- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BURN28
tag
válasz
paramparya
üzenetére
Sziasztok! Szia!
Valószínűleg nincs ott semmivel gond. Azt én presszóra pörköltem, leginkább ez lehet a probléma (legalábbis filteres vonalon). Pörkölök filtert, de az megmarad saját használatra, ameddig nem biztos. Abból a Yirgából "omniroast" készült eddig,ami jó volt filterre és presszóra is. Viszont, amit vettél az csak utóbbi. Talán lesz omni belőle, eladásra is, de az meg sokaknak túl savas lehet. Sosem egyedül kóstolok, hogy ne rám legyenek szabva a kávék (ezért sem lett az omni a nyerő). Viszont van akit sikeresen átszoktattam világos pörkölésre, úgyhogy kezdünk bajban lenni.

Sok mindent nem tudsz vele kezdeni, mivel benne vannak a presszó karakterei, esetleg még a vízhőt tudod lejjebb vinni, meg a lefolyást gyorsítani, de tökéletes sosem lesz. "Csak" ilyen balanszos. A filterpörkölés nagyon leegyszerűsítve "alulpörkölt". Aztán persze ezt lehet tovább szofisztikálni. Sőt van, hogy a filter jobb presszónak és fordítva.
A pörkölési szint/szín az csak egy dolog, adhat nyilván iránymutatást, de maga a szín még nem mindent árul el. Volt, hogy két profilt csináltam ugyanarra a kávéra, a Tonino-színkód is egyezett (szóval nem csak ránézésre ment a dolog), mégis ég és föld volt a két kávé. Az egyik sokkal savasabb a másik pedig a karakteres "klasszik" kávé ízt produkált.
Szerintem a PID nélküli Gaggiával jól fog működni presszóra, mivel mégis csak világos pörkölés. Lehet, hogy a "hűtőcsapolást" sem kell túlzásba vinni (mert aztán meg a kis kazánból elfogy a víz). Ráadásul érdemes hosszabbra engedni, tehát 1:2 arányról indulni és viszonylag lassabb lefolyást produkálni.
BURN28
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Arc Raiders
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC drón szett - garancia 2027.11. hóig
- Dji Mini 4 pro Fly More Combo újszerű, C0, 2028.06.13-ig garanciális
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4314, 100% Akksi
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest