- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van olyan megoldás a komplett rendszer lementésére egy pendrive-ra, hogy utána ha visszadugom a pendrive-ot, akkor visszatudom állítani a rendszert teljesen arra a szintre mint amikor lementettem?
Grafikus felületet előnyben részesítem, de ha nincs...hát nincs. Rendszer Ubuntu.
-
ReSeTer
senior tag
Na sikerült, de voltak gondok. Csomó hibát írt rendszer betöltésénél, amit elvileg egy pci=nomsi paranccsal (megint rengeteg gond amikor kerestem, hova kell beírni, azt az ablakot hogyan kell előhívni) megoldottam. Most van wifi is.
Köszönöm az eddig segítséget.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Olyan létezik, hogy egy laptopra nem lehet felrakni a linuxot úgy, hogy legyen wifije?
Van egy hp pavilion 15-bj001nh laptopom, anno felraktam rá ubuntut, de nem akart működni a wifije sehogy se.
Megpróbálkoznék megint. Van értelme? -
ReSeTer
senior tag
válasz
lajos0001 #55761 üzenetére
Igen az. Mert mióta mondogatjátok, hogy miért nem használnak az emberek linuxot, már minden grafikus, nem kell állítani semmit, erre rögtön hogy egyáltalán legyen netem, azt se tudom miket kell aktiválni, miközben a windowsban nem kell.
Én meg hülye fejjel hittem, hogy csak felrakom, max terminálból leszedek drivert, aztán csinálhatok olyat is, amiért eleve használja az ember a laptopját. Eddig többet voltam terminálban meg google-ban, mint bárhol máshol a linuxban.
Erről ennyit.
Egyébként meg aktiválva van a routerben az a dhcp vagy mi. Be van állítva a ppoe is, mégse látja.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Szeretnék linuxot a laptopomra, de nem akárhogy.
Ahol csak lehet, hasonlítson az osx-re. Hackintosh-sal nem akarok szenvedni, az UI tetszik, meg igazából nem használom a laptopot sok mindenre, többnyire elég a linux is.Melyiket ajánljátok, és miket kellene letöltenem ahhoz, hogy úgy nézzen ki ahogy fentebb leírtam?
Kérdés még, hogy netezős szintre való eljutáshoz mennyire kell parancssorozni? Megvan már csinálva olyan szintre, hogy nem kell hozzá programozónak lenni?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- E-roller topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest