- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Beszélhetünk a Nothing Ear (3) tokjába is
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Dől az infó a Xiaomi 17-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
Üdv ismét!
Elsősorban bob.zxr -től, és sh4d0w -tól kérdem, mivel velük merült fel a téma a mai nap.
Majdnem pórul jártam, és az lenne a kérdésem, hogy kedves bob, az általad ajánlott tűzfalbeállítás okozott-e nekem majdnem problémát, amit mindjárt részletezek (ez esetben sh4d0w-nak igaza lehet, h valami nem tökéletes az 53,80,443 kifele engedés melletti minden zárás kifele beállításodnak),
avagy az lehetett-e a ludas, hogy közvetlen ezen átállításom után a qBittorrent beállításaimmal is kísérleteztem, mely során a titkosítást átállítottam "engedélyezett"-ről "kényszerítettre" (bár azonnal vissza is raktam "engedélyezettre") ? (Utóbbi verzió esetén nem zárható ki, h tökéletes a te tűzfalbeállításod, kedves Bob.)K I E G :
Természetesen a felelősség az enyém, magamra vállalom, hiszen az ember itt meghallgat javaslatokat, és a saját bőrére kísérletezik.Csak érdeklődöm, mi okozhatta az alábbi problémámat (ami megoldódott amúgy, csak nem tudom, visszaállíthatom-e a bob féle set-et a tűzfalamra ezek után).
A probléma, ami történt ,bár megoldódott, a következő (az oka, amiért írok erről tehát, hogy nem tudom, merhetem-e a tűzfalbeállításaidat, Bob, visszaállítanom, tehát nem az okozta-e az alábbi gondot a gépemen, vagy inkább hagyjak kifele mindent? ...mert most avval mukodik) :
Nah, szóval. A fent említett két művelet (tűzfalszabály átálítás, és torrentkliens átállítás) után olyat tapsztaltam, amit eddig nem: volt internetkapcsoaltom, de fura mód kizárólag a torrent kliens működésében észletem ezt, legalábbis böngészni nem tudtam!
És az a "poén" (bár valóban megtörtént), hogy ezek után a szóban forgó tűzfalbeállítást után átállítottam "mindent enged kifelé"-re, de ez után se jött be semmilyen weboldal! Sőt, ezek után fél percre kikapcsoltam a teljes tűzfalat, de ekkor sem jött be egyetlen weboldal sem! Miközben VOLT NETEM! Legalábbis a tirrebnt vígan seed-elt. Bár ami fura volt még ,h indítottam torrent kliensben egletöltést próbaképp, és megakadt, de azt eddig is csinálta, aztán pillanatstop , majd indítás után valahogy el szoktak indulni a letöltéseim. Ja, és webrádók se indultak, ne mcska a webböngészés szünetelt.
terminalból pingeltem, és 0% vesztett csomaggal, és valami 0.satöbbi ms-mal működött is.Tehát a kérdése az, kedves Bob fórumtárs beállításaival lehet némi gond, avagy avval okoztam ezt, hogy (rögtön ez után) a torrent kliensben a titkosítást átállítottam engedélyezettről kényszerítettre, bár onnan egy perc mulva vissza engedélyezettre?
Ja igen, és hogyan sikerült a webböngészést visszahoznom? Kiakcspoltam negyed órára a modem-et (router-em nincs).
Jól sejtem, a modem configjában valami hibásan rögzült , vagy a tázfalátállításom hatására, vagy a torrentklien set átállításom hatására?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest