- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1016 üzenetére
En is reszt vettem joparon es eljarast is dolgoztam ki hasonlo esetekre... Az ajanlas kotelezo. Nem ajanlas. Max az ajanlasban talalhato jo gyakorlatkent megfogalmazottak nem azok. Az ajanlasokban elvarasok vannak.
Ha elolvastad volna amiket eddig irtam, akkor lathattad volna, hogy azt irtam h esetleg probalkozni, lehet vele...
Ahogy mar jo ideje leirtam a fogalas/inkasszo problemakort...Ha szted felrevezeto az, hogy egy esetre lehetosegeket irok, akkor egeszsegedre, de erdemes kibujni ilyenkor a banki oldalrol, inkabb ugyvedi oldalt javaslom...
Mar bocsass meg de 1 nap van arra, hogy eldontse, a bank h terite vagy indokolva kiveszi a kötelezo terites korebol az esetet, de ezt csak indokolva lehet. Na akkor van tovabbi ideje vizsgalodni es bizonyitani az ugyfel altal elkovetett csalast vagy sulyos gondatlansagot...
Es mint irtam,: ha ennyire ismered akkor az Mnb uj ajanlasa a kotelezo teritesekrol elso esetben, milyen kort erint?
-
-
raziel01
veterán
válasz
Omateee #1018 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy nem csak náluk szokás.
Kauffernél is így van.(autóalkatrész és nem kis cég)"Tisztelt XY
Köszönjük megrendelését.
Ön fizetési módnak előre utalást választott. Kérjük, hogy a bankszámlánkra (************) utalja el a rendelés végösszegét (**** Ft.), a közlemény mezőben pedig tüntesse fel a rendelés sorszámát ( *********)!
(Bank: xy Bank Zrt, számlatulajdonos: Kauf-Fer Kft.)
A vételár beérkezése után küldjük a terméket futárszolgálattal."Egyszer rendeltem így tőlük amúgy inkább átálltam utánvétre. Nem azon a 400-500 Ft-on kell spórolni.
-
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1012 üzenetére
Hihi. Ne akard h kommentaljam
Nem vetted meg eszee, hogy ugy lehet a legtobb bankban tobb appot is aktivalni, hogy gyakorlatban ugyanazon csatornan kuldik ki az aktivacios kodot? Nem vetted eszre, hogy a mobilapp aktivaciojakor megadott belepesi koddal push uzenettel tranzaktalhatsu, ami ugyanugy az appban erkezik?
nesze neked ketfaktoros azonositas minden tranzakcio elott
De annyjra okos cagy akkor mjert nem reagaltal arra, hogy online csalasnak vanaz is nyilvantartva az mnb utasitasa alapjan, amikor az ugyfel erositette meg a tranzakciot?
Szted az MNB mostani "ajanlasa" miszerint az elso esetben a bank terit, az kiterjed erre az esetre? En nem tudom,, mert eleg friss, de egesz tajekozottnak tunsz
-
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1005 üzenetére
Hihbmeg. Olvasd el mit irtam. Ha annyit leir, hogy megrendelt arut a ceg pedig nem kuldte, az tunHET online csalasnak.
Miert kellene leirni/tudni, hogy inkasszalva van a szamla adocsalas miatt?
De valogwn az is egy jo ut, hogy mindent IS tudunk, bar azzal csokkentem az eselyet a penz visszaszerzesenek.
Mert sanszos, hogy polgari perem majd lehet kovetelni egy 0as kftn...
-
Varázslóó
senior tag
Amúgy ilyenkor az az érzésem hogy a NAV végülis védi ezzel magàt, az hogy utána te a cégre haragszol vagy a nav-ra az nem érdekli. De a cég is jól jàr ezzel, mert a behúzott pénz fedezi a hiànyt" ha még a szàmlàn van" . Nekem is volt egy ismerős aki màr meghalt, de csalás miatt menkült ki Tenerifére. NAV nak lógott csalás miatt pénzzel. Sose jött haza utána, kint meghalt. De sose hajtottàk be rajta. Nos Kazynàl se lehet tudni hogy a srác kiszökött e vagy elkaptàk. De lehet hogy 3 naponta űritették le a szàmlàt másik szàmlàra. Ilyenkor arra a szàmlàra kerül amiről fizetik a szűrke importot. Szóval lehet a pénz sincs meg màr. Hiába zaroltàk le ami épp rajta van lehet vissza fizetni ezeket az utalàsokat sem elég.
A màsik hogy ilyen hitel rontás után amit elértek a cég neve nem ér semmit kb... Szóval újra nem hiszem hogy indulna.
Persze bírosaghoz ér az ügy és van pénz amiből vissza lehetne fizetni ezeket a pénzeket akkor lehet esély rà. -
Bigemperor
senior tag
Természetesen nem veszem magamra ezt a részét,magam mélységesen elítélem,én természetesen messze nem kívánom a Kazy-t védeni,itt inkább a többiek is jobbára a károsultaknak próbálnak szerintem segíteni és velük éreznek együtt,ahogy én is. Sajnos pontosan láttam hogy tüntetik el a süllyesztőben cégeket amit vérlázítónak tartok,sokszor szó szerint megnyomoritott embereket hagynak védelem nélkül magukra,ami botrányos és főként az,hogy ezt meg lehet tenni sokszor valós következmények nélkül. Itt kicsit más a helyzet,de ez így akkor se kóser, marhára nem az.
-
Üdv!
Különösebben nem akarok vitát nyitni, mert amiket leírtál hasznosak, meg több részletben már mások is említést tettek ezekről, de egy dolgot azért csak megemlítek, jelesül, ezt az ügyvédes részt. Én nem nagyon ismerek olyan ügyvédet, aki úgy vállal el egy ügyet, hogy egyetlen forintot sem kér el az elején, és csak akkor számol fel költséget, és kell fizetnie a páciensnek, ha az ügyet sikeresen végig vitte.
Itt van egy cikk, a 2025-ös ügyvédi díjakról [link] , hát én biztos, hogy nem fizetnék ki több tízezer Ft-ot, már az elején, amikor az ügyvéd egyáltalán belekezd ebbe az egészbe úgy, hogy semmi nem garantálja a sikert.
Másrészt nincs arról infó, hogy az a személy/személyek, akik hivatalosan jogosultak a Kazy ügyeiben eljárni, nyilatkozatokat tenni, aláírni, stb., azok egyáltalán szabadlábon vannak e. Magyarán, egy ügyvédi keresetlevélre ki fog válaszolni, ha az arra jogosultak épp a rácsok mögött hűsölnek.
Ezzel együtt, én nem beszélek le senkit az ügyvédi útról, csak érdemes végig gondolni, hogy mennyi pénz van befagyva, és az pl., hogyan aránylik, a várható ügyvédi költségekhez, megéri e egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest