- iPhone topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni azt az utat, nekem például a tömör / kamrás gumi nagyon átvisz minden rezgést, még egy érdesebb útfelületről is, hogy a kellemetlen keresztbordákról, rücskökről ne is beszéljek. Vagy a sok javítástól foltozott utak, ami szemre nem tűnne vészesnek, de mégis. Pedig ezen még rugalmas felfüggesztés is van (ezért is választottam), de ilyenek ellen nem véd.
Normális sima úton nagyon jól szalad, viszont ebből is lehet gond, ha könnyebben megcsúszik egyszer, a kisebb tapadás miatt. Úgy látszik, ezt is ki kellett próbálni, kerékpáros bosszúságok miatt bíztam a tömör gumiban, hogy defekt miatt nem lesz több gond, de ilyen utakon ez nem jó irány.
Már meg is rendeltem a gumikat, csak a CST-köpenyre még várni kell, mert ez lassú szállításra váltott. Továbbá így utólag átalakítva még fúrni is kell a szelepnek lyukat.
-
donbig
tag
Mennyi az a több év? Mi úgy gondolkodtunk, hogy ha a 80.000 forintos klón kibír két szezont, már megérte. Májustól szeptemberig kb. havi 20-22 alkalommal tesz meg 7-15 kilométert. Tavasszal, ősszel többnyire csak hétvégén. Naponta több mint egy órát lehet vele spórolni a buszközlekedéshez képest. Nekünk évi 40.000-et megér ez az időspórolás, kényelem. Főleg, ha ahhoz viszonyítom, hogy mondjuk nemrég megnézettem egy anyajegyemet, szó szerint egy perc volt, 20.000 ft. Sajnos nincs értéke. Ha ennél többet bír az ajándék. Ha kevesebbet az sz.pás.
De nyilván ez egyéni inger kérdése. Kb. olyannak tartom mint a telefont: használja az ember, aztán ott is egy idő után romlik az akkuteljesítmény, romlik a használati élmény, és veszünk újat. Legalábbis az olcsóbb típusok esetében nem biztos, hogy megéri javítani, fejleszteni.
-
alphamooncam
őstag
Tök mindegy mit választasz, mert mindenki saját kárán tanul.
Nem mindíg a legolcsóbb lesz az ami ár/érték arányban a legjobb.
Megvenni egy dolog. Élvezni (használni), fenn tartani egy másik...
Kérdés, van-e/lesz-e kereted fenntartani?
KGFB sem ördögtől való, főleg amikor baj van pl. az évi 5-15k (biztidíj) vs. 1.500K (Tesla féklámpa+ akármi csere-javítási díja) elég nagy különbség, amikor pénztárhoz kell járulni, ha akarod ha nem...
Nem éri meg ez alapján választani.- Szerintem.
Másik javaslatom, hogy az kerül sokba, amikor a javítási igénykor derül ki, hogy nincs hozzá alkatrész/nincs aki megjavítsa/nem éri meg pénzt költeni rá (totálkár*), mert
többe kerül a javítása, mintha vennél egy ugyanolyan kategóriát újban. -
pescara
aktív tag
En egy honapja nyuzok egy xiaomi 3 lite jarganyt, minden szinten elegedett vagyok vele, de alkatreszek nincsenek meg hozza barhol erdeklodtem is. Marmint olyan alkatreszek, amik nem egyeznek a korabbi modellekkel es abbol allitolag sok van neki, ilyen ,,aprosagok” mint jatso lampa, fek…stb. Remeljuk lesz hamarosan, addig is csak ovatosan
-
-
Amúgy mit aggódsz az alkatrészek miatt?
Nem jellemző, h elromlanának folyton.
Nem kell ezeket javítgatni, mint egy 15-20 éves SUV-t.Kerékgumit mindegyiken lehet cserélni, más meg nem romlik el úgyse.
Én használtan vennék a helyedben, ha az ár/érték ennyire fontos.
Bár most visszanéztem, részletre keresel.
D28 nem nehéz? Mármint cipelni is fogod. 10"-os, azok mindig nehezebbek, mint a kisebb kerekűek. -
Hát kiválasztottál 3 pont olyat, amikhez még/már nem áll hegyekben az alkatrész.
Mi 3 Lite: még túl új, és nem is mindenben csereszabatos a Xiaomi korábbi modelljeihez képest.
D28: ebből nem sok van még, inkább az F sorozat (F30) az elterjedtebb, ahhoz van alkatrész
Sencor: annyira nincs elterjedve, mint a Xiaomik -
Ezek a márkásabb pálcikarollerek, így már képben leszel:
Xiaomi - 8.5"-os kerék
Essential.........250W 20km max 20km/h
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km (dobfék)
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Pro 4...............350W 55km (10"-os, tömlő nélküli kerekek)
Tömlős gumik
Tárcsafék hátulSegway - 10"-os kerék
F sorozat:
F25.............250W 20km
F30.............300W 30km
F40.............350W 40km
Tömlő nélküli, "defekttűrő zseléréteges" gumik
Tárcsafék hátulD sorozat:
D18.............250W 18km
D28.............300W 28km
D38.............350W 38km
Tömlős gumik
Dobfék hátulMax sorozat:
G30............350W 65km
G30LE........350W 45km
Tömlő nélküli gumik
Dobfék elöl
Hátsókerék-hajtásAz árakat az árukeresőn meg tudod nézni.
Hatótáv életszerű használattal általában kb a 2/3-a a feltüntetettnek, ezzel számoljál.
A 10"-os kerekű rollerek jobban csillapítják az úthibákat.
A dobfék is teljesen jó fék, amiatt nyugodtan lehet választani dobfékes rollert, nem sokkal rosszabbak, mint a tárcsafékesek.
A belső gumi nélkülieknél egy hibafaktorral talán kevesebb van, (az nem tud előfordulni, h a nem megfelelő keréknyomás miatt a belső gumi kidörzsölődik a külsőhöz hozzáérve).
Emelkedőkön a nagyobb akksis jobban megy mint a kisebb akksis.
Lengéscsillapítót lehet utólag szerelni rájuk, ha szükséges. (Sharkset, Monorim)Hát ha könnyűt keresel, akkor Essential, de mondjuk az csak 20-al megyen.
150ezerért Mi 3 Lite, vagy kicsit drágábban Mi 3, F30, D28.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest