- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #4004 üzenetére
Szia,
Nem hagyott nyugodni egy gondolat...
2016-04-29-én (#3842) p.gabor fordultam elsőként Hozzátok, akkor vettem meg 2 Sharkoon Rapid Case-t(majd eladtam, mert raid0-ban kellettek a gépbe a HDD-k).
Megnéztem az akkor készült képeket, amin 1051 volt a vezérlő, megnéztem a mostaniakat is és itt volt a probléma, ugyanis átneveztem a mappát és a régieket néztem.
Tehát, inkább szétkaptam újra és lám 1053-as van már ezekben:Ezen új információ alapján akkor,
- computerbase oldaláról ez kell nekem:
Aktuelle Firmware für ASM 1053/1053E :ASMedia.1053/1053E Support 8TB+ HDD
ASMedia.1053.No.Name.Device / 130107917D00.bin
- plugable szerint:
UASP1_130107917D00.exe
Mivel ez exe, automatikusan betölti a módosított verziót(MPTool).
- vagy próbáljam az általad javasoltat, ami felment a 1053-asra
(c.) 130409_11_DA_01 —► usbdev
ASM1051 chiphez elvileg ez a firmware is opció lehet, illetve eredetileg a tieden is ez van. Viszont ennél az a fura, hogy nálam engedi rátolni az ASM1053 chipre is, holott ha másikhoz való, akkor hibaüzenetet kéne dobnia... ) -
válasz
King Unique #4001 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a mindenre kiterjedő és kimerítő választ.
- HDS nem fut, így azzal nem lesz gond.
- UASP nem kell, megértettem.
- Igen, megnéztem (elolvastam az összefoglalót, mielött ide írtam)
- Valóban downgrade lenne, erre nem figyeltem.
- A flashaleshez szükséges egy megfelelő bin.file, ezért is fordultam Hozzátok.Nem szeretném téglásítani, pusztán csak egy megfelelő fw- t keresek.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
King Unique #3997 üzenetére
Alkalomadtán én is meg akarom csinálni a tesztet, de a vásárlás óta nem kapcsoltam be. [link] 400 és 500 GB-os régi Hitachi meghajtók vannak benne, mindkettő sata 2-es. Ez sem titkosított, ahogy várható volt.
-
pd
tag
válasz
King Unique #3995 üzenetére
Köszönöm a választ neked is!
Így egy kis keresgélés után nekem egyelőre ez a típus tűnik a befutónak, ha esetleg érdekes lehet itt is az eredmény, hogy hogy muzsikál, szívesen beszámolok róla. -
pinkrain
csendes tag
válasz
King Unique #3984 üzenetére
Ok! Köszi a segítséget!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #3978 üzenetére
Rövid vidi a termékről. [link]
L
-
ggg666
őstag
válasz
King Unique #3979 üzenetére
A hub maga bele van építve a házba, azon csak egy csatlakozó van, a laptopomon 4 usb 3-as port ebből szabad 2, erre vannak rákötve windows 7 alatt, a legfrissebb driver van fenn.
A másik portokon is próbáltam már vegyesen, itt is ugyanaz a probléma állt fenn, a másik rendszeren már én is gondolkoztam
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #3974 üzenetére
Szia!
Lemez tulajdonságok , igen ez a Dokkoló gond nélkül kezeli a 8TB+ HDD -ket is ! (gyártói megerősítés szerint is , mint korábban említettem, az "unlimited" az 8TB+ )
Igen, oldala fém (szál csiszolt, festett) , teteje és alja az műanyag, de teljesen minőségi szerkezet! (First Quality)
Leválasztáskor mind2 lemezt leállítja (kék kijelzőfény is elalszik , 1-es , 2-es lemez(t) külön LED jelzi) és a HDD(k) kivehető(k) , majd újak csatlakoztathatók! - A meghajtók elvileg pihenő módba is mennek (bizonyos idő után) de ezt nem néztem meg, mert számomra feltétel a pihenő mód kihagyás, vagy leparkolgatás szüneteltetése.Clean mód még nem került kipróbálásra (lehet nem is fogom)
(jelenleg számomra ez nem szűkséges opció)
L
-
ggg666
őstag
válasz
King Unique #3975 üzenetére
Szia!
Igen 2 olyan lenne rákötve, de mint valahol olvastam, csak nem nagyon tudok angolul, lehet csak az intel vezérlője teszi ezt.
A két hub önmagában teljesen jól működik, illetve addig a kettő együtt is, amíg kb. 12 eszköznél többet nem halad meg, akkor jön a figyelmeztetés, hogy a vezérlő elérte a maximális eszközök számát, és válasszak le egyet, hogy használni tudjam. A legújabb driver van fenn, és mint kiderült másik ilyesmi vezérlőnél is kifeküdt kb. 12 eszköz felett nem ismerte fel a winyót, én azt hittem rossz, mert annál nem küldött ilyen figyelmeztető üzenetet.
A winyók sentinel szerint is hibátlanok, annyit tudtam nagyjából lefordítani, hogy valamiért eléri a 32 endpoint-ot. De nem csak ez az eszköz, hanem más is, itt is írt valaki a problémáról:
Egyébként mikor nem éri el a limitet, nagyon szépen hozza a sebességeket, egyesével cserélhetők, leválaszthatók, sőt az usb kábelek is bedugva maradhatnak, nem okoz lassulást (legalábbis my passport és más külső dokkolóknál, és huboknál ez probléma volt).
Hogy most ez csak a Intel(R) 7 Series/C216-os vezérlőt érinti-e, most nem tudom kipróbálni.
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz
King Unique #3953 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Külön nem találtam 12 voltos molex külső tápot, így a szettek felé vettem az irányt.
Végül a Sharkoon DriveLink USB 2.0 vagy az Ewent EW1015 fog kikerülni a győztes. Valószínűleg az 5>2 év garancia, cserélhető táp miatt az ewent fog nyerni.Ha megérkezik akkor egy tesztet összerakok az összefoglaló alapján.
szerk.:
Most látom, hogy elnéztem, webáruházban még Ewent EW7016 USB 3.0 néztem ki alapból az árak alapján. Ez sebességben is veri sharkoon minimális felár ellenében. -
Executioner
tag
válasz
King Unique #3936 üzenetére
"Dokkolóból is van sokféle, pl. a másik topikban tesztelt RaidSonic ICY BOX IB-111STU3-WH modell sem rossz."
Végül mégis ezt rendeltem meg!
Köszönöm a segítséget!
-
Executioner
tag
válasz
King Unique #3934 üzenetére
Igazából eme 3 feladatra szeretnék egy megbízható eszközt:
1. Mivel az alaplapom bedöglött így kénytelen vagyok egy régi notebookot használni. Ennek okán most arra lenne szükségem, hogy az eddig a gépemben lévő 3,5"-os vinyók' tartalmához egyszerűen hozzátudjak férni.
2. Azonban itt a környezetemben menedzselek egy pár notebookot is. Amikről időnként adatokat is kellene mentenem. Emiatt jó lenne a 2,5"-os vinyók' kezelése is.
3. Ha éppen nem fut az első két opció akkor pedig belekerülne egy WD Red, mivel egyébként is elfogytak már a használatba vehető sata csatlakozóim. Ennek pedig egy olyan doboz kellene amiben nem fog megsülni nyáron sem.
Jah' és még egy fontos dolog. Lehetőleg megbízható legyen és ne nyírja ki a vinyókat'.
Erre tudsz ajánlani valami jobbat a Sharkoon Swift Case PRO-nál?
-
Executioner
tag
válasz
King Unique #3932 üzenetére
WoW
Nem számítottam ilyen gyors válaszra!
Jó régi posztot linkeltél, nemigen találtam volna meg...Akkor inkább ezt rendelem a Sharkoon QuickPort XT USB3.0 v2 helyett. Ez legalább alumíniumházas nem pedig fröccsöntött műanyag a közepén egy karácsonyfaizzóval.
Köszönöm!
-
Logo
csendes tag
válasz
King Unique #3928 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Sztem a 10k nem olyan sok érte, ha azt mondod, hogy lényegesen jobb lenne a disknek.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
King Unique #3924 üzenetére
Á. Értem. Köszönöm az infót! Akkor begyűjtöm, mert a házamba több nem fér.
-
válasz
King Unique #3921 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
omfgk
veterán
válasz
King Unique #3918 üzenetére
Köszi.
Most már leállítja a vinyót, vagy alvóba teszi (?) (KB2401954 ez után javult meg ez a rész).
Viszont érdekes módon (miután azt eltávolítottam és az usb-t kihúztam)a kék led továbbra is ég és a hdsentinelre ránézve 2 óra után (mármint miután visszadugtam az usb-t) akkor ezt az időt is számolta a progi a működési időnél, pedig nem pörög a hdd.
Ha kikapcsolom és rádugom csak a hálózatra akkor ég a kék led (de nem pörög fel stb).
-
válasz
King Unique #3912 üzenetére
Jogos, ha meglesz megnézem mit tehetek...
:-) -
válasz
King Unique #3910 üzenetére
Tök jó a teszt, köszi szépen!
Ezek szerint alkalmi használatra teljesen megfelelő lesz az eszköz. Az alvó állapot nem játszik, hiszen csak akkor kapcsolom be, ha szükségem van rá. Egyéb esetben nem lesz áram alatt. A sebesség viszont kritikus, bár USB 3 alatt talán nem vészes. Meglátjuk...
:-)
-
Bálnaborjú
tag
válasz
King Unique #3908 üzenetére
Köszi. Igazából nem tervezek 1,5GB-nál nagyobbat használni benne.
-
Bálnaborjú
tag
válasz
King Unique #3906 üzenetére
Szia !
Köszönöm a választ. Spire Handybook 3,5" USB 2.0 (SP178SU-BK-EU). Se a dobozon, se a driver cd-n nincs infó a kapacitásról, a gyártó oldalán már a support alatt sem található ez a modell. Megkérdeztem őket emailben, a holland ügyfélszolgálatos azt válaszolta, hogy 500GB, de szerintem ő is csak ráguglizott
Nézegettem itt az összefoglalót, de nem látom értelmét egy ismeretlen fw flash-elésének. A 1,5TB-os vinyóval csak annyi volt a jelenség, hogy elkezdett bad sector-osódni ill. a pending sector számláló kúszik felfelé, de ez aligha függ össze az USB bridge-dzsel.
Amúgy a JM20339 adatlapja annyit említ, hogy "Support ATA/ATAPI LBA48 bit addressing mode", ami elvileg petabyte-os méreteket is lehetővé tesz, de hát ez ugye csak elmélet.
Vennék én másik külső házat, csak sajnos jelenleg nem nagyon találok olyat, ami fekvő ÉS ventillátoros is egyben.
-
atilla100
tag
válasz
King Unique #3901 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani konkrét típusokat? mennyivel lenne drágább ? Illetve hogyhogy a RED preferáltabb ennyire?
-
törölt tag
válasz
King Unique #3896 üzenetére
Köszönöm!
-
Sedwick26
tag
válasz
King Unique #3889 üzenetére
Valóban jó gondolat, ha PC-n megteszi amit szeretnénk, akkor nincs vele gond...kipróbálom és ezek alapján csinálom majd végig.
Köszönöm
-
Sedwick26
tag
válasz
King Unique #3885 üzenetére
Köszönöm!
Ezek szerint nem jelent gondot a HDD-nek hogy pörgetés közben kikapcsolom a power gombbal? (ha piros led nem villog, ergó nem dolgozik)
-
Orgi
addikt
válasz
King Unique #3850 üzenetére
Köszi a segítséget! Írtam egy mailt a Plextor supportnak (bár úgy látom teljesen szakítottak a régi termékekkel és már csak SSD-vel foglalkoznak), aztán max írok egyet az LC-Powernek is
Myce fórumon több topic is foglalkozik a kérdéssel, akad 1-2 külső rack, amit nem ajánlanak annyira a benne lévő chip miatt, egyes funkciók nem működnek az íróban. Mindenesetre amit ajánlottál elég jónak tűnik
-
Goblin12
őstag
válasz
King Unique #3852 üzenetére
Üdv.
Köszi a választ.
-
Orgi
addikt
válasz
King Unique #3848 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Igazából erről az íróról van szó, az újabb kiadásáról, de ez részletkérdés
Néztem ebayen, 10k egy ilyen rack, ez rendben van, várhatóan működnie kéne benne, érdemes esetleg rákérdezni a gyártónál? -
válasz
King Unique #3845 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, ha megvan a választott darab még visszajövök egy megerősítésre, hogy valóban megfelelő e!
Üdv -
válasz
King Unique #3843 üzenetére
Köszönöm, akkor jobban beleásom magam és a táblázat szerint választok majd.
-
válasz
King Unique #3840 üzenetére
Értem köszönöm.
Én is úgy éreztem hogy a kicsik közvetlen az USB-ből nyerik az áramot, a nagyok meg a konnektorból... akkor esetemben tuti jó passzív módban is az a HUB. Azért is jobb így, mert nem kell beáldozni 2db konnektorhelyet, és az USB konnektor-sin is kitart az évek múlva esedékes fejlesztésben még, amikor is már az összes szabad hely elfogy a 2×5 csak USB rack célra fenntartott elosztó párosban
-
válasz
King Unique #3831 üzenetére
Azt elfelejtettem írni hogy az összes rack 3,5" és saját tápos. Mi van akkor ha ezt az aktívnak mondható USB elosztót nem táplálom a konnektor felől? Nem mintha para lenne mert az energiaellátás egyre inkább kezd egy alaphálózati transzformátorállomásra hasonlítani, de érdekelne a dolog, főleg hogy egy időben gyakorlatilag csak 1db rack dolgozna HUB-onként.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #3835 üzenetére
Mindenképp ventis alumínium-megoldást keresek. Nagyon régen (15éve) én is használtam évekig PATA racket, gond nélkül vigyázott a benne lévő winyóra (akkoriban még senki se gondolta, hogy az USB-t komolyabb méretű adatmennyiség mobilizálására is lehet használni
). Csak azóta változott egy's más
Visszamegyek a blogomba szemetelni, hátha valaki használ még ilyet.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #3833 üzenetére
jogos, 3.5"-os racknél nem az usb-ről jön a táp.
Mondjuk hűtésileg ezek a házikók elég vegyesen vannak eleresztve (=nem mindegyikben van venti, nem mind tiszta alumínium), ezért is gondolkoztam egy alumínium SATA-s belső racken. Itt külső áramforrással se kell vacakolni, kérdés, mennyire bírják jól a kontaktfelületek, ill mit csinál a rackben lévő elektronika? (Akkor is van benne egy IC, ha sima sata->sata cucc...)
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #3831 üzenetére
Az USB3-ban nem bízom annyira, mintha közvetlenül a gép tápjától kapná a winyó az áramot, a NAS pedig drága arra, amire én használnám, bár lehet mégis rászánom magam.
Gondoltam errefelé több rack-felhasználó jár - a rackek megbízhatósága érdekelne. Itt ugyebár a tápot közvetlen a gép tápjától kapod, kérdés, nem válik-e kontaktossá egy idő után?
A címet kicsit benéztem, itt külső rackekről van szó, a "rendes" SATA, IDE rackek topikja kihalt
-
Geri12345
tag
válasz
King Unique #3827 üzenetére
Megcsináltam, amit írtál és működik!
Köszönöm a segítséget! -
Hoby
tag
válasz
King Unique #3821 üzenetére
Kösz a segítséget.
-
Czimby
addikt
válasz
King Unique #3816 üzenetére
Köszönöm a kimeritő választ!
Ez az nbase nem túl szimpatikus számomra, az összefoglalóból esetleg az LC Power ami tetszik az olcsóbbak közül. Azt, hogy lötyöghet benne a hdd megoldom, az elektronkai része legyen stabil. :-)
-
Hoby
tag
válasz
King Unique #3817 üzenetére
Nyah gyorsan beraktam a pc-be a vinyót és azonnal felismerte a win és "telepitette" Fufffff jó a vinyó ^^
Gari van még rá úgyhogy megpróbálkozom a cserével.
Amúgy NTFS-re van formázva szar a memóriám na
Amugy kontaktal nem hiszem hogy probléma volt, mert nem egyszer kivettem a vinyót hogy megnézzem neme valami szemmel is látható problémája volt.De ha tervezési hibás a csatlakozó akkor mindegy is hogy erőszakolom vissza.
Cserébe jöhet az ujj is de ha adnak régit azt is elfogadom jól tette a dolgát. -
Hoby
tag
válasz
King Unique #3813 üzenetére
Szia.
A fájlerendszerre már nem emlékszem, de arra igen hogy a felajánlottak között nem volt se ntfs se fat 32.
Megvétel után összeraktam és ugy kötöttem a win7-es gépre (most is az) és formáztam majd másoltam rá, utána ment a pi2-re és eddig működött.
Windowson belül sehol sem látom úgyhogy a vezérlő elektronikára gyanakszom.
HDS csak a gépben lévő vinyót és ssd-t mutatja.
Más külső dobozom nincs, úgyhogy nem tudom kipróbálni abban, de a gépet majd szétszedem és kipróbálom benne a vinyót.
Pc-n próbáltam a 2,0 és a 3,0-ás usb-t persze hétlapit semmi változásJa: kábel szemre nemvolt megtörve mert 1 évet ált úgy ahogy hagytam.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
King Unique #3807 üzenetére
Köszönöm, közbe megoldottam.
Volt egy régi alaplapom + ház , kap egy tápot plusz pci sata kártyát . Talán elboldogul vele.
Ezesz a hálózati kiszolgáló gép. -
G-Bali
senior tag
válasz
King Unique #3804 üzenetére
Értem akkor kozbenezek a nas-os topikba, köszönöm mégegyszer a részletes válaszod
-
G-Bali
senior tag
válasz
King Unique #3802 üzenetére
Köszönöm a a válaszokat,akkor amit leszűrtem hogy a nas lenne a legjobb nem a dokkoló (vagyis biztosabb), hacsak nem azt a típus nem veszem meg amit írtál ?!amúgy tönkre is mehet a HDD ,(Nem értek hozzá ennyire {se})a S.M.A.R.T. adatokat monitorozni miatt?
-
Plaguee
tag
válasz
King Unique #3799 üzenetére
Bocsi átsiklottam a linken, HDS próbáltam először miután elolvastam az összefoglaló topicot de nálam az azt csinálja, hogy 5sec ír a winyóra és eléggé idegesített, hogy mindig kattan egyet a winyó. Megpróbálom ezt a KeepAliveHD elég szimpatikusnak tűnik az egyszerűsége, a firmware azt inkább passzolnám nem szeretnék belenyúlkálni. Köszönöm a segítséged!
Üdv: Plaguee -
Plaguee
tag
válasz
King Unique #3797 üzenetére
Helló
HDS-hez hasonló program nincs? Mert nálam amikor kikapcsolom az alvó módot akkor 5sec kerreg egyet a winyó elég hangosan mint amikor írsz rá és elég idegesítő. -
psg5
veterán
válasz
King Unique #3790 üzenetére
Akkor nem babrálom, most fut a hdd sentinel nagytesztje, hogy okés-e minden.
Köszi! -
psg5
veterán
válasz
King Unique #3788 üzenetére
Köszi. Igen itt volt a hiba
Rendes partícionálás alatt mit értesz?
-
psg5
veterán
válasz
King Unique #3786 üzenetére
Köszi!
Nos pc ház első usb-je nem látta, hátul megtalálta. Ettől még nem látta, de valóban lemezkezelőben megvolt, töröltem a kötetetket, formáztam, betűjelet adtam neki és már rendben van.
Köszi! -
HalasKYO
aktív tag
válasz
King Unique #3782 üzenetére
Hát nem egy könnyű választás.
Az mindenképp kellene, hogy kezelje a máshol létrehozottat, mert biztos, hogy lesz olyan, hogy pl NASből kiszedek egy lemezt ami pl ext4 vagy NTFS, vagy másik gépből stb.
Így ez egy must. Emiatt ez a sharkoon kiesik, de pl ezt a GPT supportot azaz, hogy kezeli a más gépben létrehozott partíciót nem is látom a táblázatban.
Illetve ez a UASP, se lehet egy rossz dolog.
Na most akkor, a feniekkel kiegészítve vajon mi jöhet szóba?
Amiatt kérdezem, mert erről a GPT kezelésről eddig nem is hallottam.
Tehát:SMARTot
GPT ki-be máshol létrehozott kezelés
Valamilyen sleep, vagy kikapcsolás, vagy hasonló.
Jó anyag részben vagy egészben fém
Tudjon sleepet, vagy tudja lekapcsolni a vinyót.
Megbízható
Kapható
Ha lehet billenőkapcsolós (ebben jóbban bízok)Alvó módok közt különbségről van valahol teszt ?
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3777 üzenetére
Írok a fejlesztőknek, hátha mondanak valami okosat
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3775 üzenetére
Az adatbázis, amit megnyit, szintén a C meghajtón van, így elmeletileg a hálózati meghajtóhoz az egésznek semmi köze.
Érdemes a fejlesztőknél érdeklődni ez ügyben? -
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3772 üzenetére
Így van.
Például a Keepass nevű alkalmazás elindítja a hálózati meghajtót. Windows 8.1 alatt ez nem volt így. Nem értem. -
Morpheee
csendes tag
válasz
King Unique #3772 üzenetére
Koszi szepen a kimerito valaszt!
-
Morpheee
csendes tag
válasz
King Unique #3768 üzenetére
Hasznalhato, es mivel eleg olcso is volt, szamithattunk is arra hogy van egy-ket buktato.
A firmware-t az altatas miatt szedtem le, es akkor szeretnek kerdezni is: a V130107917d00 verzio az ami most a rack-en van, es ez a nyito post alapjan tartalmazza tobbek kozt a sleep mode-ot, 10 perces timerrel. Akkor jol ertem hogy ez minden tovabbi nelkul mukodni fog?
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3768 üzenetére
Azt az apróságot még kihagytam, hogy a panelnek, ami a rackben van, akad egy kis holtjátéka, tehát nincs rendesen rögzítve az elejéhez. Konkrétan ha csatlakozót dugok bele, akkor hátrébb csúszik
A csavarozást megoldottam..tulajdonképpen használható a termék, csak okozott egy kis fejtörést. Illetve, ahogy olvasom, én egy olyan példányt kaptam, amivel még kicsit dolgozni kellett.
Most, Windows 10 alatt egyébként be-bekapcsol, erre még rá kell jönnöm, mitől. -
Morpheee
csendes tag
válasz
King Unique #3765 üzenetére
Koszi szepen a kimerito valaszt. Akkor eloszor vegigszaladok Zsoci tapasztalatain:
- en kaptam csavarokat a vinyo rogzitesehez, nem akadt semmi gond
- a csavarok, amiket a rack-hez csomagoltak elfernek a boritolemezek alatt
- a SATA kabel elhelyezesere/konstrukciojara egy szo van: GANY
- a specifikacio nalam is 5V/500mA-t irt, a tap pedig szinten 12V/2000mA-es, ezert egy regi, eldobasra varo vinyoval teszteltem, es eddig nincs problema, aztan majd meglatjuk, egy ideig nyuzom a cuccost ezzel a felaldozhato vinyovalAztan lenne egy kerdesem: frissitettem a firmware-t a computerbase-en levo d00 verziora es az ottani javaslat alapjan csak siman startot nyomva sikeresen frissitettem a firmwaret. Viszont nem latom a rack ujrainditasa utan sem a konfig beli valtozasokat. Megprobaltam unlock-olassal es a konfig kezzel valo allitgatasaval az ujabb frissitest, akkor viszont error-t kapok, ami azt mondja, hogy csekkoljam a "More config", "Update config", es "update FW" pontokat. Esetleg van valami tipped a hibaelharitasra?
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3765 üzenetére
Jelen
Én is kíváncsi lennék rá, hogy csak nekem probléma, amit és ahogy kaptam, vagy esetleg egyedi esetről van szó.
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3754 üzenetére
Lehet futtatni diagnosztikát, ezt meg is tettem... talán tegnap, de nem emlékszem, milyen adatokat dob ki, csak átfuttottam.
SMART-tal nem találkoztam, egészen egyszerűnek tűnik az ottani diagnosztika.Jelenleg nincsen csatlakoztatva a külső meghajtó (úgy 1-2 órája direktben a PC-hez csatlakoztattam és az előbb választottam le) és nem jelent meg semmi a kapcsolat nélküli lemezek listájában.
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3745 üzenetére
Kissé bánom, hogy nem csináltam screenshot-ot, mert így nem tudok teljes mértékben hiteles lenni.
Magam is arra gondoltam, hogy írok a info@hdsentinel.com-ra egy üzenetet, hátha tudnak rá valami okosat mondani.
Természetesen elolvastam, amit írtál és a linkeket is meg szoktam nézni. Egyszer szívesen belefolynék mélyebben a témába, de egyelőre a legegyszerűbb megoldás után kutatok, ami egyértelműen az, hogy egy Windowsos diagnosztikai programmal figyelem a hálózati meghajtót. Szerintem ennek működnie kellene, amit abból gondolok, hogy már működött.
batagy: Igen, pontosan azért írtam, hogy tárgytalan, mert néhány napnyi próbálkozás (már amennyi idő marad esténként az ilyesmire) után megjelent a meghajtó és ott is maradt. Ezen kívül egyébként nagyon könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy abban a topikban nem kapnék választ egy ilyen specifikus kérdésre.
Konklúzió: írok szentineléknek, hátha kisül valami okosság.
Még valamire reakció: márpedig nekem ott megjelent a hálózati meghajtó.
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #3745 üzenetére
Ott választ nem is fog kapni, mert március 16-án beírta hogy tárgytalan, ha csak újra fel nem teszi a kérdést.
Még valami: A "Kapcsolat nélküli lemezek állapotának betöltése" szerintem nem a hálózati elérésű HDD-k betöltését jelenti, hanem azt, hogy a leválasztott HDD-k jelenjenek meg (a legutolsó ismert állapotaikkal), gondolom. Nem néztem utána, de csak így volna értelme. Tehát, annak a menünek szerintem semmi köze a hálózati vinyók eléréséhez. De érdemes volna megkérdezni a HDS topikban.
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3743 üzenetére
Nem akarom szépíteni a dolgot, ha jól emlékszem, akkor egy 4.70/4.71 portable verziót raktam a gépre és egy másik helyről szerzett kulccsal aktiváltam. Előbbi szerintem az official oldalról volt és megjelent benne a külső HDD-m, de aktiválás után eltűnt onnan, ezzel szenvedtem sokat még pár hete Windows 8.1-en (most maradni szeretnék a 10-esen és licence-t vásárolni), tulajdonképpen, hogy hogyan tudom ott tartani a merevlemezt a listában úgy, hogy nem jár le a szoftver.
A mit sikerült összehozni kérdésre a válasz: Az offline listában megjelent a vinyó és hozzá tudtam adni a "főképernyőhöz", csak más színnel jelent meg, mint a többi meghajtó, azt hiszem sötétebb zöld volt.
Ez a felállás most nem működik, semelyik verzióban sem akar megjelenni a menüben a csatlakoztatott hálózati meghajtó.
Azért érzem fontosnak a merevlemez monitorozását, mert tárolok rajta érzékeny adatot és szeretnék arról tudni, ha elkezd romlani az állapota, ugyanakkor elég macerásnak érzem azt, hogy egy ellenőrzéshez mindig ki kelljen húzni a routerből és a tápból a rack-et, valamint a (kvázi) kábelcsatornából ki kelljen szednem a tápkábelét, hogy le tudjam ellenőrizni a merevlemez állapotát.
Tehát, ha papíron ennek így nem is kellene működnie, nálam akkor is ment.
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3737 üzenetére
Igen, elnézést, azt nem írtam le, hogy végül úgy döntöttem, hogy a 2TB-os lemez kerül a rackbe, mert a 3TB-os ~másfélszer gyorsabb nála, így az újat inkább aktív használatra ítéltem.
Szintén igen, a szürke szekció a screenshot-on a router felületéről van, ezzel véltem prezentálni, hogy csatlakoztatva van a HDD és nem látja semmilyen szoftver.
Közvetlenül a PC-hez csatlakoztatva a rack-et, természetesen megjelenik a HDSentinel "kezdőképernyőjén" a külső vinyó. Ezt az imént kipróbáltam, de a leválasztás után ugyanúgy nincs ott az offline eszközök listájában a merevlemez.
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3725 üzenetére
Készítettem néhány képet, fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj. Mint írtam, legutóbb is szenvedtem vele, hogy előbukkanjon a drive, de most egyik HDSentinel verzióban sem találkozom vele
Elég nyughatatlanná tesz, amikor valami nem akar rendesen működni, pedig elméleti akadálya nincs.
Az mennyire releváns, hogy a routerhez van csatlakoztatva?
-
válasz
King Unique #3732 üzenetére
Köszi! USB2 a kicsi HDD-khez menne, 500GB-ig. USB3 a majdani 1TB-osokhoz kell amikor kijönnek a gépből pár év múlva. Igazából a mostani USB3 rack kapacitás is lefedné, mert tavaly vettem 3-at is, de ha tudom hogy ez lesz vettem volna vagy 10-et.
Ez a swift case igen jól néz ki csak totál zárt... oszlopos fúróval megoldható lenne a hűtés, csak ilyenkor kell egy sosem használatos rack is aminek a sértetlen fémháza utazna garanciális esetben... Ahogy láttam a képekből az egész 2db részre szedhető. Amihez sehogyan nem nyúlunk az az előlap és a tálca amiben a HDD van. Hátoldal lecsavarozható, így ott könnyedén lehet fúrni ide-oda. A másik fő darab ami az egészet összefogja az maga a burkolat aminek az elején lehetne néhány furat.
Végül az egész megy a többi rackhez betokozva aktív hűtéssel... azért ha USB3-on megindulnak a dolgok hosszan, fűthet rendesen. A rapid Case nem para ebből a szempontból mert az elejében ott a hűtőrács, régi Chieftec CEB-35S szintén, kár hogy annak kimaradt az USB3-as verziója - nem kellett akkoriban HDD-t vennem.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3729 üzenetére
jaja, műkszik
Benézek a linux fórumba hátha találok valamilyen megoldást erre. Máshol is szétnézek és ha megvan akkor írok
-
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3727 üzenetére
Nah, sikerült működésre bírnom a hdparmot a linkelt útmutatód alapján
a hdparm konfig fájába beírtam:
/dev/sda {
write_cache = on
spindown_time = 120
}A beírt értéket azt jelenti, hogy (120*5=600) 10 perc után állítja csak le. Leteszteltem (stopperel
) 5 perc után parkolás 10 perc után leállás. Ez már félig meddig okés lenne, a parkolással nincs is gondom, viszont a 10 percet még mindig keveslem. Mivel a megadható értékek 1-127 között lehetnek így nincs is lehetőség 10 percnél hosszabb időre? Próbáltam többet is beírni (240,360), de 10 perc volt mindig a limit. Mellesleg azt, hogy automatikusan elinduljon nem nehéz beállitani, csak a feljebb irt kódot kell betenni a konfig fájlba a leírás alapján. Neked van valami más 5leted erre?
-
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3724 üzenetére
Köszönöm az alapos leirást, de a gond, hogy HD-idle-el pl egyáltalán nem működik a dolog, hdparm meg nem támogatja.
Mennyivel egyszerűbb lenne átírni a frimware-t és minden rendszeren megfelelően működne. Windows az nem probléma, ott van 1000+1 lehetőség. A gondom linux alatt van. Ez hol életszerű, hogy 3 perc után lekapcsolja a hdd-t?
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3722 üzenetére
Nincsen tiltva.
Amikor legutóbb telepítettem (igaz, még Windows 8.1 alatt), akkor is fél tucat verziót töltöttem le HDSentinelből, hogy olyat találjak, amiben megjelenik az offline eszközök között a meghajtó.
A CrystalDiskInfo sem látja a meghajtót. Ezzel a programmal korábban egyáltalán nem tudtam ezt elérni. -
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3719 üzenetére
Nah, visszatettem, hogy megnézzem viszont már ext4-be van, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a dolgokat, de az eszközkezelőben pl látható.Mind leválasztásnál, mind alvó módban egyből kikapcsolja a HDD-t. Ami viszont nagyon idegesítő, hogy 3! perc inaktivitás után egyből lekapcsolja. Ráadásul ez tuti nem parkolás, hallom mikor felpörög a HDD. 18 indulás/leállásnál tartok kb 4 óra után HDS szerint
Ezzel mit tudok kezdeni Linux alatt? hdparm vagy mókóljam a firmwaret? Viszont tényleg hűvös és csendes. 29 fok nem megterhelő másolgatások közepette a WD Red 1TB amit végül vettem.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3673 üzenetére
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Szia!
Megjött a portéka. Gondoltam mielőtt ráteszem a Raspberryre beszámolók róla, hogy mi van benne ahogy igértem. A Gondom viszont az hogy fel sem ismeri a gép
Vagy is eszközkezelőből látom, a leválasztható usb eszközök között is ott van viszont az eszközök és meghajtók között nem szerepel, továbbá semmivel nem tudom elérni.
WTF?
5let? amit már most látok, hogy nem lesz jó az a fejparkolás, kb 3 perc.Szerk: Megvan noob voltam, inicializálás..
-
Clever0
senior tag
válasz
King Unique #3714 üzenetére
Egész jónak tűnik, kár hogy drágább (28eFt), mint két szóló rack (2*14eFt). Az eSata portján is kiadja a 2 belső winyót?
-
psg5
veterán
válasz
King Unique #3694 üzenetére
Köszi!
Nekem megfelelő volt!
-
válasz
King Unique #3695 üzenetére
A NAS HDD-k (pl. WD Red) eleve 24/7-es üzemre vannak tervezve és strapabíróak. A sok indulás / leállás valóban megterheli a mechanikát, de azért nincsenek papírból és a legtöbb merevlemez pár 10.000-et általában kibír, ami többnyire évek alatt szokott összejönni.
Rendben, de ezt az időt szeretném minél inkább kitolni.
A másik, hogy hosszú távon 1 helyett 2-3-4 meghajtóban gondolkodok, szóval valami nagyobb kellene. Ha Raidsonic, akkor én ezt a kettőt néztem inkább: IB-3620U3, vagy IB-3640U3.
A 21k-s ár különösen kecsegtető... -
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3684 üzenetére
Köszönöm ismételten a segítségedet.
"...arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire való egymagában sima desktop használatra." Ezt milyen értelembe mondod? Sebesség?
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3687 üzenetére
Félig célt ért a dolog
Leáll, még ha nem is akkor, ahogy én gondoltam.
batagy: Tegnap bepipáltam az Eup-ot is, sajnos semmi hatással sem volt a leállási időre
-
psg5
veterán
válasz
Köszi! Egyéb típusok közül összefoglalóban mindegyik ajánlott?
-
batagy
őstag
válasz
Hogyha az MP Toolban való Idle timer állítás nem hatásos, akkor valószínűleg olyan a firmware hogy hardkódolva van benne az Idle Timer értéke.
De az én nézetem szerint csak az szokott hardkódolva lenni, hogy leáll vagy sem. Ha már egyszer a leállást támogatja a firmware, akkor elvileg a hosszának állíthatónak kellene lennie.
Továbbra se vagyok meggyőzve, hogy nem esetleg az "Eup Enabled" kimaradt, mert fs-zsoci azt állította, hogy ő azt sosem állította be.
King mester Te beállítottad az "Eup Enabled"-et és úgy próbáltad?
SZERK: Bár az Eup Enabled hatása annyiban kimerül szerintem, hogy leáll vagy sem, ezért valszeg az Idle Timer hosszára nem hat, de sosem lehet tudni.
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3682 üzenetére
Esetemben is állandó a 10 perces leállási idő, bármit állítok, bárhogyan.. Azt hiszem elfogadom, hogy ez ilyen és kész. Köszönöm az eddigi tippeket és segítséget.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Szia!
Ma vagy holnap veszem át, viszont lenne még egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Ha már ennyit költöttem aktív hűtős HDD házra akkor már nem jobban megérné valami más típusú HDD-t venni mellé mint a Red-et? Körülbelül plusz 2e forint ráfordítással 2TB-os Seagate vagy más WD-ket esetleg Hitachi HDD-ket lehet venni. Tudom, hogy a Red kifejletezzen NAS-ba ajánlják, de ilyen hűtés mellett szerintem egyik HDD sem melegedne fel nagyon. Szerinted?
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Rendben, ha megjött beszámolok róla
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3657 üzenetére
luimapeiz kolléga nincs ezen információ birtokában, sosem nézte, mennyi idő után áll le a vinyó!
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #3674 üzenetére
Az az igazság, hogy azt nem is figyeltem hogy JMS539 vagy 551-hez való a firmware, mert magamban korábban eldöntöttem, hogy kompatibilis a kettő. Ezek szerint nem.
Tanulságnak jó volt!
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3657 üzenetére
Szia!
A 10 perc után való leállás teljesen jól működik, ez rendben is van, de custom értéket nem sikerül megadnom, illetve nem akarja megenni az eszköz. Rákérdezek luimapeiz kollégánál, hogy nála valóban működik-e, köszi a tippet.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
King Unique #3671 üzenetére
Szia!
Köszönöm ezt a mélyreható választ
Szerintem a Thermaltake mellett teszem le a voksomat. Azt a plusz 5e forint később még a HDD meghálálhatja hosszabb élettartammal. így legalább nyugodtan mehet Raspberryről a transmission 24/7-be
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #3667 üzenetére
Külön hozzászólásban írom csak, mert végül is nem része a bemutatónak, de akkor ehhez kapcsolódan:
HW: JMS539S
Eredeti VID/PID: 152D-23391) Eredeti firmware screenshot, de elrontottam, mert USB2.0-es csatin kellett volna. USB3-on verziót nem írja ki csak annyit hogy InCode.
2) JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13-vel beletoltam a "JMS539 64PIN PM255.00.03.42.22.bin" firmware-t. Erről nincsen screenshot mert a tool lefagyott. Sajnos ezt is USB3.0-as portban végeztem, az lehetett a baj.
3) Ennek ellenére a FW update sikeres volt, mert ezután gond nélkül felismerte a Windows is, HDS is.
A VID/PID átváltozott 152D-0551-re!MP Tool screenshotot sajnos megint USB3-as portban vettem:
4) Utána, mivel azt akartam hogy a FW update ablak sikeres legyen, mégegyszer ugyanazt a firmware-t beletoltam. Ezúttal nem fagyott le, és sikeres lett, de sajnos ezt is USB3 porton csináltam.
5) Ezen lépés után azonban rosszabb lett, Windows nem ismerte fel. Linuxban úgy tűnt jól működik, immár super-speed eszközként ismerte fel, GSmartControl is támogatta. Gyűjtöttem logokat is, de aztán az egyik USB3.0 portban való tesztelésnél lefagyott a gép. (Nem az eszköz hibája, az előlapi kivezetésem gány.)
Aztán Linuxon gparted-del töröltem az NTFS partíciót rajta és újra létrehoztam.
6) Utána Windows-on USB2.0 portban már feljött az eszköz. Itt kiírja a verziót is:
7) Utána rátoltam a JMS551_V255.00.06.00.19.bin firmware-t. A frissítés sikeres volt, de nem kellett volna, mert azóta sem Windows-on, sem linuxon nem olvassa, IO hibákkal elszáll. Kuka lett.
Konklúzió:
- JMicron FW csekkolást és FW frissítést mindig USB2.0 porton kell végezni és vigyázni mit tol rá az ember.Nem sajnálom, mert fos volt.
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #3664 üzenetére
"A JMicron JM20339 az adatlapja szerint csak USB 2.0 chip [link]."
Uhmm, tényleg!! Ezt észre se vettem!
Akkor tényleg valami kavarás van ebben a cuccban, lehet hogy ezért sem működik rendesen.
A dmesg is azt írja hogy "new high-speed USB device" .
A chip típusát én a VID: 152D, PID: 2339 értékből vettem, szétszedve nem volt. Akkor vagy USB3.0 helyett tényleg USB2.0-es vezérlőt tartalmaz, vagy a VID/PID nem valós azonosítót jelez. De végül is teljesen mindegy, mert az eszköz rosszul működik..."A másik két adapter (1 | 2) esetén érdekesek USB 2.0-án a magas szekvenciális értékek. Feltűnően jók, bár a szabványból elvileg kihozható 48 MB/s is akár. "
Bár az adapter USB2.0-ás, de USB3.0-as portokban történtek a tesztjeim!---
Végső soron 3.5"-es eszközökhöz való USB 3.0-ás jól működő standalone cuccom továbbra sincs, ha jól értem. -
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3653 üzenetére
Szia!
Letöltöttem a computerbase oldalról az ASM1053-hoz való MPTools-t, illetve az általad a Pastebin feltett (ezt természetesen köszönöm) konfigurációval is próbálkoztam, Mindegy, melyik ini-vel próbálkoztam, mit írtam át bennük vagy az MPTool-ban, sajnos 10 perc után leáll a merevlemez. Úgy tűnik, e tekintetben nincs szerencsém.
Szerinted próbálkozhatok még valamivel, vagy fogadjam el, hogy a 10 perc az 10 perc? -
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3653 üzenetére
Köszi a választ! Hétvégén lesz csak sajnos időm vele ismét babrálni!
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3650 üzenetére
MP Tool 1.10. Ezt egyáltalán nem is figyeltem. Most 2.02-vel szinte bármilyen variációra error-t kapok, illetve bár az idle timer 30 percet ír, az előbb 10 perc után elment aludni a vinyó
Remek!
Pontosan a folyamatos leállást-újrafelpörgést szeretném elkerülni. Ahogy érzékelem, én szoktam manuálisan (véletlenül) elindítgatni többször, mint szeretném (programok nem), egész egyszerűen úgy, hogy amikor fájlokat másolgatok, akkor Windows intézőben a szerkezeti panelen ott figyel a drive és ahogy "áthúzom felette" a fájlokat, kicsit megáll minden és persze beindul a merevlemez
Ennek elkerülésére még nem tudom a megoldást..
A leállási időt meg tovább tesztelgetem..
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3648 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, sikerült letöltenem egy package-t, amiben több konfigurációs fájlt is találtam, így tudtam frissíteni v0.6-ra. A merevlemez valóban le is áll 30 perc után, nem gátolja benne semmi (legalábbis első blikkre).
Mindezt azért akartam meglépni, mert vélhetően a merevlemezek nem szeretnek naponta akár többször is elállni és felpörögni, nálam pedig a 10 perces "korláttal" néhányszor ez megtörtént napjával.
Egyébként fogalmam sincs, mi lenne az optimális időintervallum leállás nélkül. -
havri1
félisten
válasz
King Unique #3637 üzenetére
Helló!
Köszi.
Akkor inkább újra kérdezem. Mit ajánlanál, ami hosszú távon képes kezelni egy 1.5TB Hitachi 3.5" hdd-t, anélkül, hogy megsülne?
Preferálnám 5e alatt
Rossz hőmérséklet tapasztalatom van ezekkel a házakkal kapcsolatban, főleg hosszútávon.Köszi
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3642 üzenetére
Olvastam, csak ezen felül úgy éreztem, megerősítésre szorulok. Utána megyek a napokban, hogy nálam mi a helyzet firmware terén.
Magam is 3TB-tal szeretném megtámogatni, ha oda jutok. Egy Asus N18U routerhez fogom csatlakoztatni. Kvázi NAS lesz belőle.
Azt tartom, hogy ha érdekel, vagy bárkit érdekel, amiket leírtam fentebb, akkor szívesen készítek képeket.
Az utolsó gondolatodra: ugyan! Ne kérj elnézést, nincs miért
A látszat ellenére nem azért jöttem és irtam, hogy számon kérjem a topikgazdát, csak a tapasztalataimat véltem megosztani, illetve kicsit a dühöm is kiadtam, amit a gyártó felé érzek.
Vegülis, ha a csavarozást megoldom, akkor már csak az a feladatom, hogy amikor berakom az új vinyót, ne törjem meg az adatkábel, illetve vagy ügyesebben kell elhelyeznem, vagy egy másik tapkabelre be kell ruháznom.
Néztem amúgy ebayen, nagyjából 800 forint, ami pont ugyan olyan (kinézet + specifikáció), mint amit a gyártó biztosít hozzá, csak más a címke rajta -
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3639 üzenetére
Szia!
Köszönöm a reagálást.A hétvége folyamán, ha lesz időm, készíteni fogok képeket (bár ha senki sem kíváncsi, akkor nem).
A csavar problémáját meg fogom oldani, elmegyek majd egy vaskereskedésbe és kérek olyan csavart, aminek a feje belefekszik a lyukakba és nem, vagy alig emelkedik el a rack síkjától. Innentől összerakható és használható, csak aggaszt az, hogy meg kell gyűrni az adatkábelt, különben nem tudom összerakni.
Igen, érdeklődtem egyik fórumtárstól, leginkább az érdekelt, hogy a tápkábele milyen hosszú. Válaszként ~1,5m-t kaptam. A pontosság kedvéért 115 cm, ami számomra rövid
így a megtáplálást is valamilyen alternatív módon kell megoldanom
Egy kérdés maradt még bennem. Elvileg ebben a 3TB-os HDD-k is elpörögnek?
-
jolti05
őstag
válasz
King Unique #3632 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jól látod, a routerem mellett funkcionálna, mint NAS és viszonylag távol (~1,5m) tudom csak elhelyezni a legközelebbi hálózati csatlakozótól.
Ráírok a kollégára.
-
válasz
King Unique #3628 üzenetére
Hogy hogy miert is olyan fontos? Mert szeretnek rola tapasztalatokat olvasni.
-
válasz
King Unique #3624 üzenetére
Megneztem a tobbi kulso rack-es es a kulso vinyos topikban is, ott sincs rola semmi. Nem tudom, mivel nulla informaciot talaltam rola sajnos.
-
válasz
King Unique #3622 üzenetére
Szia!
Erdekes ez, a tablazatban szerepel a LCPOWER LC-35U3-Sirius rack, rakerestem a topikban es semmi sincs rola irva.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #3617 üzenetére
Leírtam már miért nem jó az átalakító. A többségén úgy van kialakítva a 3.5-es IDE csati, hogy csak rá kell pattintani a male részre, de oldalt az egész kóceráj szélesebb, következésképp egy IDE ODD-nél takarja a molex csatit. Ergo átalakítók kilőve.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #3617 üzenetére
OKÉ. Amúgy van még másfajta ház vagy akkor tényleg csak ez a delock marad? Csak kíváncsi lennék. Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy hogyan fér el azon a szűk helyen sata meg ide csatlakozó is. Próbáltam róla belső képet keresni, de nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Energiaital topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest