462 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34484 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34742 localhost:8086 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34722 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34744 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 SolarPi:4000 Tomi-PC:49896 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34802 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34804 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34734 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34510 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34676 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34408 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34540 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34604 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34784 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34758 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34798 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34730 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34628 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34622 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34704 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34696 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34650 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34698 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34412 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34476 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34786 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34774 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34668 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34582 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34566 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34486 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34612 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34750 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34464 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34770 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34608 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34496 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34470 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34414 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34490 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34576 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34670 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34420 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34788 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34752 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34548 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34430 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34538 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34498 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34656 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34776 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34500 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34658 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34482 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34748 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34644 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34542 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34488 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34790 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34560 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34422 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34792 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34506 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34504 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34526 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34690 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34590 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34652 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34594 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34556 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34554 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34518 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34682 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34610 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34460 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34762 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34702 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34454 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34534 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34800 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 SolarPi:4000 Tomi-PC:49910 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34606 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34428 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34732 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34674 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34444 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34456 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34508 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34436 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34450 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34424 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34524 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34778 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34452 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34440 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34630 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34680 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34564 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34636 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34626 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34780 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34646 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34492 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34724 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34562 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34596 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34468 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34472 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34738 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34550 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34694 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34678 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34648 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34692 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34410 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34512 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34640 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34598 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34686 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34536 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34434 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34478 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34808 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34616 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34466 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34672 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34458 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34620 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34634 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34710 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34592 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34402 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34480 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34514 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34760 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34602 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34700 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34716 localhost:8086 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:8086 localhost:34716 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:8086 localhost:60980 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34666 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34638 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34706 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 SolarPi:4000 Tomi-PC:49911 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34516 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34684 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 SolarPi:4000 Tomi-PC:49905 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34810 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34442 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34494 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34740 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34766 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34448 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34572 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34446 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34660 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34544 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34426 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34568 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34782 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34574 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34520 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34404 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34400 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 SolarPi:4000 Tomi-PC:49904 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34688 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34624 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34632 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34796 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34708 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34764 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34586 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 SolarPi:4000 Tomi-PC:49903 ESTABLISHED
tcp6 0 0 localhost:34662 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34812 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34654 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:34580 localhost:8086 TIME_WAIT
tcp6 0 0 localhost:60980 localhost:8086 ESTABLISHED
Active UNIX domain sockets (w/o servers)
Proto RefCnt Flags Type State I-Node Path
unix 3 [ ] DGRAM 1567 /run/systemd/notify
unix 2 [ ] DGRAM 1585 /run/systemd/journal/syslog
unix 2 [ ] DGRAM 11066 /var/run/wpa_supplicant/wlan0
unix 7 [ ] DGRAM 1597 /run/systemd/journal/socket
unix 2 [ ] DGRAM 11071 /var/run/wpa_supplicant/p2p-dev-wlan0
unix 14 [ ] DGRAM 1625 /run/systemd/journal/dev-log
unix 2 [ ] DGRAM 14829 /run/user/1000/systemd/notify
unix 2 [ ] DGRAM 13654
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 10794 /run/systemd/journal/stdout
unix 2 [ ] STREAM CONNECTED 19830
unix 2 [ ] DGRAM 19877
unix 3 [ ] DGRAM 13361
unix 3 [ ] DGRAM 13362
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12915 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] DGRAM 13363
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11040
unix 2 [ ] DGRAM 13358
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11041
unix 2 [ ] DGRAM 11165
unix 3 [ ] DGRAM 13360
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13369
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11042 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13010
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13011
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12327
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13118 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12227
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14541 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14844
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 19882
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14845
unix 2 [ ] DGRAM 10970
unix 2 [ ] DGRAM 8135
unix 2 [ ] DGRAM 14073
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11191 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11189 /run/systemd/journal/stdout
unix 2 [ ] STREAM CONNECTED 14058
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14799
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12909
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13678
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11046 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12513
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13650 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14457
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11043 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12912 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 19883
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13674
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14390
unix 2 [ ] DGRAM 13671
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12394
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13673
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13546 /run/systemd/journal/stdout
unix 2 [ ] DGRAM 12460
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13905
unix 2 [ ] DGRAM 8515
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13971
unix 2 [ ] DGRAM 1884
unix 3 [ ] DGRAM 1887
unix 2 [ ] DGRAM 11007
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11044 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 10988
unix 3 [ ] DGRAM 1888
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12084 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13789
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11045 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12548
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11871
unix 2 [ ] DGRAM 12396
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13642 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11626 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 10848 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13542
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13629 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13439
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13628
unix 3 [ ] DGRAM 1570
unix 3 [ ] DGRAM 1569
unix 2 [ ] DGRAM 11757
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 14835
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11525
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12275 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11623 /run/systemd/journal/stdout
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11621
unix 2 [ ] DGRAM 12546
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 12918 /run/systemd/journal/stdout
unix 2 [ ] DGRAM 14804
unix 2 [ ] DGRAM 13793
unix 2 [ ] DGRAM 14809
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 13795
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 11152 /var/run/dbus/system_bus_socket
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 1880
unix 3 [ ] DGRAM 14831
unix 3 [ ] DGRAM 14832
unix 3 [ ] STREAM CONNECTED 6643 /run/systemd/journal/stdoutKicsit hosszú lett...
2019-09-26-raspbian-buster-lite
Grafana v6.4.2 -
Elkezdtem nézegetni ezeket a különböző font formátumokat meg minden kapcsolatos írást, de a végére úgy belekavarodtam, mint majom a házicérnába.
Az tuti, hogy teljesen más kiterjesztést használ már a GRUB is, most Mint-ben úgy látom
unicode.pf2
font van GRUB-ban.Itt azért gondolom egyszerűbb cserélgetni, GUI-s programmal sokan még hátteret is raknak be! Ezt még nem éreztem szükségesnek, bár arra a fél másodpercre lehet, hogy dobna valamit az is a hangulatomon, már amikor egyáltalán be kell kapcsolni a gépet.
TerminusBold
valószínűleg általános az Ubuntu deratíváknál. -
shadow1901
aktív tag
"Vagyis ha leírnád, hogy a másik gép milyen oprendszert futtat,
milyen protokollal, és milyen beállításokkal készült a megosztása."
Ubuntu, Windows 10. NTFS azért volt fontos mert nem az Ubuntu fájlrendszerét próbálom elérni winről. " Ubuntu <> W10 között csak ubunturól tudom elérni a másik gépet..." Ez ennyire érthetetlen volt?! Alapbeállításokkal jobb gomb, tulajdonságok, megosztás, módosítás bepipálva, vendéghozzáférés bepipálva. További beállításokról fogalmam sincs, hát ezért vagyok a kezdő topicban.
VGA Driver és SSD a reggeli jó szándékú kollégának: 7 hsz-el korábban linkeltem a laptop típusát. GTX 960M-el nem gondolnám, hogy a server titulus a driverben normális. De ha ubuntunál ez a normális arról fogalmam sincs. SSD-ről van az összefoglalóban egy link. Megnéztem, még a tanításod előtt! 2 éves cikk, számomra kínai. Erre linkelsz egy 2015-ös cikket, aminek a közepén ott van a '17-es. Pontosításra nincs szükség, van aki frissebb nálad jóval korábban. -
-
-
haddent
addikt
Mondjuk ezt ebben a formában cáfolnám. Konkrétan 2 hete csináltam meg, hogy
dd if=/dev/sda of=/dev/sdd
Teljes mértékben sda -ról futó rendszerrel sok - sok szerver folyamattal és vígan ment tovább. Sőt a vidd kedvéért leállítottam átdugtam az sda ssd helyére az sdd -t és úgy bootolt be minth a mi sem történt volna -
-
Pano
addikt
Az oké és teljesen érthető, hogy mondjuk akksiról úgy működik, de itt "minden körülmények között" energiatakarékosság van. Ha hálózaton van a noti nem sok értelme van ilyen szinten visszavenni a teljesítményt (hogy még alapvető dolgok is nyögvenyelőssé váljanak), főleg ha az ember kicsit masszívabban szeretne dolgozni. Kicsit olyan ez, mint ha a kocsiddal nem léphetnél oda, nem mehetnél gyorsabban -még szabályos keretek között sem-, mert akkor többet fog enni.
-
-
Persze, hogy olvastam, még amikor megjelent az 5 részes. Nagyon tetszett és egyben nagyon idegenül is hangzottak benne azok a fura parancssorok, de maga az írás teljesen átlátható és még számomra is érthető volt. Anno ezért is raktam be a címeket a Témához kapcsolódó anyagok közé, ahol most már a 28-as van. Ami miatt nem próbáltam ki akkor, az a múltkor is említett rossz élmény volt a blank screen-nel. Mondjuk ma már nem az a HW-em van. Ahogy lesz időm kipróbálom, talán ez lesz az utolsó hopper tevékenységem.
Erre a szoftverközpontos dologra nem emlékeztem, de 2 perc alatt rátaláltam, néha piszok hamar megtalálok dolgokat, kivéve, ha saját gubancok vannak, akkor hirtelen leblokkolok.
Egyszóval most kizártnak tartottam, hogy egy nagyon részletes 5 részes bemutatóban ne lenne benne a megoldás a kolléga problémájára.
(#68757) Pano
Fedora néha elég nyűgös tud lenni, ahogy olvasgattam az utóbbi években.
Sose láttam még működő Fedora-t - ezt amúgy nem Fedora kritikának szántam, csak jeleztem, hogy még nem telepítettem soha, 6 éve a kezdetekkor próbáltam, de akkor se kép se hang az akkori ATI kártya és az fglrx driver nem volt a barátom.
Egyébként meggyőződésem, hogy egyes HW-ek bizonyos disztrókkal egyszerűen nem hajlandók kijönni. Még jó, hogy van választék bőven.
-
-
-
Passz, annyit allitottam hogy a win-es ssd-re kerüljön a rendszer betolto.
Viszont ugye 3 particiot hoztam letre a kisebbik, linuxos ssd-n. Egy swap, egy boot es egy ext4-es a maradekbol (root). Lehet az a gond, hogy azt allitottam be hogy a rendszer betolto a nagy win10-es ssd-re kerüljön, de kozben a boot részt meg a linuxos ssd-re raktam?
-
dó ré mi fá szó lát ti dó
Ilyenre gondolsz?
Ez nem lehet gond valóban még KDE-nél sem.
growler
Mint Cinnamon-nál van nagyítási lehetőség, de ez a kurzorhoz van kötve
Lesz ott még máshol is. Betűtipusok / Szövegméretezés például, de én megvárom, egyáltalán most felrakja-e a kolléga a Cinnamont vagy még csak kérdezőbiztos üzemmódban van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No de ha csak úgy jön egy áramszünet, akkor is buktad a renderelést.
Ha fontos a munka, akkor sajnos egyedül a szünetmentes táp a megoldás, bár persze nem olcsó.
Hibával nem jár a hibernálás, nem is erre mondtam. Amúgy mikor ilyen hosszú renderelést vagy hasonlót csinálok, akkor itt hagyom a gépet éjszakára, aztán lekapcsol ha végzett. Mindig háklis voltam a zajra, eleve e szerint építettem a gépeimet, szóval lehet aludni a gépem mellett.
Plasticbomb: nekem is van swap partícióm. Csak általában üres.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kb az, hogy ssd-k korában szükségtelen. Van ugye a sleep, amiben akár napokig elvan a gép, mert csak pár százalékot merül úgy. Ha meg hosszabb időre nem lesz használva, akkor ott van a leállítás lehetősége.
Van laptopom is, de már akkor se láttam értelmét a hibernálásnak, mikor még nem volt benne ssd. Ssd óta meg még annyira sem. Max aki kivett aksival használta a laptopját, annak lehetett érdekes...
-
De akkor nem fog tudni hibernálódni. Ha már swap, akkor RAM méretű.
De jobb is, ha messziről elkerüli a hibernálást, főleg, hogy SSD-nél nincs is sok értelme. (meg plusz hibalehetőség)
Szerintem is pazarlás, de lassan nem is lehet kisebbet kapni
Az OK, de NVMe? Sata-s azért jobban megérné, azt viszont nem tudom ebben a környezetben lehet-e számítani melegedésre, Sata abban is jobb!
-
8GB fizikai mellé csinál a rendszer kb 1GB swapfile-t.
Az a grup a GRUB lenne!
Amúgy látod értelmét ebben az esetben egy külön létrehozandó /home-nak? Ha már azt javasoltad, bízza a rendszerre.....célszerű a /home-ot is rábízni. Nagy szükség úgy sem lesz rá, legalább a rendszer rugalmasan kezeli a többi rendszermappa mellett.
Mondjuk én ebben az esetben a 240GB NVMe SSD-t is erős pazarlásnak tartom.
-
Tim82
félisten
-
Rimuru
veterán
Csak egyet kell feljebb lepni.
Extended file attributes (acl is ezt hasznalja). -
Rimuru
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest