Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Ott ahol nem válaszolnak ilyen jellegű counter offerre 1 nagyon max 2 napon belül, oda már nem szívesen mennék, mert ott valószínűleg csak egy resourcenak tekintenek és erre amit írtál az tök jó példa. Persze rászorulásból vállaltam már eleve red flages munkát, mert a családot el kell tartani, de onnan amint lehetett dobbantottam is.
#41620 Alcsi69: ha jó az interjúztató, akkor fél óra is elég. Nálunk azért 1 órás az interjú, mert igazából nem is tudom. Elég hamar le lehet szűrni a másikat és a maradék időben már csak a megerősítésről szól.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Ja gondoltam.
Mondjuk ezt az ajánlatot egy fél órás teamses interjú után kaptam. Több kör stb. nem volt.
A pozi meg egyébként nincs meghirdetve, egyedül az oldalukon, de elég nehézkesen találtam meg én is a céget. Kb. a 16. Google találati oldalon találtam rájuk.Max jövő héten rákérdezek hogy mizu. Maga a pozi nem lenne rossz, de még a 800k bruttó is brutál kevés a pozi felelősségi köréhez.
-
mrots
tag
válasz
tboy93
üzenetére
"Fél szemmel azért sírok én is, 2 meglévő gyerekemre zéró támogatás járt, se babaváró, se csok és még pont a 3% előtt sikerült vásárolni, tehát az se
Maradt a piaci 5.89% kamat."
Nem fogsz sokaig sirni, ha szamolsz egyet (es mivel szamokat nem irtal, mas nem is tud helyetted szamolni). Melyik az olcsobb? Felvenni akkora hitelt, amit felvettel, 5.89%-on, vagy, felvenni annyi hitelt, ami 142M-hez kellett volna, par evvel tovabb fizetni (azonos torlesztot feltetelezve, hiszen gondolom nem keresel tobbet csak azert, mert a hiteled tobb) ez ezt a nagyobb osszeget fizetni tobb even keresztul 3%-kal?Van egy olyan erzesem, hogy a kisebb hitelosszeg, rovidebb idore, magasabb kamat mellett olcsobb, mint a nagyobb hitelosszeg, hosszabb ideig, kisebb kamat mellett. De kiszamolni csak te tudod.
A babavaro miatt pedig ne fajjon a fejed: az aprobetut nem mindenki olvassa el, vannak abban komoly meglepetesek bizonyos elethelyzetekben.
-
buherton
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
A hsz-eid alapján úgy gondolom, hogy rátelepszel a beosztodjaidra. Olyanokra gondolok:
- figyeled ki mikor mit csinál -> írod hogy nem, de valójában nyomonköveted a beosztottaid. Még egy korábbi cégnél volt egy ürge, aki rendszeresen kiírta a Slackre, hogy elmegy sétálni, holott tele volt teendőkkel. És aztán rájöttem, hogy mennyire igaza van. Most már én is eltűnök napközben.
- folyamatosan teszteled őket, hogy benne vannak-e még a játékban -> 15:30-kor betenni egy meetinget 16:00-ra.
- a motiválás helyett erőből próbálod megoldani a produktivitást és ezzel együtt az az érzésem, hogy abszolút hierarchikus világképed lehet.
- kiveszed a személyi szabadságot az embereid kezéből és nélküled nem oldódhat meg semmi.Azt viszont szeretném leszögezni, hogy ez a részemről abszolút nem ítélet, és egyébként rühellem amikor a másik felett mondanak ki ítéletet főleg anélkül, hogy tudná a teljes sztorit. Azt gondolom, hogy a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni a helyzetből, viszont tudás- és/vagy készséghiánya miatt - ami lehet amiatt, hogy eddig csak ezt a mintát láttad máshol - a jelenlegi alap eszköztáraddal csak így tudod megoldani.
A helyzetjavítására személy szerint vezetői tréningeket javasolnám, hogy menj el rájuk. Főleg azokra, ahol színészek is vannak. Tudnak meglepő dolgok lenni, hogy mondjuk az általad gondolt jó megoldást, hogyan éli meg a másik és ezt a színész vissza tudja adni
.Úgy emlékszem, hogy fejlesztő voltál korábban, ugye? Én még nem láttam olyat, hogy a jó fejlesztőből jó menedzser lett volna hirtelenjében. És azért, mert egyszerűen teljesen más készségek kellenek hozzá.
-
proof88
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem mindenkinek van egy egyéni napi produktivitás/fókuszáltság-görbéje ilyen-olyan tényezők alapján, ezért is rühellem a fix 9-től 5-ig tartó munkarendet szoftverfejlesztőként (vagyis felőlem lehet 9-5, csak lesznek időablakok benne amikor nem tudok koncentrálni), ráadásul ha te 3:30-kor kiírsz egy meetinget 4-re, ami után 10 perc visszazökkenni a kódba amit ott hagytam, akkor felesleges még 4:30-tól 5-ig ott ülnöm a kód felett, inkább lelépek előbb és majd másnap reggel gyorsabban megcsinálom amikor fókuszáltabb vagyok. Ez pont ugyanaz, mint amikor maradok 5 után is, mert be akarok fejezni valamit, hogy másnap ne kelljen újra belemerülni a kontextusba.
-
avl
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
"Szerintem pont ugyanolyan egy bolti eladonal es egy programozonal is. A tulaj 8 orat fizet ki, 8 oranyi munkavegzest var el. "
munka- es emberfüggö
"jó" munkakörben lehetetlen idövel elszámolni - nekem sok éve nem is kell -, hisz a fejemben is dolgozok, akkor is, ha épp nagyon nem a gép elött ülök
aki - olyan munkakörben - nem dolgozik a fejében, az nem is jó :-)
egy bolti elado meg nyilvan nem tud egesz mashol lenni es a fejeben dolgozni
-
Egon
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
A tulaj 8 orat fizet ki, 8 oranyi munkavegzest var el. Milyen alapon menjen haza 6 ora utan, ha az elvegzett feladata utan még vegtelen masik is ott van a sorban? Ugyanez az eladonal, ha 6 ora alatt termel 300e Ft bevetelt akkor hazamehet? Ugyanugy bevetelkiesest okoz mindket eset.
Na igen, itt lenne a lényeg.
Persze tudom, hogy itt mindenki (is) Superman, aki 3 óra alatt lazán, egyik kezét a s*ggébe dugva is hozza egy átlag senior produktivitását, így aztán úgy gondolja, hogy joggal kéri ki magának, ha netán elvárnák, hogy (hellyel-közzel: szellemi munkában nem reális a 8 óra munka naponta, erről kutatások vannak; de azért úgy 7 óra körül elvárható) végigdolgozza a munkaidőt.
És nyilván az is véletlen, hogy mindenféle kiakadás van azon, ha a galád munkáltató netalántán ellenőrizni szeretné a HO-ban töltött idő alatt zajló munkavégzést, mindenféle ravasz segédprogrammal, hiszen köztudott, hogy mindenki (is) megfeszítetten húzza a szekeret az otthoni munkavégzés során...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt kellene megérteni, hogy 8 óra melóra szerződött a delikvens, adott bérért, akkor elvárható, hogy 8 órát dolgozzon is (ha szerinte 3 órai munkát fizet csak a munkáltató, akkor keressen olyat, ami szerinte megfizeti a 8 órai munkáját is).Természetesen az éremnek két oldala van, mert van sok szemét munkáltató is, akik kihajtanák a dolgozók belét is, és csak éhbért hajlandók fizetni. Az lenne egy jó megközelítés mindkét fél részéről, ha win-win szitura próbálnának törekedni...
-
kexksz
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Minden struktura elkepzelheto. Ez nem ilyen fekete-feher.
Van, aki T&M alapon dolgozik. Van, aki cel alapjan. Van aki a ketto kombinacioja. Van hogy bonuszt kapsz, van hogy jutalekot, van hogy reszesedest, van hogy semmit. Van olyan projekt, vallalti kultura, terulet, amire az egyik jobb, van olyan, amire a masik.
Ez salesben es programozasban is jellemzo, de igazabol barmi teruleten.
Egy meglevo termek tamogatasa vagy egy sok eves program hasonlo egy bolti eladohoz - nem is akarsz nagyobb produktivitast, legyen kiszamithatoan ott mindenki, legyen konnyu replace-elni, illjen bele egy meglevo mukodesi modba, ne kelljen kulon gondolkodni ki hogy dolgozik meg kit hogy kell motivalni. Itt egyebkent a high performerekkel csak a baj van mert elviszik a balance-ot a rendszer mukodeseben, elobb-utobb felmondanak, es utana nem talalsz helyette senkit a tobbiek meg megszoktak hogy elvegzik a munkajat masok - ezert nem feltetlenul mukodik jol az, hogy aki elvegzi a munkat 6 ora alatt, az legyen ott 8-at.
Egy uj termek 0-1 fejlesztese vagy barmi ahol fontos a time-to-market ott meg inkabb engedsz meg barmit es fokuszalsz eredmenyekre, majd par ev mulva atveszik az elobbi kategoriaban levok. Salesben meg mondjuk ez egy uj marketre bemeno teruleti kepviselo aki jutalekkal dolgozik. Ha elterjed, majd nyitnak ott egy helyi boltot/irodat ahol ulhet a boltos 9-5-ban hogy hozzon valami kb. stabil cashflowt.
-
mrots
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Vegigolvastam. Nagyjabol hasonlot csinalunk hasonlo meretben (nekem 5 emberem van) csak mas mernoki temaban - az en embereim nem programoznak. Erdekes latni, hogy mennyire mas fonokok is vannak. Kicsit olyan olvasni az irasodat, mintha kineznek a buborekombol, ahol az en fonokeim is kb ugyanolyanok mint en - hiszen kb toluk ragadt ram minden. Es nem egy cegrol, nem egy orszagrol beszelek, szoval erdekes, mert nekem sosem volt olyan fonokom, mint te.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem ez nagyon rossz hozzáállás, hogy 8-8,5 órát üljön a gép előtt az ember akár az irodában , akár otthon, mert ezért fizetik. Ez egy bolti eladónál okés, de egy IT-snál felfoghatatlan. Pont az lehet motiváló, hogy rábízol valakire egy kb. 8 órás feladatot, de ha ő 6 óra alatt megcsinálja, akkor kap 2 szabad órát. Amúgy minek siessen? A fél órával előtte küldöd ki a megebeszélés meghívót, szerintem nagyon gáz. A legtöbb helyen vagy belső szabályzatban van, vagy íratlan szabályzat, hogy 24 órával előbb kell jelezni a megebszélést. Csak törzsidőre küldenek meghívót, délután 4 re nem, csak ha ég a ház. Sőt dolgoztam olyan helyen, ahol az ebéd idő is szent és sértehetlen volt.
Szerintem korrektséget akkor várhatsz el egy emberedtől, ha te is korrekt vagy. Nálunk 4 után nem zaklatunk senkit, csak ha release van. Nem dolgoznék, ilyen helyen, ahol fél 4 kor szólnak, hogy 4 kor megbeszélés.. Ha így bánsz az emberekkel, akkor csak a rossz képességű emberek maradnak meg alattad. A jó képességűek elhúznak jobb helyre... -
426os
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Szvsz itt bukik a dolog, hogy nem rábízol egy feladatot, hanem csak foglalkoztatod. Tehát semmilyen formában nem motivált a beosztottad, hogy effektíven dolgozzon, mert ha neadj isten hamarabb végezne, rögtön ott vagy és nyomod rá a kövi taskot. Akkor inkább elszöszmötöl és tesz magasról a hatékonyságra. Félig-meddig én is ilyen közegben dolgozom most, tudom miről beszélek. Előző helyemen sokkal több volt a meló, de jobban magaménak éreztem és motivált voltam, hogy hatékony legyek, mert ha épp nem volt más feladat, senkit nem érdekelt mit csinálok. HO-ben meg papíron fix 8 órát dolgoztam, ez néha ennyi volt, néha kevesebb, néha több.... A feladat legyen elvégezve, a projekt haladjon, kész. Keresem is a következő munkahelyem, ahol ilyesmi a vezetői szemlélet, mert amikor a mostani vezetőm megkérdezi, hogy van-e elég munkám, attól a hajam az égnek áll.... Értem a logikát, de lehet ezt máshogy is csinálni.
-
Apophis
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Érdeklődve olvasom a beszélgetést, látok számomra meglepő dolgokat, mint teljesen más területen dolgozó (élettudományi kutatás).
Nekem a törzsidő és a kötetlen munkarend kb. azt takarja, hogy az ember legyen bent (vagy HO esetén elérhető) pl. 10-től 2-ig (ez a törzsidő), a maradék idővel meg azt csinál, amit akar, pl. elhúz haza, mert semmi dolga. Ha ezen sávon belül nem elérhető, jelzi előre, és a főnök jóváhagyja, vagy nem. Ha nem kell minden szarért szólni, az a kötetlen. Persze itt telejesen más a dinamika, mindenki a saját dolgaiért felelős, nem kell várnom másra, másnak se rám, ha pedig valami group projekt van, azt megbeszéljük előre. Ha korán vagy későn van a kísérlet, mert a sejt/állat nem ismeri a pause-t, akkor csinálod, hétvége, ünnenap dettó.
Ezért, amikor interjún ecsetelnek olyasmit a PI-ok, hogy "lazák vagyunk, alap 8:00 - 16:30, persze néha több, + hétvége és ünnep, mellé oktass is", akkor azért fel szoktam őket világosítani, merre az annyi, de sajnos itt rengeteg a madár, noha a bérek sehol nincsenek az IT-hez képest (pedig PhD a beugró). Én egy napig sem bírnám olyan közegben, amiről itt szó van
. -
eladocuccaim
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Biztos nagyon jó szakember vagy. Én olyan vagyok, aki nem bírja elviselni az olyan kollégákat, akik tényleg minden nap átszellemülve dolgoznak, és van ilyen kattjuk, hogy a cégért, projektért mindent, és mindenki dögöljön meg, aki nem tart ebben vele. Természetesen én is dolgozok, és odateszem magam amikor kell, de van az a típus aki képtelen leengedni, és folyamatosan emeli a stresszt, nyomást, mert nem bír 2 percig megülni a seggén, és magával ránt mindenkit, mert szerinte szar alak, akinek nem ez a legeslegfontosabb 24/7. Azon szoktam gondolkodni, hogy ez valami indokolatlanul magas megfelelési kényszer miatt alakul ki, plusz rájön az téveszme, hogy ez a helyes, és mindenkinek így kéne élnie, vagy valami más van a háttérben. Persze félreértés nem essék, a semmittevő, magukat soha meg nem erőltető (de persze leghangosabb, mindenbe belepofázó) emberekkel még nagyobb bajom van,.
Sajnos mindig az van, hogy a szélsőségekből vannak sokan, és elenyésző a jól dolgozó, problémákat megoldani képes (és újakat nem generáló) szakember, aki emellett normálisan tud is tud kommunikálni, egyezségre tud jutni, nem arra megy hogy mindent jobban tud, nem akar egy feleslegesen extrán szép megoldást mindenre (ami az adott pillanatban jó, de hosszú távon nem).Managerből is leginkább két szélsőséggel találkozom.
Az egyik a hataloméhes, aki ettől megrészegülve élvezi hogy parancsolhat felnőtt embereknek, mintha oviban lennének, és a felsőbb rétegek totális kiszolgálása a saját pozíciójának megőrzése miatt.
A másik, a soha semmit nem csináló szellem managerek, akik csak vannak és belélegzik az oxigént, de ennyi. Mindenre bólogatnak, mindent megértenek, de persze semmiből nem lesz semmi, és valójában leszarják mit mondasz. A lényeg hogy az ő szempontjából az energiaminimum felé lejtsen minden. Lefele mindig lekommunikálják hogy megtesznek a a csapatért mindent, de 5 perc múlva persze úgy jön vissza, hogy minden pontban letérdelt, és semmiben sem képviselt…. Mert neki nyilván így egyszerűbb. -
tototos
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Miért ne lennének elégedettek? Hozza a csapat a számokat/profitot, őket az meg nem érdekli most, hogy milyen módszerekkel éred ezt el.
Számomra az a jó team lead aki csapatjátékos és kiáll a csapatáért. Nyilván kis cég vagytok de téged inkább egy projekt manager/PO szerepkörben tudnálak elképzelni és nem people managerként. Egy emberben nem tud működni rendesen a két szerep, valamelyik oldal sérülni fog. Tavaly pont ilyen éltem át, amikor egy személyben volt mindenért is felelős a főnök. A vége az lett, hogy 2 hónap alatt kiégette a csapatot mert napi 12 óra munka volt minden nap és ő mondta meg hogy aznap mit kell csinálnod és számon kért hogy miért nem vagy proaktív.@mandleee: Törvényileg azt ugye tudod, hogy a kötetlen azt jelenti, hogy te osztod be az idődet? Nyilván ez szinte lehetetlen, de azért nem rúghatnak ki ha nem reagálsz csak 12 órával később.
-
mandleee
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Munkaidőben én odateszem magam, aztán ha vége
Ha jól sejtem, nálatok törzsidő vagy fix munkaidő van. Ha vége a "munkaidőnek" mondjuk 17:00-kor és mindenki lecsukja a gépet, akkor szerintem jogosan elvárható, hogy a törzsidőben elérhető legyen az ember vagy jelezze slacken, hogy éppen távol van a géptől.
Én örülnék neki, visszasírom a régi időket, hogy 5 után vége a munkaidőnek. Nem vagy bent, akkor nem vagy elérhető, csak holnap. Nekem most kötetlen és a reggel 6-tól kezdve az este 10-ig bármikor lehet meetingem. A bölcsebb kollégák 24 órával előbb kiírják, a kevésbé előrelátóak hajnali 2-kor, hogy nekem már reggel 8-kor a gép előtt kellene ülnöm.
Szerintetek melyik effektívebb?Tőlem lehet ad-hoc is, de az ilyen felállásban 50-50%, hogy vagy jó vagy nem.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Azért mekkora arc már, HO-ban 3 figyelmeztetésre is tett, elvetted tőle a HO-t, most az irodában bedugja a fülét, slacket nem nézi, elmatat a taskokkal amikhez éppen kedve van, nem azokkal amik fontosak
ő lehet az, aki felől a világ vége is eljöhet, az ő vérnyomása aztán nem fog fentebb menni. Néha irigylem az ilyet egyébként
-
tototos
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nem bántás de ha ez a bizalom nincs meg akkor vagy nem neked való a manageri pozíció( sokszor láttam már hogy ez az egyetlen lehetőség a feljebb jutásra és mint elismerés rakják oda a kollégát, és ebből az esetek 90%nál nem pozitív lett a végeredmény) vagy a csapatod nem megfelelő az adott feladatkörre. Nem azért lesz jó valami mert én csinálom hanem azért mert aki csinálja tudja mit csinál.
@Vision: hát vagy elküldöd vagy úgy alakítod a folyamatot hogy neki több napos feladatai legyenek és nem hívod be random callba.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Azért az jegyezzük fel széljegyzetnek a történeted mellé, hogy nálatok az elmúlt évek alatt ez nem egyedi eset. Tehát nem ugyanaz az ember...hanem hasonló probléma másik emberrel. Bár ezt csak tippelem a hozzászólásaid alapján... Szóval ezek a problémák nem feltétlenül általánosak.
Mondjuk nagyon érdekes az az ember is akkor HO-ban eltűnik... és irodában mit csinál? Ott ő a high performer vagy ami a szösz? Mert ha ott is csak max 2-es alá, akkor inkább elköszönni kéne tőle...SZerk:
Csak most olvastam tovább a szálat... el is avult már amit írtam, és némileg redundáns is. -
-
válasz
tboy93
üzenetére
Tok egyszeru a problema: ha tenyleg te vagy a felelos ezert a csapatert, akkor olyan embereket vegyel fel, akik passzolnak a te mukodesi mododhoz. Emelle nem is teszek pozitiv vagy negativ jelzoket, tehat nem az a kerdes, hogy jok-e vagy nem, vagy hogy te jol gondolod-e vagy sem -- lathatoan allandoan terelgetned kell oket, hogy arra menjenek, amerre te akarod. Ez pazarlas. Ha te vagy a felelos, akkor vegyel fel szamodra megfelelo embereket, ha nem lehet, akkor valojaban nincs autoritasod, igy felelosseget sem tudsz vallalni.
-
válasz
tboy93
üzenetére
A legjobb az, amit emvy írt: a fejlesztők beszéljenek egymással. Fogalmam sincs, hogy a ti szervezetetekben milyen folyamatok vannak, és mi az oka, hogy így kell kezelni a problémákat. Azt tudom, hogy ez nem fenntartható. Btw erre vannak a tanácsadó cégek, nem én fogom megmondani neked a tutit. Ha meg tudnám, akkor már milliárdos lennék.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Általában 1-2 óra alatt vissza szoktam jelezni, hogy megyek-e a meetingre.
Nem szoktam 10 percenként nézni, hogy éppen akar-e valaki valamit.
De ha észre is venném simán rányomom a decline-t.Ha valakinek sos baja van, írjon, hogy "halp", ez-az amaz, mikor tudunk erről beszélni?
Aztán vagy most vagy megbeszélünk egy időpontot.Proaktív... hát szerintem az a "proaktivitás", hogy nem is tudsz róla, hogy issue van, de már megoldódott.
De mondjuk nálunk nem is "illik" valakit csak úgy randomra felhívni.
Persze van olyan amikor nagy a baj, mert bement produktívba valami aminek nem kellene, és mostazonnal dobjon el mindenki mindent, de ez szökőévente 1x fordul elő. -
válasz
tboy93
üzenetére
> Ilyenkor ahhoz, hogy ez a feladat tovább tudjon gördülni a leghatékonyabb 1-1 meeting.
Persze, ilyen siman van. Viszont az az optimalis, ha elakadas eseten a fejlesztok hivjak fel egymast, es nem kell kozponti szervezes egy ennyire pici csapatban. En egy joval nagyobb szervezetet viszek full remote egyebkent, es tok jol mukodik a Slack a legtobb esetben. Heti 1 fix meeting van, amin opcionalis a megjelenes egyebkent, az jon, akinek van mit megbeszelni (plusz a nagyon seniorok, akik altalaban ott vannak, hogy tudjanak segiteni).
-
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem itt arra mutatnak ra tobben, hogy ha rendszeresen beugranak ilyen emergency meetingek, akkor valami processz problema van. En megerto vagyok, mert eroforrashiany eseten az ember ugy dolgozik, ahogy tud -- es siman lehet, hogy a te megoldasod a megfelelo valasz a te helyzetedre.
-
avl
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
eladocuccaim és tboy93 és mások: ugy latom ezt is mindenki a sajat szemszögéböl látja csak
igen sokféle munkakör, munkajelleg stb. van, az egyikben egész más "engedhetö meg", mint a másikban
...eetleg ez ilyen magyaros cucc
en sem dolgoznék / dolgoztam sosem ilyen "alatt", sosem dolgoztam "magyar mentalitású" munkahelyen; hanem nyugodt, kulturalt, emberszerüeken; sosem volt "azonnaliságból" gond
-
tototos
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem rosszul látod. Ez nem heti 1 alkalom hanem heti 5, mert nem tudják előre melyik napon kapják a meghívót. Erre találták ki a törzsidőt, akkor elérhetőnek kell lenni. Azon kívül meg én döntöm el mikor fogok elérhető lenni nem a főnököm. Nagyon cherry pick nekem ez a dolog, hogy dolgozhattok otthonról de közben meg beosztom az időtöket.
Qtya123: ez az, vagy mindenkire egyformán vonatkozik vagy ez lesz belőle. -
-
eladocuccaim
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Eleve szuper gáz hogy akkor van meeting amikor te azt mondod, amikor neked jó. Az miért nem számít, hogy ők hogy akarják, nekik miért nem jó…. Tipikus understaffed kis kkv, te meg széthajtod magad, a cégnek élsz, és másoktól is elvárod, plusz igazodjon mindenki hozzád. Ez szuper gáz, nem csodálkozom ha menekülnek, elfogy a motiváció.
-
dnelb
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
ez a proaktívkodás mennyire jellemző senior szinten? Szerintem ezt az első 2-3 évben kinövi az ember mikor rájön hogy semmi haszna

semmi személyeskedés de volt hasonló felfogású főnököm, gyűlölte is mindenki. Mondjuk ő este 5kor írt ki reggeli meetinget aztán lebaszta az embert hogy miért nem tud róla
-
válasz
tboy93
üzenetére
Ez oké, részben erre is akartam kilyukadni, hogy ezekkel az emberekkel le kell ülni beszélgetni, hogy mizu van. Nem az a megoldás, hogy akkor a komplett céget visszavesszük - főleg, ha nem az a tapasztalat, hogy az emberek legnagyobb része ezt csinálja.
Bár nekem hihetetlennek hangzik, hogy 3 beszélgetés után sem értette meg a kolléga... ahogyan mondtam, nálunk szerencsére nem volt még ilyen eset, talán mert mindenkit kifejezetten érdekel a termékünk, szóval nincsen ilyen tapasztalatom. Mindenki 30 másodpercen belül válaszol Slack-en nap közben. Miután visszament az irodába, tényleg helyreállt, nőtt a teljesítménye, nem lazsál?
-
-
sakal83
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Sajnos nem lehet merni es a fiatalabb olykor jobbnak tunik de nem az. Most lesz utolso rves ovodas a gyerekem. Sajnos 4 ovodaba jaet igy van tapasztalatom. Az idosebbeknel a gyerek viselkedese egy kivetellel jobb volt, mint a fiataloknal. Ennek ellenere tendecia volt, hogy szoritottak ki az idosebbeket...
Az objektiv meres gyakorlatilag lehetetlenbegy ovononel peldaul.
-
MrCsiT
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
"Attól mert valaki 25 éve tanár, nem kell alapból többet keressen"
Ha láttál már olyat, hogy idősebb tanár/ovónő adott esetben milyen elképesztő tekintéllyel létezik (tehát: meg sem kell szólaljon, és rend van és figyelnek rá, és így már tud tanítani) , míg egy 1-2 éve diplomás még csak az identitását keresi tanárként, akkor felmerül a kérdés, hogy ezt a kvázi tapasztalattal jövő "extrát" hogyan súlyoznád a bérezésben, ha az évek szerinted "semmit sem" érnek?

(ofc. van "20 éve" tanító tanár, aki nem tud rendet tartani, fenntartani a fegyelmet és figyelmet, de azt most ne keverjük ide, hiszen a kérdés, hogy a jókat hogyan díjaznád?)
-
axioma
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
nekem a dokim mindig megkerdezi, milyen munkarendben vagyok, mert ki van adva nekik, hogy keresokeptelenseg eleje meg vege csak munkanapra szolhat (ha hetfon egeszseges vagyok, akkor csak pentekig, most szerdaig irja, es rairja hogy csut. munkakepes, ha nem akkor is - igy szabalyos, o meg koveti) - jelentoseg a tappenznel van amugy, a betegszabinal nem
@buherton a tappenz harmadat is a ceg fizeti, csak nem neked hanem a tb-nek... -
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
imo egy gyerekkel 6hs meló lenne kb az ideáis. (Esete válogatja de kettővel már az is necc tud lenni.)
@axioma
Nem ezt látom. Ellenben pl amit gergobaby írt. (A nő szül (és a férfi nem tud), amíg a nő marad otthon a gyerekkel (és erre a férfi sokkal alkalmatlanabb)... addig a versenyorientált cégek kevésbé fogják preferálni a nőket. Na ezt kompenzáld ki, hogy legalább ezért ne legyen szivás annak aki gyereket vállal.
De lehet ilyenekre gondoltál amikor azt írtad, hogy "a no az ugyse teljesit ugyanugy"?"Viszont az "atlagos" munkatarsak meg US multinal is ki voltak akadva hogy a noket csak a kvota miatt vettek fel, tehat akkor varhatoan gyengebbek, mintha helyettuk a kovetkezo legjobb jeloltek vettek volna fel."
Nem lehet azért alakult ki ez a sztereoptipia mert már látták 35*? Kvóták voltak, ha nem teljesült ugrott a manager bonusza. Seniornak vették fel a junior nőt, kapta a senior fizetést, dolgozhatott helyette más.A "zürichi" podcast egyik végkicsengése, hogy akármilyen penge vagy ebben a kompetetív IT környezetben döntened kell. Vagy anya, vagy karrier. Neked ezek szerint sikerült mindkettő. Grat!
-
axioma
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Nem a kisgyerekes anyak hanem a nok un block vannak [atlagban, nem mindenhol nyilvan] alacsonyabb beren tartva. 12 feletti gyerekeknel [addig jar gyap, gyerek mar elobb tiltakozik hogy gardedamkodjanak] nulla relevanciaja van, ott mit araznak? Azonos poziban, azonos feltetelnek megfelelt, nem azonos eletkor es vegzettseg, mielott kiesett evekrol beszelnel.
-
Egon
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Ennél azért némileg összetettebb a dolog:
A bérek átláthatósága az EU-ban - ConsiliumAz új szabályok kötelezővé teszik a munkáltatók számára, hogy az álláshirdetésben vagy az interjú előtt tájékoztassák az álláskeresőket a meghirdetett állásokért járó kezdeti fizetésről vagy annak bérezési sávjáról.
A munkáltatók továbbá nem kérdezhetik meg a pályázókat a korábbi fizetéseikről.
A munkavállalóknak pedig – a munkába állás pillanatától kezdve – joguk lesz ahhoz, hogy munkáltatójuktól tájékoztatást kérjenek a következőkről:
az azonos munkát vagy egyenlő értékű munkát végző munkavállalók kategóriáinak átlagos bérszintje nemek szerinti bontásbana béremelés és az előléptetés meghatározására szolgáló kritériumok, amelyeknek objektívnek és nemi szempontból semlegesnek kell lenniükA 250 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknak évente jelenteniük kell az illetékes nemzeti hatóságnak a szervezetükön belül létező, nemek közötti bérkülönbséget.
A kisebb szervezeteknek háromévente kell majd ilyen jelentést készíteniük, a 100-nál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató szervezetekre pedig nem fog vonatkozni ilyen kötelezettség.
Amennyiben a jelentés 5%-ot meghaladó bérkülönbséget tár fel, amely objektív, nemi szempontból semleges kritériumokkal nem indokolható, a vállalatoknak a munkavállalók képviselőivel együtt végzett közös bérértékelés formájában intézkedniük kell.
Ergo ha Jóska fizetése alulreprezentált a cégnél, mert Pista bére felhúzza az átlagot, akkor tud majd sírni illetve tovább lépni. -
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Én a Svájci "munkanélküli segélyen" dobtam hátast.
100% 1évig, aztán csökkentett még 1 évig. Képzéseket fizetik.Érted baz Svájcban ahol MOhoz képest ziziket adóznak és ezért azt hinnéd hogy MO szintű a szoc védőháló erre 1évig 100%....
Összehasonlítás végett feleségem 9év munka után kapott 3hónapig ~200k netto munkanélküli segélyt.
@Tapsi Svájc is összeomlóban?
-
azbest
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Sőt, sok hónap is lehet, csak gondolom már nem 100% úgy. Csak rendszeresen le kell adni az orvosi igazolást talán, amit meg telefonos videóhívásos háziorvos látogatással lehet kapni. Meg ha valaki egyedülálló nő és részmunkaidőben van, könnyű szerezni lakhatási támogatást, amivel kb teljes idősre kiegészítik a jövedelmét.
-
Egon
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Az éremnek mindig két oldala van.
Amikor az előző munkahelyemen megszüntették a 100%-os táppénzt, pár kolléga, aki korábban minden évben tetemes mennyiségű betegállományban volt, hirtelen "meggyógyult", és utána már alig hiányzott...
Persze az is igaz, hogy annak sincs értelme, ha valaki betegen bejár, mert a táppénzből nem tudna megélni, és megfertőzi a többieket.
Nyilván a háziorvosoknál lenne a helyzet kulcsa, de amíg igen sokan 5K-ért kiírják a delikvenst, semmi sem fog változni (egy ideális társadalomban persze senki sem csalna, így ellenőrző funkcióra nem lenne szükség). -
nyunyu
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Ne emlegesd.
Nemrég kirúgott hajnali pacsirta BAnak volt a mániája, hogy ha valamit nem értett az exceleimen, amiből hétfő délre kellett volna prezit csinálnia a főnökségnek, akkor péntek délután 2-re hívott össze egy meetinget, amin megpróbálta még egyszer elmagyarázni a saját gondolatmenetét, amit elsőre nem jól sikerült gondolatolvasnom.
Aztán hétfő 9-kor megkérdezte, hogy állok az elemző szkriptek újraírásával, kéne a javított excel. -
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
Minden nap gyümölcs az irodában amúgy nem kéne hogy nagy elvárás legyen. Filléres kiadás egy cégnek, de az alkalmazottaknak nagyon jó hogy nem kell a táskába gyümölcsöt pakolni ami összenyomódik mire beérsz.
Alapvető ha minél kevesebb dolgot kell a táskába pakolni, annál kevésbé fájdalmas irodába utazni.
Amikor ritkán kell bemenni akkor pl nincs az irodában proteinem, shakerem, útifűmaghéjam, vitaminjaim, kreatinom és ezeket mind be kell vinni magammal.
Na most még ezek mellé rakjak be narancsot és banánt is mert az irodában az sincs.Gyümölcs ráadásul egészséges is, ha ott van az ember előtt akkor inkább azt eszi snacként és nem trash foodot.
-
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
"csak honorálni felejtik el a cégek"
Aminek a következménye, hogy meg tudná csinálni 4hban de 8hban csinálja mert közben ebédel, dumál, cigizik...
A mégjobb amikor kontraproduktiv a hajtás és nekem volt ilyenem. Top értékelés miegymás. Fizuemelés minimális. 3+év után volt vmi és belefáradtam visszavettem átlagra. Fel is tűnt nem húzok csak az elvártat csinálom. Volt beszélgetés bedobtam, hogy motiválatlan vagyok leginkább mert 3+évnek nincs eredménye. Erre kaptam fizuemelést. Ott azért elgondolkodtam a dolgokon.
-
-Skylake-
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
igy van, egyetertek. es majd ha amikor rapakoljak egy teljes masik ember munkajat, ES onnantol kapja erte egy teljes masik ember beret pluszban, akkor majd van mirol beszelni.
addig meg te feladtal egy allashirdetest mert kellett ember X poziciora, megtalaltad, o meg betolti az X poziciot.
-
-Skylake-
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
"Te szívesen fizetnél ilyen embert ha tulajdonos lennél?"
haha... nem, en olyan embert fizetnek szivesen aki kepes jo minosegben elvegezni, onalloan azokat a taskokat amik hozza tartoznak. es ha ezt valaki lehozza napi 4 oraval, az ugyan ugy nem erdekel mintha 7ora59perc lenne. szoval en is kirugnam, csak nem azert mert stopperel lemertem hogy emberunk 30 percel tovabb ebedelt mint tegnap. az a baj, hogy en elvasztom a kettot te meg nem.
-
Reggie0
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Az meg senkinek nem okés alkalmazotként, hogy a 8 órás műszakon belül elmegy 1 órára kajáért a város túlsó felébe, visszajön ebédel 40 percet, majd rögtön kimegy 20 percet dohányozni. Nyilván ezt úgy, hogy a munkaidő vége előtt 20 perccel már lelép. Te szívesen fizetnél ilyen embert ha tulajdonos lennél?
Ha hozza az elvart teljesitmenyt, akkor meg elo is leptetnem.
-
-Skylake-
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
erdekes a koncepcio, mert az gondolom senkit nem zavart amikor hetvegen is dolgozott ugye...
tehat a szitu : van egy ember aki ezek szerint "menedzserek" nelkul is pontosan be tudja loni, hogy mikor van olyan task ami tenyleg surgos es mikor van olyan ami nem. amikor olyan van ami tenyleg surgos, akkor meg hetvegen is leul dolgozni, a mondandod alapjan onszantabol. amikor meg nincs semmi task, akkor meg ebedel.hat igen, kurvagyorsan rugjatok ki.
az a baj a ppl managementel, hogy ha jo a csapat akkor nincs ra szukseg, ha szar akkor meg nem tudja megjavitani CSAK azzal, hogy kirug/felvesz embereket ----> csinal egy jo csapatot ---> nincs szukseg ra ismet. de persze tudom, a nagy felelosseg ugye .... -
vzozo
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
de amikor az évben ötödször kell leülni Pistikével hogy ne tartson már 2 órás ebédszüneteket ha 3 napja ül már egy 4 órás feladaton, az már kellemetlen.
De most akkor people manager vagy tech lead vagy? Én tech leadként szívesen elmondom a hasonló aggályokat a kollégáimnak (nem tekintek rájuk beosztottakként, és kb. oda-vissza jó a viszony a mai napig), azt is hozzátéve, hogy "Én ezt tenném vagy nem tenném a helyedben. De nem én vagyok a munkáltatód, ez csak egy kollegális jótanács. És ha én látok / hallok dolgokat, előbb-utóbb a főnöködhöz is el fognak jutni ezek az észrevételek. Beszéld meg vele."
-
Madwe
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
tudom nem ez volt a mondandód lényege, de ezen fentakadtam

"de amikor az évben ötödször kell leülni Pistikével hogy ne tartson már 2 órás ebédszüneteket ha 3 napja ül már egy 4 órás feladaton, az már kellemetlen."
még ha leveszem erről a barokkos túlzást, akkor se értem ez hogy fordulhat elő? 1on1on először felhozzák kollegának hogy nincs minden rendben a munkamorállal, mi a gond, más taskokat akar e? ezt esetleg 2x el lehet ismételni, utána mehet pipre, majd ki kell tenni, szerintem
persze amíg nagyobb multinál voltam, ott még a próbaidőn is alig akartuk kirakni a kollegát a próbaidő végén aki 1 db taskot se tudott lezárni jiraban, szóval tudom h ott kell a ballaszt, mert a management úgy jobban tudja indokolni fontosságát, de azért nemár
-
n00n
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Egyébként én a Covid alatt bizakodtam benne, hogy a remote sokkal, de sokkal jobban el fog terjedni és le lehet majd jobban akasztani az óceán nyugati partjához közelebbi fizukat itthon is, és bár volt egy hatalmas lökés, én azt látom hogy kettő előre és egyet hátra léptünk ebben is.
-
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
2017 októberben vettünk egy panelt ki kellett volna festeni kiadás elött. Kényelmesen max 3nap meló ha nem sietnek írtam, hívtam... és 200K+anyag alatt nem kaptam ajánlatot. Felhúztam magam érdeklődtem, könyvelő/ismerős vonalon szóba került... évvégén, oktobertől számlásan egyre nehezebb jó festőt találni mert ha elérték a 12misi KATA határt abbahagyják és
+csak számla nélkül vállalnak bármit.

2017ban csak ami hivatalos abból ~10hónap alatt megvolt az éves 12misi KATA = ~netto. + ugye ami számla nélkül bejött.
Amióta 2000Ft balcsin a sajtos tejfölös már csak gyerek kap az enyémre sajnálom... bezzeg ha villanyszerelő maradtam volna...

Azóta persze lementek az árak 4fős brigádok dolgoznak BPn napi 100Kért.
szerk:
@Stylewars_kp Gazdaságilag ez az ország a NERé. Nincs vissza. Még állami szerepeknél is pl oktatásban az alapitvány/egyházi... vonal miatt nem/keveset tud tenni. Az alapítványi vezetők = NER. Nagyobb egyházak = NER. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Networking N2024 24 Port Gigabit Ethernet 2 Port 10Gb SFP+ Switch
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Maradt a piaci 5.89% kamat."
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ő lehet az, aki felől a világ vége is eljöhet, az ő vérnyomása aztán nem fog fentebb menni. Néha irigylem az ilyet egyébként

.
ezert irtam azt, hogy kell(enne)