- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sweet122
tag
válasz
Beni2360 #75529 üzenetére
Most akkor azt akarjátok mondani, hogy a TV beépített lejátszója nem fogja nekem lejátszani a 4K tartalmakat?
Én eddig teljesen abban a hitben éltem, hogy ez teljesen jogosan elvárható egy 4K TV-től, hogy lejátsza a 4K tartalmat USB-ről, vagy Wifi direct-en keresztül.
Egyébként; akkor a felsőbb kategóriás 4K tévéknél is ez van?De akkor ez mi?
ULTRA HD Video [csak ULTRA HD típusra]
H.264 1920x1080@60P 4096x2160@30P BP/MP/HP@L5.1 50 Mbit/s
HEVC 4096x2160@60P MP@L5.1, Main10 Profile@L5.1 50 Mbit/s -
Anubris
őstag
válasz
Beni2360 #75528 üzenetére
Értem, köszi akkor megpróbálkozom a kalibrálással.
Azért volt furcsa, mert előtte mikor scart csatlakozón a régi media box ment, ott ami bejött HD adás, egész éles és szép volt azokkal a beállításokkal amit itt a fórumon találtam, aztán az új mediabox HDMI kábellel meg sokkal rosszabb lett. -
sajo13
senior tag
-
BocsiAG
csendes tag
-
-
-
sajog159
aktív tag
válasz
Beni2360 #74774 üzenetére
Beni2360, kissé megkésve szeretnék köszönetet mondani jó tippért.
Valóban a Biztonsági beállítások”-nál kellett mosósítani (itt lehet letiltani a kimeneteket, csatornákat, stb). Az zavart meg, hogy a Biztonság alatt a „Be” szó volt. Én ezt úgy értelmeztem, hogy a biztonsági beállítások ki vannak kapcsolva és, ha ráklikkelek, átkacsolom a „Be” állapotba kapcsolódik át, de fordítva van!
-
Black Dragon
addikt
válasz
Beni2360 #74664 üzenetére
Igen ez valószínű, mármint hogy nem vették ki a tv-t, nem átlátszó ruhában volt, nem láthatták, a távirányítós mindenes dobozban volt a papírja belerakva, tehát ahhoz nem kellett a tv-t bolygatni, így leginkább az LG-re terelhető a gyanú, hogy alapból hibás volt.
Akárki hibázott, remélem holnapra tudok valami pozitív hsz-t bepötyögni.
PioDVD:
Azért eléggé nagy erőbehatás kellett hogy érje, hogy ilyen szinten behorpadjon. Holnap visszacsomagolom a dobozába, és megpróbálom valami képpel szimbolizálni, hogy hol van a dobozban a felső karima, tehát maga a horpadás, meg a hungarocell, illetve maga a lyuk, ami szerintem már jelentéktelen.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Beni2360 #74658 üzenetére
Azért szereltem össze, mert amikor kivettem még nem láttam rajta, hogy be lenne horpadva, amikor oldalról néztem láttam meg, hogy ilyen ferde, illetve fénytörésben elölről.
8 előtt vettem át a tv-t, negyed 8-kor hívtam a futárt, hogy szar van a biliben, utána felhívtam a trans o flex ügyfélszolgálatát nagyjából fél 8 körül, és utána 9 előtt már őróbáltam hívni a boltot, hogy mi a szitu, de nem vették még fel, mert csak 9-kor nyitottak, és 9-kor el is értem őket, 9:05-kor pedig már elküldtem képekkel együtt az e-mailt.
Továbá azért csomagoltam ki, hogy megnézzem működés közben is szar-e, vagy csak kívülről tűnik annak, nem tudhattam, de ez már nem is számított semmit sem.UPDATE a dologhoz:
Megnéztem alaposabban a dobozon a lyukat, és a tv-n a karima behorpadását, és a konklúzió az, hogy a karima védve volt a dobozban a hungarocell által, tehát a tv NEM a szállítás során sérült meg, hanem vagy ilyen volt alapból(tehát a bolt így kapta az LG-től), vagy amikor kibontották ők maguk, mert a garanciapapírt lepecsételték, és visszarakták, akkor ők huncutkodtak vele, és valahogy szépen leejtették, bár ezt nem feltételezem róluk, tehát marad az előbbi inkább.
Ebben az esetben pedig érdekes kimenetele lehet a dolognak, sajnos ma még nem érkezett válasz a digitalko-tól az ügyben, tehát még folytatják a "nyomozást", de amint megérkezik, akkor beszélek majd az LG-vel is, hogy ez most így mi a szösz.
Továbbá köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, bízom benne, hogy sikerül pontot tenni az ügy végére, és pozitív visszajelzéssel tudok élni a digitalko felé.
-
olasz69
senior tag
válasz
Beni2360 #74269 üzenetére
Erről van szó! A Jó Link: 145-04.05.01
A másik a 145-04.05.00
-
ViSAS
senior tag
válasz
Beni2360 #74235 üzenetére
Sajnos igaz, ez így elég veszélyes mert éppen hogy csak ráférne a mostani asztalra. Így ha valaki valahogyan meglöki, esetleg lefordulhat. Valamit erre még ki kell találnom...
Persze ha árulnának még közép talpast, akkor nem lenne ilyen gond...Amúgy szerintetek van arra esély, hogy a jövőben előrukkoljon az LG 4K felbontású 3D-s TV-vel 40"-on (vagy picivel alatta), vagy valószínűleg marad a mostani felállás, miszerint 40" a legalja a natív 4K-nak?
-
Bozso68
őstag
válasz
Beni2360 #74132 üzenetére
Az a HDD totál tele filmekkel, nincs hova lementeni. Aztán fejlemény, hogy a lányom szeretne egy külső 1TB-os Winyót, megkapja ezt, nekem meg úgyis egy nagyobb jobb lenne.
Így módosul a koncepció és a kérdésem: lb650, vagy lb731 tévékhez használ valaki 2TB-os HDD-t külső táp nélkül? Hálás lennék egy pontos típusért.Mod: látom az adatlapodon, hogy ugyanaz az 50"-osod neked is.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Beni2360 #73920 üzenetére
"Az ISO kérdés már összetettebb a tv nem játssza le a gépen is cél szoftver kell és annak a képét átjuttatni a tv-nek. Ez is csak röviden."
Erről tudnál írni? HDMI nem megoldás, mert 15 méterre van a gép a tv-től. Privátban akár, megköszönném.
Külső hdd-ről próbáltam 4k filmet lejátszani a 4k tv-n,de be-be szaggatott.
-
embe
nagyúr
válasz
Beni2360 #73775 üzenetére
Elvileg a hivatalos fw-t igen. De én eddig még mindig manuálisan frissítettem.
Igaz most nem néztem, de akkor lehet már lefrissítette. Bár ez is valami angol, vagy német fw rajta. Így lehet ha ahhoz nem adták ki a frissítést, akkor nem is húzta le. No de semmi gond, holnap rátolom. Már jön is lefelé. -
szabessz
tag
válasz
Beni2360 #73688 üzenetére
Köszönöm szépen infókat.
Telekom-sat-ál milyen modul kell hozzá tudja venni minden csatornát tudja esetleg valaki?Még várok kicsit EB miatt hátha lesz valami akció de ennél tipúsnál már lehet ahogy írjátok nem lesz jobb webspoknál pl:tvraktár.
Más kiszemelt Samsung 50H6400 ez 50LF652V jobb választás jó gondolom?
-
Konyika
senior tag
válasz
Beni2360 #73520 üzenetére
Nem kell rá semmi extra csak DLNA-t kell tudni a nasnak. Az enyém gyári nem tettem rá semmit.(Zyxel nsa-325)
Ha a routerhez (tplink archer c7) csatlakoztatok merevlemezt azt is médiaszerverként látja és mini dlna-n keresztül már jönnek is a filmek. Akár 1080p minőségben.
-
lacciwow
csendes tag
válasz
Beni2360 #73515 üzenetére
Köszönöm a választ. Megnéztem az általad írt példát a kínai kijelzővel, nálam szerencsésebb a helyzet, mindkettő kínai. Persze értem a mondanivalódat is, viszont szeretem magam megjavítani a dolgaimat(már ha nem vagyok teljesen hülye valamihez), és mivel neten nem találtam semmi óvva intő dolgot kijelző cserénél, ezért is bátorkodtam kicserélni. Ha viszont tényleg nincs más lehetőség, akkor megnézetem szerelővel.
Időközben a sima fekete képet sikerült eltüntetni, viszont a vonalak maradtak. -
Fire_Vire
tag
válasz
Beni2360 #73275 üzenetére
Így van a "123/Q.menu" gombbal a jobb oldalon behozható virtuális távirányítóval mindent el tudok intézni. :
Belépni a box menüjébe és csatorna sorrendet állítani ha variálnak rajta vagy jön új HD-s csatona.
Plusz a rajzolás funkciót szeretem mégNéha sokkal egyszerűbb 0-9-ig lerajzolni és odaugrani, mint 30-ról görgetni lefele.
A box távirányítóját szerintem egy darabig keresnem kellene, mert nem emlékszem hogy merre van. -
bozso073
tag
válasz
Beni2360 #72805 üzenetére
Szia. Megérkezett az e-bay-e vásárolt Digital to Analog Audio Converter, de a használati útmutatójában egy hálózati adaptert is említ (AC230V/DC5V, 2A); ez nem volt tartozéka a csomagnak. Korábban erről nem esett szó egy hozzászólásban sem. Működhet e nélkül is a szerkezet (a munkahelyi címemre ma érkezett meg; még nem volt alkalmam kipróbálni), vagy be kell szereznem mindenképpen egy adaptert is?
-
Jocy
aktív tag
válasz
Beni2360 #72849 üzenetére
Szia.
Én a napokban vettem egy 32gb-os Kingston-t, NTFS- re formáztam, rádugtam, és minden trükközés nélkül elfogadta rögzítésre. Lehet, hogy nekem volt szerencsém?
Valahol olvastam a leírásában, hogy pendrive-ra is tud rögzíteni, persze vannak minimális követelményei. -
bozso073
tag
válasz
Beni2360 #72805 üzenetére
A mostani AKG-t (szintén digitális 2,4 GHz-es) ugyanannak a TV-nek a jackjébe dugva viszont nem kell annyira (max. félig, 50-ig) feltekerni, hogy a megfelelő teljesítményt leadja. És még a fülesen is lehet szabályozni.
Szóval van különbség a 2.4 GHz-es fülesek között is. -
bozso073
tag
válasz
Beni2360 #72772 üzenetére
Valószínű megveszem, amit javasoltál, (illetve egy hozzá hasonlót, amin nincs jack, csak RCA kimenet), de felvetődött egy gondolat bennem: az általad javasolt kütyün van RCA, jack, stb. Ha belegondolok, nekem nincs is szükségem a jack-re; a fejhallgató adója egy RCA/jack kábellel volt eddig összekötve. Ha "kidobom" a RCA/jack kábelt és sima RCA/RCA kábellel kötöm össze a kütyüt, akkor működhet a dolog?
-
bozso073
tag
válasz
Beni2360 #72772 üzenetére
De a szerviz nélkül nem használhattuk volna a TV hangszórójával sem a TV-t. A panelről letört jack aljzat hatására a TV úgy érzékelte, mintha be lett volna dugva a füles. Szóval a füles nélküli tévézésnél úgyis szükség lett volna rá. De fontolgatom erősen a javaslatod az általad javasolt kütyüvel.
-
bozso073
tag
válasz
Beni2360 #72763 üzenetére
Nekem is az optikai jutott először eszembe és felvetődött a HDMI is csak hangra, bár nem tudom HDMI/Jack átalakító létezik-e. Mondjuk nem fontos annyira a hangminőség, ezért az optikain kívül egyéb alternatívák is szóba jöhetnének (az LG szervizese az RGB-t javasolta (??) )
Egy kérdésem lenne; a képen mi az a középső IN/OUT (RGB) AV 1 csatlakozó? Az a lapos, osztott valami? Olyasmi, mint a Firewire csati, de nem az persze. -
dezz
nagyúr
válasz
Beni2360 #72627 üzenetére
Vagy mennek, csak még nem feltűnő mértékben. Bár nem tudom, hogy az egyes szolgáltatók mennyire nyúlnak bele a képbe (miközben többnyire kisebb bitrátán újrakódolják). UPC-nél a legtöbb csatornán rendben van a feketeszint (is).
Az analóg éra kicsit más volt, ott a Fényerővel és a Kontraszttal is játszani kellett az optimális eredményhez, mivel a Kontraszt nem csak a fehéret mozgatta, hanem a feketét is (középszürkéhez képest közelített-távolított) és utána a Fényerővel kellett az utóbbit a helyére tenni. Akkor is az utóbbihoz kellett nyúlni, ha az adott csatorna feketeszintje nem volt a helyén, ami az analóg rendszerben könnyen el tudott mászni, mire a kép a fogyasztóhoz ért.
LCD (v. "LED") tévéknél ezek digitálisak. A Kontraszt a fehéret mozgatja a feketéhez képest, az utóbit nem befolyásolja (*) (lényegében egy szorzási művelet). A Fényerő továbbra is a feketeszintet tologatja (hozzáad vagy levon a megjelenített értékekhez/-ből). 8-bites panelnél a megjeleníthető tartomány 0-255, így ha nagyon tologatjuk, a sötét árnyalatokból fekete lehet (0 alá nem mehetnek), vagy a világosakból fehér (255 fölé nem mehetnek). Az alap 50-es Fényerő az, ahol nem ad hozzá és nem is von le a megjelenített értékekből.
[Videózásban limited range-et használnak, 16-235/240, de megjelenítéskor ezt átszámolják 0-255-re.]
Ha nem lehet külön állítani a háttérfényt, akkor alapvetően a Kontrasztot kell csökkenteni, ez egyenletesen csökkenti a kép világosságát, anélkül, hogy numerikusan, digitálisan a feketébe tolná, mint a Fényerő. Az utóbbi fent maradó funkciója a forráskép esetleges nem megfelelő feketeszintjének helyére tétele, tehát hogy a megjelenített 0-ra essen.
* Ritkán kombinálva van a Kontraszt és a Háttérfény, különféle módokon, ilyenkor persze a feketeszint is módosul, de nem digitálisan, hanem a háttérfény módosulása miatt.
(Monitorokon kicsit máshogy van, ott a Fényerő állítja a háttérfényt [nincs szükség az értékek, ill. feketeszint tologatására], a Kontraszt ugyanaz, mint fent.)
-
nemurea
aktív tag
válasz
Beni2360 #72489 üzenetére
Olvasgatva a kommenteket a Play áruházban a tvgo alatt mintha úgy rémlene, hogy sokuknak olyan tablete van, amit forgalmaz a T, oszt' mégsem megy. De igen, én is ugyanezt a hivatalos véleményt ismerem. Bár hogy ez milyen megfontolásból van így... Ha egyszer van egy normál előfizetésem (mint ahogyan van is), akkor miért ne lehetne a saját tabletemen, ami nem rootolt, nézni az adást... A Digi hasonló szolgáltatása gond nélkül működik.
-
IRO21
aktív tag
válasz
Beni2360 #72390 üzenetére
Ok, bocsi, nem akartam elrontani a húsvétodat
Csak mivel írtad, hogy a Te tv-d lejátssza a 4k-t is, azt hittem hogy személyesen próbáltad DLNA-n.Részemről is a vége a tesztnek. A konklúzió:
4k filmet le lehet játszani USB-n, és HTTP streaminggel, DLNA-n keresztül NEM!
Ez konkrétan bármire vonatkozik, aminek nagyobb a felbontása mint FullHD, elég ha csak néhány pixellel. -
IRO21
aktív tag
válasz
Beni2360 #72378 üzenetére
Remélem jól értelmeztem, hogy pl. az mkv-t a lejátszónak nem kötelező lejátszania, de a DLNA szervernek küldenie kell. Ez mondjuk az én tesztemet nem befolyásolja, mert a TV képes lejátszani mkv konténerből. Mindkét protokollal ugyanazt a fájlt próbáltam lejátszani.
Te ki tudod próbálni DLNA-n keresztül valamelyik sample-t? -
IRO21
aktív tag
válasz
Beni2360 #72373 üzenetére
Windows 7 már nincs kéznél, úgyhogy azzal nem tudok tesztelni.
Azt viszont közben kipróbáltam, hogy a 4k filmet (csak mp4, mkv-t nem ismeri) a NAS-ról a Media Playerrel játszottam le, az is működött, szóval valószínűleg nem a DLNA szerver korlátozása a maximum FullHD. -
IRO21
aktív tag
válasz
Beni2360 #72357 üzenetére
Az én tesztjeim szerint pont nem mindegy honnan kapja a filmet!
Most letöltöttem kétféle 4k sample-t.
Ezt és ezt. DLNA-n egyiket sem indítja el az UHD TV, azt írja, hogy nem támogatott formátum. Az eddigi próbálkozásaim alapján ezt csinálja kivétel nélkül az összes filmmel, aminek a felbontása nagyobb mint FullHD.
