- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stewenwolf #947 üzenetére
Nem vagyok szakértője ezeknek a pénzügyi tranzakcióknak, de ugye utalásnál van az, hogy az összeg azonnal, illetve hát másodperceken belül átkerül a kedvezményezett számlájára, még kártyás fizetés esetén csak befoglalásra kerül, de ténylegesen csak napokkal később íródik jóvá a másik fél számláján. Ezért is fontos, hogy akik pórul jártak, azok mielőbb jelentsék az esetet, mert bár általában van erre 120 napjuk, de ha már eltelik az a néhány nap, amíg a pénz "úton van" a másik számlára, akkor egy zárolt számla esetén már bizonyára nehezebb azt visszaszerezni. Ez persze nem mentesíti a kártyakibocsájtókat a felelősség alól, de gondolom ott is gördülékenyebben mennek a dolgok, ha még a vevő pénzét vissza tudják fordítani, és nem a sajátjukból kell kártéríteni.
-
Az a baj - már amennyiben ez így jogszerű eljárás -, hogy erről nem a NAV tehet, hanem akik megalkották ezt a szabályozást, hogy a zárolt számlára befelé mehetnek pénzek, és azokra is rátehetik a kezüket a hitelezők, még akkor is, ha ellentételezés azokért nem volt. És persze ez vonatkozik azokra is, akiknél fizetéskor ugyan nem volt még zárolva a számla, de kapni már nem kaptak semmit a pénzükért, mert közben lekapcsolták a céget.
-
válasz
stewenwolf #942 üzenetére
Igen, írta itt valaki a múltkor, hogy vissza is kapta már a kifizetett összeget, igaz azzal a kitétellel, hogy lesznek még további vizsgálatok a bank részéről, és ha ellentétes körülmény merül fel, akkor még visszavehetik az összeget.
-
Srácok, Urak, legyetek szívesek és térjünk vissza a topik témájához! Gondolom erre a "hol érdemes vásárolni" témára is van megfelelő hely, de ez nem az! Köszönöm!
-
-
-
Ha lehet maradjunk a KazyComputers témánál... Köszi!
-
Mint ahogy sok más cég, ők is kereskedtek az emag.hu oldalon.
-
-
De itt szó sem volt a be nem fizetett ÁFA-ról, csak a nem teljesített megrendelésekről írtam. A köztartozás része az mintha valami 3 milliárd forint lenne, legalábbis ez rémlik a hírekből. És persze az sem biztos, hogy az mind a KazyComputers tartozása, mert ott meg cégháló volt emlegetve, szóval lehet a tulajdonosi kör is más, csak kapcsolódnak egymáshoz. De még egyszer, én nem arról írtam!
-
Azt azért nem hiszem, az rengeteg pénz. A rolót meg nem ez miatt húzták le - már amennyiben hinni lehet a pletykáknak -, hanem az adócsalás, vagy legalábbis annak gyanúja miatt. Itt nem csődről van szó, és még azt sem tudni, hogy végleges-e, ténylegesen mi közük volt hozzá, stb. Sőt, igazából semmit nem tudni, minden csak találgatás.
-
válasz
GaborJeremy #476 üzenetére
Az is durva, hát Neked is sok sikert hozzá! De tényleg...
-
Szerintem itt a topikban is, csak akik beírták mennyiről van szó, össze lehetne szedni 4-5 milla náluk ragadt pénzt. És akkor még voltak akik nem is mondtak számot, meg hát mennyi lehet, aki nem is jár a PH-n, de most vásárolt a Kazy-nál, és ráfázott velük. Simán el tudom képzelni, hogy önmagában a nem teljesített rendelések is száz millás tétel.
-
válasz
Maddrive321 #474 üzenetére
Megértelek, sajnos ahogy láttuk sokan vannak hasonló cipőben itt. Akik kártyával fizettek előre és megtették a bankjuknál a szükséges lépéseket, azoknak némileg több esélyük van, hogy belátható időn belül a pénzükhöz jussanak, de a többiek nem tudom miben bízhatnának.
-
válasz
Maddrive321 #472 üzenetére
Nem vagyok banki szakember, nem tudom, hogy néz ki egy számla zárolás, de simán el tudom képzelni, hogy csak egyirányú, tehát csak kifizetés nem történhet onnan, de bevétel, jováírás történhet rajta. Sőt, a jelek szerint ez igen valószínű, hogy így is van.
-
Akkor ezt meg is beszéltük, folytatás az eMAG vélemények - tapasztalatok topikban.
-
válasz
NyalokAA #465 üzenetére
Igen, az emag.hu oldalon már rég nem csak eMAG / Extreme Digital forgalmaz, hanem sok más, többnyire külföldi székhelyű cég is, akik a felületért fizetnek az eMAG-nak, és akikkel probléma esetén általában nehezebb a kommunikáció, szóval meg kell gondolni, kitől és mit veszel ott. Drágább dolgot én is csak akkor veszek onnan, ha az eMAG forgalmazza is, ezektől a random román lengyel, stb cégektől meg inkább semmit, vagy esetleg olcsóbb cuccokat mint egy kínai rendelés esetében is, aminek nem sajnálom az árát, ha esetleg valami gebasz van utólag.
-
válasz
Varázslóó #463 üzenetére
Nyilván ami már rágalmazás, üzletrontás, hitelrontás jogi kategória, az nem fér bele, de amivel te is indítottál, hogy neked gyanús, mert egy harminc alatti tag nevén van a cég évek óta, és mindenki más alá mennek árban, azt leírhattad volna nyugodtan korábban is. Persze más kérdés, hogy ezek mit jelentenek, mert önmagukban szerintem semmit. Megfelelő keretek közt pont arra szolgál a topik, hogy lehet írni a tapasztalatokat, mert sajnos tény, hogy pl. a negatív értékeléseket sok helyen ki sem engedik, lásd eMAG, és ez saját tapasztalatom.
-
Bár én sose rendeltem semmit a Kazy-tól, de lehet olyan opció is, hogy bizonyos összeg felett csak előre lehetett fizetni. Pl. az anico-nál is vannak megkötések a fizetést illetően, 100 és 150 ezer forintos határoknál is, de ez nem jelent semmit.
-
-
válasz
nagygeri01 #390 üzenetére
Igen, ez 99.9%, más oka nem nagyon lehet, hogy így eltűntek.
-
Mastercard® Chargeback - panasz esetén visszakérheted a vásárlásod ellenértékét
Akkor még egyszer... Aki bankkártyával fizette ki a rendelését, annak lehetősége van visszakérni a vásárlása ellenértékét. Ne hagyjátok, hogy a bank lerázzon!
-
válasz
Öcsielvtárs #274 üzenetére
A saját bankodtól kell visszakapnod, ez a kettőtök közti jogi eljárás, semmi köze a NAV eljáráshoz, ahogy én is írtam fentebb.
-
Ez a teljesen ismeretlen bolt azért közel tíz éve jelen volt a piacon, és egyáltalán nem biztos, hogy mindenki először vásárolt náluk. GLS, meg utánvét, stb., na ezek az okosságok amik így utólag tényleg nem segítenek, és hidd el, ma már mindenki így csinálná. De esetleg ha leírtad volna ezt ide egy héttel ezelőtt...
-
-
-
-
Magánvéleményem, de én biztosan nem várnék jövő hétig a banki látogatással, és mindenkinek azt ajánlom, mielőbb menjen be, mondja el, hogy járt, és kérjen tanácsot, hogy mik a lehetőségek. Semmilyen okot nem tudnék felhozni, hogy miért is várjak jövő hétig.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Könyvajánló
- Acer notebook topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest