Hirdetés
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
sweatyy
csendes tag
Br. 560k + 450 cafi mennyire karcsú ajánlat egy Alkalmazás támogató poziért Bp-n kisebb multinál diplomával de gyengébb nyelvtudással?
Jelenleg vidéken dolgozok eleinte megörültem aztán kicsit kalkulálva nem egy egetrengető. 3 év L1/ L2 support tapasztalatom van inkább call centeres jellegű a jelenlegi szóval nagyon releváns tapasztalatom nincs. -
freaghill
őstag
Köszi!
Túl sok az elvárás, kevesen vagyunk a csapatban, felvettek egy csomó embert de nem hozzánk, emiatt nekünk is megnőtt a terhelés, több munkatársat kell támogatni ügyes-bajos dolgokkal, túl sok sapkát kell hordjak, sok mindenért vagyok felelős, bejöttek olyan dolgok is amik magasabb prio projektek viszont azok nem jelentenek kihívást, nem is ad piacképes tudást, szeretnék olyan kihívásokat, olyan projektekkel foglalkozni ami ad olyan tudást ami érdekel is, és keresett is. Jelen helyzetben nem tudok lelkesedni aziránt amit a vezetőség kitalált, hogy ez a legfontosabb.
Próbáltam beszélni feletteseimmel a problémámról, nem történt olyan előrelépés amit én szerettem volna, így körülnézek a piacon, ha találok szimpatikusat akkor váltok.
-
David89
tag
válasz
Vision
üzenetére
Minek után az építőiparban a mai napig dolgoznak diplomások (!) szürkén/feketén/bújtatott katásként, csodálkoznék hogy ha a a gasztróban jobb lenne a helyzet. A legtöbb esetben ha nettó bérről van szó, akkor ott megy a sumák. A katás értékhatárt is kijátszák számla cserékkel, itt is megoldják, hogy a tulaj ne szakadjon bele a közterhekbe.
-
válasz
Hi!King
üzenetére
Nem a készpénz a lényeg, hanem hogy mi van beütve a gépbe. Nem vagyok szakmabeli, de vállalkozóként azért látom ennek a nehézségeit. Mármint több milliónyi fekete pénzt önmagában megtermelni sem egyszerű (a jattot manapság melyik tulaj meri lenyúlni?).
Amúgy igen, ki lehet szedegetni tőke ágon, aztán odaadni az alkalmazottnak. Ez true.
-
Egon
nagyúr
válasz
freaghill
üzenetére
Nálunk volt róla szó, hogy bevezetik, de végül lehúzták, mert sok volt a kérdőjel.
Pl. ha elmegy mondjuk valaki a bérszámfejtésről, és helyette felveszünk valakit, akkor annak is kellene fizetni belépési bónuszt (tudtommal nem kötheted munkakörhöz, általánosan jár vagy nem jár), pedig nem indokolt (enélkül is találni elég jelentkezőt). Csak IT-s (és azon belül is főleg fejlesztői) munkakörök esetében van értelme egy cég szempontjából.
Helyette ajánlói rendszer van, így azoknak a dolgozóknak fizetünk, akik "hoznak magukkal még egy embert"...
-
törölt tag
Ha 1-2 evre tervezel egy cegnel, akkor az az 1 havi sign-on bonusz konkretan 4-8%-at jelent, amit a bonusszal ellentetben garantaltan megkapsz jelenerteken(!!!).
freaghill: Nekem egyszer ajanlottak fel ilyet, de nem egyeztek a pozicio kapcsan az elvarasok. Kulon meg sose probaltam meg kialkudni, de siman raprobalhatsz. Tavaly nalunk mindenkihez plusz 1 milliot vagtak hozza aki nyaron csatlakozott a ceghez, mert hozni kellett a szamokat.

-
válasz
Vision
üzenetére
Szakácsok 4-6 órára bejelentve, erre kapják a fizu utalós részét, a "maradék" zsebbe, napi vagy heti kiosztással. És ezek nem betyárromantikás bakancscsárdák, hanem relatíve jó nevű, jól menő fővárosi éttermek. Munkáltatóként nem mindegy, hogy a szakácsnak fizetett nettó 6-800k "mennyibe kerül". Ugyanakkor például Covid alatt is kapták a fele fizetésüket úgy, hogy majdnem egy évig nem tudtak kinyitni.
Ezek az említett szakácsok barátaim, több fővárosi étteremben, így elég pontos az infó. Természetesen nyilván lehet, hogy minden más étterem teljesen szabályosan jár el, és ők fognak ki mindig ilyen kreatív helyeket. -
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Én sok értelmét nem nagyon látom, mennyivel vagy előrébb? Ha alapból van, akkor nyilván el kell fogadni, de egy egyszeri „jelképes” (nyilván 1, nagyon maximum 2 havi, de olyanról én még sosem hallottam) összegért kár egymásnak feszülni, inkább legyen rendben a juttatás
Egyébként elég gyorsan váltod a pozikat, azt már megfigyeltem
Mennyi most a cél, ha jól emlékszem, akkor bruttó 1M-et keresel most, ugye? Persze, ha publikus. -
-
freaghill
őstag
Köszi, jó olvasni olyanok hozzászólását is akik értik is a kérdést függetlenül attól, hogy mi is a konkrét véleményük ezzel kapcsolatban, értékelem.

-
noiq_nolife
csendes tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ismerősi körben több ember is kapott, általában akkor ajánlották fel a cégek ha nagyon jól sikerült az interjú vagy nagyon a pozícióra illesz, de vacilálsz esetleg vissza is utasítottad az ajánlatot. Érdemes több helyről ajánlatot szerezni, hogy egy ilyet sikeresen be tudj játszani. Szerintem a USben ennek nagyobb hagyománya van, lehet sokszor a signing bonus egyben relocation package is ott.
@Tel Elek
A kerítő emberes bónusz az tök más, referral bónusznak hívják és megegyezhetsz ismerősöddel, hogy megosztjátok. -
Hi!King
őstag
-
válasz
freaghill
üzenetére
Pont fél éve volt, hogy munkát kerestem és X cég egy jóval magasabb ajánlatot tett, viszont Y cég nagyon akart, ezért mikor mondtam, hogy az X cég ennyit és ennyit adna, akkor bemondták, hogy fel tudnak ajánlani 1 havi fizut belépési bónuszként, de nem voltam vele kisegítve (gondolom ez lehetett volna 2 havi is). Az EPAM szokta így reklámozni magát, de egyébként nem találkoztam vele máshol. Ha nagyon kell az ember, akkor be tudják vetni. A jóval gyengébb fizetést felesleges kompenzálni vele, mert minimális idő alatt ugyanott vagy, mint a belépési bónusszal lennél, szóval nem igazán értem a taktikát.
Szerintem amúgy simán ki lehet harcolni, pláne manapság. Bemondod, hogy máshol többet kapnál, viszont ez a pozi kicsit szimpatikusabb, ezért 1-2 havi belépési bónuszért elfogadnád az ajánlatukat.
-
Sztenly
tag
válasz
Vision
üzenetére
Külsős cégek és természetesen a hozzájuk tartozó svindlerekkel/tulajdonosokkal kell érteni ezt. Ezek nem belsősök. Hanem random kft ami munkaerő-kölcsönzőt működtet.
Ezt nem most találom ki.
Meglepő mód többnyire roma munkásokkal..
A kp meg amiatt is kell mert a NAV egy idő után ráül a számlákra. -
freaghill
őstag
Oké, hát próba szerencse, ha meg se kérdezem biztos, hogy nem kapok.
-
freaghill
őstag
válasz
üzenetére
Honnan szerezted ezt az információt, hogy megállapodás után szeretném ezt kiharcolni?
Kíváncsi vagyok#25870dellfanboy: Olyasmi lesz a szituáció korábbi tapasztalat után, hogy mondok egy összeget ők meg mondanak egy kisebb összeget, én pedig erre kompromisszumként egy egyszeri aláírási/belépési bónuszt kérek, elfogadva az ajánlatukat (persze ha elfogadható számomra)
-
törölt tag
-
freaghill
őstag
Harcoltatok már ki belépési/aláírási/welcome bónuszt munkahelyváltásnál? Mik a tapasztalatok?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Gergo1196
üzenetére
Nem dolgoztam ott soha, de mi dolgoztunk már velük és az alapján én nem mennék oda, mert nem volt szimpatikus.
Amúgy általában azt szokták az emberek megkérdezni ilyen fórumon, amitől félnek, ha tudják egy helyről, hogy jó, vagy legalábbis nem tudják róla, hogy rossz, akkor nem érdeklődnek így.
Szóval nagy a piac, miért nem mész oda, ahova tudod, hogy szívesen mennél? -
Revolit
senior tag
válasz
Gergo1196
üzenetére
Ugy 7 eve mentem hozzajuk interjuzni, a tech interjura bejott egy irto arrogans indiai manager. A fejleszto arc kerdezgetett IO muveletekrol meg mit hogyan mivel wrappelek streamek meg fajl olvasasnal stb., nagyon ra volt porogve, es ha kezdo-medior letemre valamit nem tudtam vagy esetleg nem ertett egyett, a manager egybol beszolt valamit. Mai fejjel mar a kozepen otthagytam volna oket.
Mondanom sem kell nem kaptam ajanlatot, de ugysem tudtak volna annyit fizetni, hogy oda menjek. Nem tudom valtozott-e valami, de ez tovabbra is all a reszemrol, hogy oda nem... Ekkora taplo seggfejjel azota sem talalkoztam sehol az iparban

-
Gergo1196
újonc
Sziasztok!
Tata Consultancy-rol van valakinek velemenye? Kicsit megijeszt, hogy indiai.
Brutto 1.8m, web frontend, nem tudom, hogy ketsegbeesett senkinek nem kello pozicio, ahonnan menekulnek, vagy ez csak az en rossz eloiteletem/megerzesem
-
-
Sztenly
tag
válasz
D1Rect
üzenetére
"Nincsen már szürkézés a vendéglátásban."
Tetszik ez a magabiztos kijelentés. Főleg h most volt egy ügy ahol budapesti szállodalánc fekete mosogatói egymásnak adják a kilincset.
Vagy lehet nem Magyar o.ról beszélsz?
"Azaz akinek egy kis esze van, kiszámolta, hogy nem éri meg..."
Ki mondta h van? Mármint esze..Mit nyilatkozna bakker.... H borítékban adja péntekenként 5től a közeli parkolóban a fizu 70%-át?
-
-
törölt tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ez elegge szubjektiv, de nekem a felso-kozep kategoria a Stand25, a Bombay Budapest vagy a Hoppa! Bisztro. Voltam kulfoldon is sok helyen, de miattuk pl. nemzetkozi szinten sem kell szegyenkeznunk. Szerintem a Malackrumpli mar platingben sem fer bele ebbe a kategoriaba, az itallap meg mar kozepkategoriaban is gyenge lenne.

Revolit: A fine dining egyik kulonlegessege pont az, hogy ugy keszitik el neked ezeket az eteleket, hogy a hajad eldobod. Tapasztalataim szerint az ilyen ujragondolt "egyszeru" etelek a legfinomabbak.
-
Revolit
senior tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Az biztos, csak tudnam mire. Vasalt csirkecomb meg pizza van a sarki kifozdeben is, en nem tudom ezen mi a felso kozepkategoria. Ha mar elmegyek etterembe, ennel azert kulonlegessebbeket szoktam enni., pedig elvileg nem felso kozep. Bar fene tudja, ki hogy osztalyozza magat... mindenesetre van egy olyan erzesem, hogy egy Bamba marhaban jobbat eszek, mint itt.
szerk.: ja alattad mar pont erre reagalt a kollega, kb leirtak mar elottem. Akkor adtam a szarnak egy pofont, na sebaj, egyet ertek Tel Elekkel.
-
válasz
üzenetére
A Malackrumpli egyébként nagyon jó hely, szerintem itthon simán felső-középkategóriának számít. Hozzátéve, hogy ez inkább a mezőnyt jellemzi, nem az éttermet. Itthon nincsenek is igazán komoly éttermek, árkategóriában legalábbis. A Michelin-csillagos helyek többsége is simán elérhető árkategória.
-
-
SztárDoki
újonc
válasz
VágniValó
üzenetére
Képes tv-nek nyilatkozni úgy, hogy nettó fizetésről beszél, tehát már félig bevallotta a szürkézést. Úgy adja elő, mintha ez lenne a világ összes pénze, majd egy mai 24.hu cikkben már azzal parádézik, hogy igazából olcsó pakisztániakat kellene felvenni pincérnek és amúgy higgyük el, hogy ő michelin csillagos kaját ad nekünk attól, hogy az még nem látszik rajta.
Ott dolgozó pincérként biztos jó lehet olvasni, hogy a főni őket tartja a legegyszerűbben lecserélhetőnek és még hirdeti is.
-
lajafix
addikt
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
A németek fizetik,most vették meg Katar összes lngjét.
-
válasz
Sempronius89
üzenetére
Ha nincs benne állami pénz, akkor nincs ezzel semmi gond. A foci is egy sóbiznisz, ha az ember kitermel ennyit, akkor miért ne?
Ugyanez igaz minden színészre, sportolóra.A kapcsolati tőke építése is egyfajta tehetség. De jah, van ebben valami.
#25792harylmu
Mennyi lenne a teteje remote melósként szerinted? -
Marky18
aktív tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
A katari allam/kiralyi csalad
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Sempronius89
üzenetére
Közpénzből finanszírozzák?
-
-
-
borzak50
csendes tag
ez a hackerx azert a cegek listajat kiirhatta volna, igy honnan tudjam erdemes-e elmenni.
-
Revolit
senior tag
válasz
bandus
üzenetére
Jogos, én se sajnálom a hétköznapi emberektől meg a CEO meg egyéb felső vezetőktől sem (azért nagy többségük kemény munkát beletesz elég magas stresszfaktorral). Talán ami egy kis szemöldökfelhúzást ki tud váltani belőlem, az a színészek és sportolók brutális fizetései néha. Pl. Forma1 (csak hogy olyat mondjak, amit követek is), mikor jött a COVID és elbocsátások meg társai, akkor szőr Hamiltonnak persze nehogy ne merjék megadni a 40+ millió eurós ALAP! Fizetését... És utána ő a világ megmentő igazságharcos...
-
dugo_
veterán
válasz
Sempronius89
üzenetére
Találgatás helyett egyébként ott a hely neve, 4-6ezres főfogásokkal az étlapon...
Aki el tudott helyezkedni a vendéglátóiparon kívül, azután, hogy 2020 tavaszán pikk-pakk lapátra tették, amint jött egy kis nehezebb időszak, az nem csoda, hogy nem vágyik vissza oda.
-
Sempronius89
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
A reportban egy "felső-középkategóriás" étteremről volt szó. Az jelentheti azt, hogy két főre egy vacsora 100K fölött van...
Ott azért leakasztanak eleget.
-
válasz
VágniValó
üzenetére
És hány órában? Gondolom nem 8 óra
Plusz a szezon tart 4-6 hónapig, aztán keressél magadnak a hátralévő időszakra más munkát.szerk: mondjuk írják is a cikkben:
"azt mondják, hogy napi 14 órákat, heti hat napot kell feketén dolgozni"
Visszaosztod rendes munkarendre akkor ez kb nettó 400e/hó. -
horush
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mondjuk ahova 800 nettóért várnak séfet, ott nem igazán 1.3m a napi bevétel, hanem inkább 5x annyi.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
1,2M már 798 nettó, szóval picivel 1,2 felett lenne a bruttó.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
üzenetére
BGE penzugy & szamvitel Bsc ill. BCE Kereskedelem & marketing Bscrol van tapasztalatom:
elobbiek valamilyen penzugyes / szamviteles munkakat vallaltak, utobbiak valamilyen marketinges munkakat vallaltak, de egy ismerosom sem kapott ilyen keveset. A br 400 2022-ben nevetseges osszeg.A legkisebb amirol tudok az a br450 + cafi + egeszsegpenztar meg isten tudja milyen juttatasok.. es ez a marketing. A masik oldalnal meg magasabb.
Ettol fuggetlenul en is ismerek ilyen beragadt konyveloket akik tobb eves tapasztalattal nevetseges (br 300-500) berert konyvelnek..
-
horush
addikt
Erről a HackerX-ről hallottatok már? Küldtek random egy meghívót a következő eseményükre, elvileg "speed dating" formátumban lehet akár 20 céggel is beszélgetni egy-egy 5 perces interjú keretében. Volt valaki már ilyenen? Nem igazán keresek jelenleg állást, de lehet nem lenne rossz felmérni a lehetőségeimet, ha komolyabb cégeket hívnak el.
-
Marky18
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ha jo Linkedin profilod, jo kompetenciaid vannak es kitoltesz nehany Linkedines technologiai kvizt, akkor le se tudod vakarni a recruitereket. Gyakorlatilag amint atbillented a kapcsolot, 0-24 jonnek az uzenetek.
Sok olyan pozi van, ami nincs meghirdetve, de a recruiterek figyelik, hatha van megfelelo parameterekkel egy szabad ember, de ez foleg magasabb szenioritasi szinteken jellemzo. -
törölt tag
Sziasztok,
Van valakinek infója, hogy BDO, Euronet, és hasonló cégeknél mit lehet most elkérni 6-7 év könyvelő tapasztalattal? -
axioma
veterán
válasz
freaghill
üzenetére
Igen, ez lenne az a szolgaltatas amiert erdemes lenne munkavallalokent fizetni is (sot, tovabbmegyek, allando piacfigyeles es best fit-ek keresese a ket pool-bol amit nyilvantart). Itthon ketlem hogy lenne ilyen - kulfoldi peldat tud valaki hogy mukodik-e?
Amugy linkedinen beirsz par buzzword-ot a summary-ba es (mivel az alapjan rendezi sorba a talalatokat hogy mennyire vagy aktiv) bekapcsolod az ertesiteseket es minden nap valamit megnyitsz-bezarsz. Eleg lesz azokkal foglalkozni amiben 3-nal tobb egyezes van, ez se lesz tul magas % de azert mennyisegben me'g jo. -
freaghill
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Jó, akkor ráfekszem a sztorira
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest