Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
pescara #20854 üzenetére
Technikai értelemben a két link azonos.
A domain ez: segway.com, ami előtte van, az ország és a nyelvre vonatkozó variáns (aldomain).
Görög oldal angolul: gr-en.segway.com
Görög oldal görögül: gr-gr.segway.com
Van konkrét nyelvválasztó oldal is. https://ie-en.segway.com/internationalEz meg a boltkereső oldal: https://hu-hu.segway.com/find-a-dealer
7 budapesti eladót mutatnak, vidéki egy sincs.
Athénban 46 üzletet mutatnak.Viszont ezeket az oldalakat nem mindig tartják naprakészen. Nem kell készpénznek venni, ami ott van.
-
-
-
válasz
pescara #20797 üzenetére
Hát nekem G30P amúgy is DHGateről.
Garancia nem érdekel.Meg fontosabb volt a normális csapágy, minthogy ilyeneken elmélkedjek, h garis marad-e vagy nem.
Pont az általad írt jelenség miatt se látom sok értelmét a hazai garinak a DHGates vásárlás ellenében.
Én mondjuk nem állnék neki gumi cserének, de attól még elismerem, h sok pénz lehet spórolni vele, ha valaki házilag megcsinálja. Viszont ha emiatt egy esetleges garanciális ügyintézés necces lesz, akkor inkább nem kell a gari.
Kormány végére szerelt indexek pl a gumi markolat megbontását igénylik, gondolom emiatt is csúnyán néznének.Meg hát én átalakíttattam 48V-osra, szóval nem nagyon érdekel a garancia megléte, inkább vettem 100ezerrel kevesebbért a rollert.
-
válasz
pescara #20795 üzenetére
Hát nyilván úgy gondolta, h hozzáért, valamihez, és ahogy a vonat haladt, kb rázkódás szerűen folyamatosan dörzsölődött, aminek következtében lekopott a festés.
Kellemetlen.
Nekünk egy nagy utazó koffer járt így, még szüleim voltak vele Erdélyben, és a hazaúton úgy lett berakva a busz aljába, h hozzádörzsölődött valamihez egész úton (hazaúton nemtudom hány órán át jöttek egyfolytában, csak mosdószünetekre álltak meg), és kikopott a koffer egy kb 10centis szakaszon az egyik sarkánál. Gyakorlatilag használhatatlan lett, vagyis hát a rosseb akart volna abba már még egyszer berakni bármit is, szinte bele lehetett látni, úgy elvásott.
-
Peaceliker
addikt
válasz
pescara #20774 üzenetére
De értik
Ha más nem, akkor meglepődik, nem érti mi a franc van és távolságot tart. Szóval kettőből az egyik, de egyértelműen értik mi a téma. Illetve balra fordulás előtt középre sorolok és már abból is érti. El is engednek sokszor, hiába nincs elsőbbségem. Jobbra fordulásnál meg a mögöttem lévő elmegy mellettem, ha nem fogta fel. Ha jobbra lévő nem értette a jobbra jelzést, akkor így járt és nem jön ki. Kb ennyi szerintem.
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara #20731 üzenetére
Azért egy jó akkunál nem az van, hogy rögtön megy szanaszét a balance.
Abban persze igazad lehet, hogy ha 85%-ig nem kezdi el, idővel elcsúszhat,
de okos BMS esetén ez is paraméterezhető, pl. 3.8V-nál kezdi... Azzal bőven
beleférsz a 85%-ba. És nem kell mindig koppra tölteni. Az is igaz, hogy nem
ajánlott csutkára lemeríteni sem, de amúgy nem kell ezt túlgondolni. 5A egy
12Ah akkunak nem kevés, de nem is olyan hűde (0.4C) nem az akkunak fog
fájni ez a mutatvány, hanem pl. a töltő csatlakozó nem erre van méretezve...
(Kicsit korrodált, máris lehet akkora átmeneti ellenállás, hogy melegszik...)
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara #20434 üzenetére
Leginkább leáll, nem hajt, esetleg tolni sem lehet, hiába kapcsolod ki.
Kb. ugyanúgy, mint amikor a vezérlőben a FET adja meg magát, csak
abban az esetben elég lehúzni a motort, és a roller gurítható marad...Nekem a toldott motor kábel adta meg magát, s csinált rövidzárlatot.
Természetesen a toldásnál. Azóta nem forrasztom (biztosabb a csati).Amúgy ha a kábel ki is bírja, a motoron belül is lehet túlmelegedés.
Ilyenkor vagy átég a vezeték, vagy nem.A klasszikus "leég a motor"
így értendő, hogy a szigetelés megpörkölődik, és rövidzárlatba megy
a tekercselés. Ilyenkor a javítás újratekercselést jelent, pepecs munka.
Ha szerencséd van előbb olvad meg az ón és dobja el a Hall szenzort.De ezek inkább csak (erősen) tuningolt roller esetén reálisak: no para.
mrrr74: na igen, a vezérlő se igen szereti a meleget. A kábel, ha ugye
korrekt, simán működik 100 fok fölött, ahol a FET már nem biztos...
(Viszont ez azon nem változtat, hogy ha van egy akku hőmérő, abból
semmilyen következtetést nem lehet levonni a vezérlő ill. kábel/motor
hőmérsékletre. Nyilván nagyon para, ha az akku melegszik túl, hiszen
az csúnyán tud égni. Egy kábel olvadás, vagy FET rövidzárlat konkrét
tüzet talán nem csinál: ugye a BMS leválasztja az akkut, ha működik.)Szerk: egyébként teljesen igazad van, hogy a fékezés is melegít* mint
a disznó, sőt, nekem is a fantasztikus Kugoo e-fék égette le a kábelt...
Mármint a külső, toldott motorkábelt... A másik motor utána égett le.
(Ha időben rájövök, mi volt a hiba, ezt a részt megúszhattam volna...)*: jobb esetben mondjuk az állomás akkuba megy vissza az energia.
-
Somatom
veterán
válasz
pescara #20313 üzenetére
Mivel hordtáskában a személyautómban, vagy a kamion felső ágyán lakik, ezért viszonylag gyakran van nyitogatva. Eddig nem tapasztaltam hibát, problémát.
-
-
phoenix1989
őstag
válasz
pescara #20127 üzenetére
De hogyan kell kiszámolni? Mert találtam egy oldalt de ott egész más.
Áram átlagára: 35 Ft/kWh
Motor teljesítménye: 250 watt
Roller hatótáv egy töltéssel: 15-20 Km
Munkanapok száma 2018-ban: 250
Számoljunk! A példa kedvéért a munkahelyünk legyen 10 kilométerre. Ez városon belül elég nagy távolság, de merjünk nagyok lenni! Ez napi 20 kilométeres utat jelent. A roller maximum sebessége 25 Km/h, de legyünk pesszimisták, mondjuk, hogy 20 kilométer per órás sebességre képes, vagyis így kereken 1 óra alatt tesszük meg. A roller fogyasztása egy óra alatt 0,25 kWh, aminek az ára 8,75 forint. Tehát mondhatjuk, hogy naponta 8,75 forintba kerül az elfogyasztott áram. -
DigitXT
félisten
válasz
pescara #20049 üzenetére
Dehát pontosan ezt csinálta a videóban is, és a kolléga is ezt írja.
Szétszeded, letüsszented, összerakod. Ebből a festés a legkevesebb.Lusta megoldás ha helyben tüsszented le, bár azt maszkolni szívás...
(Megjegyzem, akármennyire igénytelen, beválhat, ha jó a fedés, még
korróziógátló szerepe is van, nem feltétlen csak optikai tuning...)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #20049 üzenetére
Jah hát a hibák javítása az más téma. Ahhoz önmagában a festék kevés. Meg aztán általában több réteget kell használni.
Részlegesen festeni valamit amúgy is elég kontár munka. Szóval teljesen igaz. Mert azt minimum elemenként kell.
Szerk.:
Én most egy projektet pont azért hanyagolok, mert 3x annyi idő szétszedni, mint lefesteni.Még lehet keveset is mondtam. Nem mindig van hozzá kedvem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #20047 üzenetére
Obi -ban is lehet kapni pár fajta spray -t, ami jól használható. Én mondjuk alkalmanként konzolt és kontrollert is szoktam festeni. Utóbbinál ugye fontos, hogy kopásálló legyen, de persze egyik sem tart örökké. Mindegy hány réteg vagy mivel van fedve.
Erre ment pár réteg. Meg amúgy sötétebb, mattos is, csak a fény/vaku miatt tűnik magasabb fényűnek, de ez is selyemfényű.
Szerintem ezekre valamilyen selyemfényű akril jó lehet. Ami egy olcsóbb, készre kevert megoldás és a száradási idő sem sok. De igazából van pár fajta megoldás kész termékekből is. Meg aztán festékboltban színt is kikevernek neked. Az alapján is, ha viszel mintát.
Rollernél mondjuk az előkészület tovább fog tartani, mint maga a festés.
Szerelés + maszkolás.
-
Peaceliker
addikt
válasz
pescara #20045 üzenetére
Én kormánynál azt csináltam, hogy körbe ragsztottam, és addig fújtam le. Festék is matt, alig látszott, engem is meglepett. De ahogy írtam, ez egy 2000ft os spayvel taknyolás. Ha minőségi valami kell akkor porfestetni kell az egész elemet.
Ha elviszed az elemet valami festék boltba akkor lehet hogy valami elég hasonlót ki tudnak keverni -
válasz
pescara #20024 üzenetére
Bér-rollereket akarták betiltatni.
Csak a roller ellenes sajtóhadjárat részeként gyakran kimaradt az idézett párizsi szavazásról szóló cikkekből, h mindez csak a bér rollerekre vonatkozott.
Nyilván ahogy nálunk is, ott is inkább a turisták által használt bér rolleresekkel van a probléma.
De olvastam olyat is, h aztán arra hivatkozva, h a nép nem kér a bér rollerekből, ki lehetett volna akár terjeszteni az összes rollerre, hiszen a nép nyilván ezekből sem kér címszóval.
Kapott a roller ellenes brigád egy pofont.
Innentől be lehet fejezni a tilcsákbe, mindenki utálja mantrázást.Az egy más kérdés, h sok a felelőtlen rolleres, de inkább azokat szabályozzák (megfelelő mértékű büntetésekkel), így kordában lehetne tartani a rollereseket sztem.
Úgy nem, ahogy ezt idehaza tették:
www.miskolci.hirek/nagyon-enyhe-buntetessel-kinaltak-meg-a-kerekparost-aki-halalra-gazolt-egy gyalogostHát ha ilyen enyhe büntetéseket osztogatnak, akkor semmilyen visszatartó ereje nem lesz.
Vagyis nyugodtan lehet a járdán rollerezni 10km/h sebességnél gyorsabban is.
Ha meg még több baleset lesz, elkezdi "a nép" követelni, h tilcsákbe', és a nép hangját meghallgató bölcs, okos, művelt, tanult, intelligens, előrelátó, (fideszes) városvezetés enged a nép akaratának.. -
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #20002 üzenetére
Kormánybővítőből olyat kell nézni, amit fel tudsz szerelni a gépre:
Arra kényelmesen rá tudod tenni. Viszont nem mindegyik telefon csípi. Csak azért írom, mert korábban említetted vannak gondok az utakkal, van macskakő és egyebek. Kamera részt rendesen ki lehet csinálni a rezgésekkel.
Már ha jól emlékszem és tényleg te írtad...
-
válasz
pescara #19981 üzenetére
470Euro a Sharkset elöre hátra.
Nem éri meg, de mivel nálam van pénz lóvéra, belevágtam akkoriban.
A felszerelése volt egy agymenés, de már el is felejtettem. Jó menni vele, de mondjuk én kikerülöm amit lehet, macskakő pl ezzel se jó, bár erre számitottam is.
Túl kicsik ezek a kerekek az úthibákhoz. -
Miikee
csendes tag
válasz
pescara #19981 üzenetére
Az elsőt fél éve használom, egyelőre gond nélkül, és már az is sokat javított a komforton és a biztonságon is. Azt egyszerű volt felszerelni is.
A hátsóval még csak 10 perc tapasztalatom van, de komfortra sokat adott hozzá, viszont, egyrészt meg kell szenvedni a szereléssel, mert szinta csavaronként jön, másrészt azért vannak benne olyan műszaki megoldások, amik nem annyira szimpi, de majd meglátjuk, hogy állja ki az idő próbáját.
És akkor még ott van a kérdés, hogy ár érték arányban megéri-e, mert nem olcsó cucc.
Viszont van itt más, aki régebben használja, biztos többet tud nálam. -
PociAti
őstag
válasz
pescara #19947 üzenetére
Keréknyomás tömeg függő. PSI-ről is csak úgy van értelme beszélni, ha megadod a tömeged hozzá.
Minél nagyobb a pilóta tömege, annál nagyobbnak kellene lenni a keréknyomásnak.
Első kerék meghajtású Xiaomiknál hátulra kb. 7 PSI-vel magasabb nyomás volt javasolt.Bár ez így elég szubjektív érték, de akkor van kellően felfújva, ha a kényelmes érték fölé mész egy kicsivel.
-
Tomi881
tag
válasz
pescara #19923 üzenetére
A kettő között én is erősen elgondolkoztam. Majdnem a G30 Gen2-re esett a választásom, de annak csak 100 kg a teherbírása, így nem mertem megvenni azt 100 kg súly felett. A vezérlőpanel is jobb a 4 Pro-n. Hiába 10 km kevesebb a max hatótáv, szerintem jól van optimalizálva a rendszer rajta.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #19866 üzenetére
Igen, hogy ellenőrizhető és büntethető legyen. Innentől kezdve szép nagy fejőstehén lesz a rolleres társadalom, ha sokan gondolják úgy, mint te.
Azon persze lehet vitázni, hogy 25 vagy 30, vagy bármilyen más, korábban említett maximális sebességhatár mennyire jó választó. Azon már szerintem kevésbé, hogy szükséges -e a szabályozás.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #19864 üzenetére
Hogy érted, hogy mennyire életszerű? Gondolod azért hoznak szabályozást, mert soha nem fogják őket ellenőrizni?
Bármibe lefogadom, hogy razziázni fognak a rendőrök. Nyilván nem lesz állandó célpont a roller, mert erre marhára nincs kapacitás sem, de pont az a cél, hogy szűrjék a rollereket és a szabálysértéseket.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #19857 üzenetére
A maximális sebesség ellenőrzése a legegyszerűbb dolog rollernél. Feltámasztják a meghajtott kereket és megnyomják a gázt.
Feltéve, ha nincs hack -elve némelyik roller a már korábban említett módon. Pl. kapcsolható, hogy mennyi maximális sebességet érhet el.
Nordik:
Gondolom lehet korlátozni azt is 25 km/h -ra. Kérdés az lesz, hogy milyen áron.De azért várjuk meg, hogy az irományból valódi szabály legyen.
-
PociAti
őstag
válasz
pescara #19854 üzenetére
Van amikor a súrlódó felületeknek össze kell kopnia, de azt se tudom ilyen rendszerű fékről van szó.
Egyáltalán milyen rendszerű fékről van szó?
A súrlódó hang mértékéről se tudunk semmit. Hangos, vagy csak éppen hallható? Videót nyilván nem könnyű készíteni róla, de próbáld meg. (Pl. leteszed a telót a "földre", és amikor elhaladsz mellette fékezel egyet.) -
válasz
pescara #19693 üzenetére
Hát 50 Eurot megér a nagyobb akksi, meg főleg a hátsó kerék hajtás.
Az jó ötlet volt egyébként, h kipróbálnád. A G30-nak bér roller verziói is vannak, sokkal nagyobb akkupackkal.
Utána már el tudod dönteni, h megfelel-e ergonómiailag, ill. motorerőben.DHGateről nem tudod megrendelni?
600Euro alatt maradnál vele. -
válasz
pescara #19680 üzenetére
A G30 kb a legnagyobb a pálcikarollerek között, ezt most a Pro 4 is tudja már.
G30D német verzió 20km/h
G30E EU verzió 25km/h
G30P global (USA) verzió 20mph20mph =~ 30km/h
Az L verziók (G30LD, G30LE, G30LP) pedig ezeknek a kisebb akkus verziója (picit rövidebb, és a platni is rövidebb), 45km-es hatótávval.
Nekem volt/van rajta tempomat, bár én nem használom.
Arrafele nem akciózzák a Pro 4-et?
500 Euro körül már megérné. -
válasz
pescara #19646 üzenetére
Na a G30LE tipikusan az, ami idehaza pont annyiba kerül, mint DHGateről a G30P.
Akkor meg már inkább a teljes G30-at veszem meg, nem a "butítottat".
Ennyi erövel egy F40, D38, Pro 2 is kb ugyanezt tudja. Vagy ha a Pro 4 ugyanennyi lenne, akkor kb egálban lenne a tudásuk. -
válasz
pescara #19677 üzenetére
Athénba nem lehet DHGateről rendelni?
A Xiaomi nem jobb.
A kettő közül sztem azt kell venni, amelyik árban jobb, és ez a G30.A Pro 4 csak akkor érné meg a G30 helyett, ha olcsóbb lenne.
Hatótáv egyébként a hirdetett 55km helyett csak 45km. Ezt is hozzászámoltad? A roller dobozán csak 45km hatótáv szerepel. Az akksija ugyanakkora, mint a Pro 2-ben van, így kb annyit is megy el. (~35km)
Azért a G30 picivel többet tud.
Ráadásul a global verzió (G30P) alapból 30-al megy 25 helyett. Hosszabb utaknál jól jön, ha hamarabb odaérsz valahová a nagyobb sebesség miatt. -
válasz
pescara #19671 üzenetére
Jól hallotad, a Pro 4 még új, nincs hozzá semmi.
G30 meg régi, elterjedt.
És hátsó kerekes, ami el is döntheti akár a kérdést.
Hogyhogy olcsóbb?
Pro 4 300körül van, G30 meg 230-240ezer, az aktuális Euro árfolyamtól függően - mármint DHGateen; máskülönben nem éri meg megvenni.
Pro 4 addig érte meg, míg az Auchanben ~190 körül adták. -
-
Dreimus
senior tag
válasz
pescara #19638 üzenetére
Igen és ha figyelmesen elolvasod, láthatod, hogy van termék kategóriák mint az elektromos roller kivétel és nem vonatkoznak ezek rájuk. Ezt el kell fogadni.
Bemásolom a kivételeket:
"Fontos kiemelni, hogy ez az új szabály nem vonatkozik az alábbi termékekre:elektromos kerékpár;
elektromos roller;
quad;
motorkerékpár;
segédmotoros kerékpár;
személygépkocsi;
lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi;
utánfutó;
motoros vízi jármű" -
Dreimus
senior tag
válasz
pescara #19634 üzenetére
[A régi szabályozás vonatkozik az elektromos rollerekre], tehát törekedni kell a 30 napra, a javítás tart ameddig tart
-
polo493
tag
válasz
pescara #19634 üzenetére
Gondolom kinából rendelik meg az alkatrészt olcsón ,ez eltarthat egy darabig 1 hónap max mire megjöhet onnan,itthon nincsenek raktáron elektromos roller fő alkatrészek ,egy két márka lehet europában aminek van szerviz háttere is,örülni kell ha megjavítják egyáltalán mai világban.garit adhat bárki,cég ,csak azt nem mondják hogy az alkatrész hol van raktáron ha javítani kell,főlleg ha nem gyártói garis a cucc.
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara #19314 üzenetére
Van abban a mondatában egy mainly, azaz főleg. Amit viszont én
linkeltem, ott teljesen tárgyilagosan le van írva, hogy hol/hogyan.25 kph az általános limit, csak járdán csökken 12 km/h-ra. Bicikli
sáv pl. járható, bizonyos feltételek esetén. És most jön a legjobb:
bukósisak használata kötelező, kivéve ha orvosi, vagy vallási ()
okból felmentésed van. Szóval semmi gond: aki nem akar sisakot
venni, elég ha azt mondja, tiltja a vallása. (Probléma innentől?)
BerserkGuts: majd ha Ausztráliában akarsz rollerezni, akkor legyél
ennyire ideges, hogy kötelező rajta a sisak... Hogy nem a full face?
Nem. De nem is tiltják a használatát... (Ha te kimész az erdőbe, és
ott vereted, szíved joga, de közúton vannak szabályok. Ha nem jó,
és te jobban tudod, akkor csináld úgy. Még büntetés se biztos, ha
éppen nem vették észre. Sokan nem kötik be magukat. Dacból.
És jogosan? Ha 20 év alatt sose karambolozott akkor minek, nem?
(Ennek ellenére a rendőr majd osztogatja a csekkeket orrvérzésig:
lehet, hogy semmit nem ér el vele, de legalább szedi a zsetont.)
Szerk: egyébként járdán tényleg marhaság. A gyalogosnak sincs...
Ha valaki tényleg betartja a 12 km/h-t, annak szerintem nem kell.
Ha meg 32 km/h-val akar menni, ne sisakot vegyen, húzzon el de
krvagyorsan a járdáról. Ott menjen, ahol mást nem veszélyeztet...
(De ha van ilyen hely és az autó úton van, akkor full face a tuti.)
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara #19286 üzenetére
Ha ez így van, akkor ott 5 mph limites rollereket szabadna csak árulni:
valószínűleg nem egységes ott sem a történet... Gyors rákereséssel pl.
NSW államban a magántulajdonú e-roller használata teljesen illegális:
se úton, se járdán, se bringagyalogon, se bicikliúton, sehol. Ez van...
Bérrollerrel kísérleteznek 2022 júliusa óta: kötelező sisak, inni tilos stb.
És hát a büntetési tételek is megérnek egy misét. 20 km/h fölött $120.
Utast viszel: $120. Járdázol: $120. Nem használsz bukósisakot: $362
Kíváncsi lennék, ha egy átlagos éjszakai Lime-ost megfognának, ezen
szabályok mentén már le is ültetnék, vagy megvágnák 200KHUF-ra.ESG-n van jó összefoglaló a témában (ha bárki ott szeretne rollerezni).
-
válasz
pescara #19223 üzenetére
Ja, igen, szervizben egyáltalán nem biztos, h elismerik, h ez garanciális probléma lenne, mivel ez nem okoz működési zavart, az meg nincs előírva, h milyen hangja kell legyen.
Az, h nem olyan a hangja, amit szeretnénk, még nem ok arra, h cseréljék. Pláne ez kopó alkatrész elvileg.
Mittudomén, ki ne találják, h biztos lepadkáztad a kereket, azt attól kezdett el kotyogni a csapágy.Én úgy voltam ezzel, h mivel előtte több helyen is olvastam, h aki komolyan gondolja ezt a rollerezés dolgot, az cseréltesse ki a gyári noname csapágyakat márkás csapágyakra, így mindenképp pénzbe fog kerülni, ezért nem zavart.
Azon mondjuk meglepődtem, h eleinte ahogy használtam a rollert, éreztem, h valami nem stimmel. Nem gondoltam volna, h ilyen hamar előjön ez nálam is.
G30 egyébként, nekem hátul van a motor, elöl csak szabadonfutó a kerék.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara #19211 üzenetére
Motoron belül a csapágyhiba nem elektronikai kérdés. Viszont ha a megbontás
miatt ugrik a motor garija, akkor inkább szedetném szét a megfelelő szervizzel,
már ha fontos a gari. (Nyilván ha van egy kis műhelyed, fél óra szétdönteni max.
és kicserélni a csapágyat.) Ezekbe nem Xiaomi csapágy van, hanem szabvány.Tomi13: a hatótávolságpara sajnos teljesen reális. 26 km már nem kevés azért.
Nyilván ha kisebb sebességgel mész, akkor elérhető (kisebb akkuval is), de ha
nem akarsz állandóan erre figyelni, s a végén már egy vánszorgó rollert hajtani,
akkor nincs más hátra, mint az akkut túlméretezni: tudjon valós 30-35 km-t, és
azzal már nyugodtan el tudsz indulni, az se baj, ha esetleg van egy kis kerülő...
Kicentizett akkuval én biztos nem mennék: szar kilométereket tolni... Tudom. -
válasz
pescara #19206 üzenetére
Nekem a gyári csapágy volt ilyen.
Lehet, h még évekig bírta volna, nem értek hozzá, de kicserélték, és már nincs az a hang. (G30 elsőkerék)Még iskolás koromban a suliban tanműhelyben hozott a szaki olyan kisfilmet, amin meg volt szorulva egy leégett motor forgórésze, szétszedték, és a csapágygolyókat tartó kosár úgy szét volt töredezve, h teljesen beállt a törmelék a golyókkal, és a motort megállitotta, majd védelem híján addig szenvedett míg elégett egyik tekercs, és végül átégve a szigetelés, leállt a motor.
Arra még emlékszek, h alacsony fordulatszámú, és nem túl nagy teljesítményű motor volt (talán kW-nyi se).Na ez lebegett a szemeim előtt, mikor észrevettem, h mintha valami nem stimmelne az első keréknél. Hol jött a hang, hol nem. Bár nem ismerem a kerékben levő csapágy paramétereit, felépítését, de mondom mi lesz, ha ugyanúgy széttörik a belseje, netán úgy megszorul, h nullára fékeződik, azonnal lesatul, én meg fejreállok, azt ott halok meg.
Lehet nem is volt rossz, de mivel olvastam már több helyen róla, h ezekben sajnos a legócskább csapágyakat használják, inkább kicseréltettem mikor amúgy is átalakíttattam az akksit benne. -
PociAti
őstag
válasz
pescara #19068 üzenetére
Igen, a tempomat az egyik legjobb dolog a rolleren. A másik a szoftveres testreszabhatóság, ezért én a tempomat bekapcsolási idejét levettem 3 másodpercre.
Abból kell kiindulni, hogy a tempomat mindig aktív és akkor nem lesz meglepetés. Ehhez nagyon könnyű hozzászokni, kb. az első út során rögzülhet az a szokás. Engem egyszer sem tréfált meg. Viszont az egyik kezed nagyjából felszabadul, tudsz vele jelezni.De az igazi élmény, hogy nem kell a sebesség tartásával bíbelődni.
A kényelmes utazósebességet én 19 km/h-nál érzem. Bármikor amikor vakon lövöm be magamnak a kényelmes utazási sebességet, szinte mindig ennyit mutat a kijelző.
-
Peaceliker
addikt
válasz
pescara #19072 üzenetére
Hátő... Ezen a logika mentén azért nem indulnék el
5-700 ezres gépekben olyan alja szar alkatrészeket taláni, hogy na... Pedig ez pont olyan tétel, ami semmi plusz pénz nem lenne drágább (csatlakozók, mint vessző paripám), de garis ügyeket generál.
Amúgy azért teszik bele, mert alja kínai vezérlőkben benne van és akkor az milyen már, hogy másik gépben nincs. Inkább erre gondolnékMint az összes ledes lámpa, ami villog és sos t morzézik, mielőtt hajlandó kikapcsolni
-
Peaceliker
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #18908 üzenetére
Arra befelé igen, de kifelé már nem. Sajnos. Én is arra lakom. Sibriken is végig jó minőségű bringa út van.
Mondjuk Maglódin még autóval sem szoktam végigmenni. Annyira gáz. Inkább kerülök. Szégyen, hogy úgy néz ki egy ennyire forgalmas út.
Szerk.:
Arról nem beszélve, hogy mentők is járnak arra a kórház miatt. Élvezetes lehet rajta betegként menni. -
Somatom
veterán
válasz
pescara #18880 üzenetére
No igen. Még a rolleres idők előtt a bringatankommal
felderítettem a közlekedési lehetőségeket. Német, svájci és francia városokban vannak még rolleres tapasztalataim. Ott jobb a helyzet és a G. Térképre is jobban lehet hagyatkozni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
pescara #18876 üzenetére
Az utak, járdák minősége, és a közlekedési kultúra miatt írtam. Pesten azért aktívabb forgalom van és szerintem a vidéki, normálisabb vezetési stílussal szemben, itt sokkal markánsabb stílus a jellemző.
Nyilván nem ismerek én sem minden várost, csak néhány példából kiindulva írom. Meg amikor vidéki barátaim feljönnek ők is sokat panaszkodnak erre. Eredetileg én sem pesti vagyok, "csak" a 90 -es évek óta. Viszont a családom jelentős része vidéken él. Ebben van kis- és nagyváros, illetve falu is.
Ezt termesztésen autós szemmel értem. Tehát rolleres oldalról csak azt tudom elmondani, ami itt van.
Én több kilométeres kerülővel sem tudok csak jó úton menni.
Akkor sem, ha a 17 -be, és akkor sem, ha a belvárosba megyek. Ez van. Én ezt elfogadom, és igyekszem a körülményeknek megfelelően "vezetni".
BKV egy másik téma. Biztos van olyan, hogy ez opció lehet. Nálam nem annyira. Meg amúgy bérletet sem szeretnék ezért venni. Leginkább autóval mászkálok. A roller nekem inkább egy plusz. Nem tudom lehet -e azt mondani rá, hogy szórakozás? Vagy elképzelhető, hogy lenne erre jobb szó is.
Szerk.:
Amúgy az utóbbi időben sok kerületben arra is panaszkodnak, hogy a közterületeken fűnyírás után nem szedik össze a füvet, csak ha már kiszáradt. Ennek köszönhetően sok helyen kint van a járdán és a bringa úton a fű, ami például szárazon és eső után sem jó.Szomorú, de én is tapasztaltam. A faleveleket sem szedik össze egy csomó helyen. Ősszel ezt szintén tapasztaltam.
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara #18829 üzenetére
Ha nem érzel motorféket, akkor mindegy: jelenleg csak az asztalon tudtam
tesztelni, és ha a töltőről ment a teszt (ami NEM tud áramot felvenni), csak
ilyen minimális nyekkegést okozott, semmit nem fékezett a motoron, hiába
volt maximális erősségre rakva... Ellenben akkuról leugrott az asztalról, úgy
megfogta. (Ugyanez élesben simán 10-15A visszatöltést jelentett, ami elég
sok lenne, ha valami picike akku hajtaná a gépet, de anno is 2x22Ah volt.)
Abból lehet baj, ha akkor is határozottan fog, amikor tele van az akku. Max.
akkufesz esetén nem szabad működnie a régen féknek, ezt diktálja a fizika.
Ha mégis működik, ott valami túlfeszültséget fog kapni, így eldurran idővel.Szerk: ha túl sokat tölt vissza, nagyon megszalad a feszültség. Bármi, ami
4.2V/cella fölött van egészségtelen az akkunak: a vezérlőnek kell figyelnie.
És egyben tudnia, hogy mekkora akku van rajta, feltéve ha több módja van.
Pl. A Kugoo S1 ment 48V módban, meg gyárilag, 36V módban is. Elvileg a
magasabb feszültségű akkuval lejtőn is nagyobb sebességről tud fékezni.
(Jó, hát a Kugoo nem a legjobb példa, mert az abszolút nem volt regen.)
Szerk: ami tempó 45V feszültséget okozott, így sok volt a 36V akkunak, az
egy 48V akkunak sima liba. Viszont ha a BMS túlfeszültség miatt leválaszt
akkor már csak a BEMF tartja életben a vezérlőt/kijelzőt onnantól necces...
Csak a rövidrezárós stratégia segít, ahhoz nem kell az akku... Regen: kizárt.
(Jártam úgy, fordítva, hogy a gyenge/hibás akku egyik cella csoportja miatt
kapcsolt ki a vas, viszont olyankor egy ráfékezés még pont életre keltette...) -
robyg
senior tag
-
-
Vicoo
senior tag
válasz
pescara #18546 üzenetére
Nekem ehhez a Xiaomi esetén BMS csere kellett.
Más: november 23-án jeleztem a Monorimnek elállási nyilatkozattal, hogy mégsem kérem a rendelésem, mert jelezték, hogy megnövekedett a várakozási idő. A cuccot véletlen mégis elküldték végül, nem vettem át, visszament.
Azóta már írtam párszor, de a pénzem még nem ért vissza azóta sem. Ti jártatok már így? -
PociAti
őstag
válasz
pescara #18511 üzenetére
1 hónap alatt 1% esés az nagyon szép érték.
Azt azért megjegyezném, hogy hosszú állás után mutatott terheletlen akkumulátorszint nem azonos a frissen töltött állapot töltöttségével. Gyakran visszatérő jelenség, amikor a roller új tulajdonosa kiábrándító hatótávot tapasztal az első próbaútja során, és csak pár töltési ciklus után éri el a kívánt állapotot.
Máshogy mennek végbe a kémiai folyamatok az akkumulátorban terhelés és állás során. -
DigitXT
félisten
válasz
pescara #18511 üzenetére
A Li-ion akkuk önkisülése minimális. Ha nem hagytad bekapcsolva, ill.
a vezérlő sem okoskodik (vár arra, hogy mikor csatlakozol telefonnal),
ez teljesen normális eredmény. Ha teljesen lemerült volna, problémás:
a mélykisülés kifejezetten káros ezeknek az akkuknak. Havi 1-2% oké!
(Itt segít, ha hidegben van tárolva: melegben felgyorsul a folyamat.)
-
válasz
pescara #18456 üzenetére
Pedig ez nem ritka, mármint az elgörbült féktárcsa.
Nem a kerékben lesz a nyolcas, hanem a tárcsában, de ezt gondolom nem értetted félre.
Tárcsában meg úgy lesz, h pl éles lépcsőről, padkáról, járdáról lefelé haladva, esetleg megemelve a hátulját, majd szabadesésben leér, és rosszul sikerül (oldalazva) letenni, máris koccoljuk a tárcsát, és pikkpakk benne a nyolcas.
Ha lefelé "esik" a roller hátulja, pl egy elszámolt, elnézett lépcsőfok miatt, az a nehézségi gyorsulással arányosan növeli a becsapódás erejét. Négyzetesen ugye.Biciklinél ez nincsen, mert ott akkora a kerék, h soha sem ér hozzá a kerék közepén levő tárcsa semmihez. Hát rollernél nem így van.
Ugyanígy törik a hátsó sárvédő iv is. Fennakad párszor járdáról, padkáról való lehaladáskor, pláne pár lépcsőfokról lefelé haladáskor, és máris gyengül, reped, törik. Nem erre tervezték. -
-
-
Reggie0
félisten
válasz
pescara #18289 üzenetére
"Ez lehet azert, mert nincs hova visszetolteni, ha tele van? vagy hulyeseg? "
Ez pont igy van. Plusz rajon meg ket elektronikai szempont:
A toltoaram attol is fugg, hogy mekkora a rendszer belso ellenallasa es mekkora a toltofeszultseg valamit az akku pillanatnyi feszultsege. Nyilvan a toltofeszultseg es az akku feszultseg kulonbseget osztjuk a belso ellenallassal es ez lesz a maximalis aram amit a rendszer le tudna adni. Minel nagyobb az akku pillanatnyi feszultsege, annal kisebb lesz ez a korlat.
A masik szempont pedig az, hogy a toltofeszultseget nem lehet a vegtelensegig novelni, mert a litium akkuk a biztonsagos maximumot atlepve hirtelen nagyon veszelyesse valnak. Ellenben egy savas(olom) akkunal ez nem ennyire kritikus. -
DigitXT
félisten
válasz
pescara #18289 üzenetére
Nem hülyeség, pontosan így van. Akkor tud nagy* áramot tölteni az
akkuba, ha az képes felvenni. A tele akku nem képes erre, márpedig
ha nem tudja az akkuba rakni a mozgási energiát, nem tud fékezni...*: az erős fékhatás rekuperációs módban nagy töltőáramot jelent.
Ha csak kicsit tud felvenni az akku, akkor kicsit tud fékezni... Vannak
más fékezési stratégiák is, meg lehet próbálni elfűteni is az energiát,
sőt, extrém esetben aktívan visszafelé hajtani a motort, de az durva
terheléssel jár: a visszatöltés a legértelmesebb, a korlátai ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest