- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
gelbelex
őstag
válasz
gelbelex #74615 üzenetére
Szóval, ha már mindkét rendszerben láthatóan foglalják a helyet, szeretném vagy újra elérhetővé tenni ezeket, vagy törölni, de anélkül, hogy legyaluljam az egész lemezt.
Rákérdezek a haladó topikban is, több szem többet lát, nem egzakt ez az ntfs-kompatibilitás.
Úgy tűnik, nálam is ez van:
"Experience is, that proper and best NTFS support actually comes from an according package and not from the kernel. " -
gelbelex
őstag
válasz
lev258 #74614 üzenetére
Igen, mindkét rendszerben láthatóan foglalják a helyet, de nem látom őket egyik rendszerben sem. Knoppix-ban kreáltam őket, de a WIn elsőre sem látta a két könyvtárat/file-okat.
A Knoppix nem szólt semmit az adatlemeznél, magától mount-olta; szemben a Win rendszerSSD-jével (amikor nem húztam le a kábelét), azt nem is mount-oltam. Fura.
-
gelbelex
őstag
válasz
#63718632 #74612 üzenetére
Nem omlott össze. A két image+log mellett csak nem fontos apróságok sérültek, úgy tűnik.
De a két image túl sok helyet foglal, ahhoz képest, hogy nem elérhetők. Tehát jó lenne vagy újra elérhetővé tenni ezeket, vagy törölni, de anélkül, hogy legyaluljam az egész lemezt. -
gelbelex
őstag
válasz
#63718632 #74610 üzenetére
Semmi különösebb oka nincs, az jött szembe. Eredetileg ddrescue-t akartam futtani rajta, de elakadtam a gui telepítésével, lefuttattam a Guymagert, az is megcsinálta az image-et.
Van jobb, mint a knoppix? Mi az előnye?
De jelent pillanatban még az előző kérdéseim érdekelnek. -
gelbelex
őstag
Sziasztok, linuxban teljesen amatőr kérdéseim vannak tisztelettel
:
Előzmény:
Windows alatt megnyekkent egy adattároló vinyóm, eltűnt a partició. Knoppix-ot usb-ről bootolva, Guymager-rel készítettem róla egy image-et egy másik adattároló vinyóra egy Knoppix-ban letrehozott folderbe. Shutdown.
Másnap Knoppix-boot, készítettem egy másik könyvtárat az előző mellé, és bele egy másolatot az image-ről. Shutdown.
Utána Windows boot, de sajnos nem látszik a két iménti könyvtár és image. Shutdown.
Újra Knoppix-boot, már itt sem látszik a két könyvtár/image, csak a még a Windows-ban készültek.Kérdéseim:
- a windows-os Fast Startup (azóta kikapcsoltam) kavart be? Egyik érintett lemez sem rendszerlemez.
- elérhető lenne még valahogy a két könyvtár és image? A Knoppix-on v. Windows-on? ?
- ha nem, törölhetők valahogy? Mert (mindkét rendszerben láthatóan) foglalja a vinyón a helyet, ami kellene másra (másik image-re).Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged