- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTomi94
csendes tag
válasz
FTomi94 #10399 üzenetére
Több próbálkozás után (másik HDD-re Windows 2000, erre telepítési kísérlet, ingyen kapott P4-es félgép Xp-vel) is ugyanaz a jelenség, gyakorlatilag rendszertől és alaplaptól függetlenül. A kártya képes lehet így tönkremenni, hogy valamit lát belőle a Windows, de mégsem ismeri fel a gyári drivere? (Állítólag volt telepítve Win7-re az előző tulajnál, ha az valami hackelt driver volt, állíthatott el valamit rajta?)
-
FTomi94
csendes tag
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Frissítettem a drive-on lévő driver gyűjteményt.
Kiegészült 2 CD-vel, a 3.1 és 4.0-ás gyári driver pakkal. Régebbi OS-hez jó lehet.
letöltése ITT
A korábbi pakk az 5.5-ös verziójú CD-ről volt, a könnyebb átláthatóságért átneveztem azt is.
Fel fogom tenni ISO-ban is, ha valaki ki szeretné esetleg írni.[ Módosította: radi8tor ]
-
argelus57
csendes tag
Sziasztok!
Leadtek DTV 2000 H Plus belső tv tunerhez létezik egyáltalán Windows 10-es driver?
( Conexant CX 23880 )
Nekem még nem sikerült találni.... -
garga01
őstag
válasz
FTomi94 #10394 üzenetére
Szia!
Nekem a van a drive-omon egy pakk fent: letöltése ITT Ez az 5.5-ös verzió számú CD driver csomag.
De nemrég kaptam régebbieket is, van 2 másik lemezem. A hétvégén felöltöm azokat is, hátha van benne olyan ami neked kell.Van egy PDF doksi a használatiból az alapján a te kártyád model1, mintha ezt "global" néven hívnák még.
[ Módosította: radi8tor ]
-
FTomi94
csendes tag
Sziasztok!
Elég elavult dologról lenne szó úgy am blokk, de ez van itthon, ebből próbálok valamit alkotni.Új eszközt nem veszek ehhez, nincs az egésszel tartós célom, gyakorlatilag egy próba erejéig kéne.
Szóval, költözéskor előkerült két VHS magnó dobozokból, amiket - mivel TV-t nem használok, csak a modern gépemet filmnézésre - nem nagyon tudok kipróbálni. Szintén előkerült egy analóg TV-kártya, meg van egy P3-as retró gépem, régi játékokhoz alapvetően. Akkor próbáljuk meg azzal.
A kártya egy Winfast TV2000XP (ahogy néztem a netes képeket, kifejezetten NEM a gyakoribbnak tűnő Expert változat), a gyári CD-je nincs meg, ezért leszedtem egyet a netről, ami állítólag ehhez a típushoz is tartalmazza a drivert, ráadásul Windows 98-hoz is. PCI foglalatba betettem, indul a Win98 (pontosabban 98SE, de ez nem kéne gondot jelentsen szerintem), talál is két új hardvert - viszont a CD-n hiába tallózom be a driver mappáit, nem talál hozzá semmit sem. Töltöttem le hozzá máshonnan csak drivert, azokat sem ismeri fel. Ha a CD indítóablakából próbálom telepíteni, akkor meg a telepítő betöltése közben a fotózott hibakóddal kilép, amire persze semmi magyarázatot nem találtam, milyen hibára utal.
Bárki emlékszik hasonló gondra, ezekkel a Winfast-Leadtek tunerekkel?
Sajnos az újabb gépbe nem opció betenni, mert annak már csak egy hagyományos PCI slotja van, az meg foglalt a hangkártyával. Meg azt is kötve hiszem, hogy Windows 10 x64-hez lenne drivere ennek a jó 15 éves tunernek. Anno emlékeim szerint XP-vel használtuk gond nélkül, de azt az 500 MHz-es PIII épp csak kibírná..(Valami AMD Athlon volt az a gép, arra már ideális lenne.)
-
jeni
félisten
A Win10 2004 verziót ne tegyétek fel mert kinyírja a Leadtek TV driverét. Azóta nem is érzékeli,hogy benne van az eszköz.
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10389 üzenetére
köszi
működik az 1155 gépemben -
jeni
félisten
Szia!
Leadtek PxDTV 2300H cucchoz milyen lejátszó programot javasolnátok? -
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #10381 üzenetére
Közben érthetetlen módon magától "megjavult" a rendszer.
Annyit tettem, hogy végső mérgemben mindkét kártyát (TV, hang) kivettem a helyéről, megcseréltem, majd egy újraindítás-leállitás után (bár így is működött) megint a régi helyére dugtam.
És egyelőre "örö, bódottá" minden... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10385 üzenetére
USB-s Avermedia nekem is volt (illetve megvan még valahol a padláson), de az saját szoftvert használt. Nem emlékszem én sem, hogy a PVR "látta" volna...
-
-Zerg-
tag
válasz
Atomantiii #10383 üzenetére
Köszi a válaszod.
-
-Zerg-
tag
Sziasztok! Van ennek a Winfast PVR programnak a verziói közt olyan különbség, hogy több féle digiző eszközt ismer fel? Honnan lehet tudni, hogy miket?
Ugyanis vettem egy USB-s kütyüt (Nedis VGRRU100 BK) ami működik több programmal is, pl. OBS studió, KMPlaver, VLC media player de a Winfast PWR2 el se indul, mert szerinte "Videorögzítő eszköz nem található". Ezzel néztem a régi gépemen a TV-t egy DVBC tunerból származó videójel képében egy Winfast VC100-as digi kártyáról, igaz, az PCI volt. USB-t nem szeretik ezek? -
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #10380 üzenetére
Lehet, hogy hardveres gond van a háttérben?
A PVR indítása után kicsit akadozik a hang, mintha alig hallhatóan pattog is, de később megszűnik a hiba..
Viszont a felvételen ez nem jön elő, csak a csúszás (persze ez összefügghet)."Idegen" videoknál, letöltött és régebbi anyagoknál nem hallani a hangban hibát, így valószínűleg (?) nem a hangkártya a "beteg"...
Még tesztelgetek. Van 3 TV kártya, csak az a gond, hogy kettő nem PCI-e csatlakozójú...
Meg ott az alaplapi hang is, megnézem azt is mit produkál.
-
AttyVin
aktív tag
Na, újra utolért az "átok".
Megint - talán már-már minden eddiginél jobban - csúszik a hang...
Pedig hangkártyán keresztül megy a dolog és nemrég egy SSD-re "költözött" a W10, amitől kellemesen gyorsult és stabilabb lett a rendszer úgy általában.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10374 üzenetére
Nem ismerem a Globalt.
Expert-em volt sokáig. XP, majd W7 alatt is futott és az átalakítóval - úgy emlékszem - a W10-et is "bírta". -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10376 üzenetére
nekem ilyen házam van
Thermaltake Core X9
helye lenne de a magasságban a lényeg,hogy rögzüljön. -
Atomantiii
addikt
Az alaplapod eléri a pc házban a legalsó slotokat szélességben vagy van olyan szabad kártyahely a házon ahova nem ér el az alaplap?
Mert ha nem akkor ugyanúgy bele lehetne fogatni az alaplapot taró lemezbe oly módon, ahogy az alaplap van rögzítve.
és akkor lehet még a magasság is jó lenne és lehetne a kártyát rögzíteni.
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10372 üzenetére
-
Atomantiii
addikt
válasz
AttyVin #10368 üzenetére
Az én Globalomon van rádió csatlakozási lehetőség.
De úgy látom, hogy az Expert és a Global is ugyanazt a chipet használná? Most nem volt kedvem szétbontani a gépemet, olyan képet meg nem találok amin szépen el lehetne olvasni a chip feliratát. De még kérdéses a win 10 kompatibilitás.
-
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10370 üzenetére
BP-i létemre csak pár megálló
-
Atomantiii
addikt
A PCI-os foglalaton van 4 furat, azt kb úgy lehetne rögzíteni, mint az alaplapot.
Ha esetleg még a méretek is jók a házhoz, akkor ha mondjuk kis alaplapod van és nem éri el a háznál az alsó kártya slotoknak a helyét akkor még akár szépen be is lehet faragni a helyére a kártyát.
Bár nem tudom ezen milyen chip van, de gondolom elbír azzal a sebességgel ami a tuner kártyának kell. Csak nem látom jól erről a képről, hogy hány pines táp kell neki? 3x2 talán?
Egy próbát megérhet, de kb többe kerülne a posta, mint a termék. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10349 üzenetére
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10361 üzenetére
Mintha a Global-ban nem lenne rádió, de nem biztos...
Meg lehet, hogy az elektronikája is eltér. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10365 üzenetére
Vissza néztem a képeket.
Nem tudom ez a rögzítés mennyire stabil?
Igaz most is van olyan új lap amiben van meg PCI slot. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10363 üzenetére
Most néztem meg a Vaterát.
Az a Leadtek XP Global csak olyan lapba tehető be amelyik tudja a PCI csatolót. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10361 üzenetére
A Leadtek 2200 ( gépemben ) és a 3200 ( korábban volt ilyenem) is megfelelő lehet mindnekinek.
A 2300 is van otthon de azt még nem teszteltem. -
Atomantiii
addikt
Amúgy a TV2000 XP Expert és Global között mi a különbség? Mert vaterán van expert is jó áron, de azt nem ismerem csak a globalt.
-
Atomantiii
addikt
-
-Zerg-
tag
válasz
Atomantiii #10357 üzenetére
Szia! Sikerült valami? Én ilyesmivel görcsölök 1 hete. Szeretnék átköltözni Win10-re de a Winfast VC100 digitalizáló kártyát nem tudom életre kelteni. Egy csomó drivert próbáltam, nem fogadja el, azt írja nem 64 bites driver. Win7 32 bit alatt jó. Az eszközkezelőben semmi sem látszik. Most egy Pinnacle tuneres kártyával próbálom (Szintén Bt878A chippel), azt se látja. Tuner rész nem kéne csak videojel, a digi kártyám a legegyszerűbb, csak egy BT878A van rajta (tuner se) és egy composit video egy audió és egy S-video kimenet.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10356 üzenetére
Vagyis az a kérdés, hogy a Winfast VC100-asban elvileg az van és hogy van-e esély, hogy működjön 64 bites win 10 alatt is?
Mert keresek valami tartalék kártyát a XP 2000 Global helyett és ilyet találtam.
-
Atomantiii
addikt
A XP 2000-ben BT878-es chip van?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10353 üzenetére
A "szomszéd" topikban (Ingyenes magyar EPG szerver...) találtam egy megoldást, de a gond, hogy mindig csak 2 nap van fenn (az xmltv egész hetet ad) és sajnos csak a DiGi-s csatornák működnek nálam, amikből jópár hiányzik..
De legalább ez is valami.
Elméletileg létezik az xmltv 0.6.1 verziója (hátha az már jó), de én csak Linuxra találtam meg eddig... -
zsoika
addikt
Sziasztok.
Van egy WinFAst DTV Dongle H m és nem tudok vele befogni semmilyen csatornát.
Drivereket felfrissítettem 60 asra és a gyári antennát használom ,mivel megyeszékhelyen vagyok ...kb 5km az adótorony.
Arra gyanakszom hogy az eszköz csak MPEG 2 tud és az adás meg MPEG 4 ...h jól tudom.
-
Atomantiii
addikt
válasz
AttyVin #10352 üzenetére
Nem tudom esetleg a celeburdi epg rá barkácsolható-e vagy sem.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10351 üzenetére
Más kérdés.
Az xmltv .70-nel szedtem le eddig a port.hu-ról az EPG-t.
Vagy két napja nem csatlakozik fel, nincs letöltés (több gépen próbáltam).
Ez már korábban is volt, amikor a honlap valamit változtatott.Új verzió egyelőre nincs fenn sehol.
Van ilyen témájú topik is, de ott egy kicsit más a megközelítés, mert szerintem nem elsősorban a "mi" TV-tunereinkre építenek...
Volt korábban nekem is ilyesmi (a fiam írta), de az az oldal nincs meg (valami cseh volt), ahonnan "jött" a műsorlista...
Van valamilyen működő program az EPG-re?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10349 üzenetére
Azért tényleg kellett egy kis "barkácsolás"...
Nálam pont úgy csúsztak el a csatlakozók, hogy éppen nem lehetett "faragni", így inkább cseréltem a kártyát.
Illetve, ha új házat veszek, lehet, hogy összejött volna. -
Atomantiii
addikt
válasz
AttyVin #10348 üzenetére
Én szépen beleépítettem egy ilyen PCI E - PCI adapterbe.
Csak felül ki kellett faragni a tv dugónak a helyét fél kör alakban, hogy beleférjen és még pont befért így a slotba, igaz belülről kapott egy kis rögzítő fülecskét a tuner, hogy ne mozgolódjon. A képen a legalsó kártya az.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10347 üzenetére
Hát, én a régebbi kártyákat a beépítés nehézsége miatt félreraktam, minőség ide vagy oda...
-
Atomantiii
addikt
válasz
AttyVin #10346 üzenetére
Akkor is lenémítja.
Most úgy van végül, hogy kivettem az Asus Xonar DX hangkártyát és az alaplapi integráltat használom vonalbementre csatlakozva.
Az Asus-szal a vonalbementre kötve halk volt a felvett hang erőssége, hiába állítottam a maximumra, míg mikrofon bemeneten meg nagyon túlvezérelt volt hiába halkítottam le.
Most az alaplapi hangkártyával jónak tűnik vonalbemenetre kötve a hang erőssége. Mondjuk a régi PC-vel is egy C Media hangkártyával volt a legjobb a hang erőssége, de az PCI-os csatlakozású így nem tudom beletenni a mostani alaplapba, hiába van még pluszban PCI E - PCI átalaító adapterem, a hangkártya magassága miatt nem férne be a slotba. Max keret nélkül, de most egyelőre így hagyom ahogy van.
Mert amúgy van 3200 H-s kártyám is, azzal jó a hang úgy ahogy nálad van állítva de az XP Globallal felvett videónak jobb a minősége, így azért kínlódtam vele, hogy jó legyen.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10345 üzenetére
Talán még a (#10260) megoldása is lehet jó.
Így kártya vonalbemenetére lehet kötni a TV-tunert és a korábbi PC-kiépítésben ez nálam működött... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10343 üzenetére
-
Atomantiii
addikt
válasz
AttyVin #10341 üzenetére
Kis faragással sikerült szépen rögzíteni a leadteket.
Csak a hangot nem sikerült összehozni Asus Xonar DX hangkártyával. Mindig a mikrofont akarja használni, a kék line in be van dugva a felső jack bemenetre.
A Winfast pvr 2-ben bárhogy állítom nem akar hang lenni a felvételen.
S video kábelen van összedugva a videómagnóval, míg a piros és sárga RCA-ra rá van dugva a videómagnó scart kimenetére.
Közben csak rájöttem, hogy amikor a felvétel gombra kattintok akkor lenémítja a windos magától a hangot bár nem tudom miért, de ha adok neki hangot akkor lesz a felvételen is hang.
Ezt nem lehet valahogy beállítani, hogy ne némítsa le amikor a felvétel gombra kattintok?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10340 üzenetére
Ilyen átalakítóval próbálkoztam 2000 XP Expertnél (mondjuk ott PCI-PCI-E irányban) de egy alaplap-csere után a hátlapi csatlakozók annyira elcsúsztak, hogy egyszerűen nem lehetett normálisan bedugni a kártya vezetékeit...
Különben így is működött minden. -
Atomantiii
addikt
Amúgy létezik olyan PCI-E csatlakozós leadtek kártya ami olyan chipet használ, mint amit az XP 2000 Global használt?
Mert van nekem egy 3200H-s PCI-E-es tunerem de azzal valamivel rosszabb a kép minősége, mint a régi kártyával.
De úgy látom van más PCI-E csatlakozós leadtek kártya is, pl a pxvc1100, vajon azzal is rosszabb lenne a képminőség? Mondjuk az más kérdés, hogy kb már sehonnan sem lehetne megvásárolni.
Mondjuk rendeltem egy ilyen PCI-E - PCI átalakító adaptert a kínai rokonoktól, remélhetőleg működni fog benne a PCI-os kártya, mivel ugye az új alaplapokon már nincs PCI csatlakozó.
-
Csorbi
addikt
válasz
Atomantiii #10333 üzenetére
Igen, az a legutolsó. PVR2-ből pedig (tudtommal) a 2.0.3.42
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10333 üzenetére
Esetleg itt:
https://drivers.softpedia.com/dyn-search.php?search_term=Leadtek
https://www.downloadsource.es/search/results/AE7A85591AF74F4B8581993BBF5FE4D2/
https://www.nodevice.com/drivers/tv-tuner-card/leadtek
http://www.baixaja.com.br/downloads/Drivers/Tv-Tuner/Leadtek/Page-1-0-0-0-0.html
http://www.filehungry.com/show/Leadtek
http://www.driversguru.com/s.php
https://www.driverscape.com/manufacturers/leadtek/sound-cards
https://driver.ru/?V=Leadtek&S=27Van még néhány hely lementve, de most ennyit találtam...
-
Atomantiii
addikt
Illetve winfast pvr 2 helyett létezik valami program amivel lehetne felvenni interlaced módban vagy 50 fps-el?
Mert úgy tűnik ez nem működik megfelelően vele csak a progressive mód.
-
Atomantiii
addikt
PxDVR3200 H-s tunerhez a 6.0.12.7007-es, 2010.03.23-as driver a legújabb? Akinek van ilyen megnézné?
-
Zood
csendes tag
Üdv!
Segítséget kérnék.
Egy PxDTV2300 H-ról lenne szó, amely korábban remekül muzsikált. Beraktam egy másik, régebbi gépembe, ezen is Win 7 van, bár nem friss telepítésű és a vga nem Nvidia, hanem Ati.
A PVR2 (2.0.3.60) elindul, de a beállításoknál, az eszköznél nem lehet kiválasztani semmit, üres.
Asus m2n-e alaplap, 6 GB ram, AMD Radeon R7 250 -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10328 üzenetére
Találtam egy kicsivel újabb 64 bites drivert hozzá és most aktívak a csúszkák is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10327 üzenetére
Még majdnem jó is lehetne win 10 alatt is a TV2000XP Global, csak composite módban nem lehet a képminőséget állítani (élesség, telítettség stb). Régebben is volt ilyen csak már nem emlékszem mi volt a megoldás, bár mintha win 10 alatt rosszabb lenne a kép, mint win 7-en volt.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10326 üzenetére
Közben nem tudom mi történt, de megjelent a TV2000XP Global is a winfastban, már csak az a kérdés, hogy a C-Media 8738-at fel tudom--e éleszteni a vonalbemeneten, mivel az Asus Xonar DX nem az igazi vele valamiért.
-
Atomantiii
addikt
Leadtek TV2000XP Globalt fel lehet valahogy éleszteni Win 10 alatt?
A driver elvileg felment, de a Winfast PVR2 csak a PxDVR3200H-s tuneremet látja, a régebbit sajnos nem pedig azzal volt tökéletes a kép felvételkor, ezt a 3200H-s tunert nem szeretem composite bemeneten.
-
AttyVin
aktív tag
Egy kérdés.
A PVR2-n keresztül az "Élő közvetítés" hogyan nézhető androidos eszközön?
Az eddig próbált dolgok nem működtek (VLC, egyéb lejátszó stb.).
Mondjuk egy másik PC-n (pl. laptop simán működik a dolog, de alapvetően csak valamilyen Windows média lejátszóval)., "idegennel" nem).
Kösz. -
törölt tag
válasz
AttyVin #10322 üzenetére
Amig az eszközillesztő betöltödik és a PVR2 program elindul, addig nem gond ha az Inditópult-ról megy. Ha már a többi ősszetevő sem indul a windows-al, akkor az eltávolitás-újratelepités talán segithet. Nekem mondjuk a drivert piszkálta le, ezért a TV kártya nem adott képet és ment vissza a Win7.
-
AttyVin
aktív tag
Úgy tűnik a W10 egyik frissítése bekavarhatott a "rendszerbe".
A PVR2 a PC újraindítás után nem indul újra automatikusan, az ikonja is eltűnik a tálcáról, természetesen nincs benne a feladatkezelő listában sem....
Újratelepítéskor feltelepül minden, a wizard ikonja a helyén van, működik is, de a következő újraindításkor megint törlődik az egész.
Gondolom, ha beleteszem az automatikus indításba, akkor mindig el fog indulni rendszerindításkor is, de eddig ez "magától" ment...Esetleg van valakinek ötlete, bár PVR2 is nagyon régi már....
-
AttyVin
aktív tag
Közben még egy kérdés.
A W10 alatt, ha iaz időzített felvétel véget ér, de nincs beállítva semmiféle kikapcsolás (hibernálás, alvó állapot), akkor a a rendszer nem kapcsolja ki a PVR-t sem.
W7 (és XP) alatt ez működött.
Van valahol valamilyen beállítás, mert nem találtam ilyesmit...
-
törölt tag
válasz
AttyVin #10315 üzenetére
Leadtek Winfast driverem Vista64-es... Az müködik a legjobban a gépemen és az eszközkezelő szerint.
Xonar audió driver sem a legfrissebb, azt megelőző 7.0.8.1821 driver verzió van fent az ASIO és az MPC BE hangproblémák miatt. Mindig az a legjobb driver, ami a hardvereknek jó... Nem feltétlen a legfrissebb.
-
törölt tag
Ez most a Winfast driver eszközillesztő miatt van. PVR2 2.0.3.60 program müködik, de a felvételt egy hardver változás gátolja. Évekkel ezelőtt egy AMD videókártya driver cserét követően nálam is volt már ilyen hibaüzenet. Megoldás lehet a Winfast drivert és a PVR2 programot eltávolitani és újratelepiteni a gépre, de valamikor egy korábbi videókártya drivert kellett visszatelepiteni. PxPVR 2200 driver [link]
-
jeni
félisten
Üdv!
Lehetséges,hogy a Win 10-re működő dirver a PxPVR 2200 kártya esetében csak a PxPVR3200 kártyánál menne a felvételi opció?
Sem saját felvételi lehetőség a tuner oldalról sem más forrásra kapcsolva nem enged felvenni.
Minden megy rajta csak 1 NEM: Nem engedélyezett bármiféle felvétel bármely forrásból!
Esetleg a PxDTV 2300H kártyához van más driver elérhetőség?
-
törölt tag
válasz
AttyVin #10309 üzenetére
Xonar DGX hangkártya drivert az Asus/Támogatás/Az illesztőprogram és alkalmazások helyen lehet letölteni. 8.1.8.1823 a legfrissebb 64bit-es audió driver, de a win8.1 rendszerhez készült 8.1.8.1822 driver is telepithető a win10-re. Telepités után a Windows lejátszó-rögzitő eszközök beállitásokat és az alapértelmezéseket konfigurálni kell. Leadtek TV kártya képminőségének változása nem placebo hatás. Mivel a Leadtek TV kártya chip és a driver eszközillesztő terhelését a hangkártya enyhitette, ezért a megjelenitett képet jobb minőségben létrehozza. Élesebb a képe és tisztább szinekre képes igy a Leadtek TV kártya.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10308 üzenetére
Na, beszereztem - mint a driverekből is kiderült a meglehetősen régóta gyártásban lévő - Xonar DGX-et.
A W10-es rendszer nem ismerte fel, így először a mellékelt CD-ről kerestettem a drivereket, ami W7-ig volt csak meg.
Alapból semmilyen szoftvert nem találtam hozzá a lemezen.
Sikerült installálni és ment is a hang, bár először a PVR felületének beállításaival nem sikerült összehozni, de aztán minden a helyére került.
VISZONT az Asus honlapjáról leöltött W10-es frissítés hazavágta a hangot (vagy csak nem tudtam beállítani). Azzal települt egy saját kezelőszoftver is, de nem mentem vele semmire.
Így visszatértem a saját CD-re, végülis a cél nem a különféle hanghatások állítgatása, hanem, hogy a rendszer működjön stabilan.
Amúgy hangcsúszást tényleg nem tapasztaltam és talán valamivel gyorsult is a rendszer, hogy egy külön eszköz "felel" az audióért.... (Különben a TV-tuner mp4-es felvételkor sem megy 5-10 %-os rendszerterhelés fölé, tehát eddig sem ez volt a gond, hanem inkább tényleg a kártya "lassúsga").
Ami viszont érdekes, hogy a TV-tuner szolgáltatott kép/felvétel is mintha kissé változott volna (sötétebb, kontrasztosabb árnyalatok), de ezt még tesztelem.
Összeségében, valóban előbb kellett volna meglépni ezt a dolgot, sok bosszankodástól megkíméltem volna magam....
-
törölt tag
válasz
AttyVin #10307 üzenetére
Ez igy elég összetett feladat a hardverek és a driveres kodekek felé. Leadtek TV kártyáknak vannak a beépitett kodekek, amit az eszközillesztőn át a windows kezelni tud. Ezt a számitásigényt a kétmagos gépek is elvégeznék, de a TV kártya hardvere nem tudja a szoftveres módban időre és nagy pontossággal feldolgozni. Igy a TV kártya chipjét tehermentesiteni kell, amit a hangkártya hardvere átvesz. Pontos és tiszta hang, és a gép is csendes marad közben... Nem zavarja a müködést és a szórakozást.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10306 üzenetére
Rendeltem egyet, meglátjuk, mire megyek vele.
Ahogy korábban is írtam, a processzorterhelést a rendszer "magának" vezérli és lehet, hogy itt van a hiba, mert, amikor kell, akkor sem növeli és lehet, hogy így csúszik el a hang. Ezt az "intelligens" módot használja más programoknál is (pl. grafikai, video- és képszerkesztő szoftverek, stb.), de ott, ha van is hang, már szinkronban működik minden...
Egyébként a mostani rendszernél elég kis terhelést mutat a kijelző felvétel közben, akármilyen prioritással megy is a PVR (Gigabyte B360, i5-8500, 8 GB RAM, W10).
-
törölt tag
válasz
AttyVin #10305 üzenetére
Xonar DGX hangkártyán van AUX in bemenet a Front Panel bemenet mellett. Igy a hardveres hangfeldolgozás terhét a hangkártya veszi át, miközben a proci terhelés alacsonyabb marad. Nekem még hangminőségre is tisztább igy a TV kártya hangzása, meg nem csúszik és akadozik a hang. Szerintem egy hangkártya jó lehet pont az ilyen esetekben. Filmek és a zenék, a játékhangok miatt még jobban megérheti egy jó hangkártya, főleg ha megfelelő fejhallgató vagy hangcucc van a PC-re rákötve.
-
bucilali
aktív tag
A foglalattal lesz ott a hiba.. Nekem egy 1000 éves PVR 3000 Deluxe tunerem megy hibátlanul WIN10 alatt.
-
törölt tag
Sikerült már feltámasztani a Leadtek WinFast 2000 XP Expert TV tunert?
Alaplap BIOS-ban és az eszközkezelőben látszodnia kell. Ha a Win7-re még fel lehetett telepiteni, akkor a Win10 a gond. Nem egyedi eset, mert a Win10 nem foglalkozik a régebbi hardver támogatással. Leadtek meg nem ad már ki újabb drivert, de Win7-re még akár mindig hibátlanul müködhet...
-
törölt tag
Talán a PCI foglalatot és a TV kártya PCI csatlakozó pineket kell megtisztitani.
Az eszközkezelőben ismeretlen eszközként sem szerepel, ez még a megváltozott BIOS beállitásokra is visszavezethető. Win10 telepités után a BIOS beállitásokat másképpen használja a Win10, mint amit a Win7 közben gond nélkül használtunk. Ezért maradtam Win7-en. Sajnos a legtöbb modern alaplapban már csak egy PCI foglalat van (...vagy már egy sem), ezért egy másikban sem lehet megnézni.
-
uluz
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: Leadtek WinFast 2000 XP Expert tunerem van, 100 év után sajnos frissítenem kellett a gépem Win10-re. Az a gondom, hogy bár találtam drivereket a különböző fórumokon, viszont a gépem nem látja a hardvert, így az eszközkezelőből sem tudom telepíteni.
Volna valakinek valami ötlete?
Köszi előre is!
uluz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged