- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Sedwick26 #3888 üzenetére
Üdv!
Még mielőtt belefognál bármiféle firmware frissítésbe, érdemes a működését pl. PC + Windows kombó alatt is ellenőrizni. A gyártó oldalán eleve 30 perc inaktivitás utáni leállítás van megadva. Vagyis firmware szinten támogatja ezt a funkciót, illetve aszem a gép alvó módba helyezése / kikapcsolása után is leállítja a HDD-t. Tehát, ha előbbi eszközön ez rendben működik, ellenben a lejátszón még 1 óra után is pörgeti a lemezt, mind inaktivitásban, mind a készülék kikapcsolása után, akkor nincs miről beszélni. Hiába frissítesz rajta firmware-t, korántsem biztos, hogy utóbbin is működni fognak az említett funkciók. Ugyanis mint említettem már fentebb is, egyszerűen nem az ilyen készülékekkel való használatra vannak optimalizálva ezek a külső házak.
Továbbá az összefoglalóban említett 2 weboldalon lévő firmware-ek ténylegesen csak 10 perc utáni | kikapcsolt alvó módot tudnak beállítani. Volt, akinél a 10 perc kicsit rövidnek bizonyult, viszont mivel az eredeti firmware-t ASMedia esetén nem lehet lementeni, így szükség esetén a korábbi állapotot, illetve időtartamot sem lehet visszaállítani. Szóval nem árt ezzel is számolni!
Ha nem a gyártó által biztosított firmware-t rakod rá, akkor az hivatalosan valóban garanciavesztéssel járhat. Más kérdés, hogy ezt nézik-e egyáltalán az adott helyen egy ilyen esetben (vsz nem), mert ezt leginkább csak maga a gyártó tudná ellenőrizni.
-
batagy
őstag
válasz
Sedwick26 #3884 üzenetére
Azért lejátszón is leállna a rack az inaktivitás után, ha úgy van beállítva.
Swiftcase Pro, ha jól látom ASM1153E vezérlőt tartalmaz, ráadásul 55AA PID-del, így szerencséd van, mert be lehet állítani hogy mekkora inaktivitás után álljon le.
(Firmware frissítéssel jár).Érdekel?
-
King Unique
titán
válasz
Sedwick26 #3884 üzenetére
Ezt már sokszor említettem több topikban is, hogy a külső HDD-k elsődlegesen a PC, notebook + desktop OS kombináción történő használatra vannak belőve. Azoknál pl. működni szokott a leválasztás / gazdagép kikapcsolása utáni leállítás, valamint inaktivitásban az alvó mód. Ellenben a TV és társai készülékeken használva már nem feltétlenül [link]. Szóval a Blu-ray lejátszón jobb híján marad a külső rack power gombja a HDD leállításához.
-
batagy
őstag
válasz
Sedwick26 #3881 üzenetére
NAS-oknál néhány fontosabb szempont szerintem:
- A gép erőforrása azért használható legyen, a routerek ezért is gyengék. Memóriából min 512 MB az ajánlott.
- Kiforrott, stabil oprendszer fusson rajta. Az a jó ha sokan használják, mert akkor biztosan van rá bőven támogatás, sokféle app.
- Ventilátor halk legyen, nekem mondjuk ez a legfontosabb.A konkrét típusra, nekem Synology DS213j van, teljesen elégedett vagyok vele. USB3-at nem tud, ennyiben elmaradott, de nem is bánom, mert USB3 és Wifi közötti zavarás felmerül (a NAS a Wifi routerem mellett van). A mostani utódja a DS216j, de a Synology NAS topikban bővebben érdeklődhetsz róluk, az utóbbi években már nem követem annyira.
A DS213j-nál a zajszint 17.0 dbA-ra volt specifikálva. Normál üzemszinten nem hallom. Bár én még megspékeltem pluszban azzal is, hogy 2db 3.5" vinyó helyett 1 db 2.5" (egylemezes halk) vinyót használok benne, és még az is egy zajelnyelő 3.5" burkolatban van. Csendességmániás vagyok...
A DS216j-re 18.2 dBA zajt írnak, szerintem még az is kiváló.
Egylemezes NAS-t is vehetsz, de úgy gondoltam, hogy az egylemezes NAS-okban lévő ventilátor kisebb méretű, ezért szükségszerűen zajosabb. Bár érdekes hogy a DS116-ra 16.4 dBA-t írnak.
-
batagy
őstag
válasz
Sedwick26 #3879 üzenetére
Vegyél egy jó NAS-t, az megkönnyíti az életet.
Csak a jók nem olcsóak. Synology DS216j 60eFt környéke ami jó.Annyit tudni érdemes, hogy FullHD videó lejátszás Wifi-n már akadozhat, szóval ha stabil lejátszást szeretnék, akkor vezetékes hálózat szükséges a sebesség miatt.
-
batagy
őstag
válasz
Sedwick26 #3875 üzenetére
Így van, ahogy King összegyűjtötte.
Amennyiben a Blu-ray lejátszód nem játszik le hálózatról, hanem csak eSATA vagy USB porton lévő vinyóról, akkor a kábel dugdosást nem tudod megúszni.
Amennyiben a Blu-ray lejátszód tud hálózatról is lejátszani, akkor azt célszerű kihasználni. Ez esetben hálózaton megosztod a külső vinyót is onnan játszod le.
A rack egyszerre nem tudja kezelni mindkét portját.
-
King Unique
titán
válasz
Sedwick26 #3873 üzenetére
Üdv!
Ha egyszerre, egy időben akarod 2 hoston használni az eszközt (külső HDD), akkor az USB / eSATA stb. interfészen történő csatlakoztatásnál nem nagyon fog menni. Ehhez eleve hálózati adatátvitel, illetve megosztás szükséges. Korábban volt néhány jó ötlete batagy topikgazdának, engedelmével összegyűjtöttem párat:
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest