- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
Tikakukac #1057 üzenetére
Nem ismerem a te altalad leirt esetet. De egy nav foglalashol ketlem, hogy tulajdonjog igazolas nelkul elviheto lenne vmi.
Nav vhnal meg igen de foglalasnal fizikailag nem lehet, csak ha esetleg helybenhagyolag van a foglalas, es kvazi ellopjak. De az necces annak akinek a felelod orzesere biztakm
-
phanzetomox
őstag
válasz
Tikakukac #984 üzenetére
Több száz perben vettél részt? Az akár ezres számú bírósági megjelenés. Mikor szoktál élni?
Vagy ha konkrétan egy esetben vettél részt, alkalmazottként, ahol csak nagyjából ráláttál arra, hogy mi történik, és ebben az esetben volt több száz áldozat akkor az azért nagyon nem ugyanaz.
Mintha arról beszélnénk, hogy több száz vilagbajnokság alapján mi a tanácsod egy sportolónak, bár te nem vettél részt a bajnokságokon csak megnézted a meccseket. -
phanzetomox
őstag
válasz
Tikakukac #971 üzenetére
Épphogy ez a valóság sajnos, Magyarországon az erősebb kutya b*szik. Azért nem megy senki az állam ellen mert mindenki abból indul ki, hogy esélytelen.
Ügyvezető vagyok, több saját és és nem saját tulajdonú céget is vittem már.
Ennek köszönhetően voltam már benne pár peres ügyben, állammal is volt sok különböző vitám. Nekem az a tapasztalatom, hogy néha a legegyszerűbb dolgok (PL: egy jól megalapozottnak tűnő blöff) működnek a legjobban.
Tudom, hogy az állam ellen nehéz nyerni, de amivel sok a papírmunka és negatív visszhangot kellt a médiában azt ők sem szeretik és próbálják elkerülni. A fogyvédelem attól beparázott, hogy mikor náluk jártam, megmutattam 150ezer magyar van a hírlevelemre feliratkozva és mindenkinek leírom a sztorit. Egyből találtak valakit akivel tudtam beszélni, hogy megoldják a problémám. Végül sikerült közös nevezőre jutni.
Nyílván ha ezek nem jönnek be akkor perelünk, azért az se egy nagy ügy, ha ennyien vagyunk.
lee732
Én is hasonlót írtam, meglátjuk mi lesz. Lehet, hogy gci vagyok de én a rendőrségi feljelentésben is szóvá tettem a NAV nem etikus magatartását. -
KROK640
nagyúr
válasz
Tikakukac #762 üzenetére
Ezt nem tudhatjuk (kivéve ha valami belsős vagy, de akkor nagyon sok kérdésünk lesz
).
Csak itt a topicban érdemes lenne összeszámolni, hogy mennyi a kár, de igazából azt sem tudjuk, hogy a károsultak hány százaléka jutott el a topicba, és itt se árulta el mindenki a pontos összeget, szóval felőlem akár meglehetett az a 100 Millás tétel is.
A másik, hogy lehet, hogy az elcsalt Áfa miatt léptek meg, a kasszában lévő pénz csak egy kis boost volt, az új élet kezdéshez valahol jó messze.
Talán egy nap Deák Geri belép, és leírja ide a történetet, hogy mi is történt. -
KROK640
nagyúr
válasz
Tikakukac #741 üzenetére
"Az jó, csak amire replyztél abban nem ez van." - 7-14 nap volt a lényeg
"Mert pár ezret ez is megért rengeteg embernek
" - bizony, bizony. Egyik haverom harmadik hete vár egy SSD-re, mert 15 helyett 13 ezerért megtalálta valami noname ismeretlen cég kínálatában, és onnan rendelte meg. Még azt sem tartom kizártnak, hogy átverték.
De a lényeg az, hogy mindig meglesz ez a fillérb*szó csoport amire ezek tudnak építeni.Anno számtech boltban dolgoztam, és akkor láttam azt, hogy itt lesz a végünk, amikor a főnök kitalálta, hogy nem kell nekünk nagy raktárkészlet, mert jajj azt tárolni is, meg benne a pénz stb, hanem majd amit keresnek azt lerendeljük. És elkezdtük a vevők kéréseit Iponról meg innen-onnan lerendelgetni. Tök ciki volt teljesen kommersz igényre is azt mondani, hogy jöjjön vissza 3 nap múlva.
Eredmény : bejött a vevő de picit többet kellett várjon, mintha maga rendeli le, és mindezt nyilván drágábban is (mert kellett a haszon). Ez elég hamar leesett a vevőknek, és inkább maguk kezdtek a webshopokból rendelgetni, mi pedig lehúztuk a rolót
A fizikai boltnak pont az az előnye, hogy azonnal megkapja a vevő a terméket és erre fizet pár százalék felárat. -
ShadowGuy
csendes tag
válasz
Tikakukac #696 üzenetére
... vagy ahogy egy korábbi fórumtárs írta, kaphatod a kellemes üzeneteket, hogy "töröld a hsz-t légyszi vagy millás bírság/per a nyakadba"
Viszont ha belelépsz egy ilyenbe, mint most a Kazys dolog, akkor se vagy az aktuális helyzetedben kisegítve, csak utólagosan tudsz valamit tanulni a kommentekből, márha bármi infó van benne a "hah én tudtam ezer éve" gondolaton kívül.
Talán az egyetlen értelmes lépés, ha az ember megkérdez pár kompetens embert a megfelelő fórumon/témában az adott boltról, mielőtt vásárolna, és privátban simán lehet ilyen infókat kapni. Pl.: "Innen szeretnék vásárolni, tapasztalata van valakinek a bolttal? Megírná PM-be?" üzenet simán célravezető lehet.Legalábbis én legközelebb tuti ezt fogom tenni
-
-
Gaben!
csendes tag
válasz
Tikakukac #534 üzenetére
Ne haragudj, ötször olvastam el és próbáltam elemezni amit írsz virágnyelven, de nem értem az összefüggést. Az tiszta, hogy itt sokan a 30 napos elállást kihasználva VGA-t tesztelnek és küldik vissza, de nem láttam olyan bejegyzést Alzanal, hogy korlátozták ezt, és azt sem értem, hogyan függ ez össze a Kazy bedőlésével. Érdekel, hogy látod.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Tikakukac #110 üzenetére
" ahol pénteken mentél dolgozni, hétfőn a NAV bezárta az országban az összes boltot" - ezt én is átéltem, hétfőn délelőtt fél 11kor felállítottak minket és közölték, hogy mehetünk haza, erre a hétre biztosan ennyi... Hát nem csak a hétre volt annyi
Ami Kazyékat illeti a történtek után ha visszanyitnak és leszállítanak mindenkinek mindent vagy a pénzt visszaadják, már akkor is egy olyan komoly renomé kopást kaptak, amit nem biztos, hogy túlél mint bolt. Szóval akármi is idézte elő ezt, mostanra, ennyi nap leállás után, tutira kirúgta alóla a sámlit (1-2 napos állás más lett volna).
-
zseko
veterán
válasz
Tikakukac #294 üzenetére
Mindig is érdekelt, és mi lenne akkor ha ilyen esetben - már amennyiben a töröltetni kívánt tartalom helytálló és igaz - menne vissza válaszlevél hogy mivel nyíltan megfenyegettek és fenyegetve érzed magad megy a feljelentés?
Nyilván erősebb kutya ...... esete van, de na. -
ShadowGuy
csendes tag
válasz
Tikakukac #177 üzenetére
Na, a te hozzászólásod például tökéletes tényközlés és érzékletes is. Köszönöm.
Igen tudom, már kezdem elengedni ezt az egészet, csak szar, mert 6 év után végre egy komplett gépet akartam összerakni, 3 hétig kaparásztam a netet (speckók, memory qvl, reviewok hada, tesztek stb), hogy összeállítsam a dream gépet, itt meg minden alkatrészt megtaláltam (és nem volt olcsóbb mint máshol, sőt.)
Az biztos, hogy a keserű tanulságot most levonom egy életre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- 8300 mAh, maradhat?
- 3D nyomtatás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Delta Force (2024)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Steam Deck
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- új bontatlan Apple Watch Series SE 2.gen GPS 40mm csillagfény alumíniumtok Apple
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple
- JBL Bar 800 Pro 5.1.2 Hangprojektor
- új bontatlan Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 1 év garancia
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év garancia ajándék
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest