- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bécsibácsi
csendes tag
Én is csatlakoznék, ~580k ragadt bent előreutalással.
-NAV-nak email, e-papír elküldve, még nincs válasz.
-Rendőrségen személyesen leráztak (polgári peres eljárást javasoltak), online beadtam a feljelentést, még nincs válasz.
-Békéltető Testület válaszolt, le is szerveztek egy online beszélgetést (gyanítom a Kazyt képviselve senki nem fog megjelenni, majd beszámolok, illetve ha másnak van ezzel kapcs tapasztalata, szívesen fogadom) -
Gaabeennnn
újonc
Amennyiben nem jön össze nekem a visszahívás, rám mindenképp számíthatok a csoportos perben, eddig legalább 3-an vagyunk.
Ez leghamarabb fél év, de eltarthat 4 évig is mire eredménye lehet.
Ebben az esetben azt hiszem a NAV-ot kell perelnünk ahogy az alábbi cikkben is történt az autókkal [link] -
Az a baj - már amennyiben ez így jogszerű eljárás -, hogy erről nem a NAV tehet, hanem akik megalkották ezt a szabályozást, hogy a zárolt számlára befelé mehetnek pénzek, és azokra is rátehetik a kezüket a hitelezők, még akkor is, ha ellentételezés azokért nem volt. És persze ez vonatkozik azokra is, akiknél fizetéskor ugyan nem volt még zárolva a számla, de kapni már nem kaptak semmit a pénzükért, mert közben lekapcsolták a céget.
-
Azt nem tudom megmondani, mert nem került úgy nyilvánosságra a dolog mint a Kazy-s, téma esetében, plusz ugye én meg tudtam oldani a garis témát a gyártókkal és más nagykerekkel ahol jó fejek voltak a srácok, és segítettek a garizásban (ha kellett, asszem összesen 2 eset volt).
De nem volt itt sem jogutód, a jelenlegi cég azt mondta mikor rákérdeztem a garira, hogy IJ. -
Azert ez eleg nagy sztori lesz,ha tobb szaz karosult van,es a NAV csak ugy visszalopja a penzt.
Azt te csak hiszed.
2022-ben az egyik itthoni számtech nagyker egyik hétről a másikra bedőlt.
Pénteken még hoztam onnan árut, hétfőn már nem volt elérhető az oldaluk, ekkor még nem gondolta senki, hogy gáz lenne. 2-3 nap múlva ugyan az volt a szitu mint a Kazy esetén, a weboldal elérhető volt, de de csak hibaüzenet fogadta az embert.
Ugyanezen hétvégén jött a levél a NAV-tól, hogy nyilatkozzak van e a nagykernek felém tartozása, vagy én tartozok e a nagyker felé még pénzzel esetleg (halasztott 8 napos utalás miatt ugye)Kb 2-3 hét múlva újraindult az oldal más néven, más címmel, minimálisan átalakított kinézettel, és kb ugyanazon árukészlettel, a régi dolgozókkal (legalábbis a számlán ugyanazon nevek vannak
Akkor kicsit jobban beleástam magam, és nem sokat kellett keresgetni, hogy eljusson az ember oda, hogy a cégjegyzésre jogosult emberke az igen csak kormányközeli emberke, és pici keresgetéssel az is kiderült, hogy ugyanazon személyek egyike aki részt vett a COVID idején a vakcina mutyiban meg sok másban. Még az átlátszó is hozott anno le cikket róla. [link]Még csak a hírekbe se került be, hiába a párhuzam vagy összefüggés.
Ezt csak kitekintésnek hoztam, én nem lennék olyan optimista. -
ShadowGuy
csendes tag
Én ezt értem is, csak ez meg hol ésszerű, hogy fizetem az ügyvédet hogy polgári peres úton valahogy kiverjek egy félig döglött cégből valami pénzt vagy semmit (hacsak nem abszolút kivitték belőle az utolsó fityinget is és így 0Ft-ja van)? Vagy esetleg behajtókat küldjenek rájuk, amik szintén nem tudnak mit kihúzni belőlük, mert akár a vagyont képző dolgokat is elmutyizták a francba?
A NAV meg vidáman közli, hogy 28.-áig begyűlt pénzt a számláról befizette állambácsinak. De én meg menjek polgári peres útraA végén meg kiverek a Kazyból mondjuk egy 150-200k-t, amit az ügyvédnek odaadok, és akkor hűdejólmegvanapénz.
Ne érts félre lee732, nem veled van bajom, hanem ezzel az egésszel. -
geree8510
csendes tag
Na az jó "lenne", mert én 29-e kora reggel utaltam nekik. Akkor még minden "okésnak" tűnt.
Akkor a NAV-nak tessék csak visszautalni a pénzemet. Fizetek így is elég adót minden után.
Csak sajnos van egy olyan érzésem, hogy nincs miből. Mindent "kimenekítettek" amit csak lehetett. Valszeg az volt a nagy költözés. De többen is írták, hogy voltak ott személyesen. NAV-nak nem kellett volna kitenni egy cetlit, hogy ne keressétek, mert a cuccaitok, pénzetek már nálunk van. -
XinAgent
tag
Ez jut eszembe róla.
A "szemét NAV" megpróbálja elvenni, amit már elloptak. Nyilván a NAVra kennek mindent (akik gondolom nem reagálhatnak), ők tök ártatlanok, igazából ingyen adták volna a gépeket. Mi van azokkal a pénzekkel amik már a szállítónál voltak és a cucc épp érkezett? Vagy épp összeszerelés alatt volt. A termékek még a lezárás után is kellett hogy érkezzenek innen-onnan (ha nem is a Kazyhoz, de az első csaló céghez a hálózatban).
-
KROK640
nagyúr
-
Tikakukac
titán
1. Ha van pénz valamilyen számlán, arra sok éhes száj lesz most.
2. A tulaj mindegy merre van, full mindegy. Ez a károsultaknak lényegtelen is lesz. Olyat még nem láttam, hogy valaki azért bűnözzön, mert ugyanúgy swifttel akár járni meg panelben rohadni.
3. Ha ebben az országban nőttél fel, akkor tudhatod, hogy itthon ez sokat nem számít, ennél sokkal meredekebb dolgokat is kanyar nélkül meglép állambácsi -
XinAgent
tag
Nagyon ostobának kell lenni ilyen kis összegért kockáztatni.
50, de még 100 misiből sem élsz meg (nyilván valami külföldi nemkiadatós helyszínen). Azért megcsinálni, hogy most nyerj 50-100 misit aztán még Argentínában el kelljen menned pénztárosnak hogy életed végéig megélj biztos nem csinálná senki.
No meg, ha így lett volna akkor egy kicsit tovább lehetett volna húzni a haldoklást, minek küldesz ki csomagot csütörtökön, ha pénteken elmenekülsz az országból. Akkor szépen pár hetet meg kell fogni, hitegetni az embereket, 2 hét volt az alap szállítás még 1-2-t rákönyörögsz, vagy ígérgeted a visszautalást. Ez itt tényleg volt, nincs megszűnt.
Sőt, pont fizetés utalás előbb kell lépni, akkor még a dolgozók bére is bennmarad.Az, hogy van a NAV mizéria nem nagyon befolyásolja, hogy mikor lépj meg. Nem a vevőktől, a rendőrségtől kell aggódnod.
-
4Grider
félisten
Miért kellene a NAV-nál feljelentést tenned? A NAV-nál közérdekű bejelentést vagy költségvetési csalásra, támogatással visszaélésre vonatkozó bejelentést tehetsz az alábbi űrlapon:
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/keressen_minket/kozerdeku_bejelentes_panasz/kozerdeku-bejelentes-benyujtasa/mas-jogsertesenek-mulasztasanak-bejelentese
Az összes többi a rendőrséghez tartozik. -
Tikakukac
titán
Jaja hivatkozás nélkül összetörik itt a gonosz emberek mások álmait, ez szörnyű.
Igaz, hogy konkrétan többen leírtuk és leírták ez miért van, tehát ez már itt bukik a sztori, másfelől ez a realitás. Ha nem tetszik akkor is. Gratu, hogy anno szedtél vissza ebből pénzt, én meg láttam milyen az amikor sorban kaptam a leveleket, hogy ja, sitten az elkövető és ha akarok ebből pénzt akkor egy 5 év alatt lesz 1% esélyem, hogy kipereljem
-
Így lehet értelme írni a fogyasztóvédelemnek?
Persze, hogy van értelme írni a fogyasztóvédelemnek
Eljárást indítanak, az eljárás végén, kb. egy év múlva kapsz egy ilyen levelet:
Tisztelt XY úr!
Tájékoztatjuk, hogy bejelentése alapján eljárást indítottunk a KazyComputers nevű cég ellen. Az eljárás során megállapítottuk a jogsértést, ezért a céget 100 000 ft bírsággal sújtottuk.
Mivel a cég felszámolásra került, a cég számláján lévő összegből először az állami követelések, majd a hatósági bírságok kerülnek kiegyenlítésre, ezután következik a vevők kártalanítása.
Mivel a cég számláján már csak 100 000 ft volt az állami követelések kiegyenlítése után, amely 100 000 ft-ot bírságként levontuk.
Így sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a cég számláján már semmilyen pénz sincs, így az Ön által befizetett 100 000 ft-ot a cég már nem tudja Önnek visszafizetni.
Üdvözlettel: a Fogyasztóvédelem
Ha szeretnél ilyesmi levelet kapni, akkor nyugodtan fordulj a
sóhivatalhozFogyasztóvédelemhez -
geree8510
csendes tag
A felhasználót megilleti az elállás joga a rendelés leadása és a termék kézhezvétele között is. De, ha nem kaptál a rendelésed törléséről e-mail, akkor mivel ma jelezted csak az elállást, így mától indul a 14 nap szerintem hivatalosan.
Felvetődik a kérdés, hogyha nem kapsz választ az elállásra, akkor mi a helyzet, ezt csak egy jogász tudná megmondani pontosan.
Viszont a körülmények miatt szerintem a rendőrségi feljelentést érdemes megtenni, hivatkozva a honlap, valamint a cég telefonon és e-mail-en keresztüli elérhetetlenségére.
Így a te feljelentésed is bekerül a többi sok közé a kecskeméti rendőrségre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest