Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
fnatic
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Erre kiváncsi leszek.
Végülis a mostani helyzetben egy amerikai multi kb 15-20%-al olcsóbban kapja meg a munkaerőt, mint fél évvel ezelőtt. Kérdés, hogy ez az (árfolyam) helyzet mennyire lesz hosszútávú. -
Xero
nagyúr
válasz
Jhonny06
üzenetére
Igen abban jo ideje, csak par oldalt porgess vissza.

Kell hozza egy jo alap, egy jo fej es olyan kornyezet. Nem olyan regen engedtunk el egy sracot akit igazan 3 senior/lead nevelt kb 1 evig, majd egyedul huzott fel egy 1M-s projectet. Seniorba meg nem tennem, de medior tetejere mar siman.
Viszont meg egyszer: Ezek az esetek donto tobbsegeben csak HR szamara relevans elnevezesek. A valosagot sokkal jobban tukrozi amit emvy fentebb megosztott. A fentebb emlitett sracot 1-es szintrol kb 4 tetejeig sikerult felrugdosni kicsit tobb mint 2 ev alatt. Vegen evi $500.000-os termeket valto projectet vitt vegig fel ev alatt minimal assisttal kb egyedul es kozben letolt par certet is.
Persze ez az emberkek alacsony szazaleka, viszont egyaltalan nem lehetetlen.
#24894 emvy: Es itt jon kepbe egyebkent a domain knowledge, amiert sokszor szemethunynak mas teruletek folott. En egy jatek fejleszto cegnel valoszinuleg azt se tudnam merre vagyok arccal.
-
Az adóbevallás, havi átlagjövedelem stb. szempontjából van jelentősége, hogy az embert egy kft, bt stb. jelenti be, vagy egy egyéni vállakozónál dolgozik?

-
-
SFIA szinteket is esetleg erdemes nezni, mert ez a senior/junior egy bena felosztas.
https://en.wikipedia.org/wiki/Skills_Framework_for_the_Information_Age
1. Follow
Basic capability to complete tasks under close supervision. Not expected to use much initiative. Should be organised.
2. Assist
Uses some discretion and has a wider circle of interaction than level 1, especially in speciality. Works on a range of tasks, and proactively manages personal development.
3. Apply
Complete work packages with milestone reviews only. Escalates problems under own discretion. Works with suppliers and customers. May have some supervisory responsibility. Performs a broad range of tasks, takes initiative, and schedules own and others work.
4. Enable
Works under general direction in a framework. Influence at account level, works on a broad range of complex activities. Good level of operational business skills.
5. Ensure and advise
Broad direction, supervisory, objective setting responsibility. Influences organisation. Challenging and unpredictable work. Self sufficient in business skills.
6. Initiate and influence
Authority for an area of work. Sets organisational objectives. Influences policy, significant part of organisation, and customers and suppliers at a high level. Highly complex and strategic work. Initiates and leads technical and business change.
7. Set strategy, inspire, and mobilise
Authority includes setting policy. Makes decisions critical to organisation, influences key suppliers and customers at top level. Leads on strategy. Full range of management and leadership skills.Ez szerintem nem rossz, foleg azert, mert a projekttol/cegtol/helyzettol fugg, hogy epp ki milyen szinten van. Pl. most benne vagyunk valami nagyobb kormanyzati tenderben, es ott engem a 7-esbe soroltak, de ha mondjuk atmennek a Teslahoz kormanymufejlesztesre, akkor jo esellyel az 1/2 szinten kezdenek.
-
dkaro
őstag
Értem, érdekes. Gondolom majd korrigálva lesz ez idővel.Köszi a válaszokat.
-
adrian14
tag
Nekem az egyik kollégám, aki elment a cégtől, 4 év tapasztalattal lett Lead egy brit cégnél. De Ő is mondta, hogy nagyon el voltak csúszva ott a pozik. Szóval semmi sem lehetetlen

-
CyberPunk666
senior tag
Szerintem a dolog ott ment félre, hogy egyes esetekben a 1-1.2M csomag(!) az reális lehet simán mediornak. Felesleges idekeverni a senior rangot.
-
-
CyberPunk666
senior tag
A 10 éves tapasztalatú az inkább expert vagy lead bért kap, még "sima" fejlesztőként is sokszor. (Már persze, ha a tudás is olyan, elég sok senior van junior szinten évek száma vs tudás)
A titulusok semmit sem jelentenek már.
Inkább az évek, tech és valódi tapasztalatok számítanak, aztán akkor az alapján lesz a pénz, és a pénz alapján meg lesz majd olyan titulus, aminek beleillik a sávjába.Amúgy én korábban olyan cégnél voltam, ahol nem volt titulus, volt fizetési grade, aztán mindenki sw dev volt és helló. Mégis ugyanúgy működött, mint ahol van titulus.
/szerk.
Meg amúgy aki 10 évig beleül egy stackbe, és nem unja el az egész életét, az valószínűleg munkahelyet is ritkábban vált és lassabban is emelkedik a fizetése. Aki meg váltogat, és emiatt felszalad a fizetése, az valószínüleg nem bír ki 10 évet egy stacken. -
dkaro
őstag
Értem, nekem csak azért fura, mert a salary guideok alapján azért a senior fejlesztősávok, 1.2-1.5 között vannak jellemzően. Nem túl nagy a mozgás fizetésben, akkor egy 3 éves senior és egy 10 éves senior között.
-
skoda12
aktív tag
válasz
kovsol
üzenetére
Régen volt ez, hogy 3 év a junior teteje. Azóta teljesen elinflálták a titulust. Több embert is át lehetett csábítani másik céghez, azzal hogy megkapták a senior rangot papíron. Persze van különbség a 3 és a 13 éves senior között. Ennek megfelelően a fizetés 800k - 1.8m között bármi lehet.
-
-
CyberPunk666
senior tag
Ez a titulus semmit se jelent már. Egyre korábban odaadják, hogy csábítsanak vele.
Szerintem 3 év alatt még a legjobbak sem lesznek seniorok, mert egyszerűen képtelenség öszeszedni kellően sokrétű tapasztalatot hozzá, mert ennyi idő alatt végig sem lehet vinni több értelmes méretű projektet.
Meg azért is írják oda, mert nagy hiány van és picit lenyomják a titulus követelményeit, csak legyen rá már valaki.Szerintem valójában vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy szakmailag határozottan nem elég rá.
-
Xero
nagyúr
válasz
licetlagin
üzenetére
1.2 siman realisnak tunik. Valahol ott van a senior/medior hatar jelenleg szerintem itthon.
-
licetlagin
újonc
Sziasztok,
Kor: 26
Hely: Budapest/Home office
Munkakör: Backend developer (Java, SpringBoot, Python, SQL/NoSQL)
Végzettség: Mérnökinformatikus BSc
Nyelvtudás: Angol C1 (aktív)
Fizetés: Br. 810.000
Cafeteria: Évi Br. 500.000
Tapasztalat: 3+év
Bónusz: Évi egyszer, ~1,5-2 havi
Egyéb juttatás: magánegészségügy, magánnyugdíjpénztár.Minden juttatást bruttósítva kb. br 1millió/hó. Váltással szerintetek lehetne szignifikánsabban többet keresni (1.2-1.3m)?
-
vans?
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Szerintem kb. csak IT-ban. Nalunk pl. az elelmiszeriparban abszolut nincs ez, sot. Inflaciot el nem ero az emeles kollektive (Nemetorszag). Minden nyersanyag, csomagoloanyag, stb. ara az egekben, mar ha be tudod szerezni. A berek mar kevesbe fernek bele.

-
dkface
aktív tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nem lepne meg ha minden itt levő külföldi cég már kidolgozott volna B-tervet, arra az esetre ha a magyar kollégákra már nem számíthatnának.
-
Helló!
Ha valaki megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz, ugye igénybeveheti a szocho kedvezményt a minimálbér kétszeresének 13%-ig, tehát 52 ezer forintig. Olyan esetben, ha ez a dolgozó több munkahelyen is dolgozik, akkor mindegyik munkabérből igénybeveheti a legfeljebb 52 ezer forintos szochó kedvezményt, vagy az összes munkabért együttvéve lehet igénybevenni 52 ezer forint szochó kedvezményt?
Köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz
Kickass
üzenetére
A vaci uton van tudtommal az OTP Elosztott Rendszerek Igazgatosag ami nekem interju alapjan borzasztoan szimpatikus volt. Ok vezenyeltek le a bankon belul az azonnali utalasra valo atallast 0 downtime-al. Sajnos talaltak valakit kevesebbert, ugyhogy nem mentem, pedig total meggyoztek.
-
CyberPunk666
senior tag
Még egy gondolat: nekem úgy tűnik, hogy a cégek bele fognak menni ebbe az inflációs ár-bér spirálba, és nagyon könnyen adnak sokkal magasabb béreket. Egyre több helyről (ahogy szépen jönnek ki az idei megállapodások) hallok egyre gyorsabban növekvő számokat.
Nem tudom a jelen helyzet ezzel mit csinál, nyilván cége is válogatja, de hr-es körökből az éven beüli többszöri emelés mint egyik fő témát hallottam eddig az idei évben. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Kickass
üzenetére
Közeli ismerős magyar cégnél dolgozik, aki bankoknak dolgozik be szerte európában. Személy szerint az Ő projektje az pont egy bank itthoni leányának dolgozik be és ez a magyar kkv az egyik legjobb munkahely, amit valaha láttam.
Attól, hogy magyar még nem kellene, hogy szar legyen...
De konkértan a legnagyobb magyar bankból is van (volt) ismerősöm és Ő viszont balkáni leprának állította be a helyet. Meg volt szerencsém rendezvényen is a cég magasabb pozíciójú embereihez, és meggyőzött, hogy ha valaha érdekelni fog a bank it, akkor se oda menjek. -
CyberPunk666
senior tag
Szerintetek milyen hatása lesz a munkaerőpiacra a kialakult helyzetnek?
Nem tudom eldönteni, hogy mondjuk az epam ukraine megszűnése létrehoz vagy megszűntet pozíciókat. Gondolom a nyitott pozicióikat azonnal fel is töltik az ottani kollégákkal.
Ez lenne a legésszerűbb lépés.
Én eredetileg ki akartam venni egy év szabadságot, de ilyen infláció és forint mellett most ezt így nem érzem igazán a legjobb pillanatnak.
A menekültek, és családjaik is megjelennek a munkaerőpiacon és válogatás nélkül, minden szakmában. Ráadásul a rossz fizetés is nekik kimondottan jó körülmény a korábbihoz képest. -
Kickass
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ah so!
Köszidkface: Én nem hogy a legnagyobbnál, de kb semmilyen banki IT-n nem dolgoznék
Mikor banki IT-n dolgoztam (nem BA) ott egyébként is az volt a közvélekedés, hogy az OTP a legalja.
Egyébként a pénz nem minden, ha a mostani helyen jó a légkör meg a cégkultúra akkor egy magyar bankban elég nagy kultúrsokk fog valószínűleg érni.
-
-
dkface
aktív tag
Milyen munkahelynek számít mostanában a legnagyobb magyar bank, IT területen, a Váci úti székházában ?
(ha valaki nem szeretné publikban, jöhet priviben is felelőlem)Csak hogy ON is legyen:
Kor: 29F
Munkakör: BA/PO resp. mixe
Végzettség: BCE Inf+ MBA
Nyelvtudás: Angol C2
Fizetés: bruttó 1050k 14x, 50k caf, Union platina
Munkatapasztalat: 5 év
Hely: Bp, amcsi tőzsdei multiMegkeresett a poszt elején jelzett vállalat és egészen magasra tették a sávot, úgy hogy elgondolkoztam a váltáson.
Köszi szépen előre is !
-
shifty!
senior tag
válasz
cech19960320
üzenetére
Nagyjából ez volt a megérzésem nekem is, azt viszont látom hogy a cég ahol dolgozom erős szereplő, és ebben az 5%-ban a mókafaktor az év végi "rekord árbevétel, kiemelkedő üzleti teljesítmény, stratégiai elvárás feletti számok" kommunikáció volt...nyilván, aki itthon dolgozik és van némi rutinja, ebből már sejtheti, hogy ebből jól megint nem az fog kijönni aki dolgozik is ezért, inkább az aki a papírokat birtokolja.
Ennek a fényében nem sikerült megugrani az inflációt, és ez az ami piszkálja a csőröm, mert normál esetben (pandémia, szállítási nehézségek, elszállt árak nélkül) még örülnék is ennek az 5%-nak, de semmilyen romlást jelző gazdasági mutatót nem ellensúlyoz ez az érték. -
Xero
nagyúr
válasz
cech19960320
üzenetére
Nincs jo helyzetben a ceg, de azt tudom, hogy a tervek tultejesitve. Siman gyokerek. Nem veletlenul hagyom en is ott oket, meg kb mindenki aki jo (en nem vagyok
). 
Hays es tarsai egyebkent tenyleg jo sorvezetok, csak az emberek sokszor nem megfeleloen lovik be magukat. Aki junior, az hajlamos mar mediorra, mig egy senior/lead kozott levo emberke inkabb medior/senior-ra lovi be magat. Ezekkel nap mint nap szembesultem. Ha jol be tudod loni a kvalitasaidat, illetve a piaci eladhatosagodat, akkor a guideok alapjan erdemes tenyleg elindulni.
-
cech19960320
tag
hát nem tudom... az idei inflációt tekintve, hacsak a csőd szélén nem áll a cég, a 8% a minimum, ha nem tettem le semmi extrát az asztalra.
Lehet én vagyok túl fiatal, de ha 2-3 évig infláció alatt emeléssel díjaznának, nagyon gyorsan lelépnék :DEddig nem panaszkodok, de nagyon várom már az idei Hays Salary Guideot, hogy lássam mennyire érdemes nagy bátorsággal bértárgyalni, de 20-25%-al bepróbálkozok asszem :D
Max azt mondják h hülye vagyokXD
-
Xero
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
En ugyan pont eljovok, igy nekem szemely szerint mar nincsen szinten nemzetkozi multinal, de kollegaktol 4-6%-ot hallottam, ami lassuk be picsafust.

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
shifty!
üzenetére
Nemzetközi multinál vagyok és kaptam +10% normál emelést ősszel és áprilisra már mondtak újabb emelést, még nem tudom pontosan mennyi lesz, de valószínűleg inflációs korrekciót fogunk kapni 5-7% körül, mert elvileg amiatt lesz fél éven belül két növelés.
Utána elvileg ősszel majd megint kéne kapnom a teljesítmény alapján járó éveset (nálunk ez fura módon a belépés évfordulója és nem évente egy közös), de meglátjuk, hogy lesz pontosan.De a lényeg, hogy a cég nyíltan kommunikálva ténylegesen lereagálja a kialakult helyzetet. Nagyon korrekt.
Mondjuk a cég másik üzletága (ritka kombináció ezért nem árulom el mi az) gyakorlatilag végtelen sebességgel növeli a profitot a járvány óta. Kb a pandémia legnagyobb nyertese a szektor. Végtelen munka van benne és bármennyit kifizetnek érte.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
shifty!
üzenetére
"cserébe, sejtésem szerint, teljesítmény alapon értékelve vagy(tok), és ez ráhatással van a bérfejleszésre?"
Igen, de úgy ahogy mondtam:
- Nincs rá garancia, hogy minden évben legyen ilyen.
- A teljesítmény értékelésére semmilyen formalizmus nincs. Nincsenek egyedi fejlődési célok megbeszélve, így nincs is elbírálás azok alapján.
- Tavaly ugyan volt ilyen, de az emberek jelentős része semekkora emelést nem kapott. Akik kaptak, átlagban ott is infláció alatt.Ennél a cégnél igazából amikor idejön az ember, akkor kell kérni olyan fizetést, amivel elvan legalább 3-4 évig(, ha addig akar maradni legalább), két okból. Egyfelől azért, mert lehet olyat kapni, másfelől meg azért, mert emelni nem fogják nagy tempóban. Én eddig két és fél éve vagyok itt, ezalatt ha jól számolom, a bérem reálértéke 8%-ot csökkent a hivatalos inflációs adatokhoz nézve. Ez idő alatt egyszer volt béremelés az egész cégnél. Idén valószínűleg lesz megint, valamikor nyár, ősz táján. Kíváncsi leszek mi lesz a vége. Az éves infláció idén szinte biztosan magasabb lesz a tavalyinál. Egyelőre ennek ellenére nekem megfelel ez a munkahely, de figyelem azért a piac változását.
-
shifty!
senior tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Hasonlóan gondolkodom, mint amiket leírtál, ezek fényében nem gondolom én sem korrektnek. Az elmúlt évek, mókás módon (mókás, mert kedvezőbb inflációs és gazdassági környezet volt, mint az elmúlt évek elbaxott Covid-alapanyag-egyéb tényezők) magasabb emeléseket hozott minden bérsávban.
@JoinR: Nagyjából egyetértek, de sem magammal szemben, sem a munkakörömmel szemben nem elfogadható az energiaminimumon vergődés. Nyilván, a kulcs én vagyok, fejlesszem magam más pozira és területre, vgy váltsak, ha elégedetlen vagyok.
Köszi a véleményeket!
-
JoinR
őstag
válasz
shifty!
üzenetére
Na és mi alapján osztották 3 sávra az embereket?

Ha csak a tényeket nézem, ~5% infláció mellett az 5% emelés teljesítményértékelés nélkül rendben van. Szerintem ilyen helyen csak átlag alatt teljesítve, energiaminimumon vegetálva éri meg dolgozni - hogyha valaki bírja/akarja az ilyen hozzáállást. -
shifty!
senior tag
Annyiban árnyalható a kép, hogy sávos béremelést alkalmaztak, abszolút miinden egyedi értékelést nélkülözve, nagy emberállomány van, ezért 3 sávra osztották a dolgozókat, az én sávomra ennyi "esett", egységesen. Szakmai, munkaminőségre vonatkozó szempontok nélkül.
@Drizzt - cserébe, sejtésem szerint, teljesítmény alapon értékelve vagy(tok), és ez ráhatással van a bérfejleszésre?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
shifty!
üzenetére
Az, hogy mennyire korrekt, nem lehet megítélni pusztán ebből a két számból. Nem tudjuk melyik cég, hogyan teljesít, milyen kilátásai vannak, milyen piaci helyzete van, stb.
Én ahol most dolgozok, ott egyébként egyáltalán nincsen éves általános fizetésemelés. Most sem. Van néha fizetés review, de nem törvényszerű, hogy minden évben lenne és nem is szokta érinteni az összes alkalmazottat.
-
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Véleményeteket, reflexióitokat várnám, a tavalyi és az idén várható inflációs környezetben szerintetek az idénre nálunk bejelentett 5%-os béremelés mennyire korrekt? Műszaki terület, nagy (többnyire magyar) tulajdonú "multi".Én személyesen borzasztó kevésnek találom, közepesen elkeseredtem emiatt, nyilván, miután erre a szakszervezet és a cég is ráütötte az ámenjét, ez lesz aztcsá, egyedi mozgástérnek helye nincs...
Ha csak a KSH adatai alapján tavalyi átlag fogyasztóiár-változást nézem, az is 5,1% volt tavaly, szóval még azt sem ugrotta meg.
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
üzenetére
Ismered a viccet, amiben a vevő panaszkodik, hogy a másik boltban sokkal olcsóbb valami, majd az eladó megkérdezi, hogy akkor miért nem ott veszi. Hát, mert elfogyott.
Jah, ha majd elfogy, akkor nálam is annyiba fog kerülni...
Ha éppen nem kell senki, akkor nagyon sokat fizetnének érte
-
-
D@ve89
tag
válasz
MLeonidas
üzenetére
Szerintem amiket írtál, azok teljesen jó ismereteket adnak az elején. Nyilván látatlanban nem tudhatom, milyen ott a munkamorál, milyen minőségben megy a fejlesztés, de ha nem ezeréves verziókkal dolgoztok, nagyjából figyeltek a fontosabb biztonsági problémák minél gyorsabb befoltozására (lásd log4j probléma év végén), írtok teszteket és a top3 cloud providerből az egyiket aktívan használjátok, akkor nagy gond nem lehet. Gyakornokként vagy a pályád elején meg akkor sincs probléma, ha mellényúlsz, csak válts gyorsan, amikor ezt felismered. Szerintem amúgy érdemesebb a pályád elején kipróbálni külföldi startup(okat), nincs rizikó ha nem jön be, ellenben nagy lehetőségeket nyithat a jövőben.
-
Xero
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
Ez utobbi. Illetve ma volt meg egy aki kerdezte hogy akkor mennyi lenne a bersav meg egyszer. En megmondtam es kozoltek hogy hat annyi most nincs de targyalnak rajta, akkor ha lesz ennyi jelentkezhetnek? Annyit mondtam hogy mar ne mivel masikat elfogadtam aki megadta amit kell.
-
adalbert1
veterán
"Volt ketto ami egyertelmuen kihatralt amikor lattak, hogy a berigeny marad"
Itt mire számítanak vajon? Ha a jelölt már beleinvesztálta az idejét, akkor hátha kevesebb pénzért is elmegy hozzájuk? Illetve kaptál tőlük valamilyen alacsonyabb ajánlatot, vagy csak a végén megkérdezték, hogy akkor még mindig ugyanannyi a bérigényed? -
-
Xero
nagyúr
válasz
Revolit
üzenetére
Valoban siman van atfedes senior devekkel, sot en ugy erzem, hogy extra tudasnal siman tobbet is lehet leakasztani dev-kent, de ez szerintem normalis.
Van par alap lejart AWS cert, illetve AZ-104, 204 valamint folyamatban AZ-400 es AZ-305 (ha erot veszek magamon es szanok ra par orat
). Ami szerintem erdekesebb volt nekik, hogy 3 eve csak Azure-ra tervezek es pakolok ossze megoldasokat cloud native es hybrid kornyezetben. Havi szinten ugy 30-$40.000 dollar megy el a subscriptionokre a kezem alatt. Amennyire a piacon ereztem a nagyobb cegek nyilvan Azure iranyba mennek, viszont szakember AWS-hez van.#24824 D@ve89: Igy igy! 2 ev ilyen tapasztalat es maris tobbet fog erni mint a diploma.
-
D@ve89
tag
válasz
MLeonidas
üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy nem most gyakornokként kell nagy pénzt keresned, hanem majd a következő 30-40 évedben. Jelenleg ne a pénzre hajts (nyilván valamennyire fontos az is, de a piaci átlagbérrel szerintem elégedett lehetsz), hanem a minél jobb szakmai tapasztalat megszerzésére. Ez utóbbi ugyanis exponenciálisan jobban fog kamatozni később, mintha most párszáz forinttal több az órabéred 1-2 évig, heti 20 órában.
-
Revolit
senior tag
Koszi a reportot

Azert annyira tenyleg nem tunik izmosnak az a brutto 2misis havi csomag ezekhez a skillekhez. (Nem rossz, mielott jonnek a karogok, de ezt mar kozeliti egy senior dev allas is).Milyen cloud certeket csinaltal meg, amire haraptak? Vagy inkabb az aktiv tapasztalat szamitott?
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
MLeonidas
üzenetére
Azt azert majd vedd szamitasba, hogy diakszovetkezeten keresztul csak a 15% SZJA-t kell fizetned a bruttodbol, amit most brutto havi ~445eft-ig nem vonnak le (kormanyunk 25 ev alattiak “Adomentessege”).
Tehat brutto ~445eftig a nettod megegyezik a bruttoval (diakszovetkezeten keresztul). Tehat 2500 br az 2500 netto is lenne egyben
D1Rect
Mivel a fent emlitetteket azert szeretik figyelembe venni (sajnos) a munkaltatok, igy a 3.000ft br/orat igen nehezkesnek erzem. -
MLeonidas
friss újonc
válasz
Marky18
üzenetére
Köszönöm a véleményt, annyit tennék hozzá, hogy valószínűleg szakmai interjúm nem igen lesz, hiszen már volt 1 éve, és azóta céges kolléga kontstans monitorol engem (hiszen a mentorom). Céges bizalomhoz nem tudom mennyire számít-e, hogy már "külsős" titulussal, de a cég része vagyok, és karácsonykor is elhívtak a céges vacsorára.
A br. 1800-2000-nek rohadtul nem örülnék, az egyetemtől 2500 nettót kapok mert ott "oktató" is vagyok (gyak beadandókat javítok egy már elvégzett tárgyakból).Mennyi lenne a reális félállású bruttóm ha nem diákszövetkezeten keresztül lenne? (Csak a diákszövetkezet által átvállalt nyugdíjjáralék és stb "adók" meguszása miatt lenne azon keresztül, ez nem egy azon keresztül meghírdetett munka eredetileg)
-
Marky18
aktív tag
válasz
MLeonidas
üzenetére
Nem tudom, hogy a diak oraberek hogy kovetik a tobbi pozicio beremelkedeset, de, ha jo vagy az interjun a br. 1800-2000 talan realis lehet. Legyel motivalt, erdeklodo es kerdezd meg a konkret feladataidat.
Anno voltam olyan helyen, ahol diakkent is megfingatos uzemmodban interjuztattak. Na ezeket a helyeket keruld el, egy 0 kilometeres diakot ne alazzanak mar az interjujan… -
MLeonidas
friss újonc
Sziasztok! Kb 3 hét múlva lévő bértárgyalásomhoz kérném ki a véleményeteket, mi lenne a reális.
Kor: 20
Végzettség: ELTE Prog. Inf. Bsc másodéves, nem megcsúszott.
Nyelvtudás: angol C1
Cég: kb 80 fős Budapesti magyar cég, cloue-native (java/devops) megoldásokat nyújt (Pl. HBO, OTP, Erste-nek)A helyzet, hogy valós munkatapasztalatom nincsen még, de már 1 éve (egy java-s interjú után) elkezdtek mentorálni engem. Első félévben Microservice architektúra, Spring boot, Maven, JUnit, Docker. Ezen félévben DevOps dolgokat tanultam főként (K8, Openshift, Jenkins), +RabbitMQ.
Ezen mentorálás alatt tanulóprojecteket csináltam, értéket nem nyújtottam, de fizettek/nek számomra 2*150k-t mint ösztöndíjt. Szerződésben "röghözkötés" semmilyen formában nem szerepelt. Várhatóan 3 hét múlva befejezzük a jelenlegit ami után egyetem mellett szakmai gyakos/diákszövetségen keresztüli szerződéssel dolgoznék már élesen projecten java fejlesztőként heti 20 órában.
Mit gondoltok, mi lenne reális bér számomra?
Válaszokat és egyébb tanácsokat nagyon köszönöm előre is. -
Xero
nagyúr
Az elmult par honapban korbe standupoltam par ceget valtas miatt, igy megosztom, hogy mit talaltam.
Software/Solution/Enterprise Architect pozikat tekintve jelenleg a teljes csomag, amit ki lehetett nekem enekelni a szajukbol az ~24-25M-s eves teljes csomag. Kb mindegy volt, hogy kisebb ceg vagy multi, max a korites es az elosztas volt mas.
Egy piciket lehetett volna ezen tolni, ha hajlando lettem volna php-hoz nyulni, de nem vagyok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindezt 10+ ev tapasztalattal eppen aktiv sr. architect pozibol full prof angollal es gugyogos franciaval, aktiv node, python, .net skillek. Eros selling pointnak tunt a cloud ismeret is, amibol jelenleg az azure az erosebb par certtel megtolva es massziv aktiv tapasztalat. Erre haraptak mint halak a kukacra.Kb 10 ceggel alltam kapcsolatban, ebbol 3 ajanlat jott. Volt ketto ami egyertelmuen kihatralt amikor lattak, hogy a berigeny marad, egy pedig szurke szamar effektust jatszotta el, szerintem hasonlo okok miatt.
-
vans?
őstag
válasz
bandus
üzenetére
675 Kaltmiete, plusz 200 Nebenkosten, plusz aram, gaz, net. Osszesen kb. 1150 korul lesz, mivel dragul ugye a gaz es az aram.
Hazaskent mindenkepp jobban megeri (nem csak anyagilag, de ez mas tema
), a kulonbseget nem tudom, mi otthon hazasodtunk. Ja, a gyerek szuletesenek korulmenyei nagyjabol eg es fold, otthoni luxusklinikanak megfelelo helyen szult a felesegem, otcsillagos kajaval, 600 EUR volt...
Ceges autot nalunk nem dobaljak, bar ez ugye elelmiszeripar, kevesebb a penz (viszont stabil...). Lizinggel kapcsolatban pl. peterkeT (parandroid az uj nickje) tud segiteni, nekem leirta a menetet, de egyelore a korabbi autonk van.Ami miatt en ajanlom a kintletet egy idore, az a nyelvtudas. Angolul mindenki tud (bizonyos szinten persze csak), de a nemet szerintem nagy plusz tud lenni.
-
megkérdezhetem, hogy mennyiért bérlitek a kecót?
amiket figyelembe veszek én személy szerint:
- házasság esetén ha jól láttam a kalkulátorokat rögtön ~+10k netto fizu (ezt mindkét fél érvényesítheti, azaz a család évi +20k-t kap?)?;
- itthon piaci ár alatt bérelünk lakást ott nem így lesz, plusz amíg a csajom ki nem költözik, addig ezt az albit is fizetni kell;
- itthon van most céges autóm, ennek még nem jártam utána, hogy ott pontosan mennyiért lehet lízingelni egy új autót, a packageben valószínűleg nem lesz;
- ha most lelépek akkor itthon elesek mondjuk br. ~4 milliónyi bónusztól.2 éve nem fogadtam el egy 70k-s ajánlatot, így most sem fogom, de kíváncsi vagyok mit ajánlanak. 100k-ért valószínűleg váltanék az egyéb soft tényezők miatt, 90-nél meg gondolkoznék még rajta.
-
vans?
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Vannak iparagak, ahol otthon vagy nincs erdemi, szakmailag kihivast jelento munka, vagy szinte semmit nem fizetnek erte. En abszolut nem a penz miatt jottem ki, hanem a szakmai kihivas miatt. Nalatok IT-ban ez nyilvan nem relevans, foleg Bp-n, de elelmiszeripar videken peldaul mas teszta.
-
válasz
David89
üzenetére
"Nem tudom, hogy a 100k hogyan jött ki, de egyelőre nem a németek járnak át hozzánk melózni, hanem fordítva, pedig a 90% az alatt keres"
Pont ez a lényeg, hogy kétkezi munkásként megéri átjárni, de itthoni magas jövedelem mellett már egyre kevésbé egyértelmű, hogy megéri-e külföldre költözni. -
vans?
őstag
válasz
bandus
üzenetére
A kollega altal linkelt oldal teljesen jo. A jelenlegi fizetesed ha jol emlekszem (magyar szinten) magas, nyilvan mas az osszehasonlitasi alap. En br. 70k korul keresek (elelmiszeripar, mernoki munka), felesegem tavaly ev kozepe ota semmilyen juttatast nem kapott, 90 nm-es tok jo lakast berelunk, auto, stb. (ja van egy kislanyunk is
), es tobbet rakunk felre, mint otthon kettonk fizetesebol. Ha egyedul vagy, megint mas a matek, mint csaladdal persze. -
David89
tag
válasz
bandus
üzenetére
Tessék: https://www.brutto-netto-rechner.info/ nálam igen pontos.
Nem tudom, hogy a 100k hogyan jött ki, de egyelőre nem a németek járnak át hozzánk melózni, hanem fordítva, pedig a 90% az alatt keres. Numbeoval azért vigyáznék, mert magyar minőséget hasonlítja össze a némettel. És a minőség pedig Németországban olcsóbb, tudom, mert figyelem. Karácsonyra szinte mindig itt vásárolok be. A munkakultúrát meg szintén nehéz forintosítani, amit otthonról hallok továbbra sem sarkall a hazafutásra. -
a németországban élő kollégák tudnak linkelni egy megbízható brutto-netto kalkulátort?
a gyors google első találatok + numbeo alapján arrafele 100k alatt nem igen éri meg mozdulni. -
Zsozso-
csendes tag
Sziasztok!
Milyen bérigénnyel mennétek az IBMhez (Kyndrylhez) Budapesten erre a pozira: SAP L2 BASIS Junior Consultant ?
1 év szakmai tapasztalatom van egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-7GEN I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mikor banki IT-n dolgoztam (nem BA) ott egyébként is az volt a közvélekedés, hogy az OTP a legalja.
). Ami szerintem erdekesebb volt nekik, hogy 3 eve csak Azure-ra tervezek es pakolok ossze megoldasokat cloud native es hybrid kornyezetben. Havi szinten ugy 30-$40.000 dollar megy el a subscriptionokre a kezem alatt. Amennyire a piacon ereztem a nagyobb cegek nyilvan Azure iranyba mennek, viszont szakember AWS-hez van.