Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Azozzer

újonc

válasz KROK640 #915 üzenetére

A garancia ilyen esetben továbbra is a gyártóra terelődik át a számlával bemutatásával együtt.

Ez a gariztatás sokkal nehezebb kérdés egy olyan gyártónál ahol nincs magyar képviselet. De utánakérdeztem a Deepcool supportnál akik készségesen megjegyezték, hogy ilyen esetben semmi gond oda és vissza 15 dolláros "shipping" ellenében intéznek bármi nemű garanciális problémát. (És onnantól már a saját garancialevelüket kell, majd használni amit küldenek)

Asusnál is egyszerű a kérdés, mert beregisztrálod a terméket és az Asus Magyarországi képviselete intézi ezt a problémát és kérdéssort. Viszont hozzájuk személyesen kell eljuttatni a címre a hardvert vagy saját költségen postázva. (Az ügyfélszolgálatos kollega viszont nem tudta megmondani, hogy a visszaküldést azt ők állják ilyen esetben vagy, majd átvételkor én... Tippre az utóbbi :D )

Az olyan gyártók esetében amik nagyon specifikusak vagy kisebb cégek vagy Ázsia cégek nyilván szíves a gariztatás. (engedd el kategória)

De azért nem kell ezt a kérdéskört se kell lefutni a gyártói garancia ugyan úgy él a termékekre ettől függetlenül is csak mindig egyeztetni kell az aktuális gyártói álláspontról. (Mert azért nem mindenki olyan kerek perec, mint az AMD a "Box CPU"-val, hogy küld vissza bevizsgáljuk aztán küldjük a vadonat újat helyett és sorry akkor újabb 3 vagy akárhány év gari.

Kicsit átrágtam a kérdést, mert én is gyakran rendeltem a Kazytól és sok cuccom van onnan otthoni gépekbe. Így persze előfordul, hogy a kisebb gyártók, majd köszönik szépen figyelmen kívül hagyják kérésed, de a nagyobb gyártók azért nem engedik el ezt a témát. :)

• Azozzer

újonc

válasz greeen2000 #863 üzenetére

Nagyjából 1 hónapja voltam ott az M59es raktároknál ahol személyesen lehetett venni a cuccokat. 3:55nél a videóban jól kivehető a ne pakoljatnak a falra nyomva, falnak támasztva felirat serülések elkerülése végett vagy valami ilyesmi nem emlékszem a teljes szövegre pontosan.
    Meg, ha tényleg jártal bent nálunk jobb oldalt is látszanak a telepítős/bios frissítős gépek is. (Az olyan 3:42nél kb.) :)

Tuti itt voltak mostanában ez biztos. :)

• Azozzer

újonc

válasz Maxibuci #856 üzenetére

Ez az ő raktáruk vagy épületük, boltjuk nevezzük aminek szeretnénk.

• Azozzer

újonc

válasz RobbyJr #255 üzenetére

Garanciádat a gyártónál érvényesítheted ugyan úgy hivatkozva arra a számláddal, hogy az üzlet felszámolás alatt van / megszűnt. :)

• Azozzer

újonc

válasz szimacs #243 üzenetére

Idegeskedés ide vagy oda... úgy gondolom írtam benne nem is egy praktikus dolgot... sajnálom, hogy számodra inkább kioktató módon jött ez le... :(

My bad, ha így érzed. Veled is a legjobbakba bízok! :R

• Azozzer

újonc

Ha egy pár szóval szólhatok hozzátok és szerintem ez itt sokatoknak jó tanulópénz (ráádásul úgy gondolom, hogy nagyon is jó...sajnos), hogy egyszerűen egy random boltból ahonnan életetekbe előszőr rendeltek bármit VAKON elutaltok több száz ezer forintot úgy, hogy ott van a lehetőség személyes átvételre vagy 790 forintért GLSsel való utánvételes küldésre csomagpontra vagy házhoz. (Ami szerintem már 100.000 Ft felett már egészen elenyésző tételnek számít... 2 liter tej áráról beszélünk) És ennyit megspóroltok vele, na meg azthiszem volt egy olyan kedvezményük is, ha előreutalással fizetsz 1%-ot elengednek a rendelésed árából... Hahó gondolkodjunk egy picikét... 1.000.000Ft esetén is "csak" 10.000Ft-ot spóroltál ami hát őszintén ez extrém alacsony (ezek szerint "áfa" mentes árukkal) elenyésző tételnek minősül...

Tényleg megéri még 5.000-10.000Ft-ért többhavi fizetéseteket kockáztatni?

Azt is megértem, hogy X összeg felett, ha utánvéttel szeretnél vásárolni elkértek egy előleg, na, de kérlek benneteket... ha van lehetőség személyes átvételre akkor menjetek el és vegyétek át úgy vagy rendeljétek meg tételesen és még így is sokkal jobban kijöttetek volna, ha 200-200 ezres blokkokba rendeltek meg milliós gépet mert valójában 100.000Ft felett ingyenes szállítást adtak és, ha jól emlékszem az 5x790Ft is csak 3950 Ftnak felel meg amivel, ha spórolni akartál a Kazys vásárlással is több tízezreket spóroltál...

Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy látatlanba soha nem rendelve onnan az emberek így képesek elutalni a mai világba több százezer forintokat előre úgy, hogy ahogy olvasom és nem sértésképp szánom, de a havi keresetük nem éri el a 400-500.000Ft-ot félelmetes... értem én, hogy játék és hobbi meg szórakozás, de figyeljetek oda a pénzetekre főleg, ha minden egyes apró forint számít!!! És legyetek biztosak benne legalább egyszeri személyes vásárlással vagy utánvétessel. Tudom ez a semmiből jött és sokan vásároltak a Kazytól, többek között én is több alkalommal kisebb és nagyobb tételbe, de soha nem utalok előre ilyen nagy összegbe sehová még a Kazyba se (Holott nagyon rendesek és segítőkészek voltak velem millió egy alkalommal)... elmegyek átveszem vagy utánvéttel szépen kihozzák...

Szerintem ez sokatok számára tanulság és egyben nagy fejfájás...

Remélem megoldódik a helyzet az érintettekkel és a Kazy helyzete tisztázódik vagy, ha törvénybe ütköző dolog történt akkor a rendnek helyesen járnak el...

Bízzunk a legjobbakba és virtuális ölelés minden károsultnak! :R (Függetlenül attól, hogy szerintem nagyon naívak voltak)

Reméljük a legjobbakat...! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés