Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• apszi

őstag

Sziasztok!

Nos következő a helyzet. Tegnap még próbálgatam a Linux KDE-t pen-ről, és tulajdonképpen akkor fagy ki, mikor megnyitom a Firefox-ot. Megcsináltam a pendriv-ot Rufus-al is simán elindul a boot, de ugyanúgy fagy. Viszont elkezdtem volna telepíteni HDD-re, és bizony nem mertem tovább lépni a partíciónálásnál, nehogy eltűntessem a Winemet. A lényeg a következő.
    Ugye elindítom a telepítést. Majd eljutok oda, hogy miképpen szeretném telepíeni, gondolok itt a csatolt képre, ahol egyébként nem ajánl fel olyan lehetőséget, hogy tegye a Win mellé:

Itt kiválasztom a kézít, amikor is feldobja a partícionáló képernyőt (erről most sajnos nincs képem, de ha kell este tudok csatolni), és ciki-nem ciki, itt el is akadam. Mit állítsak, és hogy, ahhoz, ha azt szeretném, hogy megmaradjon a Win boot-ja, amihez majd Win alatt fogom hozzáadni a linuxot, mint bootolási lehetőséget.

A gépben egyébként 2 HDD van. Van egy 500-as Sata vinyó 2 partícióval mi közül az egyiken jelenleg a Win van, a másik partíción meg minden egyébb. Ezt nem szeretném bántani.
    A másik egy 60GB-os HDD (Pata), ezt szeretném befogni Linux alá úgy, hogy 20GB-ot felhasználok a Linuxnak, a többi viszont menne NTFS-re szintén. De, ha ez nem megoldható, akkor akár az egészet is beáldozom neki. Ez egyébként teljeen üres jelenleg, így szabadon variálható.
    Előre is köszönöm mindenkinek!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák