Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
KKV-ből bármit kinézek, de szerintem ez az a pozi aminek akkora impactja van hogy egy jó senior bér is kevés és illene jutalékos rendszerben/bónuszban részesedni a projekt profitokból.
Persze lehet hobbiból két három szinttel magasabb pozícióban dolgozni, ha leköti az elmét és beleunt már a napi feladatokba az ember csak jó lenne ezért pénzt is keresni. -
tototos
addikt
válasz
Froclee
üzenetére
Amire én kezdek rájönni így 35 évesen, hogy ha jól hangzó nettó 1,7 fizetés(feleségemével együtt) csak az átlag fizetéshez viszonyítva jó, de ha vásárolni akarok belőle házat vagy autót akkor nem a felső kategóriát tudom belőle megvenni. Sajnos itthon az árak megközelítik a nyugatiakat a fizetések meg még mindig hátul le van maradva.
@Dinter: Én 10 évig dolgoztam olyan helyen ahol volt saját kantin, így kicsit sokkolt az ebéd ára, de a Mermel egy felüdülés volt ebből a szempontból. 10 perc sétára van a cégtől de megéri elmenni.
-
válasz
Froclee
üzenetére
Az az 50% is csak úgy 50%, hogy csak az érintett sáv aljától számolva annyi az emelkedés, és nem ugyanúgy érinti a 13. és 14. havit, ami részben adómentes.
Így lényegében évi €100k bruttónak a kb. 63%-át kapja meg az ember összességében nettóban, míg €200k bruttónak az 59%-át.
Ha az ember további adómentességekre jogosult pl. egészségügyi körülmények miatt, vagy családalapítás/vállalt gyerekek száma miatt, akkor még lehet valamilyen előnyöket szerezni, de ennek részleteiről nem tudok. -
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Froclee
üzenetére
Itthon ennél jóval magasabb az adó nagyon magas fizetésig. Nagyon sokat kell kint keresni, hogy több legyen.
Itthon ugye a munkáltatói járulékok miatt egy csomó adó rejtve van, de lényegében valami 40% környéke van a teljes összegre. (picit több, mint 40)
A netes kalkulátor szerint, hollandiában évi 100k euróra fizetsz összesen ~40% adót (kicsit kevesebbet).Majd ezután az áfa mértéket nézzük 9 és 21%.
Az élelmiszerre, gyógyszerre néhány szolgáltatásra 9%, de az általános is csak 21%.Szóval 100k euronál még picivel kevesebbet is adózol, mint itthon és ha elkezdjük belevenni a költségekre rakódó adókat is, akkor ennél még magasabb összegnél lesz csak az egyenlítés.
Ez pedig itt még csak a tisztán számosítható része a dolognak.
-
Froclee
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
Ja, látom viszonylag egyszerű logika alapján dolgozik.
.NET-et még beledobhatta volna a keyword-ök közé. -
válasz
Froclee
üzenetére
Nyilván nem az árakat nézegettem, hanem magát a terméket. Hiszen a nagy margin onnan jön, hogy sokkal drágábban árul, mint mások.
Viszont: hogyan tudja folyamatosan fenntartani a kínálatot, ha ezek ennyire limitált példányok? Le van szerződve a gyártókkal? Ezt miért nem csinálja meg más/nagyobb multi? Továbbra sem értem azt, hogy ez hogyan lesz fenntartható.
-
Kobe
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
én ezt azért körbejárnám előtte azzal, hogy a végén kinek a kezén kattan(hat) a bilincs. Lásd pl FTX tech leadjét kerülgetik most ezzel, meg a Luna féle "maser of stablecoins" DoKwon féle sztori ugye. Ők is highflier kripto fejlesztők..
A másik meg hogy az emberek többségének gerince is van, így financiális alapon nem biztos hogy belemegy egy 90% scambe.... -
Kobe
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
A kriptoval az a gond h a dAppok tobbsege valamilyen Defi vagy Dex cucchoz kotott, egyeb gyakorlati haszna a valo vilagban minimalis. Onnantol kezdve meg erosen lutrit huzol h a kovetkezo ponzi cegbe nyultal bele vagy sem. Persze 1-2 evig mehet a szeker azzal is, csak mostanaban hajlamosak dolni a nagyok is, a tul jol fizeto pozik meg eleve gyanusak, lasd FTX para
perpill az egyetlen epkezlab valo vilagban letezo projekt a Helium, kulfoldon pl a telekommal dealelnek az 5G-s halozatukon valo packet forwarding megallapodasrol (ertsd; kripto alapu 5G infrastruktura bovites). De az meg specializalt, Erlang kell hozza minden szinten, szoval hardverkozeli programozas, hiradastechnika elony
-
-
Xero
nagyúr
válasz
Froclee
üzenetére
Na igen, pontosan ezt tudjak az uj M1/M2 Mac-ek. Ha nem kell valami legacy sz*rt turni akkor gondolkodas nelkul ezt kell mindenki segge ala tolni a fejlesztoi gardaban. Azt sem igazan ertem amit carapace irt, miszerint remote-nal privat gep. Vidaman jarok kelek, Azure VM-en, AVD-n, EC2, Linux VM-en DC-ben, M1 pro MBP-n.
Az egyetlen bibi a managelhetoseg, illetve sok ENT kornyezetben a lemaradas a security staff reszerol. Nem nagyon fulik a foguk sok helyen, hogy megtanuljanak valami uj toolingot vagy megkozelitest. Ezzel en is szivok eppen. -
n00n
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
Mit takar az, hogy „sima” lead pozi? Egyébként ASAP kellett ember, ezt a HR (talán hibásan) le is kommunikálta előre, így kb mindenki szerintem rakott egy szorzót alapból az igényére. 2 ember ment át a rostán, abból egy embert végül mégse érdekelt a pozi. Így elég jó pozícióban volt a maradék egy ember

-
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Froclee
üzenetére
Köszi a linket.
Elég jól alátámasztja a véleményem, hogy a bónuszt nagyon is komolyan kell venni.
Meglepően sok pozit látok átlagos bérrel, és mellette kimagasló bónusszal. A teljes csomagot kell nézni.
-
brumi1024
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
A másik, ami fura, hogy remote munka is van közte. Remote munkában szerintem, hogy konkrétan melyik országban dolgozol irreleváns, szóval ott valami olyasmi, hogy "central europe" jobb lenne.
Szerintem ezzel le akartak azt is kezelni, ahol itthoni a ceg, csak remote a pozi. -
válasz
Froclee
üzenetére
Túl sok a gané ember. Olyan idegbeteg mindenki, hogy simán feljelenti a konkurenciát. Inkább a tanfolyamos rész lenne érdekes. Alapból 4000 bruttó, vállalkozóként 4500 tisztán, mínusz könyvelő. Senki ne menjen oktatónak... Olvasom itt, mennyit keres egy gépész mérnök, na nálunk kb.a felét, 4-500e bruttó. Az estis óradíj meg egységesen 4000 bruttó.
-
-
Revolit
senior tag
válasz
Froclee
üzenetére
En ezt mondtam is egyik HR-esnek anno, felolem junior titulust is adhatnak, ha megkapom a kert fizetest

De egy ellenpelda meg mashol abbol volt balhe, hogy nem kaphat meg olyan magas fizut, mert ezen a szinten boven a sav felett van, es berfeszultseg lenne. Mindezt egy olyan cegben, ahol instant kirugnak ha beszelsz massal a fizudrol. Nem ertem, akkor hogy szul feszultseget. Mondjuk en is megtudtam ezt is
-
-Skylake-
addikt
válasz
Froclee
üzenetére
És melyik infláció ? A 7-8% (teljesen rosszul súlyozott), amit a kormány hazudik, a 11-12% (teljesen rosszul súlyozott) amit az MNB hazudik, a 18-20% (eléggé rosszul súlyozott) amit az akár még független/balos híroldalak is hazudnak, vagy a valódi, ami alsóhangon 20-25% infláció és 20% valutaromlás nem egész 3 hónap alatt ?
Csakhogy értsük, aki kapott idén 15% emelést (!) az jelenleg pont annyival keres jobban, mint amennyivel szarabb maga a pénz amit keres. Ez a null. És akkor erre jön rá az infláció, mert azt nekem senki ne akarja megmagyarázni, hogy csak annyival drágább minden mint amennyivel szarabb a forint mert nem.... -
bdos
csendes tag
válasz
Froclee
üzenetére
Köszi; a kontraktori megoldást úgy értettem, hogy egyéni vállalkozóként számlázok más külföldi partnernek, ezzel nincs is gond. Ennél az ausztriai cégnél alkalmazott szeretnék lenni, itthoni munkavégzés keretében de nem tudom mik a lehetőségek, jogszabályok. Best practice?

-
törölt tag
válasz
Froclee
üzenetére
En mindig csak minimalis osszeget hagyok meg keszpenzben, a tobbi megy TBSZ-re, ugyhogy a gyakoribb osztalekelolegnek (pl. negyed eves) jobban orulok, ha jarhato ut.
Ezt talaltam, ami logikusnak hangzik:
"... a NAV egy esetleges ellenőrzéskor a nagy gyakoriságú osztalékelőleg kivétet munkabérré minősítheti a rendszerességre való tekintettel" -
freaghill
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
Gondoltam nekik van egy begyűjtött adatbázis amiből tudnak segíteni megtalálni a nekem megfelelő pozit, amiből elküldik ami szerintük potenciálisan jó lehet és nem kell nekem végignéznem nagyobb mennyiségű hirdetést és magam kiszűrni, illetve ők tudják, hogy egy-egy cég meddig hajlandó elmenni bérezés tekintetében, így hamar kizárható a dolog ha az nem stimmel.
-
válasz
Froclee
üzenetére
en _nagyon_ unom amit csinalok, kornyezetvaltozast is hozna, szoval most epp nem az anyagi szempontok dominalnak. ha leforditom az itteni eletszinvonalat, akkor valoszinuleg nekem is 100+k-ert erne meg becsbe koltozni, de ha azonnal nem is 1-2 even belul elerhetonek gondolom. perzse koppkopp, elobb legyen ajanlat

-
válasz
Froclee
üzenetére
ez nem tunik rossznak, ha erdekes a munka.
nekem is lesz most egy izgalmas interjum a ceo/cofounderrel egy kvazi startup cegnel (jelenleg 50 fo, ev vegeig 80-ig akarnak bovulni). ot kene meggyozni a kepessegeimrol. most eloszor sikerult a hr-es holggyel hamarabb fizetest kimondatnom, mint ahogy en boktem
volna valamit. de kicsit furan fogalmazva azt mondta, hogy minimum 85k eur-t budgeteltek be a pozira. ilyet meg nem hallottam, de arra kovetkeztetek van benne ter felfele. olyan 100-zal nagyon, 95tel eleg boldog lennek, de ha kapok ajanlatot a 85ot is elfogadom. es csak becsig kellene koltozni
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Froclee
üzenetére
Algoritmusokat visszaböfögni, ez az egyik halálom.
Most komolyan, ezeknek mi értelme? Ettől lesz valaki tényleg jó fejlesztő? Ettől fog értéket teremteni? Legközelebb beseggelem interjú előtt és akkor máris alkalmasabb jelölt vagyok?
Ennél szerintem sokkal jobb, ha egy életszerű problémát vázolok, és hogy oldaná meg. Ha kell hozzá valamilyen speciális algoritmus, elég, ha tudja, hogy létezik. Valószínűleg 200 különböző lib-ben már úgy is le van implementálva, azoknál biztosan nem írok jobbat.
-
-
DanielLong
senior tag
válasz
Froclee
üzenetére
Katásként, ha külföldre számlázol, akkor nem 40% lesz a sarc, hanem csak 28,5%, úgyhogy azzal sem jársz rosszabbul. Valamint az első 3 millára nincs adó, 3 millió felett viszont egy helyre számlázva megy a 28,5%. Annyi a hátrány, hogy nem költségelhetsz. Lényegében ehhez még könyvelő sem kell, én most csinálom magamnak és el lehet igazodni a dolgokkal.
-
JoinR
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
Ugye a minimálbér idén 200k. Viszont már csak 13% a szochó, és a maximum adóalap 4.8M (minimálbér 24x-ese).
Szóval ha minimálbér járulékaival befizetsz 312k szochót 1 évben, akkor az osztalékfizetésnél már csak a maradékot kell befizetni (szintén 312k).
Ezzel már nagyon jó arány jönne ki, csak előtte még be kell fizetni a 9% taót is.
-
törölt tag
válasz
Froclee
üzenetére
Mi a baj a pythonnal azon kívül hogy teljesen másra használják?

Egyébként durva. Emlékszem 2016 környékén kezdett az álláspiacra betörögetni a python, akkor nekem úgy tűnt, hogy ez csak ilyen játszós nyelv, egy belépő a programozás világába azoknak akiket nagyon érdekel. Most 2022-ben meg milliószámra van pythonos pozi... -
_ak_
addikt
válasz
Froclee
üzenetére
Köszi, mint kiderült a kiírás sem volt jó, így inkább a Front-endről beszélgettünk. 1.4-1.5m bruttót mondtam, de nem tudtam kivenni a reakcióból, hogy pont jó vagy kevés-e. A linkelt oldalak alapján valahol itt van a senior közepe vagy egy picit feljebb. A tényleges ajánlatt, meg majd később jön.
-
quailstorm
félisten
válasz
Froclee
üzenetére
Azért az a 4,5 év nem olyan 4,5 év. Abból kb. 7+6 hónap a teljes munkaidő, többi kooperatív képzés (félévente ~300 óra). Jobbára szakdolgozatot/diplomamunkát írtam munkaidőben. Igaz az direkt olyan cucc, amit később el lehet adni, csak eddig nem gondolták komolyan, most is megrendelésre, vagy pályázati csodapénzre várnak ami meg a jelenlegi politikai helyzet miatt egyre csak csúszik és csúszik.
"Angolul tudsz, szakmai tapasztalatod van, mi más kell?"
Olyan egészség, amivel ki merek menni az ajtón.Specializálódás helyett idénre azt terveztem, hogy a jelenlegi txt kimenetű adatfeldolgozó scriptek helyett csinálok neki egy webes frontendet, hogy azt utána tudjam mutogatni állásinterjún, hogy micsoda faszagyerek vagyok. Cloud csak egyetemen volt, ASP.NET webappot raktam ki Azure-ba + Atlasba, devopshoz végképp nem értek egyelőre.
Most kb. az a terv, hogy próbálom rendbe szedni az egészségem, meg olyat tanulni amit érdekel, nem amit muszáj (ugye egyetem nincs már). Ha meg nagyon szívat továbbra is a főnök (forráshiány, warez SW), akkor meg elköszönök tőle, hiába akarnak rámépíteni egy ~2,5 éves projektet.
-
Marky18
aktív tag
válasz
Froclee
üzenetére
Szerintem egy kepzett fejlesztonek par het alatt, ha nem is production quality, de ertekelheto kodot kell irnia egy adott paradigman beluli masik nyelven is. Az elvek ugyanazok, a kulcsszavakat es a szintaktikat be lehet gyakorolni.
Az mas kerdes, hogy rengetegen lustak (en is kozejuk tartozom) elvaltani valami olyanrol, amiben otthonosan mozog es mindenre jo. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Froclee
üzenetére
Ezt nem tudom vitatni, én is jártam ugyanilyen okoból egy időben kocsival, annak ellenére, hogy nem lett volna sokkal hosszabb idő a bkv. Aztán először a kulcsot az adta ennek be, hogy olyan helyre mentem dolgozni, ahol a parkolóhely a megszokottnál is szűkebb keresztmetszet, ráadásul magánpénzből is csak jó 500 méterre lett volna fixen. Akkor meg már ugyanezt a sétát simán megtehettem a bkv járatok között is. Aztán másodjára a kulcsot meg az adta be, hogy home office van másfél éve, még legalább januárig, így közlekedés letudva. Még akkor volt jó autóval menni dolgozni, ha utána még szerveztem valami programot és este egyszerűen akartam hazakerülni. Viszont az utóbbi kb. 5 évben azért nagyságrendekkel rosszabb lett a forgalom, mint előtte, de sajnos egyelőre ez itt megállíthatatlan trendnek tűnik.
-
Marky18
aktív tag
válasz
Froclee
üzenetére
Vagy kihasznalod az idodet es ahelyett, hogy a valtot N, 1 es 2 kozott tologatod, elolvasod a mailjeidet, lenyomod a daily standupot, felkeszulsz a munkara.
Amig be kellett jarni en igyekeztem mindig kihasznalni azt a 50-60 percet, mert nem arra fizetnek, hogy bent uljek, hanem hogy a betervezett munka kesz legyen. -
JoinR
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
Külvárosban dolgozni akkor a legjobb, ha az ember preferenciája amúgy is a környék/agglo, és akkor nem a drága belvárosból kell dugóban állni, hogy kijuss belőle
Még tömegközlekedve is Ürömről max 20 perc volt a bejárás, nagy része gyalog, meg 4 perc menetidő vonattal. Persze a leggyorsabb robogóval volt, <10 perc 
-
fnatic
tag
válasz
Froclee
üzenetére
Szvsz magyar közvetítőcégen keresztül könnyebben találni contractori lehetőséget (külföldivel egy kicsivel körülményesebb talán), de azok az oldalak is jók lehetnek amiket Felesbandi javasolt. Ill egy időben én dolgoztam upworkon keresztül is, de azt annyira nem ajánlom.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
Froclee
üzenetére
Szia!
Itt nezz szet, en is itt kerestem.
https://github.com/remoteintech/remote-jobs
Par egyeb oldal:
https://www.flexjobs.com
https://weworkremotely.com
https://jobspresso.co/
https://www.workingnomads.co/jobsTovabba redditen is vannak erre subredditek, meg az ottani programozos csoportokban is gyarkan latok meghirdetve remote pozit.
En azt javasolnam, hogy csak azokra jelentkezz, ahol mar a job description-ben le van irva a fizu range. Kulonben lehet, hogy a "helyi megelhetes koltsegeire igazitjak" a fizut, akkor meg nem vagy elorebb.
-
axioma
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
Igazabol egy nagy akadaly lehet: hogy tovabb akarnak tuszkolni (titulusilag, es ahhoz mar jar "beosztott", nem csak mentoralt) es/vagy te akarsz penzben le'pni es az adott melohely bekorlatozza a people managment nelkuli helyeket egy alacsonyabb, expert tudas nelkuli savba. Na ezert kerdezem most mar meg hogy van-e az adott helyen tech carrier path, mert azzal fel lehet oldani ezeket az ellentmondasokat. (Itt 47 amugy... igaz a 90-es evekben nem volt jellemzo az egyetem melletti prog.munka ezert csak vegzes ota csinalom szakmakent, minusz babazas.)
-
válasz
Froclee
üzenetére
Ahogy axioma is mondta, vannak akik szeretik csinálni és azért foglalkoznak ezzel, plusz vannak a megélhetési kódolok, mint mondjuk Te
Itt sokszor előjön ebben a fórumban, hogy mindenki menedzser akar lenni. Mégis miért? Mit látsz bele most 27 évesen a menedzser munkába, ami vonzó neked? -
válasz
Froclee
üzenetére
basszus.. hányszor érthettek félre engem is, nem jutott volna eszembe, hogy így is lehet érteni, hogy nem fejezte be az egyetemet..
pedig így belegondolva tényleg nagyon nem egyértelmű.
Kiesett alatt mindig azt értettem, hogy épp csak pár hete-hónapja, hogy elvégezte, tapasztalatlan. -
axioma
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
Az a rohej, hogy nekem is irtak, annak ellenere hogy voltam naluk interjun, ahol en nem feleltem meg nekik, az interju meg nekem sugarzott egy olyan kepet a kivalasztasrol es igy a cegrol ami nekem nem felelne meg, ezt minden egyes alkalommal elmondom (2 honapja is kerestek azt valami harmadik varosba, nem Dublin es nem Kanada), es me'gse szoknak le rolam. Nincs ezeknek normalis adatbazisuk? [Mondjuk a Google-nal is hol ekezettel hol ekezet nelkul, hol a kozvetlen hol a direkt csak tovabbito cimemmel voltam meg nekik, de ok legalabb mikor kiderult, osszevontak a profile-okat.]
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Froclee
üzenetére
Nekem most irt harmadszor a recruiter. Legalabb kitarto. De tuti nem megyek. Nekik olyan interjujuk van, amire nekem legalabb ket hetig napi 8 oraban kene keszulnom, hogy esellyel induljak. Ennyit nem er meg nekem a dolog. Az adott kanadai varosban meg nem is voltam, igy meg nem tudnek jo szivvel elfogadni dealt, ha meg kapnek sem.
Most latom, hogy elneztem. Ez Vancouver. Ott voltam, imadom. De ettol fuggetlenul most nem erdekel a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de sztem a brutto 900 azert huzos..
pedig így belegondolva tényleg nagyon nem egyértelmű.