Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz moleculez #73469 üzenetére

Igazából le is mondtam az SSD-t, mert találtam itthon egy 1GB HDD, sőt, SSHD, hogy precíz legyek.

Na most kezdem feladni... :N látóasszonyként sem egyszerű lekövetni, mikor mivel miért mit tervezel és abból mi valósulna meg, ha nem variálnál állandóan, mint zsidó az üres boltban.

Home NAS oprendszernek nálam Synology OS van. ;] Ha kérdenéd, azt hogyan lehet felrakni, hát egyszerűen. Meghozta a futár a NAS-t, kicsomiztam és felraktam a komódra, zsinórok be, etc...

Amúgy akár Ubuntuból is csinálhatsz homeNAS-t, elég a server verzió, mert monitor nélkül mindegy milyen DE van fenn, így a semmilyen is jó. Vagy van ez a XEN megoldás a Mindenes home server okosan vagy igen sokan magát az előbbiben is szereplő Openmediavault-ot alkalmazzák NAS.hoz, főleg mert pont arra van kitalálva. Nekem ezek....nem tudom milyenek, vettem inkább NAS-t. Úgy látom elég komoly topikja van az OMV-nek, így akár valamennyi időre megszabadulhatunk tőled is! :DD

Na mit szólsz a tippekhez?

Most nézem, mit ír az OMV topikja:

Az OpenMediaVault egy debian alapú Linux disztribúció hálózaton csatolt tárolók (NAS) számára. Tervezésekor a Linuxot nem vagy kevésbé ismerő, Windowshoz szokott felhasználók szokásait, ismereteit vették figyelembe. Használata kevés Linux ismeretet igényel. Elsősorban telepítéskor és beüzemeléskor kell néhány alap tulajdonságot betartani, figyelembe venni.

B+, ez még nekem is ment volna, na mind1

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák