- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
XinAgent
tag
válasz
phanzetomox #1030 üzenetére
Sőt, ott vannak a nem kaptam se terméket, se a pénzt vissza. 5*
De ez is vicces:
Persze magas a magyar ÁFA, de azért legyünk a helyünkön. Még sajnáljuk is az adócsaló céget amiből a tulajok szedték csak meg maguk. Azért ez nem egy Robin Hood helyzet volt.Ő pedig még nem tudja, de azért 4* így is:
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #1029 üzenetére
Nyugodtan értsd félre, pontosan tudod miről van szó.
A lényeget tudod, a többit engedd el bátran.
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #983 üzenetére
Nekem meg több száz, azért mondom, hogy próbálkozni ér, csak ezt láttam belülről és nagyon sokan élnek ködben, hogy majd itt kimegy a Telex és megborul a NAV
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #981 üzenetére
Mivel dolgoztam olyan IT cégben ami pont úgy járt, mint a Kazy, így tudom mi a merre nagyon közelről is.
Sok szerencsét, a jelenlegi rendszer úgy fogja telibesz@rni a feliratkozóidat, mint az atom, már bocsánat a kifejezésért. Konkrét folyamatos törvénysértésekkel sem foglalkoznak most a fiúk, sőt, büszkék is rá. Ez a történet egy kavics a tengerben nekik
Drukkolok mindenkinek, de amikor konkrét kiutalásra váró pályázati pénzre azt mondják formálisan, hogy nem küldjük, mert üres a kassza, ott csodát ne várjatok.
-
lee732
tag
válasz
phanzetomox #969 üzenetére
Szia!
Ne foglalkozz a fenti kommentekkel.
Ugyanezen mentem keresztül 2022-ben FTX károsultként.
Mindenki mondta, hogy buktad a kriptódat, esélyed sincs egy Bahamákra jegyzett cég ellen , amúgy is hogy lehettél ilyen hülye, hogy váltón tartottad a pénzed (amely amúgy csak egy order volt...)
A legjobb érzés nem is az volt ,amikor visszakaptam a pénzem kamatostul, hanem amikor belinkeltem a visszautalás igazolását a régi kommentelőknekAmit most maximum lehet tenni, hogy ügyvéddel írsz a NAV-nak e-papíron keresztül, hivatkozva, hogy nem az ő tulajdonuk a pénz.
Én ezt már megtettem.. Érdekes módon ezen már gondolkoznak, nem jött még az automatikus elutasító levél.Az tény, hogy annak van nagyobb valószínűsége, hogy ezt is elutasítják.
De utána lehet tenni a következő lépéseket, pl. bírósághoz fordulni a feloldás érdekében.Ehhez majd össze kell állnunk többen, és közösen fedezni a költségeket.
Lehet több év lesz, mire visszakapjuk a pénzt, de meg kell próbálni. Hiába mondják "tapasztalatból" sokan, hogy ez reménytelen, minden ügy más alapvetően.
-
Tikakukac
titán
válasz
Nem fika, nem okoskodó és nem kárörvendő, de mozogj a realitáson, mert ez álomvilág
-
Omateee
tag
válasz
Erre egyetlen járható út a válasz: polgári peres eljárás.
Összegyűjteni személyes adatokat a sértettekről és tételes összegekről az GDPR szabályozás miatt bukik, egyetlen hivatalos szerv sem fog befogadni ilyen adatokat, ahogy a média sem.
Tűntetés megint csak wtf?, nem tudom te ebben az országban élsz amúgy? A legutolsó tüntetés, ami célt ért, az az internet adó ellen szólt 2014-ben és százezrek mozdultak meg miatta, hidd el ~100 károsult a kutyát nem fogja érdekelni.
Egy adócsalási ügy évekig elhúzódik, és ha az államot sem sikerül maradéktalanul kártalanítani, a sorban következők homokot szórhatnak a fejükre és kénytelenek benyelni tanulópénznek a veszteséget.
( Nem fikázás és nem is okoskodás volt a célom, csak reális képet festeni a helyzetről, hogy ne ringassa senki magát hiú ábrándokba. )
-
Brekk
addikt
válasz
phanzetomox #718 üzenetére
A könyvvizsgáló csak abból dolgozik amit kap. Én azt mondom, hogy olyan cég aminek van vagyona annak van mit veszítenie, akinek 3milliója van összesen, és kb. egy autója sincs, az gyanús...
-
KROK640
nagyúr
válasz
phanzetomox #582 üzenetére
+1
Én is ezen gondolkodtam, hogy ez arra utalna, hogy a boltban találkozik velünk, vagy valami smurf accountja valami itteni ismertebb arcnak, és elszólta magát? -
válasz
phanzetomox #586 üzenetére
Kis foci az államnak, nagy cumi az embereknek.
-
XinAgent
tag
válasz
phanzetomox #586 üzenetére
Lehet így is nézni, de az államtól (optimális esetben az ország embereitől) ha igaz a cikk 3 milliárdot loptak el.
Itt azért a fő ludas még mindig nem a NAV. Képzeld el minden ilyesmi esetnél minden dolgozó embernél levonnak 600Ft-t függetlenül attól milyen cég csalt áfát (vagy csak ment tönkre, mert ha simán megy tönkre a cég is kb ugyanez a sorrend), hogy a károsultakat lehessen valamennyire kártalanítani. Abból is felháborodás lenne (és igen, tudom a 600 Ft semmi ahhoz képest amit itt az emberek bebuktak, de akkor ez mindig, minden cég bedőlésekor megtörténne). Nyilván nincs ilyenre jogalap se.
-
xtremist
őstag
válasz
phanzetomox #568 üzenetére
És ha utóbbi?
-
RobbyJr
addikt
válasz
phanzetomox #509 üzenetére
Olyan törvényt kellene hozni, hogy egy zárolt bankszámlán, se ki, se befizetés ne történhessen!
Nem tudom más országokban ez hogy működik, de nálunk nagyon nem jól... -
Maddrive321
tag
válasz
phanzetomox #158 üzenetére
Jó lenne már tudni valami biztosat, mert kb csütörtök óta nem alszok, akkora érvágás lenne a pénz elvesztése.
-
válasz
phanzetomox #131 üzenetére
Amennyiben tényleg érintett a Kazy ebben az ügyben, akkor jó eséllyel felszámolási eljárás fog majd indulni ellene. Ebben az esetben kell az érintett személyeknek, a kijelölt felszámoló biztos felé jelezni a követelésüket, amiket azután majd szépen sorba rendez a kielégítés szempontjából, de mint írtam is, ilyenkor az első helyen, az állam követelése áll, és ha az teljesül, utána jönnek a többiek. Persze csak akkor, ha lesz még miből kielégíteni a követeléseket.
-
Baluhh
újonc
válasz
phanzetomox #131 üzenetére
Egyelőre nem tudjuk hogy a NAV-nak köze lenne hozzá. Várjuk a jövő hetet, hogy állításuk szerint visszaküldjék a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.