Ha ugyanezeket(!) a filmeket HTTP-n keresztül nyitom meg (semmi plusz transzkódolás, ugyanaz a nyers file video tag-be ágyazva), elindul a lejátszás.Érdekesség, hogy a HEVC kódolású sample még WiFi-n (802.11n) keresztül sem akadozik.
Mondjuk ott harmada a fájlméret is.Érdekelne, hogy egy FullHD TV mit csinál DLNA-n keresztül 4k filmmel.
Mondjuk egy apróság még lehet, hogy közrejátszik, a DLNA profile-t nem szerkesztgettem a NAS-on. Lehet, hogy abban van definiálva a maximum felbontás?
Ja és összesen egy DLNA szerverrel próbáltam, a NAS-on lévő gyárival. -
Nightman1
tag
válasz
Beni2360 #72263 üzenetére
Szia Beni!
Nálam az a helyzet,hogy egy szolgálaati kéróm van és itt a lakás tulaja nem szeretne hűséget aláírni hogy vezetékes net jöjjön a lakásba.
Úgyhogy én ezt a kérdést úgy oldottam meg hogy kihoztam egy tabot a szolgáltatómtól és azon van netelőfizetés.
A Tabon megy a net és amikor a tévémmel miracaston küldöm át a jelet akkor a tévé pluszban nem csatlakozik internethez,én így próbáltam de lehet hogy ez a baj,ezért szakadozik?
Osszam meg hotspoton a tévének a netet és aztán jöhet a miracast? Mert küllön router nincs a történetben..
Kipróbáltam..nem megy..
Az ezzel a baj hogy a tabon nem megy egyszerre a két dolog.
A miracasthoz wifi kell és ilyenkor kilövi a hotspotot.. -
dezz
nagyúr
válasz
Beni2360 #72240 üzenetére
Az ECO módra gondoltam, amit te is írtál. Úgy vettem észre, hogy itt ez veszi kicsit lejjebb a háttérfényt sötét képnél. (*) SZERK: megnéztem, nálam a 28"-ason nincs köze a képtartalomhoz az ECO beállításoknak, fixen korlátozza a háttérvilágítást. A képtartalomfüggő enyhe háttérfényszabályzást itt nem lehet kikapcsolni. ("Dinamikus kontraszt" persze ki van kapcsolva, ahogy egy bizonyos Super Energy Saving is.)
(* Normális esetben ez a szabályzás lenne a dinamikus kontraszt funkció, de két LG-n is, amit néztem, az utóbbi csak digitális effekt.)
A Feketeszintet ugye Alacsonyra vetted? Magason minden fekete szürke.
Azt hittem, hogy az Euronincs-nál vetted.
Persze, elég a 14 nap. Azért kérdeztem rá, mert a 30 nap kibontás nélkül érvényes. (Elég kerek szemekkel néztem az eladóra, amikor ezt közölte a napokban.
)
Nem nagyon tetszik ez a tapogatósdi... Én eleve frissen mosott kézzel nyúlok hozzájuk. A panelnek sem tesz jót, ha nem pont úgy fogják meg, ahogy kellene, akár véletlenül. Ha még legalább ki lehetne próbálni, pl. hogy nincs-e pixelhiba.
Köszi a válaszaidat!
-
dezz
nagyúr
válasz
Beni2360 #72235 üzenetére
Ha jól értem, az Euronics jobb lehet, ha pl. cseréről van szó?
Azt mondták az Aquánál, hogy csak rajtuk keresztül mehet a dolog és valamilyen márkaszervízbe küldik. Szerintem nem a hazai LG leánytól százmaznak, hanem kintről rendelik őket, bár ezt nem erősítették meg. Ilyenkor is be lehet regizni?
Hogy érted a kínlódást? Ki akartad kapcsolni a szabályzást? Én is kerestem egy darabig a mostanin, bár nem kapcsoltam ki teljesen, csak levettem.
"32"-ra 1.8 métert ajánlanak" - Ráadásul a filmes kép életlenebb, mint az 1x1 pixeles pepita minta, amiből kiindulnak a standard ajánlásnál...
Persze, azért is néztem ki az Euronics-t, mert neten is lehet rendelni, ellentétben pl. az MM-mel. Kibontás után is él a 14 nap?
(Az Aquánál egyébként kötelezően kibontják a tévéket, hogy nem sérült-e, így kapásból elvész a 30 napos elállási idő.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asztrofotózás
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xbox Series X|S
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest