- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
#94529552 #85447 üzenetére
Szerk: Nem válasznak szántam
Sziasztok!
Red Friday alkalmával végre elhatároztam és rávettem magam, hogy beszerezzem új TV-met. A kiszemelt 635V helyett az üzletben a 43UJ701V-re tettem át a voksomat. Utólag mondhatom, hogy nagyon jó választás volt, nekem minden igényemet kielégíti. A YouTube gyönyörű rajta, akárcsak a Netflix, mind2 UHD-ben is. Sima TV műsort nem nézek, arról nem tudok nyilatkozni. WebOS gyors, egyszerű, nagyszerű, a magic remote meg nagyon hasznos hozzá, örülök, hogy nem 670V lett belőle. Hirtelen csak egy PS3-at tudtam rákötni, (igen, PS3), de még ezt is sokkal szebbnek láttam, mint a FUll HD-s monitoromon. Hamarosan érkezik a PS4 Pro, majd azzal is megnézegetem.
A kép beállításokat egyelőre még nem sikerült magamnak belőni, bár nem volt sok időm. Rá kellett jönnöm, hogy minden módhoz, filmhez, animációhoz, játékhoz, stb, egyéni beállítás kell. Erre kell majd még ráfeküdnöm -
speter003
újonc
válasz
#94529552 #85419 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Igen most, hogy mondod korábban talán olvastam is erről vhol...
Ahogy nézegetem 65 tol felfelé sokkal több edge LED-es készülék van, pont belenyúltam a választással :/
A telekomnal vásároltam ( szolgáltatással egybekötött ) igy most ott tudok válásztani az aktuális készletből,ami közel sem a legjobb most nekem, de mutatok pár opciót, hogy a legjobbat abbol kivegyük!Lg 49 LJ624V
Lg 49 LH630V
VagySamsung MU50 6102
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#94529552 #85419 üzenetére
Óóó anyám még mindíg megy ez az rgbw dolog?
Az ips vs va-t adom.Igen az ips az életben nem fog igazi feketét előállítani,de csaholó vadászkutya legyek,ha 2 méterről kibököd az rgb vs rgbw tv-t.
Persze volt itt már 20cm-erről befotózott különbség és egyébb életszerű dolgok.Értem én,hogy 20cm-ről és műszerrel bármi kimutatható,de maradjunk a valóság talaján.Aki olyan baromi vájtszemű az ne akarjon 200k-ért igazi hdr-t és penge 4k-t,hanem nyúljon a zsebébe és vegyen suhd/oled tv-t.A többi embernek akinek nincs lehetősége jobb tv-t venni az fogadja el,hogy vannak kompromisszumok.A kedvencem az a félnótás volt aki itt verte mellét,hogy mennyivel jobb az ő va-s Samuja és mind hülyék/vakok vagyunk...aztán kisült,hogy a Samu az ő tv-jét is szó nélkül ips-el gyártotta
Ettől független mindenkinek szíve joga arra költenie a pénzét amire akarja -
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #85395 üzenetére
Én nem erőltetek semmit csak elmondtam a véleményemet. Aki itt erőltet, sértő, kioktató módon az Te vagy és nem először. Én mindvégig megpróbáltam megőrizni a korrekt hangvételt, cserébe nem kevés gúnyolódó, sértő választ kaptam. Akit érdekel a téma utána néz az interneten és eldönti maga.
z123456z: Hidd el megszámolták, itt is fent volt már a számítás és szerintem egyértelműen a kritikusok véleményét támasztja alá.
-
z123456z
őstag
válasz
#94529552 #85395 üzenetére
Annak ellenére, hogy engem ez nem zavar, és ugyan úgy a jelöltek között van az LG is, nekem mégis hihetőnek és logikusnak tűnik a dolog. Ha egy sorban az adott felbontáshoz adott képpont tartozik, de minden képpont közzé be van szúrva egy fehér szub, akkor vagy kevesebb a képpont, vagy kisebbek a szub pixelek. Vagy valami nem gömbölyű, legalábbis nekem.
De valaki egy erős nagyítóval megszámolhatná már.
-
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #85393 üzenetére
Továbbra sem értem miért kérdezted, hogy kérdezzük e meg Milka 78-at, ezzel az erővel bármelyik fórumtársat írhattad volna, egyébként persze Ő is elmondhatja a véleményét, de ugye én is?
Nem egy "dilettánstól" hagytam magam meggyőzni, hanem a neten fellelhető számtalan cikktől, blogtól; itt a topikban sem értett mindenki egyet Huncutkàval vagy veled (és itt nem csak kmaróra gondolok)
A belinkelt specifikációknál az a lényeg, hogy csak az LG-knél van az RGBW struktúra megemlítve, úgyhogy joggal gondolom, hogy csak azokban használják.
"meddig tolod még" semeddig, az uj6307-tel kapcsolatos tapasztalatokat kérdezték és arra mondtam el a véleményemet, mivel a 6307- nek is rgbw panelja van, ezért az arról való véleményemet is hozzátettem - igazán nem mondhatod, hogy ezt tolnám, hiszen napok óta szóba sem hoztam a dolgot. -
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #85390 üzenetére
A displayspecifications.com szerint biztosan nem ugyan olyan a panel [55UJ6300]
[TX55 EX600link]
Milka 78 most hogy jön ide? -
Rotor82
aktív tag
válasz
#94529552 #85333 üzenetére
Nem wifi -n vagyok, hanem vezetéken.
Hol találom az átkódolás megszűntetését?
Ami érdekes, hogy amiket nem, vagy szaggatottan játszik le, azoknál a film cím alatt alatt nincs is file méret, csak egy "-" jel.
Viszont a 720/1080p filmek alatt kiírja a file méretet...Amúgy az UMS -ben a státusz fül alatt nem baj, hogy kétszer látszik a tv -ém? [link]
-
Rotor82
aktív tag
válasz
#94529552 #85316 üzenetére
Köszönöm, részben megoldódott. Ugyanis a Tv így is feléleszti a monitort, de vissza is "alszik" 2-3 mp után.
Más:
UMS megosztásnál a 2160p filmek erősen akadoznak, vagy el sem indulnak... A PC procija (i5 7500) folyamatosan 100% -on teker. 720p 1080p filmek esetében nincs gond.
UMS beállítás kérdése az egész, vagy DLNA -án már eleve nem elég "folyékony" a 2160p filmek lejátszása? -
-Philip-
tag
válasz
#94529552 #85076 üzenetére
Én már meggyőztem magam, illetve olvasgatva egyéb fórumokat is nyilvánvalóvá vált, hogy marad a Zidoo X8s-em. Egyébként is tökéletesen elégedett vagyok vele és mivel az ARC-on keresztül például a DTS HD Master Audio vagy a Dolby TrueHD nem megy át az erősítőre, így egyértelmű a kérdés.
-
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #85148 üzenetére
Ha jól látom sem neked, sem huncutka1029-nek sem a többieknek, akik harciasan védelmezik az RGBW struktúrát, nem igazán ilyen tévéjük van. Vagy OLED vagy Full HD, amiknél ez a probléma nem áll fent. Nem tudom, hogy kmaro-nak igaza van e, de azért ez a pixel dolog nem hiszem, hogy teljesen figyelmen kívül hagyható lenne egy választásnál és le kellene kezelni, aki szóba hozza. Beszélünk direct/edge ledről, milyen az oprendszer/lejátszó, van e fülhallgató kimenet, milyen a láb, de arról nem lehet beszélni, hogy 4k vagy 3k, legalább is anélkül, hogy hülyének néznék az embert. Azt hiszem még egy RGBW-s tévé tulaj sem szólt eddig hozzá, hogy igen nekem ilyen van és szuper jó.
-
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #85102 üzenetére
Én a kérdéseimet általában az egész topik közönségéhez intézem, akkor is ha konkrétan valaki hozzászólására válaszolok és örülök, ha valaki megtisztel a reagálásával. A topik olvasása közben azonban nem lehet szelektálni, ha valaki érdekeset ír, akkor arra felfigyelünk. Kmaro bár már többször indulatosan és nem túl szép helyesírással szólt hozzá, de ez utóbbi felvetése számomra új volt és úgy tűnik van is benne valami. Én nem tudtam erről a pixel számháborúról, mert eddig Samsungom volt és ott ez fel sem merült. Azért az ebből is látszik, hogy ez az LG-hez köthető probléma. Korábban Te is érdeklődtél ebben a témakörben pl. ebben a topikban:https://prohardver.hu/tema/re_lg_webos_3_0_okosteverendszer_videoteszt/friss.html , de a téma ott sem lett megnyugtatóan lezárva. Ott azt írják, hogy összehasonlító tesztek ugyan nincsenek, de szintetikus tesztekben ez a megoldás alulmarad. Azóta megtudtál olyan új és döntő információt, amely alapján biztos vagy benne, hogy nincs hátránya ennek a megoldásnak, mert ha igen, akkor légy szíves oszd meg velem, hogy megnyugodjak, mert most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg jól választottam e, illetve most még lenne lehetőségem változtatni.
-
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #85099 üzenetére
Ezt most hogy érted, hogy más is vesz és épít be rgbw panelt az LG-től vagy, hogy ugyan onnan ahonnan az LG más is rendel ugyan ilyent? A linkelt oldal szerint csak az LG panelek rgbw-sek. Számomra az az igazi kérdés, hogy emiatt akkor jobb egy Samsung vagy Pana tv?
-
kmaro
csendes tag
-
kmaro
csendes tag
válasz
#94529552 #85064 üzenetére
Puma ! Köszi a segitséget !
Csütörtökön hivom a szervizt és leadom javitásra vagy cserére.Nem tudom elfogadni mert javarészt focit nézek meg fifázok xbox one.
És engem zavar a feleségem és a gyerek szerint bolond vagyok
de hodd el látom amit látok a feleségem is látja egyedül a 6éves fiam nem
de a feleségem ha mecs van bent sem marad nézni a szobaba a tv-t. A szappanoperákat nézi de ott meg nincs álandó jobb-ball kamera pásztázás mint egy foci meccsen.
Jelentkezek. Mi lett a vége. -
Klara_
őstag
válasz
#94529552 #85038 üzenetére
Nekem ez a ez a 2017 line up atlathatobb.
-
gyuromoj
veterán
válasz
#94529552 #85038 üzenetére
Nem nekem lenne, hanem egy jóbarátom nézte ki magának.
Én meg mivel nem nagyon ismerem ezeket, inkább bekérdeztem.
Neki kábelTV, BDrip-ek, illetva majd konzoljáték menne rajta.szerk.:
Nekem majd csak kicsit később lesz esedékes a váráslás, de tudom hogy VA paneles fog kelleni vagy OLED. -
Srob
tag
válasz
#94529552 #85018 üzenetére
Igen,csak én a játék módot használom.Tudom hogy nem a tv hibája,csak próbálom kizárni a dolgokat és keresni olyan emberkéket akiknél fenn áll ez a probléma.A kábelt kizárnám mert 4k 60Hz-en játszok gond nélkül,maradt a win+driver bár mindenből a legújabb van fent.De azért kösztönöm a válaszokat.
-
juno35
csendes újonc
válasz
#94529552 #85022 üzenetére
Köszi! Melyik típusnál ennyi az input lag (49UJ6307 vagy 49UJ635v) ? Ez az érték nagyon jónak számít!
Szoszo94: nem maradt le az a bizonyos 0
a végéről, akkor persze nem lenne dilemmám a kérdést illetően. Külső vinyón van kb. 700 film BDRIP felbontásban (kedvencek) amik össze lettek gyűjtve. Nagyobb méretben -DVD, BD25- a töredéke sem fért volna fel a 2TB-os wincsire, így hát kompromisszumot kellett kötnöm és maradtak a 720x404-es felbontásúak. Éppen ezért vacilálok a FHD és az UHD között. Tervezem természetesen 4K-s filmek nézését is, ezért hajlok mégis inkább az UHD felé.
Baro32 korábban megnyugtató választ adott, aszerint 4K-s készüléken is szép a képi megjelenítés a gyenguszabb BDRIP-es (720x400) filmek esetében. A PC-m viszonylag erős, viszont nem 4K-n mennének a játékok -ahhoz azért szvsz kevés- hanem 1920x1080-on. -
GejzaR
tag
válasz
#94529552 #84990 üzenetére
Köszönöm a válaszokat ELACielvtárs és Pumma.
Jelenleg a 49UH661V-n gondolkodom.
Szerintem ez lenne akkor a legjobb választás nekem.A 4K's TV-n kell attól félnem, hogy a felskálázás miatt a kisebb felbontású filmek rosszabbul fognak kinézni, mint egy FHD-n?
Általában 720p-s filmeket szoktunk nézni, de azért 1-1 BDRip film vagy sima HDTV's sorozat is akad... -
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #84993 üzenetére
Azt hiszem kicsit megkeveredtem - amikor a tévés plex alkalmazásról írtam, hogy abban nem lehet feliratot állítani, mert azt valójában nem is tudom használni. Ha azt elindítom, akkor csak azt mondja, hogy másik eszközön lépjek be a plex.tv.link oldalra a tévé által adott kóddal. Ez nem tudom mire jó. Valójában az történik, hogy a Plex szerveremet, mint input forrást nyitom meg valójában a Fénykép és video alkalmazással és abban nem tudok feliratot és hangsávot állítani.
Ezzel szemben, ha a videót kimásolom egy pendrive-ra, azt beolvassa a tévé és akkor is a Fénykép és videó alkalmazás nyitja meg, de akkor lehet állítani mindent, hangsávot, feliratot.
Ha viszont a Plexet a tévé böngészőjében nyitom meg, akkor vagy lekonvertálja valami élvezhetetlen képre, ha pedig beállítom, hogy eredeti minőségben játssza le akkor el sem indul, vagy időnként megszakad, hogy memóriát kell felszabadítania. -
wrongduke
aktív tag
válasz
#94529552 #84990 üzenetére
Random találtam amit írtam. Lényegében FHD, 43 col (40 - 50 col-ig) és minnél gyorsabb, jobb SMART (youtube főleg és facebook) a fontos valamint a WIFI, minden más ajándék. El is felejtettem megjegyezni, hogy az FHD is jó ha tudja a fentieket.
Szereti nagyon a dokumentum, természet filmeket és azok 4K-n nagyon karcolnak. A másik gyengéje a krimi, de az jó FHD-n is.
-
Pettya53
csendes újonc
válasz
#94529552 #84917 üzenetére
Pumma Köszönöm a segítséget, elképzelhető, mert pont nemrég lett gyorsabb is a netem. A MyUPC-ben csak annyi van a protokoll beállításoknál, hogy új típusú, átállíthatom régire, de akkor online vissza már nem fogom tudni. Amit linkeltél oldal szerint is már ipv6-os.
Szerinted nyugodtan visszaállíthatom? Ehhez sajnos nem igazán értek, hogy mekkora a különbség, meg pontosan miben...Elképzelhető, hogy ezzel a beállítással is lassan megoldódik, gondolom ez 1:1-ben fel fogja váltani az ipv4-st idővel?Köszönöm,
Üdv,
Peti -
snail1981
tag
válasz
#94529552 #84834 üzenetére
Szerintem alap beállításon volt a tv. Eddig a youtube-ot és a netflix-et próbáltam és mindkettőt installálni kellett. A tv alapból eco módban volt. A szélein a fólia rajta volt, a matricák szintén, a távirányító bontatlan zacskóban. Szerintem eladva nem volt max kiállítva egy darabig. Ez tűnik logikusnak a néhány újlenyomatból és a bontott tápkábelből. Ezért lennék kíváncsi az üzemidőre amit megpróbálok megkeresni a menüben.
Amúgy arra is gondoltam, hogy lehet kézzel csomagolták és éppen nem volt az adott munkáson kesztyű.
-
senki66
senior tag
válasz
#94529552 #84822 üzenetére
PIP vagy PAP? nem tudom azt a funkciót, hogyan nevezik, amit leírtam, ha van olyan egyáltalán, de mivel 17-es modelt szeretnék, így akkor mindegy is. A Magic Remote-ot, azért kérdeztem, mert valahol azt olvastam, hogy gondok voltak vele meg a WEB OS-szel is, csak már összefolynak a dolgok a nagy igyekezetben - lehet, hogy az a korábbi remote-ra és WEB OS-re vonatkozott. - Ha megjönne végre a tévém nem lenne időm ennyit agyalni rajta, mert akkor azt buzgerálnám és legfeljebb az esetlegesen felmerülő problémákat próbálnám nyomozni.
-
Thorkos
tag
válasz
#94529552 #84818 üzenetére
Az uhd-től óckodom. Tartalmam nincs amit meg tudnék jeleniteni rajta, a felskálázás meg vagy sikerül vagy nem
Az egész tv mizéria onnan indult hogy kellene egy második tv asszonynak a hálóba. Nézegettem 70-80körül vannak a 32"osak. Nem tűnik megerosnek. Inkabb veszek akkor már a mostaninál nagyobbat azt meg berakom a hálóba
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#94529552 #84751 üzenetére
"Ezek közül egyik sem látja a TV-t: LG TV Remote, LG TV Plus, LG webOS Magic Remote, SURE Universal TV Remote, Peel Universal Smart TV Remote, Smart TV Remote for LG SmartTV, Mi Remote controller - for TV..."
A felsorolásomban ott van az összes olyan alkalmazás, ami a videók között szerepel és távirányítós.
Nekem úgy tűnik, hogy a webOS 3.5-tel nem tudnak még mit kezdeni az appok. -
szemese
tag
válasz
#94529552 #84751 üzenetére
lehet kicsit pontatlan voltam
A tv az egy 49uj634 wifi-n kapcsolódik a netre
a pc az win10 és kábelen kapcsolódik a netre
a router pedig egy telekomos speedport
elvileg miracast-al lehetne a pc asztalt tükrözni a tv-re de csatlakozásnál nem talál semmit
ellenben a pc egyéb eszközökben látszik
nem tudom de lehetséges hogy csak akkor müködik ha mindkét eszköz wifin vagy épp kábelen csatlakozik -
Bass
addikt
válasz
#94529552 #84705 üzenetére
Látom Te még mindig nem érted mi a gond,vagy csak Te vagy ha helyi LG képviselő? Nem a net sebességével van a gondom. Olvasd el amit írtam. Gúnyolódhatsz etiketten stb. Jó kis vitát generálsz egy véleményből. Nagyon véded az LG márkát,nagyon fan lehetsz,esetleg alkalmazott.
Erről beszélek ennek semmi köze a nethez a tv alap menüje vacak.Tele a külföldi net ezzel s problémával. Erre egy megoldás lenne az optimalizáció amire az LG ezek szerint nem képes.
https://youtu.be/qrrPw4gW6wg
A média tartalmak lejátszásával semmi gondom még 1x leírom,ezért kütyüre nincs semmi szükség.
-
Bass
addikt
válasz
#94529552 #84703 üzenetére
Én dühöngök? Hol írtam Én olyat hogy Te/Ti(nem tudom kikről írtál) vagytok a hibásak. Belépő vagy sem illene normális rendszert rárakni tök mind1 hány magos.Körbenéztem tv ügyben nekem ez megfelelt de sem az LG honlapján sem az extrém digitál oldalán nem írják hogy pl csak két magos és egy lassú akadozó menüvel ellátott készülék és amúgy 130000forintért mit akarok ,az manapság nem tv vagy még örüljek neki hogy egyáltalán képet ad,egy vicc ezt azért Te sem gondoltad komolyan. Nem attól vagyok tájékozatlan hogy nem néztem utána hanem mert a hivatalos források ezeket a dolgokat sehol sem említik,akkor ki a hibás? Amúgy egy kérdésre adtam választ nem dühöngtem. De amikor a tv-t vettem nem gondoltam hogy a 2012-s samsunghoz képest egy elvileg fejletebb készüléknél ilyen problémák lehetnek ezt akárhogy is csűrjük csavarjuk,magyarázzuk az LG-re nézve ez szégyen,magok ide vagy oda. Sógoroméknak hasonló LG készülékük van csak 4k-s ami ugye már UHD és dettó ez a lassú menüje van. Egyiknél sem az a baj hogy belassúl vagy pl idő még betölti a youtube appot vagy egy weboldalt hanem az alapvető funkciók lassúsága ami magok számától függetlenül kellene hogy működjön.Nem mondom vannak jó dolgok,pl a telefonos app meg hogy ha pl usb-röl jatszok le egy filmet megjegyzi hogy hagytam abba ez jó.
-
Bass
addikt
válasz
#94529552 #84701 üzenetére
Web os 3.5 ha minden igaz. Annak nem kellene szerintem mérvadónak lenni hogy hány magos,optimalizálják a rendszerüket az adott készülékre. Pl A tv újság vagy az opciók menü kb 30-40mp mire bejön ez gáz a sok helyen logikátlanságra sincs magyarázat.A sima nem okos samun ha rányomok pl a műsorfüzetre kb 3mp és már nézem is az opciók úgyszintén.Amúgy LH43" 590v-m van,gőtöm nimcs hány magos,ki sem volt írva nem is kellene hogy az embereket érdekelje hanem csak normálisan használni akarjuk. Csalódtam az LG cuccokba mostanában. De ami pozitív az a képe,az tényleg nagyon szép,nekem megfelel a fullhd ,4K meg minek,mire talán elterjed már nem lesz meg ez a TV.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
#94529552 #84697 üzenetére
Köszi, akkor olyat keresek, még szerencse, hogy megkérdeztem.
Egyébként a sima 650 adaplapja sem említi a 635V szériá:
COMPATIBLE LG TV MODELS
OLED Models G6, E6, C6, B6
Super UHD Models UH9500, UH8500, UH7700
UHD 4K Models UH6550, UH6500, UH6350, UH6330, UH6300De a linken amit küldtél valóban ott van a kiegészítők között, tehát arra alapozva támogatja.
Egyébként van valami fő különbség a 650 és a 650A között, vagy pedig lényegében ugyanaz a kettő, és kizárólag a támogatott modellek listája különbözik?
Távirányítón kívül érdemes BT-s billentyűzetet beszerezni, ha az ember pl sokat youtube-ozik, vagy lesz annyira kényelmes az MR-el, hogy a bill ne hiányozzon?? (tudom, át lehet küldeni telefonról is, hogy mit játsszon le a youtube)
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
#94529552 #84668 üzenetére
Szia!
Ez meg volt,köszönöm.
Csak sajnos elég vegyesek a hsz-ek,illetve nem tudom,az adott képátló kivételével minden gyártási folyamat/alkatrész ugyan az lehet,mint a 49"-ban?Nálam nem kell túl sok kritériumnak megfelelnie a tv-nek,annyira nem értek hozzá,mint Ti,sosem ástam bele magam ennyire a részletekbe,átlag júzer vagyok.Igazából nézhető legyen,és lehetőség szerint ne legyen azonnal felhősödés rajta,az a halálom. Illetve lehetőleg részletre elhozható legyen,családosként nem tudok hirtelen 150-200k-t előhúzni egyben.
Köszi az opciókat,meglesem őket.
-
mexel
veterán
válasz
#94529552 #84650 üzenetére
Azt nem tudtam hogy a tv-s kodi nem tudja. Az mx-en nem is gondolkodtam, de nem nagyon lesz érdekes jeéleneg, szülő nem fogja iléyesmire használni, a 24p nem lesz releváns számára. Mindenesetre köszi az infót, azért ezt jó tudnom ha saját részre keresek ilyesmit. Sok box volt nálam amikre OE-t is tettem, de nekem a régi plazmám sem tudja a 24p-rt így itt sem volt eddig érdekes. Ha váltok akkor már valószínűleg ez is számítani fog.
-
mexel
veterán
válasz
#94529552 #84648 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, érdemes megnézni aproblémát előtte. Én csak magamból indultam ki, ha valami nem jön be és az elején nem tetszik annyira ( új tv-nél bakapcsol és hűha) akkor vissza lehet küldeni. Ha LG-hez ragaszkodik akkor ott is van millió típus, és talán a felhősödés vagy sávozás vagy nem tudom mi baj volt a képpel, az is eltűnhet vagy jobb lehet egy másiknál. A YT-nak meg nyilván mennie kell, és ha a javasolt beállításokkal sem menne akkor valóban gyors visszaküldés. Amennyiben az megoldja a problémát - ahogy írod nagy eséllyel igen - akkor el kell dönteni hogy a képminőség megfelel-e hosszú távon. Az megint más kérdés lesz, csak fogy az idő ilyenkor nagyon
Én amikor szülőnek hazavittük most az új sony-t, első benyomásom az volt hogy de pocsék a kép. Magamban már döntöttem is hogy megy vissza és más típus lesz. Kis állítgatás után a kép jó lett ( ips-hez mérten is szerintem és plazma után szerintem oleden kívül semmi sem tetszik elsőre, sőt másodikra sem) csak a gyári élénk beállítások voltak kicsit elrettentőek. Viszont a többi funkciót napokig állítgattam, mindenkitől tanácsot kértem a fórumban, és nyüstöltük a tv-t hogy ha valami gond lenne a 14 napba beleférjek és visszavigyem, ne garival kelljen bohóckodni ha valami nem stimmel. Nekem még a Timeshift funkció hiánya is visszavitel kategória szélén van, de a szülőnek így is jó. Kicsit bánom hogy előtte egy LG-t nem teszteltem, kíváncsi lettem volna a különbségekre, mondjuk az Android eléggé kellett így nem sok lehetőség volt. ( Kodi, Opera, MX player és jó Youtube)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#94529552 #84626 üzenetére
Valami olyasmit hallottam, hogy ha arra hivatkozok, hogy valamilyen egészségügyi rendellenesség van, pl. feleségem szemüveges (tényleg az), akkor ingyenesen frissíthető, más esetben viszont ugyanúgy fizetni kell. Érdekes dolog, majd utána nézek, de kicsit félek tőle, mert a win7 brutál stabil, gyors és számomra jól átlátható rendszer. Az XP-t anno érdemes volt rá lecserélni, de a 7-et a 10-re már neccesebb kérdés.
C-re én se töltök le semmit, mivel az egy 120-as SSD, amin a játékaim vannak, illetve nem is adattárolásra való.Plex nem rossz egyébként, nagy rá az esély, hogy maradok ennél a megoldásnál. Ma még adok neki egy esélyt.
A 43UH603V-hez képest gyorsabb a rendszer, de konkrétan összehasonlítani nehéz lesz, mert szüleim nem a szomszédban laknak, és így a képminőségbeli különbségeket - feltéve ha vannak - nem fogom észrevenni.
Ami rögtön megütötte a szemem, az a fényerő gyengesége és a fátyolosság. Kapásból felraktam élénkre, így már nagyon tetszik, persze csak Trumotion nélkül, mert azzal kínozni lehet engem. Annó a Hobbit-ot se tudtam megnézni 48fps-es verzióban, mert olyan volt, mintha szó szerint egy Új-Zéland-ról készült dokumentumfilmet néznék, gagyi TV-filmes kivitelben. Na, ez a Trumotion egy az egybe olyan érzést kelt bennem.
Az SD adások, illetve a kisebb felbontású filmek is jól néznek ki rajta. Nekem ez nagyon furcsa egy ilyen nagy felbontású megjelenítőtől. Le vagyok maradva az előző évtizedben, pedig a monitoromat tavaly vettem (2560x1080@29"), és hozzászokhattam volna valamennyire ehhez.
A hangzás is nagyon bejön, és ezt valószínűleg össze is tudom hasonlítani, mert nagyon vájt fülű vagyok, megjegyzek minden különbséget, akár évekig is.Mély hang visszafogott tiszta, nem tolakodó, középnek van ereje, de fátyolos, a magas van leginkább emelve tippre kb. 5khz-en, de ez sem olyan vészes, mintha pl. 10khz-nél emelne, a tere is meglepően jó. Hangtechnikát nem fogok rákötni, mert annyi időm és pénzem nincs (milliókról lenne szó), szóval be kell érnem a gyárival, ami számomra elfogadható. Ha igazán jó hangzásra vágyom, akkor ott a PC-re kötött fejhallgató lánc, amit inkább zenére használok, a filmek hangját nem tartom annyira fontosnak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#94529552 #84611 üzenetére
Plex volt eddig a legjobb a WMP után, de a WMP kezelőfelülete számomra sokkal átláthatóbb. Én valamiért abban reménykedtem, hogy erre az egészre a windowsban van valami profibb megoldás. Azt esetleg lehet tudni, hogy a win10 alapból jobb-e ebben a tekintetben? Eddig azért nem vettem meg, mert sok, nekem fontos app nem működött rajta megfelelően, de már kezdem azt érezni, hogy a win7 túl elavult...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#94529552 #84589 üzenetére
Próbáltam őket meg egy csomó másikat, kényelmetlen az összes megoldás. Szomorú vagyok, de akkor marad az átnevezgetés. Számomra még ez a legkényelmesebb.
Egyébként képes valaki TruMotion-nel nézni a TV-t? Én a kocsim után kötném azt, aki kitalálta, hogy alapértelmezett legyen.
-
mantaxsz
csendes tag
válasz
#94529552 #84573 üzenetére
Nekem még semmi. A szüleim vettek pár éve egy samsung-ot de az csak 720p-s... Szóval mivel már én is melózok ezért megengedhetem magamnak, hogy vegyek egy középkategóriás TV-t.
Csak mivel nem értek hozzá ezért nem is tudom, hogy melyik lenne a legjobb választás. Igazából attól félek, hogy valami olyat veszek aminek nagy az elmosódása. A webshopok nagy része ki se írja, hogy hány Hz-es a TV. Ezért jöttem ide, mert ti biztos tudjátok a legjobb ár/érték arányban lévő TV-t.
-
lenko
aktív tag
válasz
#94529552 #84557 üzenetére
Ja az kimaradt, hogy LB650V, és 39" (nem IPS-es hálistennek). Eddig 1,7-1.8m-ről volt nézve. Költözés miatt távolabbra került, kb. 2.2-2,3m-re, és így kicsinek találom.(Mert kicsi is)
43" vélhetőleg elég lenne.
Egyébként teljesen megfelel ez a típus, designra is, menü kicsit lassú, de így is max. 15sec még eljutok egy film indításáig. Heti 2-3 alkalommal ez belefér. -
Klara_
őstag
-
basaja
senior tag
válasz
#94529552 #84498 üzenetére
Akkor megnyugodtam, mert máshol nem olvastam ezt..Mennyire javaslod ezt a tv-t? (LG 49UJ701 V) Igazából főleg filmezésre,Xbox One játékra,(alacsony inputlag jó lenne) esetleg Yt-ra használnám,kb 4 méterről nézném(sajna nagyobb hely nincs, ez is passzentos méret...) Tetszik a Magic Remote,nem tudom,a Hamann Kardon hangszóró mennyire parasztvakítás...Esetleg van jobb ajánlat is erre? A keret 200000 körül lenne. Köszi előre is a választ
-
Tybee000
aktív tag
válasz
#94529552 #84432 üzenetére
Működik, az LG TV Plus appal meg tudok osztani a TV felé képet, zenét, videót. Sőt ha úgy vesszük az alkalmazások is működnek, csak egy külön felületen, ha az androidban kézzel hozzáadom külső vezetéknélküli kijelzőként a TV-t, így külön bemenetként meg is jelenik a TV-n a telefon, sőt még a távirányító is működik (az androidos fizikai gombokat leszámítva). Engem így csak az zavar, hogy ez egy plusz extra kézo lépés minden alkalommal.
Rá fogok kérdezni az LG supportnál. köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest