- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
sakal83 #1052 üzenetére
Érdeklődve figyelem ezt az árukészletes vonalat es tökre elhiszem, hogy ez valamiféle szakmád.
De.
Amikor a NAV megpukkantotta a céget a kutyát nem érdekelte kinek mire lenne igénye vagy mit fizetett ki elméletileg, minden gép és cucc ment azonnal a nagykerekhez. 1 kivétel volt, a szervizes gépek. Azok mentek a tulajokhoz.
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
sakal83 #1050 üzenetére
Én pont ezt írtam bele, berakva az átutalásról szóló bizonylatot és az előlegszámlát is, illetve hogy ezért az összegért én semmit nem kaptam, és hogyan kaphatom vissza.
Ugyanazt a sablonválaszt kaptam, amit a többiek... Bár, a szövegben az is szerepel, hogy továbbították a Fejér megyei NAV-nak. Bár ezek után már nem értem, hogy minek. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
sakal83 #1015 üzenetére
Na, végre egy kolléga! Szóval, az egyik bank biztonsági osztàlyàn dolgozom közel 20 éve. Gyere el a Bankszövetség valamelyik értekezletére, megbeszéljük, és akkor nem kell tanulmányt írnod (ami itt nem releváns) az azonosítàsról, sem a bank bizonyítàsáról, sem arról, hogy szted milyen egyszerű megtéveszteni a bankokat. Te nyújtod be a panaszt, a többit bízd rànk.
A rendőrségi feljelentést mint volt nyomozó javasoltam, gondolom te is elvégezted az RTF-et, tovàbba beszéltél jogásszal, hogy ő mit javasol, hàtha tudok segíteni a fórumtársaknak. Mert jelenleg az az alaprobléma, hogy NEM tudjuk a NAV melyik részlege, milyen ügyszàmon kik ellen folytat eljàràst. Ha folytat. És ebben kell a rendőrség megerősítése.
-
Omateee
tag
válasz
sakal83 #1014 üzenetére
Megint kevered a fogalmakat, egyszer MNB ajánlásról, egyszer meg "utasításról" beszélsz. Segítek, MNB-nél az ajánlás és a ( helyesen ) szabályozás nem ugyanaz a kategória. Más elbírálás és megfeleltetés vonatkozik a bankokra a két kategória különböző tételei között.
Nehezen fogsz megfogni ezzel a témával, jópár MNB banki auditon túl vagyok már IT Security vonatkozásban, de próbálkozz csak nyugodtan.Mivel az érintett eset még mindig egy NAV adócsalás miatt zárolt számlára utalt összegek visszaszerzéséről szól, semmi értelme ide keverni az online csalást. Ez nem az. Hatóság zárolta a bankszámlát, jogerős határozatig és az állam kártalanításáig te nem fogsz egy vasat sem visszaszerezni a bankodtól azzal a szöveggel, hogy:
" Csókolom, elutaltam egy díjbekérőre x forintot de nem kaptam semmit, átvertek, ez online csalás, azonnal adják vissza a pénzem. "
Az ügyintézőnek 30 napja van bekérni a célszámla bankjától az érintett számla adatait, státuszát, tulajdonosának jogi helyzetét. Szerinted egy zárolást mennyi idő észrevenni?Részemről lezártam a témát, csak arra kérlek, ne vidd félre fals infókkal az érintetteket. Így is van elég bajuk, nincs szükség egy önjelölt megmondóemberre, aki hamis ábrándokat ébreszt bennük.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
sakal83 #1011 üzenetére
Nálunk próbálkozhatnál, hidd el, már kb. az első mondatból tudjuk mi történt... És nem zéró esély van a NAV-nál sem, de ahhoz, hogy bàrki érdemben csesztesse őket, ahhoz pontos infó kellene az ügyről. Ezért kell a rendőrségen feljelentést tenni. (és ha személyesen teszed, nem hagyni, hogy elküldjenek, kötelesek felvenni a feljentést)
-
Omateee
tag
válasz
sakal83 #1010 üzenetére
Miért szerinted a banknál csimpánzok ülnek, akik nem tudják lekérni a bejelentés után a célszámla bankjától a státuszát?
Értelmetlen dolgot beszélsz, nettó időpazarlás visszatartani a rendelkezésre álló információt.
Ehhez hasonló tanácsok mellett kár leírnod, hogy 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozol, a saját szavad hitelességét ásod alá. -
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #1010 üzenetére
Azt halkan jegyzem meg 20 eve foglalkozok hasonlo esetekkel is
mar fentebb leirtam mik a kifutasok.
Egy probat meger a szuk informaciok kozlese a sajat bank fele. De meg az elejen tobb esely lett volna ra.
Itt mar csak az a fo kerdes hogy foglaltake vagy inkasszaltak. Ha a 2. akkor ZERO esely van h a NAV visszautalja. Ha az elso, akkor evidenciakkal alatamasztva NAVak kuldeni hogy a penzbjogosultja te vagy, az a te penzed. Es egyúttal a felugyelo Ügyészségnek is!
-
pn4hvq
senior tag
válasz
sakal83 #1004 üzenetére
Feltételezések szerint jelenleg a Kazy számláját költségvetési csalás miatt zárolta a NAV és pont.
Semmiféle csalás nem történt, mert a Kazy nem tévesztett meg senkit azzal, hogy beszedte a pénzt, majd nem küldött semmit, ugyanis az előző esemény közbejött, megakadt az ügyintézés menete a vásárló felé. Igen, ez érthető, hogy probléma, én is csúnya szavakat mondanék.
Amit fentebb írtak, jelezni kell a javasolt helyeken, hátha valami pozitív válasz érkezik (sajnos nem hiszem, hogy mondjuk 30 nap után minden érintett visszakapja a pénzét, aki fizetett és nem kapott semmit érte). -
-
lee732
tag
Igen,a media az alap,ha megvan a NAV-os negativ valasz.Hiaba irjak itt paran,hogy ok ezeket az ugyeket mar evek ota tudjak,meg Magyarorszag vagyunk stb, errol en meg nem olvastam.Teljesen tisztaban vagyok a banki csalasokkal,vagy a kirughatatlan alberlokkel. Illetve afa csalassal kapcsolatban emlekszem a szlovak cukorra / tejre. De nem emlekszem PC alkatreszekre.Azert ez eleg nagy sztori lesz,ha tobb szaz karosult van,es a NAV csak ugy visszalopja a penzt a kisembertol.
-
KROK640
nagyúr
jah, ezt én se nagyon értettem, hogy WTF?
De ez már sajnos a másik nagyon komoly hiba volt. Az első az, hogy még 2007-ben mondtam neki, hogy szép dolog, hogy a weboldalra feltöltünk minden terméket, képpel, leírással, árral, de mi lenne ha meg is lehetne venni? A válasz az volt, hogy áh, banki rendszer drága lenne, meg különben is hülyeség. Mert be kell csalni az embereket a boltba, körülnéznek és majd sokkal több mindent vesznek. Na ezen felkiáltás mentén még 2014-ben sem volt webshopunk, de addigra már rengeteg extra kifogással. Aztán még utána jött ez a zseniális ötlet, és 2018-ra be is zárt az egészAz volt a baj, hogy a főnök azt gondolta, hogy ami 1992-ben jó volt, meg még 2002-ben is, az mindig jó lesz. Aztán amikor belátta, hogy változtatni kell, akkor meg rossz irányt választott
-
4Grider
félisten
Dettó. A mi cégünk is utalt néhány milliót egy beszállító - inkasszózás alatt lévő - bankszámlájára előlegként. A NAV nem térítette vissza az összeget, végül a felszámolás alá került cégtől kellett visszakövetelnünk a pénzt. Gondolhatjátok, mennyi és mikor került vissza hozzánk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest