Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz gabikiraly2 #42882 üzenetére

    Én úgy tapasztaltam (a pár hónapom alatt), hogy a driver kérdés általában megoldható asztali gépen (tableten, ilyen kis kütyükön még nem mindig).

    Az office-on kívül mindegyik megy, igazából az is, de csak openoffice-al, ami meg hát nem a világ csodája. Pl táblázatkezelős nyomtatás sem igazán jött össze neki legutóbb, kénytelen voltam konvertálni HTML-re, és úgy kinyomtatni firefox-ból. A szövegszerkesztőjével is ugyanez a helyzet. Azért valamit így is össze tudsz gányolni vele, ha nagyon kell.

    Én azt javaslom, hogy a Mint mellett próbáld ki az Ubuntu-t és a Fedora Workstation-t is. Mindkettő egész jó. Ha elég gyakorlott felhasználó vagy, akkor hamar bele tudsz szokni. Nekem a video kártya driverekkel volt gondom Mint-nél, de az eddigiek alapján Ubuntu és Fedora ilyen problémák nélkül simán felment. A kijelző DPI beállítás, ami azt hiszem még nehézség Linux alól. Ez nem túl kellemes, ha az embernek nem tökéletes a szeme, de ha minden kötél szakad, akkor vannak workaround-ok, pl. Firefox-ban is van zoomolós plugin, amivel egy alap nagyítást lehet beállítani a weblapokra, illetve a PDF nézőnél is simán lehet nagyítani, úgyhogy talán nem akkora gond ez sem.

    Egyelőre azt kell, hogy mondjam, hogy már megérett annyira a Linux is, hogy simán használható Windows helyett, ha nem vagy túl finnyás.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák