Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Mondom, dolgoztam olyan cégben, ami egy országos céghálózat volt és egy ennél is sokkal nagyobb ÁFA csalós sztoriba bukott.
Nyilván egy ideig tudtam követni az utóéletet és láttam azt elképzelhetetlen sok mailt amit küldtek ügyfelek.
Többnyire mind a kukába ment, a szervizbe leadott gépek menekültek, azok szinte hiánytalanul visszakerültek. Mindenki más meg így járt, hiába volt bent a pénzed, hiába volt bent az a gép amit tudtunk volna adni, nagykerek mindent megettek ami csak készleten volt, mindenki más meg nézhette, ahogy a főnök 2 évre rá már csinálta a bizniszt megint
-
Közel se biztos, hogy a kezdetektől csinálták. Másrészt 2022 óta ment az adatgyűjtés a cikkben meg a Kazy oldalán is kint az ügyiratszám. Épp ezért is mondtuk itt már páran, hogy ha ebből lesz is valamikor egyáltalán pénz az nem mostanában lesz, mert ezen ügyek évekig húzódhatnak.
-
ShadowGuy
csendes tag
Ja, ilyen pilátusi kézmosást szeretett volna a Kazys költő, dehát ez ugye nem jött össze (ja, mert ők "nagyon szépen kérték" a NAV-ot, hogy ugyan már na kártérítsünk már na... ki hiszi ezt a nettó baromságot el?
). Aztán a legegyszerűbb módszer Kazyéknál mutogatni a NAV felé hogy "kérjétek őket, mi nem tudunk semmit csinálni".
De legalább Árukeresőn sem nukeolták még az egész Kazycomputeres oldalt minden értékeléssel együtt, még mindig "Megbízható bolt", igaz már szét van reviewbomb-ozva egy kicsikét, meg webshop se volt egy ideig (úgy egyáltalán) - meg 29.-e óta konstans 1 üzenet van modalba kivágva az oldal közepébe, ami mától konkrétan kiírja hogy "Megrektelt minket a NAV". Árukeresőéket nem zavarja semmi se -
Nézd, nem akarok utólag okoskodni, csak meghökkentem, hogy valaki jó nevűnek hívta ezt a céget. Mire alapozva?
A fórumra csak egy napja találtam rá véletlenül, mert valaki egy teljesen másik topikban írta, hogy bedőlt a Kazy. Korábban azt sem tudtam, hogy van külön topikja.
Egyébként én például az Aqua-t sem sorolnám a megbízható cégek közé. Bedőlni nem hiszem, hogy be fog, de több példám is van arra, hogy szürkeimportos árut forgalmaztak. (Biztos nem minden termék ilyen, és nem minden esetben.) Hogy ez miért baj? Amíg működik a cucc, nincs semmi gond. De ahogy garanciális probléma lép fel, mindjárt nem úgy fognak hozzáállni a garanciális kérdésekhez, mint az a kisker, aki szépen vissza tudja vinni a nagykerhez, és nem fog bukni a bulin. A szürkeimportos terméket áruló bolt sokszor nem tudja hova visszavinni az árut, ergo bebukja a pénzt. Ezért kötekedni fog a vásárlóval, hogy le tudja pattintani, és ne kelljen garanciáztatni. Erre is van példám Aqua-val. Továbbá ha az Aqua-nál visszavisznek egy terméket a 14 napos elállás keretében, és azt vissza tudják csomagolni a gyári csomagolásába, akkor biztos lehetsz benne, hogy azt meg is teszik, és újként eladják. Erre is van példám.
Csak akkor adják el bontottként, ha nem tudják rendesen visszacsomagolni.
Honnét tudod, hogy egy bolt szürkeimportos terméket árul? Először is ha túl olcsó, az rögtön gyanús. Vagy ha mondjuk egy Synology NAS-ra 3 év gyári garancia jár, de egy cég csak az ársáv alapján járó 1 vagy 2 év garanciát adja meg, 100%-ban biztos lehetsz benne, hogy szürkeimportos terméket ad el. Vagy ha egy WD merevlemez sorszámát beírod a garancia ellenőrző weboldalon, és azt dobja ki, hogy az a merevlemez Taiwanba szánt termék, akkor az is szürkeimportos. (A WD oldala ugyanis a hivatalosan ide szánt merevelemeznél azt fogja mondani a régióra, hogy Magyarország.)
Szerintem megbízható bolt a Rufusz, az Oázis, PCX, Ipon, és persze a nagyok, Alza, Media Markt, stb. Hogy ezek sokszor drágábbak, mint a többi? Hát kérem, a legalitásnak ára van.
Arra pedig nem tudok mint mondani, hogy valakik előre utalással (vagy bankkártyás fizetéssel) vettek többszázezer forint értékben dolgokat. Én ennyi pénzt senkinek sem fizetek ki előre, még a Media Marktnak sem. Mert mi van akkor, ha például nincs raktáron a termék, és jön az email, hogy 1 hónapot kell rá várni? Akkor szépen beragad a pénzem, pedig én megvehetném akár egy másik boltban is. Amikor 350 ezer forintért vettem tévét, akkor utánvéttel fizettem, és csak akkor fizettem ki, amikor ki is szállították a tévét. De ugyanígy cselekszem minden nagyobb értékű és drágább termék esetén is. Nem érdekel, hogy az utánvétnek mondjuk van egy 300 forintos díja, mit számít az 350 ezer forintnál? Persze az utánvét sem garancia, hiszen küldhetnek éppenséggel téglát is. De a Media Markt nem fog téglát küldeni. Szóval a körültekintő boltválasztás + utánvét együttesen már kellő biztonságot ad.
És én most nem az áldozatokat akarom hibáztatni. Hibás az, aki átveri az embereket, aki csal. Csak azt mondom, hogy résen kell lenni, mert túl sok a csaló, aki a mi pénzünkre pályázik munka nélkül.
-
hemaka
nagyúr
-
-
-
Ahogy írták is, azért a te esetedben nincs gond. Általában minden gyártó honlapján lehet regisztrálni, és azon belül az adott terméket szintén, és onnan megoldható a garancia, sőt még lehet, hogy rövidebb ideig is tart, mintha annak a cégnek küldenéd vissza, ahol vetted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest