- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
pendre54 #911 üzenetére
Nálam ilyen összegű termékeknél meg sem fordul a fejemben, hogy a kérdőjelesebb, ámde 9e Ft-al olcsóbb boltot válasszam.
Azért na... 150e Ft-os árkategóriában már az a 9e Ft nem tétel, ami a nyugodtságot illeti.Nekem ezek teljesen egyértelmű döntések. Mosógépet is az alzáról vettem nemrég. 10e Ft-al drágbb volt, de ami olcsóbb az egy hoki kis bolt volt és a szállítás is rugalmasabb és egyszerűbb volt az alzánál. 10-20e Ft-os dolgoknál nyilván számít ez, de többszázezres termékeknél kockáztatni 5-10e Ft miatt? Minek?
-
KROK640
nagyúr
válasz
pendre54 #898 üzenetére
Az a baj ezekkel az értékelési rendszerekkel, hogy pont addig értek valamit, amíg nem kezdték el botok nyomatni a kamu értékeléseket.
Másik oldalról pedig abban is igazad van, hogy a legtöbben a vásárlás után írnak értékelést (később elfelejtik).De ennél is meredekebb amivel kedden találkoztam Debrecenben IRL egy folyamattal kapcsolatban, az első lépés előtt jöttek, hogy adjak már nekik googlemapson 5 csillagot. Mondom aztán mire? Olyan ez mintha egy autósoktató az első óra előtt kérne a diáktól 5 csillagot, vagy egy fogorvos azelőtt, hogy belépsz a rendelőjébe.
-
Qtya123
őstag
válasz
pendre54 #906 üzenetére
Áhh, unibolt is az a hely, ahonnan én max fogpiszkálót rendelnék.
Sokszor láttam már azt, hogy full kifutott termékeket, amelyek már sehol nem elérhetőek ezer éve, azt az AK hozza továbbra is egyedül az uniboltnál. Nekem már ez is fura. Maga a weboldal is ez a 12 egytucat alap oldal, a lehető legminimálisabb elérhetőségeket feltüntetve. AK-n a cégnévhez, ahová normális cégek kiírják, hogy ilyen Kft, olyan SRL, stb... ott ennél ez van cégnévnek: Your Audience
Nekem ez túl tesco-s túl sok ilyen apróság van, amik mind-mind viszik le a bizalmat.Nem tudom mi az a termék ami ott 7ezerrel olcsóbb, mint bárhol máshol, de ha a garancia is fontos, akkor én gondolkodás nélkül skippelném.
Nyilván ha egy mittudomén vágódeszkáró van szó, ami ott 5000 Ft, máshol meg 12000 Ft, akkor lehet vele próbálkozni.De ha mondjuk egy teszem azt egy műszaki cikk, ami a vágódeszkához képest nagyobb eséllyel tud meghibásodni, akkor eszem ágában nem lenne tőlük megvenni. 7000 Ft-ért fussam a garancia kockázatot és macerát? Biztos nem.
-
geree8510
csendes tag
válasz
pendre54 #906 üzenetére
Na igen ez a másik nehéz ügy, hogy arra is gondolni kell, hogy ilyen összegnél általában a gyártó is, meg a Mo-on törvényi kötelező garancia is 3 év 250e Ft felett.
Meg lesz e a bolt még 3év múlva is, hogyan állnak hozzá a garihoz, hogy tudod eljuttatni, stb.
Ezek is fontos kérdések. -
KROK640
nagyúr
válasz
pendre54 #504 üzenetére
Utoljára belépve 2025-05-22 12:31
Ez bizony tényleg nagyon úgy fest, hogy vendégszeretet élvez valahol. Vagy ha nem, akkor meg kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy emailekre válaszoljon (mondjuk bújkál).
Valami olyan ember kellene esetleg, aki ott dolgozott a boltban, de túl kicsi hal ahhoz, hogy elvigyék (valami sima alkalmazottra gondolok) -
Omateee
tag
válasz
pendre54 #366 üzenetére
Nem indítasz vitát ezzel az infóval, tényeket írtál le. Egyetlen ügyvéd sem fog grátisz egy ilyen megkeresést beadni, maximum ha valami ismerős és segíteni tud.
Nagyon sajnálatos ez az egész eset. Ahogy többen is korábban megemlítették, hiába 7-8. éve látszólag stabil kereskedő, rengeteg intő jel volt a működésben, amik alapján józanul gondolkodva megelőzhető lehetett volna a helyzet:
- Az akár több hetes átfutási idő olyan eszközöknél is, amik máshol hegyekben állnak raktáron.
- Előre bekért teljes összeg. Ez azt tükrözi, hogy a cégnek nincs akkora szabad tőkéje, amivel stabil raktárkészletet tud felépíteni, vagy egyáltalán kifizetni a külföldi disztribútort.
- Folyamatos előre listázás a nagy árukereső oldalakon. Ezt valószínűleg az árak botokkal manipulálásával érték el, ahogy az utóbbi időben a vélemény szekciót is megmásították.Utólag nyilván okos az ember, de legyetek körültekintőek az online vásárlásokkal. Persze sokszor csábító a 14 napos elállás, a kényelem, pár %-os spórolás, de a végén, ha ezeket a dolgokat nincs kitől bevasalni, akkor ott maradsz egy olyan dologgal, amire nincs is szükséged, vagy kint marad több százezer nehezen félretett pénzed, az drága tanulópénz lesz.
Sajnos az országban a gazdasági tudatosság és a pénzügyek kezelése erősen a globális átlag alatt van, ezt részben az oktatás hiánya, részben az emberek jóhiszeműsége idézi elő. Az sem véletlen, hogy virágkorukat élik a telefonos és elektronikus pénzügyi csalások az országban.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
pendre54 #366 üzenetére
Az ügyvédi dolgokhoz csak kis kiegészítés. Sajnos itthon az sem jelent sikert, mint írtad. Neked kell előre finanszírozni mindent aztán ha egyáltalán le lehet majd verni bármit is csak akkor láthatja az ember. De mivel sokan érintettek és nagy összegek vannak így kérdés ebből ki láthat pénzt. Főleg ha esetleg valamilyen eldobós cégről van szó akkor ott esélytelen bármi is. Nem pont ebben az esetben de itthon bűnözőké a világ ha csak arról van szó pénzzel károsítottak meg. Illetőnek véletlen nincs semmi a nevén így nem is lehet behajtani. Letiltható jövedelme se akad ilyenkor.
-
válasz
pendre54 #280 üzenetére
...De ugye amikor a garival kapcsolatban ezt olvasom, hogy "a garancia hozzám szól", vagy valami hasonlókat, akkor én is elkezdem keresgélni a raktárban a vörös zászlót....
Mert szerinted mit kellene kiírni, hogy a sarki húsboltba garis?
Ha te állítod ki a számlát, és a garanciajegyet saját vállalkozásodból? És most itt azokra a normális keretek között működő árusokra gondolok (magamat is beleértve) akik rendesen számlát adnak, nem pedig papírfecnit (vagy sok esetben még azt se) mert akad mind a kettő típusból az aprón is ez tény.Hozzáteszem fura amúgy, mert az évek során sokszor tapasztaltam azt, amikor a mostanihoz hasonló story van, vagy csak el-el tűnik egy bolt vagy árus, hogy előjön a bizalmatlanság témakör.
Aztán megnézed az aprón az értékeléseit (ez nem teljesen mérvadó, mert ugye nem kötelező és nem a valós vásárlás számát tükrözi) és azt látod, hogy a minden papír nélkül árusító egyértelműen mismásoló eladónál kazal számra hagyják ott az emberek a lóvét, és azért, hogy spóroljanak 20-30K-t mondjuk egy VGA-n bevállalják, hogy bemondásra van a garancia, és vagy nem kapnak hozzá egy papírdarabot se, aztán ha baj van meg megy a fejvakarás, hogy mi lesz.Szóval szerintem az emberek is ugyanúgy hibásak sokszor, de megértem, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben mindenki az olcsóbb megoldást keresi, ami rövid távon lehet kifizetődő ahogy most a Kazynál is volt (gondolok azokra akiknek eddig nem volt velük probléma), de sajnos hosszú távon meg nem, és lesz jó pár ember aki megszívja mert vagy csak szimplán rosszkor volt rossz helyen, vagy nem volt elég körültekintő.
És az egész Kazy-s sztoriban tényleg az a gáz, hogy itt is lehet olvasni van akinek millió körüli pénz lóg a levegőbe.
Az a fura, hogy nekem és sok másnak is aki benne van / volt a körforgásba szinte az elejétől levágós volt, hogy valami nem stimmel velük, mert egyszerűen nem jött ki a matek az árakat tekintve de természetesen egy átlag embert nem lehet ezért okolni.
Mai napig hetente vagy két hetente belefutok abba, hogy ha valaki árajánlatot kér, akkor utána jön az, hogy "de hát ez a hw apró, azt hitte olcsóbb lesz itt minden" meg én miért nem adom olcsóbban. Nagyon sok ember nincs tisztában szerintem vele, hogy mennyire kicsi már évek óta az árrés, valahogy mindenki azt hiszi 10-20%-ok vannak.
'
Pont a múlt héten vagy azelőtt héten írt egy srác, úgy rémlik komplett gépre kért ajánlatot (asszem' ilyen 800K környéke volt az összeg) és 20-22K-val többre jött ki amit én adtam és írta pont, hogy a Kazyba olcsóbb. Természetesen mondtam neki élből, hogy nem tudok, és nem is akarok egy olyan bolttal versenyre kelni aki tudvalevő, hogy szürkézik de természetesen az ő döntése, hogy hol veszi meg.
Tök normálisnak tűnt a srác, még utána váltottunk is pár levelet, és az volt az utolsó üzenete, hogy akkor megveszi inkább tőlem. Azóta se láttam a srácot, de remélem nem szaladt bele ebbe az egészbe. -
Dinasti
senior tag
válasz
pendre54 #250 üzenetére
Meg tegyük hozzá hogy a prohardver gépösszerakójába is előszeretettel volt ajànlva a bolt . Én kb 2 hete még kérdeztem is melyik magyar boltból vásároljak mert nem akarok külföldről rendelgetni mert pàr 10.000 el olcsóbban jönnèk ki. A Kazy neve ott volt hogy akár tőlük is nyugodtan. MERT EDDIG NEM VOLT GOND VELÜK ! Most is megkapta volna mindenki a rendelést ha a Nav nem csap le rájuk. Tehát azért itt a károsultak köztük én is nem egy 50.000ft os Ps5 pro ra csaptunk le a marketplacen… Sokan dicsértèk jó árak de nem feltűnően és ennyi… Én már elengedem ezt az egészet . Holnap egy próba a banknàl 2 hét múlva azért jelzem a rendőrségnek és kész . Lerakom a cigit és fél év alatt visszajött a bukott pénz…
-
Atikusz
senior tag
válasz
pendre54 #226 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett: A költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügyben nem a rendőrség, hanem a NAV Bűnügyi Igazgatósága rendelkezik hatáskörrel és illetékességel a nyomozás lefolytatására, annak befejezését követően pedig a nyomozást felügyelő ügyészség emelhet vádat.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
pendre54 #226 üzenetére
Szerintem meg ismered milyen az orszàg. Akkor van esélyed ha bank segít, vagy rendőri papírod van. Akkor húzodni fog ha nem jelezték időben. Mert lehet 5ev múlva keresnek meg. Mert lefoglalt érték nem elegendő. Akkor nem zárják le az ügyet csak úgy. 5evig nyitva marad legalább. Azt nézheted hol a pénzed. Ki tudja mi lesz 5ev múlva.
-
-
torma1981
veterán
válasz
pendre54 #181 üzenetére
Meg hát gondolom komplett gépnél nem 1-2 ezer volt a spórolás. Az, hogy pl csak utalni lehetett nekik azt nem is néztem. Az valóban kicsit gyanút keltő dolog. De annyi erővel akkor most ne bízunk a kisebb boltokban? Oázis, Foramax, Firstshop mind ugyan erre juthat. Ki tudja ők nem-e voltak benne? Vagy lesznek benne? Vagy az Aqua, Ipon? Ott mi a garancia, hogy valami turpisság nincs-e a háttérben? Sajnos semmi.
-
-
VFelde
újonc
Nekem is mákom volt, én memória modulokat rendeltem tőlük és meg is kaptam. Viszont ha most kiiktatják őket, akkor gyanítom fújhatom a garanciát... (a memóriákat még nem is használtam, mert még nincs meg minden alkatrész a rendszerhez)
Hja... arról nem beszélve, hogy már azon gondolkoztam megrendelek tőlük egy alaplapot és egy procit is, legalább csak egyszeri szállítási díjat kell fizetni. Piszok mázli, hogy nem volt időm és indíttatásom ( $ ) rányomni arendelés gombra. Egyébként is ha tehetem legtöbbször utánvétes vásárlásra játszom, ez esetben életet mentett volna...
-
torma1981
veterán
Az a baj, hogy ezek után a kisebb boltokban tuti bizalomvesztés lesz. Ott is ki tudja mi folyik a háttérben. sajnos. Ezek után marad az Alza, stb nagyobb boltok. Tuti nem fogok venni, hogy utána meg fussak a pénzem után. Nem hiszem, hogy lesznek visszatérítések. Max évek múlva, pereskedéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Gumi és felni topik
- Linux haladóknak
- Formula-1
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Íme az új Android Auto!
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest