Hirdetés
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stangli
senior tag
Tud valaki valami jó kis szaftos különleges ízű kávét ajánlani? Természetesen elfogadható áron

-
Drizzt
nagyúr
Féloffolok: kakóporra ha nincsen ráírva összetevők között koffein, akkor nincs is benne, vagy nagyon kevés van, vagy mi a helyzet? Illetve most épp ilyen la festa forró csokit vettem, de kakóból van, a kávét meg nem bírom, néha kifejezetten rosszuil tudok tőle lenni. Ebben annyival kevesebb a koffein, hogy ne adjon élénkítő hatást?
És a Cappucinoval mi van koffein szempontjából? -
rien
senior tag
Nem szaglásztad te azt a kávét túlzottan
Nem tudom mi van a kávé "illatanyagában" de anno míg pultoztam nálunk Piazza D'oro kávé volt. A srác aki hordta ő mondta, hogyha akarok jót, akkor a csomagoláson lévő "szelőzőnyílásra" cuppanjak rá, tüdőzzem le, bent tart pár másodpercig és király az érzés.
És tényleg úgy volt.... :
bár ez nem tartott tovább 1 percnél. Onnantól fogva alig vártam a következő szállítmányt
Nem tudom van-e még ilyen szelőző rajta, de ha van és valaki találkozik vele feltétlen próbálja ki 
Kedvencem a Segafredo Intermezzo. Nemrég ittam gyömölcskávét.....hát különleges volt, de a forraltborra jobban hasonlított az íze mint a kávéra.
-
Gyuri27
félisten
Mi meg vettünk egy ilyet AEG kam 200.
Hmmmm..... barátim a friss örölt kávé. Párja nincs. -
stangli
senior tag
Én most valahogy a Douwe Egberts Omnia Créme-re vagyok rákattanva
próbáljátok ki
röviden: qrv@ krémes hatást nyújt az ízlelő bimbóidnak
-
Karaván

Racecam: Az nem olyan, mint a Bedekó?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Racecam
nagyúr
Nescafe Gold.
Mindkét változatban.
-
V.Stryker
nagyúr
Huhh. Kihalt ez a szegény topik is.Pedig sokkal többre érdemes.
Tsibófamilit kaptam akciósan most öccázé 2xnegyedkilót. Asszem jó biznisz, bár a kávé nem valami.... A kotyógóban főzött szegafrédó...na az dög.
-
adik
őstag
hmmm.
érdekes. Én alapvatően 2 féle kávét iszok: Tazza d'Oro Superior, koromfeketén, de hogy cseppenként jöjjön ki a Michelangelo gépből, a másik a narancsos Ricoré víz nélkül, csak tejjel, cukorral. Ezt hogy hozom össze?
De most komolyan: van, amikor nem tudok hozzájutni a frankóhoz (egy otthoni kávégép nem tud 10-12 bart, legalábbis amit én meg tudok fizetni, és sajnos igen kevés kávézóban csinálják úgy a presszót, ahogy én szeretem), akkor meg ha már lötyi, akkor legyen valami könnyed, gyorsm kicsit üdítő jellegű - szerintem
[link] - igen esszenciális.
[Szerkesztve] -
stangli
senior tag
Douwe Egberts Omnia Créme - óriási krémes ízvilága egy pincurit meglepett

-
eziskamu
addikt
De azt hittem van legalább pár emberke aki az ízére megy rá, nem pedig a ''bódulatra'' . Az már a másik véglet, ahol szintén nem az ínyencek állnak, hanem Pista bácsi a kannás borral, mert az nagyot üt

Thrawn: köszi a linket. Kár, hogy így készül. Na itt kéne alkalmazni a géntechnikát. Azt hittem tudtak már csinálni koffeinmentes babot, ha inzulintermelő bacikat, meg gyomírtószertermelő kukoricát is tudnak. Bezzeg a csokiban a szója meg génkezelt, de minek, (egyálltalán mi a f@xot keres szója a csokiban?) .
Tényleg mi a véleményetek a különféle, kávéízesítésre készült kiscsokoiról, amit egyes vendéglátó helyeken adnak? (Tudom, nem jó
)
Valamint, itt említette valaki a Segafredót (remélem jól írom), mely üzletláncolkban kaphatóak a termékeik, mert boltban még nem láttam, csak étteremben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eziskamu
addikt
Már bocs, de ha itt sem tehetek fel ilyen kérdéseket akkor hól? Attól hogy itt sznoboskodtok, még értelmes kérdést tettem fel, szerintem. Pénzem meg nincs hogy megvegyem mindet. A cpu topikban sem azt válaszolják, vegyél 3 féle procit mert az ínyencek azt teszik, és döntsél, hanem szerintem ez, ezért meg ezért. Még a koffeinmentes kérdésemre se tudtok választ adni, csak itt húzzátok a szájatokat.
[Szerkesztve] -
stangli
senior tag
válasz
eziskamu
üzenetére
Nem vagyok kiakadva... csak viccet csinálnak az egész kávé topikból... a kávéról van it szó, hogy milyen Isteni is, ez a nedű.
Ha meg amúgy is úgy állsz hozzá az egész kávé iváshoz, hogy lefő/instant por a böcibe oszt told az arcodba, akkor nem sok kávé kultúra szorult szerény lelkedbe...
U.i.: egy igazi ínyenc végig kóstolja a menűt és nem kérdezi meg hogy mi van a koffeinmentes kávéban???
de elárulom nem a legolcsóbb a legjobb, ez esetben sem... szal Ricorét a WC-be...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
eziskamu
addikt
És az meg nem off, hogy te azon vagy kiakadva
?
Na mindegy. A koffeinmentes kávék közül melyik jó szerintetek? Én szeretem a kávé ízét de csak mértékkel (tejjel, cukorral), de nem akorok sok koffeinlöketet adni magamnak. (Tudom, akkor mi benne a pláne, meg hogy igyak cikóriát). Tényleg mi van a koffeinmentes kávéban?. Vagy az csak kávé-cikória keverék, mint a Ricoré, vagy vannak kis koffeintartalmú babfélék? -
eziskamu
addikt
-
eziskamu
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert az anyám állandóan azt bizonygatja, kávéfüggő vagyok. Amúgy úgy hallottam hogy az intenzív kávézás (természetesen erős, főzőtt és fekete
), hatására még fejfájása is lehet az embernek, legalább is az egyik tanárnőmnek már ilyen elvonási tünetei voltak délre, délutánra. Na mindegy, akkor is ezerszer inkább a kávézás, mint a cigi. Bár sokszor látom, egyesek egyszerre űzik a kettőt
.
Ja hogy köze legyen a dolognak a topikhoz, ilyen 3in1 konstrukciók közül érkezette valami újdonság mostanában kishazánkba, amit megéri kipróbálni, mert finomabb jobb mint az eddigiek?
[Szerkesztve] -
eziskamu
addikt
Ha én szeretem a instant zacsis kávéutánzatokat (3in1, 2in1 konstrukciók) és iszom is minden nap, akkor már kávéfüggő vagyok?

-
Juszuf01
csendes tag
Ne tedd!! Legyen remek hely ez de nem lehet, mert egy ember sem peddzeget tetvet sem e helyen.
-
Juszuf01
csendes tag
válasz
gabberthehun
üzenetére
Megtettem.Rendben ezt nem felejtem. Rendes gyerek meredt fejed mert fegyelmezett.
-
gabberthehun
csendes tag
Nes Cefe Hehe

Elfelejtetted? E jelet nem tetted le helyesen te kerge! -
Juszuf01
csendes tag
válasz
gabberthehun
üzenetére
Nem lehet ez Nes-Cefe. Eme nedvesre teremtett levet kedvencemre teremtette nem egy ember.Lehetetlen nem kedvelned neked
-
gabberthehun
csendes tag
Nesze neked fekete ember fekete tejet lefetyel.
![[kép] [kép]](http://www.nestleghana.com/images/Nescafe/home/coffee_lady.jpg)
-
Juszuf01
csendes tag
nekem tetszett eme csevely mert leletem egy kedves fekete tejet meg egy fele embert melyekben kedvem lelem.
-
nemcso
őstag
Elmebetegek, menjetek el eme helyre --> [link]
...más szóval ott offoljatok, ha már unatkoztok.
-
-
Juszuf01
csendes tag
válasz
gabberthehun
üzenetére
Ezt nem teheted velem nekem nem lehet fekete tejet vedelnem. Te renben tejelhetsz mert betegtelen tested lehet. Persze ez lehetetlen de nem kertelek kell nekem-e tejed
-
Juszuf01
csendes tag
válasz
gabberthehun
üzenetére
Értem dr úr.Kérem dadogjon valami receptet nekem, mellyel renbe teszed remek belem...
-
Juszuf01
csendes tag
Én baracklevet hörpintettem le éppen mert elfogyott a tej.
Gondoltam közlöm ezt a renkivüli információt...
-
Juszuf01
csendes tag
Na senki nincs gyerekek?
-
Juszuf01
csendes tag
Hát hello mindenkinek

-
gabberthehun
csendes tag
Jó reggelt

-
nemcso
őstag
1990-ben, a mo.-i kaszárnyák kantinjai nem energiaitalok árusításáról voltak híresek.
Volt, félliteres Pepsi és Etüd üdítőital, 25Ft-os Sophiane, Balatonszelet, Omniából főzött igen jó minőségű feketekávé (literszámra főzve).
Életemben annyi édességet és üdítőt nem ittam, mint ott.
-
Thrawn
félisten
Nekem is a második lesz, de feketén csak akkor iszom ha véletlenül nincs tej vagy tejszín.
gabberthehun: parancsoljon az úr!

[ Módosította: philoxenia ]
-
Thrawn
félisten
válasz
gabberthehun
üzenetére
Hova kéred?

Van hozzá:
- cukor (ofkorsz)
- édesítő
- tej
- tejszín
Mit kérsz bele és mennyit?
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
gabberthehun
üzenetére
Pfuj! Már megyek is és főzök egy igazi kávét!

-
gabberthehun
csendes tag
Jó reggelt Mindenkinek!
Nescafé 3in1 már csúszott is
-
nemcso
őstag
Én is simán el tudok aludni kávé ivása után.
Egyetlen egyszer volt csak gondom vele. Még sorkatonai szolgálatom alatt egy 36 órás szolgálatkor végig fent kellett maradnom. Fél liter kávéval feltankoltam magamat a kantinban, majd a szolgálati helyemen az egészet megittam cirka egy óra alatt. Lett is olyan szívdobogásom, hogy azt hittem, itt a vég.
-
róland
veterán
Most kéne egy, mert leragadnak a szemeim! de akkor meg hogy' alszom el 1,5 óra múlva?
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Olaszosan:
Végy egy kb. 2,5-3 dl-es fém tejkiöntőt (széles szájút). Ezt töltsd meg félig valami zsírosabb tejjel (3% zsírtartalom felett már jó lesz). Gőzőlő alá tartod, hogy a rúd beleérjen a tejbe. Rányitod a gőzcsapot. Mikor kicsordulna a tejhab, abbahagyod. 5-6-szor a konyhapulthoz ütöd a tejkiöntőt (,hogy a nagyobb buborékok szétdurranjanak és csak a kemény tejhab maradjon). Ráöntöd egy előzőleg lefőzött espressora.
S íme, kaptál egy olaszos cappuccinot. -
róland
veterán
Kedvenceim:
Egy reggeli Caffe Latte vagy Cappuccino Olaszországban. (Sajnos itthon még nem volt szerencsém jó cappuccinohoz, legtöbb helyen egy sz@r kapucínert adnak cappuccino néven.)
Itthon általában a következőt iszom:
Espresso+2 cukor+hideg tej.
Jó kávékból (Segafredo Intermezzo, Dallmayer Prodomo, Douwe Egberts Karaván [ha jó a pörkölése, akkor a Segafredo Intermezzo-ra hasonlít az íze], Arabesca [sajnos nem tudom, hogy melyik, de nem is lehet kapni, csak nagykerben]) ez az amiben élvezheted az ízét a kávénak és nem égeti szét a szád.
Amúgy az espresso kávé kissé kímélőbb, mint a hoszzú, mivel kevesebb csersav ázik ki az őrleményből lefőzés közben. -
stangli
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
a tejbe rakod a rudit, mintha nőbe raknád... vazzeeee... ne húzd fel az agyvizem...

távolról semmit nem csinált vele,
ha távolról megmutatod a rudit, történik valami? nem
ha közel tettem a tejet, akkor meg szétfröcskölte.
de nem az igazi...
ha beletetted volna akkor fröcskölt volna akkorát, hogy habot is ver, nem csak fröcsköli a tejet... hab a lényeg, nem a tej... -
V.Stryker
nagyúr
Lefő az egész, eddig is lefőtt.
Közben meg kipróbáltam, félsikerrel. Amikor elkezd jönni belőle a kávé, akkor ha megengedem ott a tekerentyűt, akkor kezdi ott nyomni a forró levegőt vagy gőzt, a bánat tudja mit. A lényeg,hogy egy böcibe odatettem a tejet(há ahogy a kocsmába láttam
)...távolról semmit nem csinált vele, ha közel tettem a tejet, akkor meg szétfröcskölte. Hogy a bánatba kell akkor használni?
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
Mostanában mi ezt a Segafredo-t vesszük JÓ erős.
Van a kávéfőzőn egy ilyen kis rúd, amiből forró gözt lehet kiengedni a tejre...no,még nem mertem kipróbálni(sok kávéfőző robbant fel körülöttem már
). Aztat kérdezném,hogy mögötte van a csavar amivel lehet engedni a gőzt..nó, azt mikor kell megengedni? Kávégép bekapcs...kávé fő lefele....mikor engedhetek gőzt?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- nVidia tulajok OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- DOOM - The Dark Ages
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom van-e még ilyen szelőző rajta, de ha van és valaki találkozik vele feltétlen próbálja ki 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)