- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amadeus11
senior tag
válasz
blakey #98895 üzenetére
Én az OLED-et elengedtem. Több évig volt plazma tévém és bizony kellett figyelni, mert a hírcsatornák feliratai ghostoltak több óra után. Viszont, ha legalább annyi ideig néztél mást, ezek eltűntek. OLED-nél ezek az idők összeadódnak, tehát a panel azon részei jobban öregednek. Vagyis a panel előbb-utóbb itt se lesz homogén, több év után beéghet. Ahogy olvasom a piros és sárga színekkel kell vigyázni. Natgeo csatornák, Servus tv már ki is estek. Ha nem nézel tévécsatornákat, inkább csak filmezel, akkor jó az OLED. A Jófogás tele van pár éves beégett OLED-ekkel.
Neked kell eldönteni megéri a mély fekete és a nagy kontraszt. Szerintem egy jobb VA panel 5-7 ezres kontraszttal bőven elég, nem fogod tudni 100-on járatni azt se, mert fájni fog a szemed. Jelenleg egy 50 colos VA paneles LG-t nézek és 80-on van a kontraszt, ha feljebb veszem hunyorgok. Oled-nél még ott van az ABL is, ami szintén tud zavaró lenni (plazmából kiindulva)!
-
eastsider
nagyúr
válasz
blakey #98817 üzenetére
beállítottam, hogy mindig jelenítse meg a profilomban. most már működik...
kicsit ellentmondásosak a beállítások, de az a lényeg, hogy működik
köszi
így viszont tökéletes a beépített plex app.milyen LAN és wifi van a 7450-ben? nem írja, hogy dual AC lenne, sem, hogy gigabit lan
-
eastsider
nagyúr
válasz
blakey #98811 üzenetére
attól, hogy nincs az MKV-ba ágyazva tökéletesen kell működnie. fel is ismeri le is játssza.
egyébként a forced ezt jelenti: [link] . nekem azért external, mert a subzero töltötte le.
szerintem ez akkoris a plex bénasága, hogy nem választja ki automatán az external feliratokat. nézem a webapp is ezt csinálja -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
blakey #98799 üzenetére
tudsz erre valamit linkelni?
eddig nem volt zavaró, de itt kissé nehézkesebb állítani a feliratot, mint kodiban...
+1 kérdés:
Bluetoothra audio késleltetés javítását vajon lehet fixen beállítani, ha bt az audio kimenet?tv-n jó nagyon jó a késleltetés, viszont a plexben igen zavaró (WH-1000XM3)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
blakey #98556 üzenetére
Persze, csak már előre tudja az ember hogy csalódás lesz. Vagy OLED, később microLED paneles tévét vesz az ember, vagy elfogadja hogy az LCD olyan amilyen. Én pont azért nem SM szériás tévét vettem, mert minek költsek rá még egy rakás pénzt, ha ugyanúgy lesznek bevilágítási hibák.
-
julius75
aktív tag
-
toto0569
addikt
válasz
blakey #98402 üzenetére
Tegnap kipróbáltam a törölgetést...
Milyen szépen látszódott,hogy merre töröltem le a képernyőt...
Nekem is volt benne 4 világosabb csík függőleges és ívelt irányú.
Most,hogy olvasgattam a kendőzést,rájöttem ,hogy a saját nyomaimat látom a csíkokban.
Mikor megvettem letakarítottam az ujjlenyomatoktól.
Köszi a tanácsot,nekem bevált. -
nünüke1975
aktív tag
válasz
blakey #98387 üzenetére
Mennyi az esélye annak hogy 2-ből 2 ilyen? Nem akarok már a boltba menni így most már Lg-re bízom a dolgot.Írtam nekik email-t úgy is az lesz hogy elviszik és megint 2 hétig nem lesz tv-m. Azért köszönöm az információt.Nem nagyon tudom mikor raktad föl a képet így nem tudom megnézni.
-
dussy
őstag
válasz
blakey #98377 üzenetére
Ma újabb kört futottam, LG-s srác volt az MM-ben. Mondtam neki, hogy mik a szempontjaim, hogy az SM széria Edge Led - től tartok,stb.
Azt mondta, hogy az 55-ös UM7xxx széria már IPS paneles, ha elfér akkor jó alternatíva lehet a NanoCell helyett.
Nekem ez idáig nem derült ki,mert alapvetően 50"ban gondolkodtam.. Fizikailag elférne, viszont egy kapcsolóba kicsit betakarna... -
mcwolf79
veterán
válasz
blakey #98367 üzenetére
Persze, volt factory reset.
De eddig semmi baja nem volt. Látta a router-t, ott van mellette 1 méterre. Aztán hirtelen nem csatlakozott fel, csak pörög a keresés a wifi hálózatoknál. A telefon látja a wifi-t. Próbáltam a telefonon adni wifi hotspot-ot ,de azt sem látja. Mondjuk annyi gyanús volt, hogy annak ellenére, hogy ugye a router kitol magából 5 Ghz-en több mint 100 Mb--et, feltűnően sokat "szaggatott" a YT nézése közben. ipv6 kikapcsolását még nem próbáltam. Annyira nem turkáltam bele a dolgokba.
Meg tényleg ami fura, hogy nyögvenyelős az "okos része". Eddig ment flottul, most meg csak akadozik (ha épp egyáltalán megcsinálja amit a távirányítóval parancsolok). -
törölt tag
-
Pompi
nagyúr
válasz
blakey #97936 üzenetére
Figyi lehet, hogy a lelkedbe gázoltam, bocsánat, de én a tapasztalatimat írtam le. Az is lehet, hogy ez a példány volt rossz, de ha szerencsejátékozni szeretnék lottót veszek.
A local dimminget kikapcsoltam, full fekete képen ilyen volt a cucc, ilyenkor amúgy sincs local dimming szerintem, de mondom ki volt kapcsolva:Egy 21:9 filmél ez ilyesmi lett:
Én kérezni jöttem tisztelettel, te meg nekemesel, hogy mit gondolok én?!
-
V8engines
tag
válasz
blakey #97539 üzenetére
A Színház mód?
Junior ajánlása alapján zongoráztam végig mindent.
Már szerintem beleverem a ...omat ebbe.
Amint előző hozzászólásom leírtam, hogy minden fasza... ...Most hogy az Eredeti-re beállítottam ugyanezeket a paramétereket, visszatérve a Színházra, ismét minden elvándorolt. Egy katyvasz lett. De ez tényleg rég nem az én Világom. Inkább faragok, és megmaradok továbbra is az ilyen egyszerű feladatoknál.
Igaz, a háttérfény most (még)csak 45-re, 40-ről. Élesség 20-ról 10-re,... Bla-bla-bla. Többire nem emlékszem.Egyelőre hagyom így az egészet. Újra visszaállítottam mindent, tesztelek.
-
V8engines
tag
válasz
blakey #97517 üzenetére
Ez már biztos, hogy nem tudom használni a tv-t. Minden rendben lenne amúgy, nekem jók lennének a színek, csak a háttérfény "visszakúszását" nem értem és mindegy melyik képmódon van épp. Mindnél ki van kapcsolva minden kikapcsolható, meg alacsony vezérlésen van.
De egyébként szerintem már minden TV vásárlónak tanfolyamra kéne járnia a beállításhoz.
Mert nekem fingom nincs amúgy mi, mi célt szolgál. Persze az alapok kivételével. Mert azok már voltak képcsöves TV-knél is.
Na akkor már most megnézem a Haladó módot. Ha a homály nem tűnik el (nem szokja meg a szemem), akkor nem lesz jó, vagy valami nem jó értéken lesz.
Jól értelmezem? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blakey #97507 üzenetére
Nyilván, mindig a célnak megfelelő kábelt kell beszerezni. Erről azt állította a bolt, hogy hdmi 2.0 kábel, de 2500 forintért az ilyen kijelentéseket nem kell komolyan venni. A HD adások átférnek rajta, ennyi volt az elvárás.
Mivel én nem játszok a pc-n, ezért nincs szükség minőségi madzagra.
Film nézésre meg ott az emby. -
V8engines
tag
válasz
blakey #97494 üzenetére
Na akkor újra nekilendülök (majd este). Bár, nappali fénynél is kéne majd hangolnom talán.
Nem értem ezt az alapra visszaállós háttérfényt akkor sem.
Azon menürészben nincs semmi automatán, se takarékosban. De ha takarékosban is van, pláne nem kéne visszaállnia 100-as háttérfényre. Legalábbis számomra így adná, az energiatakarékosság. Szerintem ezt az opciót direkt belerakták LG tervezőék, nehogy tartós legyen a TV. Mert nem vettem észre amúgy hogy teljes fényében pompázik, csak most hogy állítgattam be.Na mindegy, próbálkozom a javasolt képmódokkal. Csak akárhogy állítom a haladót (gyárira visszaállítás után is) nekem homályosnak tűnik. Csak az ECO- vagy az Egyedi módot tudom úgy összehozni, hogy szemeimnek tessen valamelyest. De tény amúgy hogy romlott a szemem 4-5 év alatt is sokat.
Ha netán kaphatnék instrukciót bármelyik képmódra is ehhez a típushoz ( [link] ), hálás lennék.
Gondolom ezen TV-n is ki kell kapcsolnom minden képjavítónak nevezett csodát.
-
ramzess
csendes tag
válasz
blakey #97291 üzenetére
Szia en meg ugy ahogy elneznem, de a felesegem reklamalt hogy sotet a hatter.azt hiszem hogy 80 van beallitva kontrasz 95 fenyero 50 .ahogy a rintgs leirva. Sotet szoba van beallitva standard.SM9010 kicsit tobbet vártam bevallom,nem mondom hogy nem jó lehet hogy nem jol van beallitva de nem vagyok megelegedve,azert minden tanacsot beallitast elfogadok ,es kiprobalom.
-
gyeniko
őstag
válasz
blakey #97221 üzenetére
Tényleg nem láttam - most megnéztem
-, már nem is csodálkozom. Az utóbbi években annyi sok fikázást olvastam az IPS panelekről (nem az LG topikban, mert itt sok éve nem jártam), hogy volt okom nagyon meglepődni. Annak ellenére, hogy a nyaralóban nappalijában hírmondónak megmaradt egy LG32LS570S (ami 120 Hz-es) és nagyon klasszul működik a verőfényes környezetben.
-
ramzess
csendes tag
válasz
blakey #97218 üzenetére
Koszi a tippet kiprobalom,gond ott volt hogy nem ott vettem ezt a tv,ahol elotte ott helyben volt kalibralas,Nay elektroban.ezt mashol,es nem volt lehetosegem ra ,ezert igy probalkozom ,gyujtom az adatokat olvasgatok utanna.minden segitseget elfogadok, foleg olyanoktol mint pl te vagy akinek mar van ilyen keszuleke.ezer koszonet a segitsegert.lessz meg kerdesem tuti👍✌
-
gyeniko
őstag
válasz
blakey #97077 üzenetére
"Mondjuk először jó IPS-t nálad láttam a 60LM620 személyében."
Basszus, tényleg nagy hatással lehetett rád, ha ennyi év után is így emlékszel a modell pontos nevére!
Persze, abban a helyiségben sem volt soha teljesen sötét, Te sem sötétben láttad. Szó mi szó, valaki jól járt vele, amikor 3 évesen megvásárolta tőlem 150.000 Ft-ért, az új lista ár kevesebb, mint harmadáért!
Megírom majd, hogy hogyan zárult a vajúdás. -
gyeniko
őstag
válasz
blakey #97071 üzenetére
Köszi, blakey!
Megnézegettem az árakat, a kínálatot, teszteket. Első meglepetés, hogy az LG TV-k semennyivel sem olcsóbbak, mint a Samsungok (alma-alma), pedig néhány más topikban olvasható egyes hozzászólások (lesajnáló, leértékelő kommentek) alapján erre számítottam.
Töröm a fejem, kell-e a háttér TV-zéshez (a futópadon/ellipszis járón/szoba biciklin/fekpadon, stb. lihegve) 120 Hz?
Most egy Samu 50NU7440 van itt, ez is 60 Hz és oldalról / alulról nagyon fakul. Van olyan eszköz a szobában, amelyről oldalról 45 fokos szögben látjuk a képernyőt, így elég csúful néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest