- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lada22
csendes tag
válasz
mcwolf79 #88464 üzenetére
Szia!
Általában jobbra-balra le-fől mozgó statikus világos textúránál jól észrevehetők ezek a "sávok, foltok", ha az ember szeme követi a textúra mozgását. Általában aki sok foci-, golf-, síközvetítést néz, az panaszkodik a hibáról (a sok jobbra-balra kameramozgás miatt ott jól észrevehető, ha van ilyen hiba). Konzolon szerintem FPS-eknél látszódhat jobban, ha mondjuk az ég felé nézel és forgatod a kamerát.
Akkor Te szerencsés lehetsz, egy olyan példányt fogtál ki, amelyiknél nem/minimálisan jelentkezik.
Üdv.
-
lada22
csendes tag
válasz
mcwolf79 #88457 üzenetére
Közben ahogy olvasgatok, több hasonló jelenség is van az LCD tv-kkel általánosságban, melyek megnevezései: banding, dirty screen effect (DSE). Azt írják általában készülékcsere vagy panelcsere a megoldás.
Ez nem az én videóm, de a jelenség hasonló (a sötét foltok mintája más).
https://www.youtube.com/watch?v=qsE0___FVGoA videó készítője túl van egy panelcserén, ahogy olvasom, a helyzet javult de a probléma maradt.
Ezek alapján nem tudom érdemes-e küzdeni a gyártóval készülék, panelcsere ügyben "hátha jobb lesz" címszó alatt. Vagy inkább próbálkozni valami beállítással, ami megpróbálja minimalizálni a jelenséget.
mcwolf79: Nálad ez a jelenség egyáltalán nem jelentkezik LG 49SJ810V esetén, vagy csak olyan tartalmat nézel a TV-n, aminél nehezen észrevehető/nem zavaró?
-
-
Tomiboy65
csendes tag
válasz
mcwolf79 #87827 üzenetére
Teljesen igazad van, csak van egy halom divx-es filmem cd-n meg dvd-n amik eddig a media lejátszóhoz kapcsolt merevlemezen voltak, de helyhiány miatt letöröltem őket onnan. És vannak köztük olyanok, hogy amikor olyanom van, akkor megnézem valamelyiket és egyszerűbb a lemezt betenni és lejátszani, mint elkezdeni másolgatni.
-
EVL2
aktív tag
válasz
mcwolf79 #87329 üzenetére
Nem vagy szerencsésebb mint én!
Nekem is tökéletes a 49sj810v és én még kötözködésből kínzom is rendesen hogy előjöjjenek ezek a gondok amiket írnak itt a srácok. Semmi baj az a lényeg hogy sikerült lebeszélni egy újabb vásárlót a 49"-os sj810v-ről is mivel az is SJ így ergo szar az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest