- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PeeterssoN #73448 üzenetére
Konkrétan chrome-ot akartam telepíteni. Nem tudtam hogy nem lehet. Vagy akkor ez is a vendég titulus számlájára írható.
Ez két külön dolog
- Lehet Chrome-ot telepíteni, de a Linux-hoz kiadott verziót. (Ez olyan mint a dízel vs benzin. Mindkettő motor (operációs rendszer), de az alkatrészek, és az üzemanyag(programok) nem kompatibilisek, nem keverhetők össze) Buta hasonlat, de most ez ugrott be.
- Vendég fióknak nincs jogosultsága programot telepíteni, azt csak a kiemelt felhasználók, adminisztrátorok tehetik meg.Remélem a kezdeti döccenők, vagy én nem vettem el a kedved!
-
törölt tag
válasz
PeeterssoN #73444 üzenetére
Ha céges gépként azt csinálsz vele amit akarsz. Daten backup és 20.04 LTS install. Vagy ami épp szimpatikus. Dual boot esetén a Windows alatt zsugorítsál előbb az ntfs partícióból a Linuxnak helyet.
Telepítő média indítása: Win10 login képernyő>Shift+Restart>Eszköz használata>kiválasztod a telepítő médiát.
Ubi installban>Valami más opció>A Win10 efi partícióját csatolod formázás nélkűl /boot/efi-nek>a felszabadított helyet meg /-nek ext4-el csatolod. -
lev258
veterán
válasz
Ha tényleg idővel szeretnéd kipróbálni, akkor nyugodtan formázd a jelenlegit. Más által felrakott, jelszóval védett rendszerrel ne akarj barátkozni. Kezdd inkább magad az elejétől az ismerkedést.
"csak egy külső telepítés segíthet"
Belső telepítés csak Windows verziók között lehetséges. -
válasz
Jó, induljunk neki még1x:
Azért itt tettem fel a kérdésemet elsősorban, mert nem frissít semmit a gép.
Ez pontosan mit jelent, miből következik?Kaptam a cégtől egy Dell Latitude e6430 laptopot. Ubuntu Linux van telepítve 16.04 LTS
Sajnos jelszóval védett így csak vendég módban tudok bejelentkezni.Vendég fiókkal nem is fog engedni semmilyen módosítást a rendszeren. Például a frissítés is ilyen. Azért még az elején jó lenne tisztázni, hogy a cég a te munkavégzésedhez adta, ezért van csak vendég/user fiókod rajt, vagy leselejtezte és átadta neked a tulajdonjogot?
Ha a gép a te tulajdonod, akkor készíts egy telepítő pendrive-ot az aktuális verzióról (pl. egy működő Windows-os gépen a Rufus-al kiírod a 20.04 lts verzió iso fájlját egy pendrive-ra)
Erről a pendrive-ról indítva a gépet, kiderül mennyire szereti annak a HW-eit. Ha minden klappol, jöhet a telepítés, amin te leszel a rendszergazda, te hozod létre a felhasználókat, és használatba veheted.A firefox crash-t én sem értem mert az alap böngészőből inditottam a telepítést/eket!
Egyrészt a Windows-os programokat nem fogja futtatni (Install.exe), másrészt mint írtam a vendég az vendég, nem tud telepíteni semmit, mert nincs hozzá joga. A crash is részletezni kellene, mert így csak a fantáziánkra van bízva mit tettél és annak mi lett a következménye. Tehát kicsit konkrétabban: Mire kattintottál, mi történt, mit üzent? -
válasz
PeeterssoN #73441 üzenetére
Az ugye megvan, hogy Linux-os kérdéseket ide, a Windows-os kérdéseket meg ide kell feltenni? Mivel Te Windows-t telepítenél, miért ide írtál?
-
lev258
veterán
válasz
PeeterssoN #73441 üzenetére
A Teams Linux alá is elérhető elvileg. De úgy érzem, neked most egy jól működő Ubuntu rendszer sem kellene.
"Amint telepítettem volna a Windows-t újra bejelentkezik a Mozzila egy crash ablakkal."
Azt meg hogy? A Windows telepítőt nem tudod a rendszer alól indítani, DVD vagy USB kell.
Egyébként a Windows telepítésének (vagy ahhoz kapcsolódó problémáknak) nincs közük a jelenleg telepített rendszerhez. Így ha usb-ről sem akar majd menni, inkább fáradj át a Windows-os topikba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Subaru topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Trollok komolyan
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Túra és kirándulás topic
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest