- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Öcsielvtárs #1083 üzenetére
Aqua-t pont ezért nem szeretem. Iszonyatos nagy matek van a cuccok előtt, hogy akkor minek lesz hazai supportja és minek nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Öcsielvtárs #1079 üzenetére
Ki nem találod: azok lesznek az Aqua szürke importjai.
És a kör bezárult
-
Tikakukac
titán
válasz
Gaabeennnn #1065 üzenetére
Nem kár értük. Sok rendes boltot ért közvetve kár emiatt.
-
Tikakukac
titán
válasz
sakal83 #1052 üzenetére
Érdeklődve figyelem ezt az árukészletes vonalat es tökre elhiszem, hogy ez valamiféle szakmád.
De.
Amikor a NAV megpukkantotta a céget a kutyát nem érdekelte kinek mire lenne igénye vagy mit fizetett ki elméletileg, minden gép és cucc ment azonnal a nagykerekhez. 1 kivétel volt, a szervizes gépek. Azok mentek a tulajokhoz.
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #1029 üzenetére
Nyugodtan értsd félre, pontosan tudod miről van szó.
A lényeget tudod, a többit engedd el bátran.
-
-
Tikakukac
titán
Mondom, dolgoztam olyan cégben, ami egy országos céghálózat volt és egy ennél is sokkal nagyobb ÁFA csalós sztoriba bukott.
Nyilván egy ideig tudtam követni az utóéletet és láttam azt elképzelhetetlen sok mailt amit küldtek ügyfelek.
Többnyire mind a kukába ment, a szervizbe leadott gépek menekültek, azok szinte hiánytalanul visszakerültek. Mindenki más meg így járt, hiába volt bent a pénzed, hiába volt bent az a gép amit tudtunk volna adni, nagykerek mindent megettek ami csak készleten volt, mindenki más meg nézhette, ahogy a főnök 2 évre rá már csinálta a bizniszt megint
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #983 üzenetére
Nekem meg több száz, azért mondom, hogy próbálkozni ér, csak ezt láttam belülről és nagyon sokan élnek ködben, hogy majd itt kimegy a Telex és megborul a NAV
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #981 üzenetére
Mivel dolgoztam olyan IT cégben ami pont úgy járt, mint a Kazy, így tudom mi a merre nagyon közelről is.
Sok szerencsét, a jelenlegi rendszer úgy fogja telibesz@rni a feliratkozóidat, mint az atom, már bocsánat a kifejezésért. Konkrét folyamatos törvénysértésekkel sem foglalkoznak most a fiúk, sőt, büszkék is rá. Ez a történet egy kavics a tengerben nekik
Drukkolok mindenkinek, de amikor konkrét kiutalásra váró pályázati pénzre azt mondják formálisan, hogy nem küldjük, mert üres a kassza, ott csodát ne várjatok.
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #969 üzenetére
Nem fika, nem okoskodó és nem kárörvendő, de mozogj a realitáson, mert ez álomvilág
-
Tikakukac
titán
válasz
toxicjew #896 üzenetére
Ez sem feltétlen szűrő.
Mikor az ex munkahelyem ment a lecsóba utólag kiderült, hogy minden cucc tényleg legális volt. Ami igaz is, mert tényleg mindent a magyar nagykerekből vettünk, bármire mutattál mondtam hozzá honnan jött.
Amiről mi sem tudtunk, csak a főni és nyilván 1-2 ember a felső karéjból, hogy papíron amúgy megevett a cég egy pár ezer telót és egyéb kütyüt is. De ezek nem lettek eladva, ezek csak utaztak a cégek között papíron.
Tehát ezt így kiszűrni nem fogja senki. Cuccok matricái és dobozai már árulkodnak dolgokról, de ismétlem, simán lehet, hogy egy cég full patyolat módon ad el vasakat és ennek ellenére megy a lecsóba 7 üzlettel egyik percről a másikra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gaabeennnn #865 üzenetére
Mikor nálunk dőlt a cég az akkori immáron ex alkalmazottak csinálták meg ezt a ki és hova és hasonló témakört.
-
Tikakukac
titán
1. Ha van pénz valamilyen számlán, arra sok éhes száj lesz most.
2. A tulaj mindegy merre van, full mindegy. Ez a károsultaknak lényegtelen is lesz. Olyat még nem láttam, hogy valaki azért bűnözzön, mert ugyanúgy swifttel akár járni meg panelben rohadni.
3. Ha ebben az országban nőttél fel, akkor tudhatod, hogy itthon ez sokat nem számít, ennél sokkal meredekebb dolgokat is kanyar nélkül meglép állambácsi -
Tikakukac
titán
Az jó, csak amire replyztél abban nem ez van.
Btw 2 hetes kiszállítás sincs 2024-2025-ben. Amelyik cég 2 hétre szállít le olyan cuccokat, amik amúgy nem valami nagyon réteg-termék, az kipusztul a piacról. Kivéve, ha ÁFA csal és árban alá tud menni a többinek. Mert pár ezret ez is megért rengeteg embernek
-
Tikakukac
titán
Végülis lehetséges. Elhavazódtak olyan szinten, hogy be sem jutnak emberek a munkahelyükre, akkora a hó nyár közepén. Meg úgy elhavazódott minden, hogy még a domain is le lett lőve.
Logikát mondjuk nem akarok keresni ebben, mert mindannyian tudjuk, hogy az nincs.
Aki még mindig gyártja a megfejtéseket, hogy a cégnek semmi baja, csak költöznek, meg torokgyík meg anyámtudja, az legalább 1 percet szánjon már arra, hogy kockásra feldobja az eseményeket és behúzza mindet 1 csomópontba és ott nem az szerepel, hogy a boltnak rekt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Intelligencs #724 üzenetére
Aqua a másik. Ezek a vegyesen hazai es szürke cuccozások kiakasztanak.
-
Tikakukac
titán
Tartsak prezentációt miért nem vásárolunk úgy nagykerből, hogy közbeiktatva van egy aprós nick?
Anno elég masszív történetekbe gyalogoltam bele míg nem kiszámoltam, hogy pár ezer forint spórolásért állok a halál végén egy panel előtt este 8-kor a PH legnagyobb aprós boltosával és hallgatom a kifogást miért nem jár vissza az az összeg amit fizettem a cuccomért...
pitör84: ezt is kiveséztük már rendesen.
-
Tikakukac
titán
válasz
Angelland13 #622 üzenetére
Vissza ne olvass véletlenül se.
Utalást nem lehet chargebackelni.
-
Tikakukac
titán
Jaja hivatkozás nélkül összetörik itt a gonosz emberek mások álmait, ez szörnyű.
Igaz, hogy konkrétan többen leírtuk és leírták ez miért van, tehát ez már itt bukik a sztori, másfelől ez a realitás. Ha nem tetszik akkor is. Gratu, hogy anno szedtél vissza ebből pénzt, én meg láttam milyen az amikor sorban kaptam a leveleket, hogy ja, sitten az elkövető és ha akarok ebből pénzt akkor egy 5 év alatt lesz 1% esélyem, hogy kipereljem
-
Tikakukac
titán
Nincs a kettő között összefüggés.
Ne rajtam keresd ezt, én csak megválaszoltam egy kérdést. A resellerek miatt nincsenek az Alzán ezek a kategóriák nálunk immáron.
Az összefüggést hibásan próbálta a kolléga összerakni, mert a Kazy ÁFA trükkje és az Alza válasza az okosítókra 2 külön esemény.
-
Tikakukac
titán
Kicsit ortó módon sikerült az aprót megtolni aprós telókkal és VGA-kal, és az üzlet azt mondta, hogy ok, ez így nekünk annyira nem buli, akkor mentek a lecsóba kompletten.
A magyar piac minden szempontból egy extrém dögkút, itt aztán tényleg mindig mindent kimaxolnak az emberek, ha kell, ha nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Angelland13 #460 üzenetére
És ezt ki és hogyan tartaná nyilván banki oldalról?
-
Tikakukac
titán
válasz
whitemetal33 #322 üzenetére
Legyen így és legyen igaza
-
Tikakukac
titán
válasz
whitemetal33 #319 üzenetére
Ismerős tudja vagy gondolja azt amit mond? Azért az egy nagy vízválasztó, hogy ő amúgy belterjes és ott dolgozik vagy nyomozó vagy épp banki csalási és egyéb tengelyen él vagy csak úgy gondolja, hogy majd ez így lesz ha így és úgy csináljátok. Csak azért, mert amiről én tudok az mind perre kellett menjen
-
Tikakukac
titán
Mármint miért nem olvastad azt, hogy xyz cég tutira ÁFA csalós vagy okosított cuccokat árul?
Ugye most szórakozol
Emag pl. a negatív értékeléseket konstans törli az oldaláról, vagyis ki sem engedi.
Itt a PH hasábjain pedig már nem 1-2 cég keresett meg priviben embereket, hogy akkor hsz. le vagy 1-2-3 millás sérelemdíj és megy a per. Csak nekem van 2 üzletből és 2 disztritől ilyenem.
Volt amikor tudtuk es ügyfél mesélte, hogy nem tudott a bolt mit kezdeni a csereutalvánnyal, mert ugye szlovák laptopokat okosított be szürkén. És 2 óra múlva jött az ügyvédtől a levél, hogy akkor helyzet vagy srác. De magyar disztri helyi vezetője is szedetett le velem innen hsz.-t, amikor megemlítettem egy Asus hír alatt, hogy amúgy van egy kis (nagy) gond.
Úgyhogy ennek elég egyszerű az oka
-
Tikakukac
titán
válasz
marko0604 #211 üzenetére
A boltnak a működése es tisztasága 2 teljesen különböző dolog, ismétlem, lehet ringatni álmokat, csak minek
Én konkrétan tudom, hogy a teljes készletünk legális volt. Mégis ment a lecsóba 6 komplett üzlet. Mert a színfalak mögött viszont volt par száz milla ami meg nem
-
Tikakukac
titán
válasz
ShadowGuy #174 üzenetére
A hamis remény az, amit ne keltsen senki magában. Ezek a hétvégén válaszokat várás meg minden hasonló ezeket el kell engedni, venni nagy levegőt és lezárni, mert rámegy az ember egészsége.
Ez van, nem az első és nem az utolsó eset, 4-5 évente egy ilyen kör megbukik és a lényeg épp ez, hogy itt pénz sosem kerül vissza, mert akkor miért érné meg adót csalni.
Van aki ilyenkor elveszíti a munkáját is, anno volt 3 olyan kolléga aki hitellel és gyerekkel kapta meg ugyanezt az üzit. Bolt tele, hatóságok kint, fel kell hívni 200 ügyfelet a gépeik miatt, meg nyilván van bent 3000 email a dühös emberektől.
Hónapok lesznek mire itt bármi érdemleges kiesik a sztoriból. Szomorú, mindenkit sajnálok, de ezek a visszautalások meg reménykedések csak rosszat tesznek hosszú távon.
-
Tikakukac
titán
Persze, ilyenkor megy a nagy leltározás, NAV viszi ami az "övé", szervizes meg egyéb vasakat meg szépen csörgetik fel, hogy ez van és akkor lehet vinni.
Tök jó amúgy, hogy ezek a sztorik így 4-5 évente mindig előjönnek. Még az őskorban beszéltem egy azóta már szintén megszűnt tech boltos tulajjal, hogy amúgy tisztán eladott hardver ebben az országban még lehet nem is volt soha. Valahol valaki egy kicsit mindig szürkít a fehér lapon. -
Tikakukac
titán
válasz
Angelland13 #113 üzenetére
Igazad van, csak ez van, valaki felkelt ma reggel és minden alap nélkül kreálta az egész ügyet.
Huh, erős a vasárnap reggel
-
Tikakukac
titán
Dolgoztam olyan cégcsoportban, ahol pénteken mentél dolgozni, hétfőn a NAV bezárta az országban az összes boltot. És itt 2 évtized is majdnem megvolt, ez nem jelent semmit.
Kemény hónapok voltak utána
Van onnan pár rendszer és cucc, izgalmas lesz intézni ezeket is.
Percig ne gondolja senki, hogy xyz bolt stabil. Mint kiderült nálunk is tiszta volt amit eladtunk, hiszen tudtuk honnan van. Csak közben papíron amit mi nem tudtunk megpörgött pár száz milla adócsalással is, aztán ez volt a bukta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Path of Exile (ARPG)
- PlayStation 1 / 2
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest