- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19192 üzenetére
Peaceliker kolléga, amikor nálam járt, reflexből megjegyezte, hogy az FLJ eleje
is eltörős típus, mert ránézésre erősen erre hajaz. Na most én megnéznék erről
a gépről közelebbit, ugyanis botrányosan vékonynak néz ki a lemez, ami azt az
egyetlen villát tartja, amiben az első kerék van. Az enyém ehhez képest 10 mm
acél ugyanott, ráadásul már hidraulikus villa van benne.Előbb félek a kereket
befogó alumínium fülek törésétől, ami amúgy a nagy Wolfokat is sújtotta néha...
Pedig ott még csak nem is alumínium volt, hanem öntött vas. (Azóta kovácsolt.)Tomi13: ez a típus, ha nem egy hamisítvány már eleve, szerintem életveszélyes.
Persze, tökéletes aszfalton 25 km/h-val gurulgatni jó lehet... De kátyút véletlenül
se fogj vele, és padkára se akard feldobni, mert ha egyszer nem adja ki, reccs...
(A nyak taposóhoz való rögzítése is megér egy misét, hogy kiszakad-e egyben.)Amúgy igen, a Kugoonál vannak ilyen szériahibák: ez sem egy jól sikerült modell.
(Ami nagyon balesetveszélyes, azért azt egy következő iterációban megerősítik.) -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #19182 üzenetére
Meg az esegway(vagy alteregoja) , de az sem újonnan meg gyanúsan 13ah akkuval.
És 400 ért is ami 80at tud, azzal nem mernék annyit menni. Es18 lehet használatba. Ami rendbe van rakva az sem 400 lesz. Illetve amiben már cseréltek szabit... Jobb esetben nem azért mert már leégett
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19158 üzenetére
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...
Ha szeretnéd elbontjuk azt az
akkut, és csinálunk belőle nagyobbat. Ahogy mondják, van az a pénz:
esetemben soha nem a lehúzós 50-100K körüli munkadíjak vannak.
(Egyszerűen azért, mert nálam hobbi, és szívesen segítek, ha tudok...)Inkább érzem úgy, hogy beletörődtél, hogy sok pénzbe van: marad.
(Én így vagyok a motorommal... Igaz, két éve áll, ám fel sem merült az
eladása. Annyi extrát kapott már, hogy senki nem fizetné meg ugye...)Ui: de tényleg tökértelmetlennek tartom 100 km/h-val megküldeni.
(A saját gépem sem építem ekkora tempóra, pedig a 8x2 zártszelvény
azért viszonylag nagy stabilitást ad a váznak, cserébe persze nehéz...) -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19152 üzenetére
Akkut át lehet építeni, bár pont most írtam Peacelikernek, hogy majd
emlékeztessen, hogy miért NEM akarok legközelebb ilyet csinálni...
Nevezetesen nem egy kellemes művelet nikkelszalag darabokat tépni
orrba-szájba, végül még köszörülgetni, hogy szép, egyenletes legyen.
Akkor már inkább nulláról egy újat, amíg a régi jó áron eladható.Én kurvaélet, hogy nem raknám be azokat a motorokat abba a vázba,
legközelebb nem adja ki, szarrá fogod törni az egészet: ne legyen így!Szerk: amúgy egyszer* láttam egy G30-at közelről, hát tényleg nagy...
Igazából nem is világos, miért nevezik még azt is "pálcika" rollernek.*: és azt is csak azért, mert egy 48V-os külső akkut gyártottam hozzá.
(Ilyen amikor elindul, hogy legyen gyorsabb és menjen messzebbre...) -
válasz
Casseius #19150 üzenetére
Na, feltetted a pontot az i-re.
Tudtam, h bánod már, h nem G30-al indítottál.Pontosan, amiket írtál, azok miatt érdemes ezt választani.
"erősebb váz, jobb kormányrúd, nagyobb-hosszabb dekk, így sokkal több hely van aksinak és minden másnak is"Nem váltasz?
Ha van pénz lóvéra, csinálhatnál egy ilyen Pro 2 --> G30 költöztetés projektet.
Ez is lehet egyfajta cél. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19142 üzenetére
Ha a Xiaomi "csak" ár/érték arányban bajnok (a gyári állapotában), akkor miért erre költesz milliókat, hogy szénné tuningold?
Feltételezem azért, mert a legjobbnak tartod arra a célra is... Nyilván arról van szó, hogy az alap igényt kielégíti, slussz... A-ból B-be elvisz. Elvetemültek meg ki tudják ütni a limitet, erősebb, gyorsabb...
De vigyázat! Úgy már nem gyári: vajon beleértendő, hogy a Xiaomi hallgatólagosan hagyja ezt a fajta tuningot? Miért lehet szerinted az, hogy kb. mindenkinek az első kérdése akár itt, akár FB-on, hogy hogyan lehet tuningolni? Aztán a második meg, hogy melyik felfüggesztés a jobb rá? Esetleg hogyan kell féket cserélni, 10" gumit, meg a szokásos... Az alap olcsó, az alap jó, ajánlott típus, rengetegen használják.
Aztán valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy csak lehetne rajta fejleszteni... Erre gondoltam, amikor megláttam az új, gyári lengéscsillapítós gépet, hogy ez fejlődés az adott szériában. De miután belinkelted, hogy minek a klónja, és oda az volt írva, hogy 23 kg, akkor azért elbizonytalanodtam.Nem lesz egy vonatra feldobálós...
Akinek viszont arra van igénye, az így járt. Járhat fapadon. Vagy befizet E-Twowra? Megjegyzem, egy dolgot furának éreztem abban a tesztben... Nevezetesen, hogy a forgalmazó mivel kicsi és könnyű, de gyors és erős rollereket árul, értelemszerűen a tömeg korlátozásában látná a megoldást pl. egy bicikliúton. (Ezzel piaci előnybe kerülve, hiszen egy 700W-os, 40 km/h-t tudó masina a tervezet szerint már SMKP lenne, bezzeg ha azt mondanák, hogy 15 kg alatt mindent lehet, csak fölötte az...)
A problémám ezzel mindössze annyi, hogy nem a rollernek lesz romboló ereje, ha ütközés van, hanem annak a 120 kg-os manusnak (jelige: a váz elbírja), aki éppen 40 km/h-val hasít, miközben a biciklistáknak is csak 30 km/h a megengedett ott... Ezen megfontolásból direkt összeszakadó rollereket is gyárthatnának, hogy akkor a váz se bírja el azt a nagy tömeget, de főleg ne gyorsítsa fel akkora sebességre... (Amúgy ez mindig érdekes kérdés, hogy tuning kell, de fék tuning az azért ritkább: elég egy kereket mechanikusan fékezni ésszerű tempónál. De 60-nál már nem.
)
Ui: ha valaki annyira súly-fetisiszta, akkor egyszerűen nem alternatíva (neki) plusz akármennyi kiló a felfüggesztésre. Ebből következőleg bár lehet, hogy igény lenne rá, de mivel adott peremfeltételek mellett nem megoldható, inkább elkezdi folyamat bizonygatni, hogy márpedig az övé a legtökéletesebb a világon: nem fejleszthető!
Amúgy annak a rengeteg tulajnak csak a töredéke van jelen fórumokon, meg a FB tuning(!) csoportokban, mert pont leszarja az egészet: nem hobbija, nem akar tőle mást, mint eljutni A-ból B-be... És ezzel nincs baj. A szervizeknek is meg kell élni valamiből, hiszen ezek lesznek azok is, akiknek ha állítani kell a féken, már eldob mindent, és irány a szerviz. Rosszabb esetben nem jól fogó fékkel közlekedik, és csak akkor csodálkozik rá a problémára, amikor egyszer nem sikerül megállni...
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Casseius #19134 üzenetére
Egy darab rugóról volna szó
meg ez nem egy lábbal hajtós egyszerű fapados dolog amihez szokásosan kihagyjuk az alkatrészeket.( amihez hozzá teszem keresztanyám ezért törte el 3 helyen a csuklóját mert ilyen gyagyi vacakokat árulnak)
Ez azért 25-el megy és kátyús úton nem jó dolog.
Nagy mérnökök vannak felrakják a tesztpadra és laboratóriumi körülmények között tesztelik a valóság meg nem érdekli őket csak a profit.Meg ez a márka hűség istenem jó hogy nem fogalalod imába a nevüket mi van itt
-
generatoros
tag
válasz
Casseius #19127 üzenetére
Az mit jelent, jogy láttál már jópárat kitörve? Konkrétan? mégis cca ? darabot? és pontosan hol törik el? Ja és az első vagy a hátsó a törékenyebb? Nem kötekedni akarok, de egy csatorna fedél hiánya egy autónál is okozhat komoly töréses problémát. nem a 60cm átmérőjű re gondolok, hanem arra a rácsos megoldásra ami az utcák szélein az esővizet nyelik be.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #19116 üzenetére
Most akkor baj az, hogy cégcsoporton belül ugyanazt a platformot többször is felhasználják, vagy előny, vagy teljesen természetes.
példaként felhoztad az Audi - VW hasonlatoz. Meg lehet nézni a PQ35 platformot. Csak pár az ismertebb típusok közül, melyek erre a platformra készültek: Audi: A3, TT, Q3, Seat León, Toledo, Škoda Octavia, VW Golf 5, Golf 6, Jetta, Beetle. -
válasz
Casseius #19046 üzenetére
Milyen cuccok ezek? A Cratoni-t a honlap szerint raklap helyen árulják Bp-n, de van olyan hely ami a keresője szerint semmit nem tart a márkából. Ez a Oneal-t meg egy magyar bolt árulja kb a 11 kertől kb a legmesszebb. Előre be kell jelentkezni hozzájuk, hogy fel tud próbálni.
-
válasz
Casseius #19040 üzenetére
Xiaomi pro 2 max 25km/h.
Ehhez keresek sisakot és a 30-32.000 a maximum amit erre költenék, de csak ha indokolt az összeg.
Nem kell motoros sisak, csak egy sima állvédővel. Napi szinten fogok 90%-ban bicikli úton közlekedni a forgalomba kb 8km-t. Nyilván a cég fizet BKV bérletet is, de azt csak esőben használnám.
Ehhez keresek egy jó sisakot. -
-
válasz
Casseius #19005 üzenetére
Legalább cserélted volna le G30-ra, az annyival robosztusabb, ahogy pont itt egyel feljebb DigitXT kolléga írta, 25 helyett 35-40-el még elmehet egy Xiaomi, de 50-60-100-al már messze nem a tűréshatáron belüli erők érhetik az alkatrészeket.
Amúgy mekkora a hatótávod?
Nálad is úgy van, h amíg tele az akksi, addig száguld, de 80% alatt már veszít erejéből?
Én kb 3-4-5 naponta töltöm csak, addig merül le 50-60% közelébe (24500mAh), ez kb napi 5-10km.
Szoktam is gondolni rá, h de jó lenne, ha tegnap feltöltöttem volna, és tele lenne az akku, mikor sietnék, de csak lassabban éri el a forgalom tempóját, mert már 60%-on van csak.
Ezért jobb ez a nagyobb roller, mert nagyobb akksi fért bele. Pláne ha 21700-as cellákból állna az akkupack.
Így nem feltétlenül kell naponta tölteni. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19002 üzenetére
egy hobbit nem kell neked se magyarázni
Ez így van. Én is húztam az égbe az első* rollerem, de itt elengedtem.
Persze egyesek szerint még meg is érdemeltem az esést, mert tuning
roller fúj-fúj, de aztán árnyaltam a képet, hogy itt szimplán elrozsdált
a villa, így idő kérdése volt, hogy teljesen gyári állapotában széthullik.Annyiban volt igaza a kritikának, hogy egy ismert szar konstrukciónál
a leendő baleset súlyossága növekszik a sebességgel arányosan.
(És ami 25 km/h-ra lett méretezve, annak a 35 oké, 45 talán: a 60 már
nem életbiztosítás, de 100? Körülményes módja az öngyilkosságnak...
Nekem eszembe nem jutott 50 fölé menni vele... A "szörny" is korlátos
volt 45-nél, viszont ott teljesen stabil, így megkockáztatom az 50+-t...
Ami esetleg 60 lesz lejtőn. De nem 100, és ez nagyon nem mindegy.
Tudom, hogy lehet egy disznó vassal is lassan menni, csináltam eleget
eddig, és fogom a jövőben is. De ha SOKKAL többet tud, mint amit jól
lehet használni, az adott szituációban inkább hátrány, mint előny. Pl. a
Wolf King GT is olyan, hogy elvarázsol a teljesítmény és pikk-pakk már
60 fölött mész. Bárhol. És ez nem mindig jó. Ami egy rossz mozdulatra
képes bármikor elforgatni az első kereket az konkrétan életveszély...
A magam részéről az első motor teljesítményét korlátozni fogom, s ezt
neked is javasolnám, továbbá bármi lesz, PMT gumi alá többé ne add.)*: valójában az első példány ment vissza gariba pár nap után...
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #18999 üzenetére
Várjál-várjál-várjál... Csak motort? Miért? Oké, hogy olcsóbb, magában
mint egy Vsett 10, de írtad, hogy így is már milliókat költöttél a vasra...
Minap "sikerült" egyet balesetezni is vele => miért nem komplett Vsett?Nagyobb, feltűnőbb, jobban rugózik... Mi olyan extra a Xiaomi vázban?
Tudom, too big to fail... Meg én is építgetem a vasat már sok-sok ideje
(meg is kaptam, hogy sose lesz kész), ez is egy hobbi, de miért egy pici
váz köré kell egyre nagyobb és nagyobb motorokat pakolni? (Cipelős?)De nem hiszem, hogy nagyon cipelős, mert nem lenne rajta annyi akku.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #18984 üzenetére
"1-3 percenként vannak megállók"
22 másodperc hosszú a videó, 15. másodpercnél már semmit nem látni a füsttől, és akkor lobban be az egész. Egész megnyugtató lehet a maradék 1-2 percnyi idő."az ablakok 1 mozdulattal betörhetőek"
Tegyük hozzá, hogy jó látási viszonyok között, amikor helyén van a céleszköz, megfelelő erővel és lélekjelenléttel rendelkező személy áll ott, nem egy fiatal / öreg / stb. személy."van füstérzékelők,"
De jó, így már mindenki sokkal nyugodtabban lélegezheti be azokat a gázokat!"nem feltétlenül veszélyesebb mintha egy busz a szabad levegőn bármilyen okból árokba borul,"
Tipikus példa az elterelésre. Van egy konkrét szituáció, erre bedobsz egy olyan problémát, aminek semmi köze az eredeti témához."PociAti: - Úgy tűnik az összes hasonló tűzeset ténye eljutott hozzád."
"Casseius - Igen eljut, ..."
Nos igen, ehhez kell aztán ego! Amiről nem tudsz, az nem is létezik!Nem mindenki videóz le mindent, és messze nem minden tűzeset kerül ki a közösségi oldalakra.
Vannak firkászok, akik élvezettel repülnek rá az ezzel kapcsolatos lokális témákra, de ami már 50-100 km-re a fővárostól történik, vagy éppen nem friss az infó, annak hírértéke lényegesen kisebb, az már súlytalan. -
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Casseius #18967 üzenetére
Pont tegnap előtt hívtam a 112-t egy rolleres sérülthöz.
Nem láttam az esetet, már csak a végeredményt. A srác elesett egy bérrollerrel. A karját fájlalta (egyre erősebben), valamint az arca volt véres. Elmondása szerint egy foga is kitört.
A kezei is véresek voltak, de lehet, hogy csak az arcáról ment rá. Megvártam vele a mentőket, akik szerencsére elég hamar kiérkeztek. Beszálltak a kocsiba, akkor elköszöntünk egymástól, és a továbbiakat már nem tudom.
Jobbulást kívánok Neki, ha köztünk van, és olvassa! -
PociAti
őstag
válasz
Casseius #18977 üzenetére
Úgy tűnik nem sikerült különbséget tenni kétféle tűzeset között:
- a szabad levegőn haladsz a rollerrel (vagy állsz mellette), majd az lángra kap;
- föld alatt egy zárt, átlagosan zsúfolt szerelvényben kap lángra ugyanaz az eszköz, és nincs hová menekülni előle.Mert a te autós példád, hogy a város bevezetőinél ellenőrzik a járművek állapotát az elsőre példa, pedig pont a második esetről volt szó. Ott jelenthet különösen nagy problémát.
És ez miért olyan fontos? Mert ez volt az alapvető felvetés a #18947 hozzászólásban:
"én max metróra, vagy vilire szállnék fel vele, ott meg nem szól senki "Úgy tűnik az összes hasonló tűzeset ténye eljutott hozzád.
És volt szerencséd megvizsgálni is őket, onnan tudod "gyakorlatilag már nem is gyártott lipo aksis" rollerek voltak azok, visszautalva az #18971-es hozzászólásodra. -
PociAti
őstag
válasz
Casseius #18971 üzenetére
"1 a milliárdhoz"
ez a szám eléggé légből kapott."szinte kizárólag az ócska gyakorlatilag már nem is gyártott lipo aksis és vagy tákolt matuzsálemekről készülnek."
Akkor a földalatti bejáratánál legyen erre külön képzett személy, aki átvizsgálja a rollereket, és csak a gyári állapotú, sérülésmentes rollereket engedi le? Mert azoknál a fenti arányszám már gondolom nem működik.Mert az eredeti állapotú, normál gyártótól származó roller esetén a felelősséget talán át lehet tolni rájuk, de egy szoftveresen és hardveresen módosított roller esetén ez már kevésbé működne. Kellően sok elrettentő képet látni nem megfelelő minőségben készült kisipari akkucsomagokról, amik nem állták ki az idő próbáját.
Facebookot inkább hagyjuk, mára már az internet se**lyukává vált. (Nálam le is van tiltva, fogalmam sincs mit linkeltél.)
-
Revolit
senior tag
válasz
Casseius #18971 üzenetére
Akku tűztől azért én is fosok egy kicsit, de amennyire én tudom, ezek lehetnek a tűz okai:
- Beázás
- Rövidzárlat - akár alaplapon vagy BMS-en (ez lehet első pont miatt vagy egyéb fizikai sérülés, gyártási hiba)
- Nem megfelelő töltő használata - de itt BMS-nek meg kéne védenie akkupakkot (már ha van BMS ugye)Szóval monszun esőzés után én átnézném a gépet, illetve sosem töltöm éjszakára vagy úgy, hogy ne lennék otthon. Többet sajnos nem tudok tenni. Ja, még egy dolog: nem veszek kínai cellás akkupakkot. Samu vagy LG. Nem tudom, lehet a kínai cella se gyullad be nagyobb eséllyel, de na...
Szerk.: Még egy fontos pont: esetleges esés után meg kell nézni, akkupakk sértetlen-e
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #18965 üzenetére
A telefon és az elektromos roller akkumulátora között jókora méretbeli különbség van.
Ha egy átlagosan zsúfolt szerelvényen, félúton két állomás között gyulladnak ki egy telefon akkuja, az lényegesen kisebb kellemetlenséggel járna. Az még talán a pont elviselhető kategória, de e-roller esetében ezt a szintet már bőven átlépné. És ez a lényeges különbség a két eset között.A videókat elnézve egy roller akku másodpercek alatt rengeteg füstöt enged ki magából, és elég durván ég, illetve sorban robbannak be a cellák.
Ebben a YouTube videóban bemutatják a különböző akkumulátorok égését: mobiltelefon, ecigi, powerbank, laptop, e-roller, e-bike, stb.
Az e-rolleres eset itt van külön, egy 22 másodperces videóban.
Továbbra is kitartasz az álláspontod mellett, és próbálod elhülyéskedni az egészet?
-
gergo5991
őstag
válasz
Casseius #18758 üzenetére
[link] 60 voltos nami blast vs 72 voltos thunder 2,
nem azért, de elpicsázza
ha már a blast pár videót láttam még csak róla, de a kanyarokban eléggé úgy tűnik mintha maga alá gyűrné a kereket, de majd idővel kiderül hogy jó-e annyira ez az uj kialakitás rajta mint mondják
[link] ezen a képen ilyen kormányszögnél már kétlem hogy be is tudná venni a kanyart -
Somatom
veterán
válasz
Casseius #18704 üzenetére
A bringámba 270 volt egy 630Wh -s akku.
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #18566 üzenetére
Ajajj, múltkor a kollégával jó 1 évig gondolkodtunk, mi férne a táskába...
(Természetesen kisebb-nagyobb megszakításokkal.) Nevezetesen én nem
vagyok hajlandó összeragasztott, tűzveszélyes pakkot gyártani. Távtartók,
távtartók mindenütt. Eredmény, stabilabb, bár nagyobb pakk. C'est la vie...Tekercselni egyszer elég volt. Működött, de gyenge hatásfokkal: nyomaték
kevés, végsebesség értelmetlenül sok, melegedett stb. Mégegyszer nem...
(Persze hobbiból meg lehet csinálni, de most tényleg legyen tricikli?*)
Ugye itt többet kellene fordulni, jó kitöltéssel: vékony vezeték kell, és több
párhuzamos szál, mert egy vastaggal valami biztosan nem fogja kiadni...Amúgy probléma, hát! Nem nagy, de létező. Nekem a 13s6p 40T konkrétan
jó 1A-rel töltötte a 13s7p MJ1 pakkot hegymenet után, miközben legalább
a kapacitásuk közel egyenlő volt. Aztán mégis feszültség különbség alakult
ki közöttük. (Ha a két pakk nagyon eltérő, lehet az ennél nagyobb is.)
*: Langfeite T9
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #18562 üzenetére
Ha gondolod, meghegesztem neked. 16s3p az semmi. Persze ha nagyon
trükkös elrendezés, akkor lehet szarakodni a nikkelszalag darabolással, s
előfordulhat 3 réteg hegesztése is, de nikkelezett acélnál ez sem gond.
(A vastagabb, tiszta nikkel probléma, de az csak nagyobb áramú akkunál
számít. Pl. a 16s9p esetén úgy számoltam, hogy kb. 150A-t azért tudjon.)Ui: amúgy gondolkodom a nikkel-réz szendvicsen, látva anno B-L-A-C-K
20s10p pakkját, hogy mennyire kevés fesz esett 150A-nél: a réz a nyerő...
(De azt meg magában kvázi lehetetlen ponthegeszteni - azért szendvics.)Aztán meglátjuk, talán tavaszra lesz vmi a 60V-os cuccomból nekem is.
Vettem egy másik motort, hogy szinkronban járjon. Gondoltam ne kelljen
már átgumizni, elég ha a belüket cserélem, ekkor derült ki, hogy az újban
40 mm magas mágnesek vannak, nem 35 mm. Ránézésre nem látszott. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #18560 üzenetére
Én 50-ből csináltam egy 13s5p pakkot Samsung 35E cellákból itteni
kollégának... bizonyára 100-at kellett volna kérni, hiszen egy pöppet
jobb paraméterekkel rendelkezik, mint egy 12s4p, nóném cellákból...
(Annyi a különbség, hogy én nem ebből élek: nem kell 100% haszon.)Ui: nyilván a doboz eléggé megdobja a költségeket, az nincs benne...
(Ami jóval stabilabb, mint egy akárhová tépőzárazott Wildman táska.) -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #18557 üzenetére
De párhuzamos kötéshez sztem fölös a Rita. Az sorba kötéshez hasznos. Töltő sem kell másik.
Táska sokszor van fent, most minap 4ert láttam, táska pedig mehet egyből alulra (egyből dekni fölé) , rögzítő sem kell semmi, csukni is lehet tőle, kormányt sem terheli, útban sincs.
30 cella az most 24k huf. Kell egy bms meg ugye lesz munkadíj. Mondjuk lehet az is lesz 50k nemtom most mi a tarifa.
De ahogy néztem fenti cuccok 100k fölött jönnek ki, nem? Vagy én néztem valamit rosszul? -
DigitXT
félisten
-
gyuri6
csendes tag
válasz
Casseius #18408 üzenetére
Szia!
Megpróbáltad bekapcsolni? Nem lehet, hogy fel van töltve az akkumulátora? Nekem is ilyen rollerem van, egy éve használom, de ha áll nem nagyon merül az akkumulátora. Az alábbi helyen találtam hozzá alkatrészt : AKAI elektromos roller alkatrészek (elektromos-roller.net)
Gyuri
-
válasz
Casseius #18377 üzenetére
Nem elég az 50?
Te jó ég. Félelmetes vagy.
Nekem elég volt a 30 eredetileg is, bár elég gyakran megesik, h fölé megyek, pláne ha az útviszonyok megengedik, ill. nincs más jármű a közelben, vagy a másik, amikor pont, h jönnek mögöttem, és nem akarom feltartani, mert megelőzni nincs helye, így tolom neki inkább, haladva a forgalommal.
De nem szeretek száguldozni, mert félelmetes tud lenni, mikor erőteljesen fékezni kell.
Ami az ergonómiát illeti, nem a szélességére gondoltam elsősorban, hanem a hosszára. A Mi 3 is rövid, a Pro 2 egy picivel hosszabb csak, de teljesen más egy G30-on állni, annyival nagyobb a trepni hossza, illetve a kormányon a fogantyúk előrébb vannak, ezáltal még nagyobb a hely, stabilabban tudok állni.
Az Inmotion S1-nek például hiába ugyanilyen nagy a trepnije, a kormányon a fogantyúk hátrébb vannak, ezért kisebb a hely, nem szeretem használni, pedig ígéretesnek tűnt elsőre.
Hát a Monorim árában adtak volna 1000W-ost, mondjuk ilyen nyomtáv (villák) szélesítésről nem volt szó, úgyhogy nem tudok típust mondani. De gondolom jobban elégedettek vele, mint a Monorimmel, ezért ajánlották. -
válasz
Casseius #18360 üzenetére
Neked 60V-os a rendszered, ha jól rémlik.
Már máskor is akartam kérdezni, h mihez kellett ekkora, hogyhogy nem volt elég a 48 Volt?
Mármint Pro 2-esnél maradtál méretben. Mivel van ilyen rollerem is, sztem az olyan kicsi, h nem éri meg belefeccölni pénzt átalakításhoz, ha már hosszabb távon használni akarom, minimum legyen nagy és kényelmes is, ne csak a high tech legyen felhúzva, de pl számomra az ergonómia is fontos volt.
A Monorim 500-as motorjairól lebeszéltek, ha nem lesz elég a gyári, ne Monorimet vegyek, inkább ugyanazért az árért vannak 1000W-os (1000/2000) motorok.
Most meg olvasom, h áttekercselteted a motort, hát lehet egyszerűbb lett volna egyből venni hozzá két nagyobbat? -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #18355 üzenetére
Nekem mondod? Nem mindegy hát. Ellenberger 45 km/h-nál, ha az valós,
és nem csak a kijelző által "álmodott", 500W felvett* teljesítmény egy szép
kövér lassuláshoz elég.Nagyjából a duplája kell hozzá, hogy tartsd.
Ezért nem szeretem az ilyen hozzászólásokat, hogy 48V/500W az 45 km/h.
Konkrét mérési eredményem van a videón, hogy tartok ~45-öt, ~1200W...
Nyilván van jobb hatásfokú rendszer, van kisebb méretű (légellenállású)
pilóta, tehát valamit lehet faragni, de nem a felét... Persze, ha nem érdekel,
hogy mi van a motorra írva, akkor adhatsz neki 2x-3x akkora teljesítményt.
(Vagy leég, vagy nem: bizonyos körülmények együttállása esetén leég...)
Megjegyzem, az eBike-oknál masszívan ez megy, szinte az összes "250W".
Meg a faxom. (Sebaj, ha lesz rollerre szabály, majd azt nyomják a címkére.)*: sajnos a felvett teljesítmény egy része kárbavész, melegszik a motor stb.
(De az akku felől ezzel kell számolni, ha hatótávolságra akarod méretezni.)Szerk@Thunderzolee: "10%-os emelkedőn 35-38-al megy felfelé"
Erről van bármiféle mérési eredmény vagy videó? Meglehetősen optimista
felhangúnak érzem. (Ha tényleg megy ennyit, és egy hosszú szakasz után
sem lehet tojást sütni a motoron, akkor valamit nagyon rosszul tudok...)
Ha csak nem vagy nagyon zsoké alkat, esetleg az emelkedő sem épp 10%. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #18344 üzenetére
500W és 45 km/h? Na ne vicceljünk: jó lesz az a duplájának is.
Ha meg 1000W-ot tolsz egy névleg 500W motorba, nem biztos,
hogy hosszú távon is szeretni fogja. Ami viszont biztos, hogy így
se tud nagy hatótávolságot (papíron 65 km), nagyobb tempónál
ennek a gyári adatnak töredéke maradna: nem nagy durranás. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Casseius #18342 üzenetére
Mondjuk én a G65 -nek sem látom túl sok értelmét, ha lesz "W" szabályozás. Hiába van csillapítás, a nagyobb teljesítmény miatt valószínű úgyis kiteszik az útra. Legalább Pesten szerintem elég ratyi sok helyen 25 vagy akár 30 km/h -val menni.
Nem tudom az mondjuk mennyire megy sebességkorlátozás nélkül, de gondolom 35 km/h -nál nem több(?).
Kíváncsi vagyok mit alkotnak a szabályozók, mert ami gyári EU verzióként korlátozva van 25 -re, az simán bent maradhatna a kis kategóriában.
Szerk.:
Csak hogy mindenki értse, az is aki nem pesti. 50 km/h utakon itt lehet azért azzal számolni, hogy az nagyátlag 60-70 -nel megy. Nagyobb utaknál meg elég sz@r 25-30 -cal menni. Szerintem... Főleg, ha forgalmas 1-1, és nem 2-2 sávos az út. -
PociAti
őstag
válasz
Casseius #18244 üzenetére
Akkor a cikkel kapcsolatos egyetlen dicséretet is kénytelen vagyok visszavonni.
Nyugati megyeszékhelyen én úgy tapasztaltam, hogy az elmúlt 2 év során kb. fél évente duplázódott meg az elektromos rollerek száma.
(Ezzel nem azt mondom országosan akkor most 200k lenne, mert semennyire sincs rálátásom az országos adatra.) -
ρσгτσ
addikt
válasz
Casseius #18244 üzenetére
Valószínű már akkor is több volt. Feltéve, ha az megbízható adat.
Mert ugye általában ilyenkor forgalmazói és/vagy kereskedői adatokat vesznek alapul. Tehát némileg megjelenik benne a leszállított mennyiség. Nem csak értékesítési darabszám. Amitől általában inkább becsült adat lesz.
Viszont ami biztos nincs benne, az a külföldi magán rendelések. Meg valószínű a kisebb cégek egyéni importja. Tuti nem kerestek meg minden garázs céget.
Szerk.:
Egyébként majd jövőre lenne jó látni egy hiteles statisztikát. Amikor még magas az üzemanyag ára, már jobb idő van, és kijön valamilyen szabályozás is. Akkor nagyjából minden negatív és pozitív hatással érintve lesz a roller eladás. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Casseius #18106 üzenetére
Gondolom itt is van túlmerülés és túltöltés elleni védelem (többek között) különben hamar leseggelne, illetve veszélyes lenne az akkumulátor. Szóval a 0% az nem 0, de a 100% sem 100.
A legtöbb tévhit egyébként abból ered, hogy sokan még ezer éves akkumulátorok tájékoztatóját skandálják. Amiből persze nem minden hülyeség, de nem is minden igaz.
Én telefonokat is szoktam a fiókba tenni. Feltöltöm őket, néha ránézek, hogy mi újság. Mert tárolás közben is van veszteség. Van itthon még J6, J7, J70 (kedvenceim) is, ami bár más összetételű akkumulátor, de még mindegyik életképes.
Szóval lehet vigyázni úgy is valamire, hogy nem toljuk túl az aggódást. Szerintem... Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen sokáig "jelzett" 0 értéken. Sőt, mindig pluszos érték legyen.
-
Vicoo
senior tag
válasz
Casseius #18079 üzenetére
Köszi szépen! Csak hirtelen elapadt a kommunikáció aztán nem tudom hogy várni kell (mert volt akkor is és most is amire előrendelés van) vagy elkeveredett a rendelésem, esetleg a Foxpost szart be.
Monorim X-Lock kormányzár NE V2.0 | Xiaomi M365 széria - fekete
(#MNR-BIK-XL-013) -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Casseius #18062 üzenetére
November végétől Ali -ról már csak akkor rendelek, ha nagyon ráér. Mert van hogy simán bejön kb. 2 hét alatt, de van amelyik csomagom szeret ilyenkor kallódni.
Nem mintha ez annyira sürgős lenne..
Matricákat szerintem onnan fogok, de ezeket megveszem itthon. Szóval köszi, a méteres azt hiszem pont jó lesz. Majd meglesem.
Szerk.:
Még egy kérdés a topik lakóitól. Sisakoknál hogy megy ez a méretezés. Pontos, vagy ott is érdemes próbálni, mint bármilyen más cuccnál?Sosem vettem még...kinéztem egy fullface plexis sisakot. Nem lenne baj, ha passzolna.
Gondolom ajánlott próbálni...(?)
-
válasz
Casseius #17912 üzenetére
Facebookon 100ezerért láttam tegnap.
Csoda, h még nem vitték el. -
válasz
Casseius #17878 üzenetére
Ez komoly?
Én azt hittem minden második ember Sharksetet vesz, előre legalábbis. Elég gyakran olvastam, h ajánlották itt-ott, hát gondoltam ez egy teljesen elterjedt lengéscsillapító.
Mikor összeraktam is inkább megcsináltam én, minthogy szervízzel csináltassam, mondom hát ha mások is meg tudták csinálni, akkor én is meg kell tudjam. -
-
válasz
Casseius #17854 üzenetére
Burkolat nincs rá?
Esőben mi lesz?
Tarkóig felvert sár?Mindenesetre ez a Konyk nem néz ki úgy, mint a Sharkset hátsó lengéscsillapítója (utálom ahogy kinéz). Inkább azzal foglalkoztak volna a tervezés során, h ne rezegjen amikor 32-36km/h környékét átlépem. Aztán utána 55-ig már csendben van ismét.
Utálatos béna hangja van, és egyszerűen nem tudok vele mit csinálni. Tiszta égő, ahogy megyek vele, azt berezonál.
A Rollexben is csak annyit mondtak hozzá, h vegyek bele másik fajta rugót, vagy levegős tagot, mert a rugó zörög. -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #17854 üzenetére
Szerk:
Én is agyaltam nagyobb tárcsán... Mert bazi jól néz ki... De minek nem tudom, mert elsőbel orra lehet bukni, hátul meg bármi blokkol, szóval semmi értelme már annyinak sem.
Persze mindez nem tartana vissza, de... 6" os felni van enyémen és ha kapok egy defektet, nem érne le tárcsa?eskü ezt nézem, persze képekről ezt nehéz jól kilátni
Amúgy dögös
-
rígel
őstag
válasz
Casseius #17788 üzenetére
A szoftveres tuning biztonsági okokból csak személyesen végezhető el, ennek oka, hogy egyes rollereket a korábbiaktól eltérő vezérlővel látnak el, amit tuningolás előtt minden esetben le kell ellenőrizzünk
Ezt írják a honlapjukon. De azért holnap rákérdezek. Kommentben pont azt írja valaki az eredményre, amit én szeretnék. Agilisebb, gyorsabb, finomabb gurulás a KERS kiiktatásával. Ha meg nagyon lecsökken a hatótáv, kap egy akkupakkot. -
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #17610 üzenetére
A kommunikációs hibához az is vezethetett, hogy egyszerűen nem volt miről beszélni. Kifogytak a normál ár/érték arányú termékekből (mint ahogy bármilyen más területen dolgozó vállalkozásnál ez előfordulhat az elmúlt évek során). Most ez az egy típus van, bármi mást szeretnél, akkor várj egy hónapot, de lehet még akkor se lesz.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #17602 üzenetére
Én kicsit más oldalról közelítettem meg a kérdést, a tényekben egyet is értünk.
Összefoglalva:
Mindenki ugyanonnan vásárol.
4 nevesíthető, elérhető tömeggyártó van, minőségi sorrendben (olcsótól a drágáig, azaz az elfogadhatótól a kiválóig):
- Xuancheng
- CST (a gyári köpeny is CST)
- TUOVT
- PMT.Viszont az én szubjektív megjegyzésem:
Mennyire normális szerelő az, aki egy elkopott köpeny helyére egy kevésbé tartós gumit tesz fel??
Próbálja már a neki megfelelő gumit ajánlani, ne egy annál gyengébbet tegyen fel, hacsak nem ragaszkodik hozzá a vevő (mert mondjuk a jövőben már nem nagyon fogják használni ezt a rollert).
Automatikusan a gyengébb köpenyre történő cserélés, ami nem tetszik a történetben (ha jól sikerült kihámozni a történetet). Meg az nem tetszik, mennyire nagy a lemaradás ennél a típusnál.
Vagy az a köpeny az átlagnál is hitványabb minőségű (kínai termékeknél előfordulhat), vagy rossz szervizelési gyakorlatot követnek, vagy a szerelő rossz napot fogott ki, vagy meg nem értés történt a vevő és a szerviz között.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #17596 üzenetére
Elvben jó amit írsz, de a valóság nem stimmel.
Azért egy rolleren meglátszik, ha 5.000 km-t tesznek bele, mert megvannak annak a tipikus nyomai.
És ez ebben a hozzászólásban: (#17033) Aaron14 mutatott keréken az első köpeny gyakorlatilag elfogyott. 2-3 hónap alatt amíg kb. 1.500 km mehetett vele. Nagyon nincs rendben a köpeny állapota.
Ne tegyenek már fel rá olyan köpenyt, aminek az eredetihez képest harmad élettartama van csak. Egy olyan rollerre ne, amit rendszeresen használnak.(#17040) PociAti hozzászólásban mutattam, nálam miként néz ki 1.500 km után. (Talán nem is adják vissza eléggé a fotók, hogy látszólag mennyire jó állapotban van még.)
Szerk: Én a típust (Xuancheng) nem vonom kétsége. Mintázata alapján nem tudom kétséget kizáróan megállapítani a típusát. Csak a tartóssága nem tetszik, mindegy milyen márka.
-
Aaron14
őstag
válasz
Casseius #17592 üzenetére
Legolcsóbb gumin azt értem, hogy elkopott 2 hónap alatt. Ha itt a fórumon visszakeresel, képet is találsz róla. Ezért 12.000 Ft-ot kért el, miközben a gumi 2 Ft-ot nem ért. Erre értettem, hogy nem korrekt és akkor még szépen fejeztem ki magam.
Ezzel szemben a Rollex-eseknél lehet, hogy több időt kell otthagynod a rollered, viszont minőségi alkatrészekkel dolgoznak. A fékbeállítást pozitívumként írtam le. Máshol eddig nem csinálták meg.
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #16711 üzenetére
Ferrofluidból milyen, honnan? Volt hőmérsékletben mérhető haszna?
Kicsi 40T akkura kemény az a 200K, de ha azt nézzük, hogy az olcsó
ponthegesztő nem vitte a 0.2-es nikkelt, így végül kellett vennem egy
komolyabbat, hajamra kenhetem a 60V 36Ah akku 150K-s anyagárát.Ui: mikró trafós kollégának adtam mintadarabot, mert nagyon biztos
volt benne, hogy pár ms beállítással hegeszti... letörtem a szarvát. -
-
Eldenisa
csendes tag
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #16601 üzenetére
Ha kész a vas, összefutunk, aztán mérhetünk. Valóban megmondja a tutit, csak
arra kell figyelni, hogy legyen normális GPS jel. (Nem mindenhol van a városban:
egyszer poénból meg akartam mérni a Bird gyorsulását, s pont szar volt a vétel.) -
yodamester10
őstag
válasz
Casseius #16585 üzenetére
Majd én lemegyek Fonyódra,de töltsd fel rendesen,hogy kibírjon egy 400 méteres gyorsulást.Volt Mijiám már írtam,azóta minimálisat változtak azok a rollerek,továbbra is állítom nincs esélyed,lehet dombnak felfele mondjuk a kilátónál.
De még az asszony zero 8-asa is elverni a xiaomit az 37-et megy és csak 350 wattos.
Jó az értékelése a Google-n a cégnek -
yodamester10
őstag
válasz
Casseius #16565 üzenetére
Körbe is pisálnálak vele mire lenyomod a gázkart
Miért ne tudnám a specifikációit?Azért mert a reggi barátod talált egy oldalt ahol más adat van?48 évesen teljesen tisztába vagyok mit és miért veszek,te csak járjál a csóró xiaomival.Azért a pontos típust megnézted ahol árulják ugye?
Hiley X8s 600W, 13Ah
Gyártó HILEYModellX8s Teljesítmény600W Feszültség48V Töltési idő5-6 óra Összecsukható Igen Hatótáv töltésenként25-45 kmTeljes sebesség45Km/h Akkumulátor-kapacitás13 Ah Termék méret1040*580*1160mmMotor erő600WFékDupla dobfék Motorkefe nélküli Gumi8 colos gumiabroncs (elöl tömlős, hátul tömör)Tanúsítvány CEJótállás3 év.
Tuti hülye a boltos mert ezt írta ki
[link]
Na és hol legyen a verseny?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Dji Mavic 2 pro - sok alkatrész
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest