- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowGuy
csendes tag
Ugyan én még nem kaptam választ a levelemre, de egy sorstárs már értesített róla, hogy csak így fognak velem szóba állni a NAV-nál, így küldtem is az e-papírt be.
Jótanács:
- Először a címzettet érdemes beállítani (NAV Bűnügyi Főigazgatósága Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága)
- Ezután a témacsoport-nál kb csak a Bűnügy marad, mint opció
- végül az ügytípus (szerintem) a Elektronikus kapcsolattartás a büntetőeljárásban résztvevő személlyel (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) amit érdemes választani - én legalábbis ezt választottam.Hivatkozási számnak meg előzmény iktatószámnak beírtam 1/1 amit a Kazy oldalán kitettek .bü számot. Gyanítom ez nem feltétlenül van így jól kitöltve, de ha ez alapján se tudják kapcsolni a dolgokat, akkor nem tudom mit lehetne még ezen csiszolni.
Ebben szívesen fogadnám a többiek kommentjeit, hogy lehetne ezt még jobban megcsiszolni, hogy a többiek pontosabb epapír igénylést tudjanak beadni.
Továbbá fogtam, és becsatoltam mindent:
- A teljes rendelés folyamatát
- Az összes kommunikációval
- Az összes számlával (díjbekérő) és tranzakciós cuccal (banki átutalás)
- A rendőrségi feljelentés jegyzőkönyvét (mert abban benne van kb a teljes menete a rendelési mizériának, részletesen).
- Minden más rendőrségi/stb doksit.Remélem ez segít. (Könyörüljetek rajtam, ha valamit rosszul csináltam
)
-
4Grider
félisten
Én szívesen fizetek bankkártyával olyan, a magyar piacon már régóta meglévő cégeknél, akik a nagyker áraktól magasabb árakon értékesítenek. A kazy árai többnyire bementek a HRP/CHS (legnagyobb hazai nagykerek) árai alá, így elég egyértelmű volt, hogy:
1., Külföldről szerzik be az árút olcsóbban
és/vagy
2., ÁFA-t csalnak veled együtt. -
XinAgent
tag
Igen. Itt is többeknek a dolgok 28.-áig mentek. Pár napig lehet a céget vitték az alkalmazottak. Nyilván semmit se tud senki, de továbbra is ez elég valószínűnek tűnik.
Persze simán lehet még, hogy költöznek és mindenki a cégnél úgy gondolja rendben van, ha addig semmit se kommunikálnak azokkal akiknek százezrei állnak ott, de azért lássuk be, ez elég valószínűtlen. Csak annyi idejük volt a 3 hetes pakolás alatt, hogy a Facebook profiljukat töröljék.
Az is lehet, hogy semmi közük a NAVos cikkhez, csak most gondolta úgy a tulaj, hogy meglép Brazíiliába a pénzzel. Ez sem sokkal jobb hír. -
ShadowGuy
csendes tag
Valami hasonló a tanulság, így van.
Megvannak a bejáratott boltjaim, kapcsolatok, stb. Egyszerűen csak úgy voltam vele, most megnézek még 1-et. Az alap utánajárásom hiányos volt mint utólag kiderült, nem voltam eléggé körültekintő, intő jelekre nem figyeltem - ez nálam azért is probléma, mert úgymond maszekba szervízelek, ergo nem szimpla vásárló vagyok. Ráadásképp nem is a csidicsudi árazás volt a lényeg nekem, hanem hogy mindent megtaláltam 1 helyen (meg ugye hogy új hely számomra, sose vásároltam még itt - meg nem is fogok soha
)
És hiába, hogy személyes átvételre akartam, személyes fizetést szerettem volna, egyszerűen nem gyulladt fel a "piros lámpa" amikor felhívtak, hogy előleget kéne fizetni mert addig el se kezdik a beszerzést. Egy ilyen árbevételű cégnél ez probléma lenne? Mégis fizettem, mert egy barom voltam
Maradok a jól bejáratott helyeknél, és ha valaha is új helyet nézek, vagy személyes átvétel és csak személyes fizetés, vagy utánvét és a futár szeme láttára bontom szét az egész hóbelebancot, hogy megnézzem, nem-e rozsdás fazék marék kaviccsal a jussom a pénzemért. És nincs utalás. Semmilyen utalás. Előleget sem. Régi helyről sem. Akkor vagy 20 helyről szedem össze, vagy máshonnan.
Végsősoron a legnagyobb baj az, hogy az ember nettó tehetetlen egy ilyen esetben. Lesheti a pénzét, az árut amit rendelt, ha a cég technikailag azt csinál (meg a NAV) amit akar, és a végén ebből a vásárló lószart nem lát. Marad a széttárt kar, a károsultakra való mutogatás, meg a "reménykedés" hogy talán lesz ebből valami... aztán a végén arconcsap a valóság, hogy semmi nem lesz ebből. -
XinAgent
tag
Nem győri, országos számítástechnikai céghálózat. A feljelentések is most Kecskeméti rendőrkapitánysághoz tartoznak. Lehet az első gyanús cég a hálózatból volt Győr környékén bejegyezve. 2022 lehet az a dátum amikor a csalást kezdték (felfedezték), vagy a céghálózat nagyja megalakult.
Ugyanazon a héten jelent meg a cikk amikor a Kazy eltűnt. A Kazy ügyvezetője a cikk megjelenése előtt egy nappal volt utoljára aktív prohardveren.
A kommunikáció teljes hiánya (és FB csoport törlése) az elmúlt hetekban valószínűtlenné teszi az ártatlanabb okból (költözés) való leállást.
Azt már megerősítették, hogy Székesfehérvár nem robbant fel.Semmi konkrétum nincs (nyomozás lezárultáig valószínűleg nem is lesz), de eléggé összeállnak a csillagok.
-
-
ShadowGuy
csendes tag
Bár a NAV-os eljárás nagyon valószínű (kiindulva az eddigi cselekvéseik alapján, az érdekesen egybevágó NAV-os cikkel, stb.), alátámasztva fizikai bizonyítékkal (nincs cikk, email, bármilyen formátumú bizonyíték ami kb betonba vasalva kimondja hogy NAV-os party van Kazy-éknál) nincs.
Ettől függetlenül bármi is az oka ennek az egésznek - aki előre utalt, annak nem jött vissza semmi. Kommunikáció -1 (mert a 0 már túlságosan pozitív az esetükben), felszívódtak mint szürke szamár a ködben - NAV ide vagy oda.
Feljelentéseket megtettem, ennyit tudtam. Keresztet már rávetettem az egészre. Tanulságot meg levontam. Mást nem tehetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest