- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
válasz
Psychonaut #9718 üzenetére
Hát nem.
De mégis elég.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9703 üzenetére
Ugyan már, gyorsítósávból átsorolsz egyel balra és már meg is buktatott gondolkodás nélkül, mert amúgy ott volt egy kocsi, aztán szerinte el kellett volna még engedni. Vagy mert nem néztél holtteret sávváltáskor. Kitalál az valamit, ha akar
Mondjuk pont én pofázok hogy szemetek a biztosok, amikor a régi forgalmira készítettek, és az újon átmentem elsőreViszonylag normális biztost kaptam, meg a leghosszabb itteni csak belvárosi, 30-as zónás, szopatós útvonalat
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9696 üzenetére
Simán meghúznak, ha meg akarnak
Lényegtelen gyakorlatilag, hogy mit csinálsz
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Psychonaut #9698 üzenetére
Ja értem.
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Psychonaut #9696 üzenetére
Te friss jogsis vagy?
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Psychonaut #9694 üzenetére
Van, hogy vizsgán autópályára kell menni. Ismerősöm oktatójával soha nem ment fel aztán meg is bukott, mert vizsgán fel kellett neki.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9561 üzenetére
Mert ha megállít ua. rendőr 2x, akkor is van hivatalos igazolásom arról, hogy jogszerűen használom a kocsit a mai napon.
Amúgy meg ha megállít egy rendőr, majd elkezdek neki vmilyen nyelven dumálni aztán csinálhat amit akar(csak nehogy értse
)
Vez.tech tréning tényleg jó lehet, csak az az egyetlen baj velük, hogy ami tényleg komoly, mint a Groupama a Hungaroringen, az nagyon költséges.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9558 üzenetére
És ha a sajátom, akkor hogy látják azt, hogy én mikor jöttem be/mentem ki az országból? Ha meg nem a sajátom, akkor írunk sok papírt sok napról valakinek, hogy használhatja. Kínlódás, de ez a törvény sem 100%-os.
De ha valakinek van külföldi rendszámos autója, akkor tud csinálni magának külföldi állandó lakcímet is...jerry311: Nem az a lényeg, hogy meg lehet-e csinálni, hanem hogy vészhelyzetben úgysem fogod megcsinálni, hanem reflexből fogod satura nyomni a féket.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Psychonaut #9549 üzenetére
Azt kiharcoltak maguknak az adocsalok.
Igaz, az adocsalast meg kiharcolta a magyar allam, amikor az ezredik bort nyuzzak az autosokrol.
22-es csapdaja. -
jerry311
nagyúr
válasz
Psychonaut #9547 üzenetére
Ha mindenkit buntetnenek minden szabalyszegesert (de szep is lenne), rogton valtozna a kozlekedes moral.
Nem kene aggodnom, hogy elutnek-e a zebran?
"Kiugorjak-e" intenziv fekezessel a 90-es kamionsavba az autopalyan, a 180-nal kozlekedo szlovak rendszamos adocsalo elol?
Tetszene. -
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9544 üzenetére
Attól, hogy egy paragrafust nem tartanak be valakik, még nem lesz felesleges. Ha 20 autóból 1-nek nem ég a lámpája és ezt éppen senki nem bünteti, attól még a paragrafus nem felesleges. Nem tudom, érthető-e.
Az általánosítás meg mindig tévedéshez vezet. -
salieri.
őstag
válasz
Psychonaut #9539 üzenetére
Amíg a rendőr nem tartja be a KRESZ szabályokat ,hogy akarja az autóssal betartatni?
Sok nyikhaj 20-21 éves kölyköt 0 vezetési gyakorlattal beültetnek a rendőrautóba és törik össze magukat, megkülönböztető jelzéssel, mindezt az ámokfutást adófizető polgárok pénzén.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9539 üzenetére
Azt továbbra sem értem, hogy ennek mi köze a kreszhez. Illetve a kresznek mi köze ehhez.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9536 üzenetére
Oké, tehát te minden sarokra rendőrt akarsz. Ha magadtól nem látod be, hogy ez miért hülyeség, akkor nem tudok segíteni.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9529 üzenetére
Nem lattam meg olyat sem, hogy valakit azert leintsenek, mert lakott teruleten kivul vilagitas nelkul kozlekedik.
15 év alatt kétszer büntettek meg a rendőrök, az egyik pont emiatt volt, akkoriban még 1000 forintért. A másikat elmondtam, ismerőst megállították a kombájnnal, mert felhordott egy laza 5 centi vastag sárréteget az útra.
Attól, hogy te nem látsz valamit, még létezhet ám
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9529 üzenetére
Lak. ter. kívül a világítás kell szerintem. Mindenki be is tartja, nagyon jól ellenőrizhető, ha akarják. Szerintem nagyon jó dolog, sokkal jobban látszik az autó messziről, ha mondjuk fák vannak az út szélén, és árnyék-fény váltakozik.
A kihajtáskor irányjelzés szintén nem elhanyagolható dolog, én errefelé nem nagyon látok olyat nappal, hogy valaki elmulasztaná. Éjjel amikor meg nincs senki az úton, úgyis mindegy.Amit viszont nem tartanak be, az a STOP-tábla. Annál Szolnokon egy helyen állnak meg, ott is lámpa van, és a piroson áthajtókat figyeli/auto fényképezi egy kamera, és ha nem megy a lámpa, akkor a kamera a STOP-táblát figyeli. Nem egy ember volt már, akit megbüntettek azért, mert nem állt ott meg. De sehol máshol nem láttam még STOP táblánál embert megállni...
Lauda: az én módszerem az az, hogy megnézel a gyártól egy 100-0 adatot a saját kocsidra, kiszámolod a "gyorsulást" (ami negatív), és alapvető számításokkal kijön a dolog bármilyen sebességre, viszonylag pontosan, egy alapvető v(t) függvény alatti területtel. 2 perces munka, és nem akkora ritka baromság, mint a négyzetreemelős cucc.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9512 üzenetére
A kresz nem így működik
Nem tudom, mennyire ismered a rendőrségi, bírói gyakorlatot, de a "beszennyezheti" nem egy 2x3 centis sárdarabot jelent. Az olyan mértékű szennyezést jelent, ami veszélyes a forgalomra, mert kőfelverődést vagy csúszós utat produkál.
Ez a paragrafus arra jó, hogy aki jelentős mennyiségű sarat hord fel az útra, pl traktorral, mezőgazdasági géppel, az takarítsa le és ha nem teszi, akkor ezért legyen felelősségre vonható. Egyik ismerősöm kombájnnal kapott 20ezres csekket emiatt, azóta mindig letakarítja, ha sáros. Nyilván nem állhat minden földútnál rendőr, de ha épp áll, akkor ez alapján büntet.
Úgyhogy ez egyáltalán nem felesleges paragrafus és egyáltalán nem betarthatatlan. Szóval várjuk az újabb próbálkozást -
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #9509 üzenetére
Lehet hogy az emberek többsége ezt nem tartja be de vannak pl. építkezések ahova / ahonnan viszik az árut és földutak vannak még csak de mikor kihajtanak a szilárd útburkolatra akkor rengeteg sár kerül az útra. Ide külön takarítóembereket szoktak kihelyezni akik minden kamion után letakarítják az utat.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9509 üzenetére
Ez felesleges? Te szeretsz sárfelhordáson autózni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Psychonaut #9502 üzenetére
Beidéznél egy felesleges részt?
-
dudika10
veterán
válasz
Psychonaut #9500 üzenetére
Nálam semmi értelme nem volt végigülni azt a 10 vagy hány órát.
Semmi újat nem tudtam meg nagyjából.
A kedvenc részem az volt, amikor a csávó a fizikáról magyarázott. Köze nem volt a fizikához, teljesen fals magyarázatokat adott, csak a kérdésre adandó választ tudta az aktuális tesztben.Magamtól megtanultam, megírtam az összes próbatesztet és 1 hibával átmentem elsőre a vizsgán minden gond nélkül.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9485 üzenetére
Nekem 3500 volt, de nagyon olcsó volt így, az autósiskola szervezte. Amúgy 2-es orvosit kaptam, de a jogsin 1-es van. Amúgy teljesen orvosfüggő a dolog.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9455 üzenetére
Nagyon ritka az olyan széles sáv, amiben a KRESZ-ben előírt nagy (1 autónyi) oldaltávolságot meg tudod tartani egy nyomon haladó jármű előzése közben. Meg ugye ha szélesebb az úttest, akkor a képzeletbeli felezővonal átlépésekor is kötelező az irányjelzés.
-
válasz
Psychonaut #9433 üzenetére
Ahhoz jogsi se kell.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9417 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy akármilyen a kocsi, tükörben látom a seggét, szóval ezzel nincs gond
Amúgy meg minden autó különböző, ha azt nézzük, és minden autóval más egy kicsit parkolni.
-
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #9414 üzenetére
Oké, de az oktatásnak jó esetben nem az a célja, hogy megtanulj vezetni, mert nem akarunk 30 óra alatt lehetetlent véghezvinni, hanem az, hogy átmenj a vizsgán. Az meg könnyebb kis autóval.
freaghill: Köszi a gratulációt
Az SX4 meg a Honda is hasonlóan jó, a Hondát talán picivel nehezebb vezetni, a Suzuki meg olyan Suzuki feelingeskicsit más mint pl. egy német v francia autó, de én inkább azon tanulnék (SX4), mint a Hondán.
Nekem ez a készlet volt, és a Peugeot 207-esen tanultam. Ő volt az eü oktató, hatalmas arc volt
Lényeg, hogy ha bárki Szolnokon akar tanulni, akkor Start Autósiskolabátran ajánlom, nem ordibál az oktató, normálisan bánnak mindenkivel, nagyon jó fej a KRESZ-oktató is, mindenről kapsz számlát, tisztességesek, nem akarnak 6000 pótórát vetetni veled (30 órával mentem az új vizsgára úgy, hogy régire készítettek, és átmentem), szóval jó hely
-
freaghill
őstag
válasz
Psychonaut #9398 üzenetére
Igen, csak ugye azt elfelejtettem említeni, hogy ő és a felesége (aki tanította a KRESZ-et) vezetik az egész autósiskolát.
Meg egyszerűen (lehet én vagyok hülye) de elvártam, hogy megdícsérjen, vagy mondja, hogy valamit jól csinálok, de nem, semmi. Csak akkor ha elcseszek valamit, és kb. első órán az volt, hogy visszakérdeztem, és már (nem kiabált de) megemelte a hangerejét és már tekerte a kormányt. Múltkor azért cseszegetett fél óráig mert nagy ívbe kanyarodtam.
Lehet, csak én túlzom el az egészet... Ha így van, meg ha nem is, akkor kérem a ti véleményeteket.
Persze köszönöm a válaszokat eddig is -
válasz
Psychonaut #9380 üzenetére
Szuper!
-
Ramius
őstag
válasz
Psychonaut #8674 üzenetére
Fogadjunk azt nem írja, hogy melyik az a kategória ami 49 ezer
Mert nem a B, az biztos. Megtévesztő, "ügyes" reklámfogás.
-
válasz
Psychonaut #8668 üzenetére
Ehhez hozzátenném, hogy szinte minden iskola ezek nélkül hirdeti az árát (vizsgadíjak, stb). Én 3 éve csináltam a Csigavérnél, a legolcsóbbnak hirdették magukat, és ezt tartották is. , Nekem 2 bukással volt kb. 110, öcsémnek most vidéken 50-nel többen lesz a jogsi.
-
webdeejay
aktív tag
válasz
Psychonaut #8631 üzenetére
Hát kénytelen leszek levezetni a 9 órát, ha vizsgázni akarok
. Nagyon remélem, hogy sikerülni fog, a szimulátorral már egész jól elboldogulok a forgalomban, hihetetlen élethű cucc, csak a méreteket nem érzem.
-
Ramius
őstag
válasz
Psychonaut #8612 üzenetére
Én is tavaszra terveztem, de most mégiscsak összejött. Jó is, mert tavaszra már a motort tervezhetem így
-
AMD Power
titán
válasz
Psychonaut #8596 üzenetére
Az tud vezetni aki min 30e km levezetett városban. Addig csak annyi ,hogy van jogsija.
Szerintem akkor nem baj ha valaki beül egy automata kocsiba ha már az a több 10e km már benne van és tud menni egy normál manuális váltós autóval is. Az ,hogy valaki levezet 30x órát és átmegy a vizsgán attól még nem tud vezetni.
-
pottyantós
aktív tag
válasz
Psychonaut #8585 üzenetére
Jó lenne a közeli, mert 16-ig melózok Tökölön, és csak 18 után érnék rá... gondolkodtam a csigavéren de annyi mendemondát hallok ( sok időbe telik mire megvan a vizsga, direkt buktatnak), h nem tudom be merjem vállalni!
-
Oracle
senior tag
válasz
Psychonaut #8582 üzenetére
Nekem is az oktató mondta az útvonalat hogy jobbra balra stb. de volt hogy a vb szólt hogy itt inkább egyenesen itt meg balra és parkoljunk...
-
sagesz93
addikt
válasz
Psychonaut #8580 üzenetére
Az én forgalmi vizsgámnál az oktató mondta végig az útvonalat, bár a végén megjegyezte hogy elég jóba vannak a vizsgabiztossal, és az útvonal amin mentem a kedvence, szóval azért volt egy adag szerencsém is
(meg előtte a gyakorlásnál pont ennek az útvonalnak a "neccesebb" részeit néztük meg)
-
Cola111
aktív tag
válasz
Psychonaut #8570 üzenetére
Miert? Nekem is 25-30 perc volt anno, latta a vb, h nem parazok, gordulekenyen megy. rutin palyan a vizsga elotti napon voltam elsonek, szal az se volt semmi. a kotelezo vezetesi oraknak a felet meg beirta az oktatom. nem hiszem, hogy szerencse kerdese lenne.
14adam: grat, balesetmentes vezetest
-
14adam
addikt
válasz
Psychonaut #8568 üzenetére
Ugyanaz a vizsgabiztos volt aki múlthéten és emlékezett rám. Akkor is megdicsért,hogy milyen jól vezetek
Kötelező feladatokat megcsináltuk pl párhuzamos parkolás meg egyívű megfordulás aztán mehettem vissza a kiinduló pontba
olyat is ismerek akinél bealudt a vb -
14adam
addikt
válasz
Psychonaut #8537 üzenetére
akkor ha most nem bukok meg majd hétfőn vizsgán akkor kereken 154k
majd visszatérek és elmondom,hogy sikerült-e vagy sem -
vikvuk
senior tag
válasz
Psychonaut #8537 üzenetére
okmánybélyeg az, személyinél is annyi?
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8531 üzenetére
a vizsgalap elvileg igazolja az orvosit, de jó mindent vinni.
-
sagesz93
addikt
válasz
Psychonaut #8527 üzenetére
nálunk azért a vb. azért a tételt kérte elég szépen..(mindkettőt)
a stabilon meg az újraélesztésen csak röhögött de nem igen szólt bele max ha nagyon szarul csinálta az ember.
Viszont a buktatott pl. azért ha valaki nem tudta bekötni a másik embert...(persze olyan kötéssel ami a tételében szerepelt) De próbált segíteni, szóval csak azok buktak ki akik nagyon izgultak, akiknek ott volt a józan esze simán átment. -
Rototti
senior tag
válasz
Psychonaut #8512 üzenetére
Akkor lehet, hogy valahol korábban számolták be, amikor nem figyeltem, mert a végén nem fizettem +1-et. Am szép, fizetem a vizsgadíjat, meg persze azt is, hogy vezethetek...
-
Rototti
senior tag
válasz
Psychonaut #8507 üzenetére
Ez komoly? Én nem emlékszem, hogy azt fizettem volna.
-
Nordik
őstag
válasz
Psychonaut #8509 üzenetére
Igen, azzal tisztában vagyok
-
Nordik
őstag
válasz
Psychonaut #8507 üzenetére
Dejó... Még nem fizettem eleget.
-
zsid
senior tag
válasz
Psychonaut #8500 üzenetére
A legfontosabb 2010-es változás, hogy a tehergépkocsikra vonatkozó közlekedési szabályok csak a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsik esetében érvényesek [korábban a 2500 kg össztömeg feletti járművekre vonatkoztak]. Így a kisteherautókra, amelyek össztömege nem haladja meg a 3,5 tonnát, lényegében a személyautókra vonatkozó szabályok érvényesek – fontos változás ez például a divatos pick-upok használóinak is, mely autók többségét a tulajdonosaik személyautó funkcióban alkalmazzák.
forrás -
AMD Power
titán
válasz
Szerintem is.
-
Probber
őstag
válasz
Ez így jól hangzik, de nem tudom, hogy ez biztosan vonatkozik a (kis)teherautókra is?
-
máyköl
veterán
válasz
Psychonaut #8497 üzenetére
Ja, értem...
-
máyköl
veterán
válasz
Psychonaut #8495 üzenetére
Én is a 10 -et és a 20 -at hallottam. Az utóbbi a biztosabb.
-
máyköl
veterán
válasz
Psychonaut #8488 üzenetére
Tudomásom szerint csigánál nem könnyű nem megbukni...
De tudom, hogy elég olcsó, csak khm, nem hallottam róla jókat... Te ott csináltad?
-
fullextra
tag
válasz
Psychonaut #8425 üzenetére
noo énis összeszámolgattam, május eleje-közepe óta kb 2000nél tartok
-
jerry311
nagyúr
válasz
Psychonaut #8419 üzenetére
Nyilván típusfüggő is.
-
Oracle
senior tag
válasz
Psychonaut #8412 üzenetére
Nem, nem azzal van gond, sose "ugrok" le róla
tényleg akkor rántott be az autó mikor a gázt elengedtem, utána próbálgattam is. Pedig én is úgy csinálom hogy előbb gáz el aztán kuplung, amin tanulok vezetni sose rántott, nem tudom mi lehet majd szerdán rákérdezek a szakinál
-
Ramius
őstag
válasz
Psychonaut #8406 üzenetére
Tudom, hogy kell, de szerintem a rendőrök igazából tesznek rá. Mint ahogy a menetlevélre is kisteherautónál. 3 éve hajtok menetleveles autót, és kb 3 hete fordult elő először, hogy elkérte az igazoltató rendőr. Meg is lepődtem, mondtam is neki, hogy ön az első aki kíváncsi rá
Erre mondta, hogy pedig azt mindig el kellene kérni...
-
Ramius
őstag
válasz
Psychonaut #8404 üzenetére
Én egy céges autót (is) hajtok, amihez persze van meghatalmazásom, de eddig soha nem kérte egy rendőr sem. Volt már, hogy rákérdeztek kié a gépjármű, de a papírt nem kérte. Ettől függetlenül jó az, ha ott van
-
shteer
titán
válasz
Psychonaut #8384 üzenetére
este én is beugrok a zuglóiba, ma letudtam az elsősegélyt is
-
shteer
titán
válasz
Psychonaut #8384 üzenetére
grat Neked is
-
shteer
titán
válasz
Psychonaut #8378 üzenetére
unalom??? akkor rossz helyen voltál
nekünk egy fiatal doki tartotta, krvajó volt
-
shteer
titán
válasz
Psychonaut #8376 üzenetére
ja jólvan
voltam tanfolyamon pénteken, jegyzeteltem és a slide-okat is megkaptam
de bőszen ajánlotta a doki a könyv elolvasását
nagy móka volt a tanfolyam
szerk: találtam a magon hozzá tételeket, könyvet. elég is lesz
-
AMD Power
titán
válasz
Psychonaut #8372 üzenetére
Én is azon tanultam. Egy régi Swiften. 3 hengeres 1.0 benzines... nem is volt egy álom.
-
shteer
titán
válasz
Psychonaut #8361 üzenetére
grat, sorstárs!
-
pottyantós
aktív tag
válasz
Psychonaut #8364 üzenetére
Én is ettől tartok! De beszéltem egy haverral és állítólag tudna ajánlani egy oktatót aki rendes, jó fej, nem szívat! De ha ez se jön be....
-
sagesz93
addikt
válasz
Psychonaut #8342 üzenetére
Tudom, ezt a tanácsot már megkaptam párszor.
A legutóbbi órán megfogadtam, oktató mondta hogy ezt kéne a vizsgán is. -
sagesz93
addikt
válasz
Psychonaut #8340 üzenetére
Én is... Oktató mondja is hogy ez így szép és jó, csak a vizsgabiztosnak nem fog tetszeni.. De az oktatómnak legalább tetszik ahogy vezetek
-
Nordik
őstag
válasz
Psychonaut #8328 üzenetére
Rutinpályán csak a kuplunggal játszasz, ott nincs nagyon gáz, se fékezések, motorfék stb. Ott csak mész végig kb 5-10km/h-val, csinálod a feladatokat és arra figyelsz, hogy el ne rontsd.
Forgalomba meg egész más, ott kell a gáz, sokszor elég a motorféket használni, a kuplungot meg egész máshogy kell használni, folyamatos váltások stb.
-
Nordik
őstag
válasz
Psychonaut #8325 üzenetére
Köszi!
Közbe érdeklődtem már!
Már kétszer vezettem forgalomba, rutinvizsga előtt is.
Jó volt, csak még szoknom kell a pedálok kezelését, mert egyelőre jobban leköt a dolog technikai része mint a forgalom.
De majd belejövök!
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Psychonaut #8267 üzenetére
az vagyok
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Psychonaut #8261 üzenetére
oktató vagy tanuló?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Psychonaut #8259 üzenetére
köszi és valami konkrétat tudnál esetleg mondani 6-7-11. ker környékén?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Psychonaut #8227 üzenetére
Y a vizsgapályán elég könnyű, ott talán egyszer se rontottam el. Viszont a tanpályán meg szinte egyszer se sikerült. Lehet nem a Passatra szabták.
-
Rototti
senior tag
válasz
Psychonaut #8227 üzenetére
Aha, az is logikus, amit Te mondasz és valószínűleg akkor nektek van igazatok.
Én ma sikeres (és meglehetősen könnyű) eü vizsgát tettem, már "csak" a forgalmi van hátra.
Psychonaut: Mikor mész vizsgázni legközelebb?
-
Rototti
senior tag
válasz
Psychonaut #8225 üzenetére
Őőő, én azért írtam, hogy csak 1 korrigáció van, mert nekem a korrigáció az 1 alap hátrameneten felülit jelenti. Természetesen összesen 2-szer lehet hátra menni.
-
gamek!ller
őstag
válasz
Psychonaut #8204 üzenetére
Én 6 perc alatt végeztem, de utána vagy 20mp-ig nem mertem kinyitni a szemem h megnézzem mi az eredmény utána meg kb 5mp-ig kerestem a képernyőn h átmentem e..
Villogott ott minden és kajak nem találtam..
-
Simtu
senior tag
válasz
Psychonaut #8206 üzenetére
Elvileg azon a progin ua. van, mint a könyvben. Én is a suliban kaptam.
-
Simtu
senior tag
válasz
Psychonaut #8204 üzenetére
Köszi!
A kérdések egyébként megegyeznek a lila színű (2010-es) tesztkönyvben lévőkkel? -
revcsongor
csendes tag
válasz
Psychonaut #8185 üzenetére
Oké, köszi.
-
gamek!ller
őstag
válasz
Psychonaut #8159 üzenetére
Amikor én csináltam a rutint (Dec.20) 30 cm hó és alatta tükörjég volt az egész pályán. Jó félgázzal az első feladatnál olyan 20ig tudtam felgyorsítani, felénél már enyhén fékeztem, de kicsúsztam a bóják közül.. Nem húztak meg, mert ember ott azt nem tudta volna megcsinálni.
-
blokad
senior tag
válasz
Psychonaut #8159 üzenetére
A második felét örömmel olvastam, hiszen ettől féltem a legjobban.
-
gamek!ller
őstag
válasz
Psychonaut #8154 üzenetére
Köszi és sok szerencsét neked is. Ne izgulj, (mondom én hehehe) tényleg nincs értelme. Csak menj úgy mintha simán vezetnél 40 percet.. Jah, azt mondta az oktatóm, hogy simán bemennek néha 20-25 perc után.. Hát én lazán vettem 43-at..
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8154 üzenetére
ó, szerdán lesz, akkor átmész
5vizsgámból 4 volt sikeres, 4 volt szerdán
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8152 üzenetére
te hogyállsz ?
-
gamek!ller
őstag
válasz
Psychonaut #8129 üzenetére
Jó, de ha meg következőre sem sikerül akkor tényleg sokba lesz a pótvizsgák díja..
Winner_hun: Ide még én is elmegyek a Passat-al
-
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8132 üzenetére
Tán még itt is
-
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8127 üzenetére
De igen, a vizsgabiztosnak pont az a dolga hogyha hibát vél felfedezni akkor azért szóljon. Ha több kisebb hibát vétesz vagy egy nagyot akkor meg úgy ítélje meg hogy nem vagy alkalmas az egyedüli forgalomba kerülésre, ne veszélyeztess másokat, ne kerülj még forgalomba.
Az egy dolog hogy a sofőrök akárhány %-a (nem tudom honnan jött a 99%) vét hibákat, de nem mindegy hogy tudja hogy azt nem úgy kell csinálni vagy nem tudja és azért követi el. A vizsgára elvileg úgy megy az ember hogy mindent tud. Hogy alkalmazni is tudja-e az más kérdés, pont ennek kell a vizsga folyamán kiderülnie.Szerinted miért van az, hogy az oktatók szerint is úgy korrupt az egész rendszer, ahogy van?
Mert van aki hajlandó érte fizetni. és van aki elfogadja. Amúgy olyan embert is ismerek aki fizetett és mégis megbukott. Volt osztálytársam, 5. alkalommal se jött neki össze a vizsga.Szerinted életszerű az, hogy azok közül, akik nem fizetnek, csak nagyon kevés megy át elsőre?
Igen. Ők az akik tudnak. Pár hónapja beszéltem valakivel, már nem tudom milyen vizsgára készült, azt mondta hogy azon a vizsgán elsőre csak nagyon kevesen mennek át. A tudás hiánya az egész, semmi más.Szerinted normális, hogy gyakorlatilag bármiért megbuktathatnak, amit mindennapos közlekedés során sokszor akaratlanul is elkövetsz?
Normális. Sajnos több embernek van jogosítványa mint kéne.Te mindig a KRESZ összes szabályának megfelelően közlekedsz?
Nem. Ha szabálytalankodok is akkor azt úgy teszem hogy mást még véletlenül se zavarjak / veszélyeztessek. Nem szokásom mindent betartani. De olyan dolog is van amit akkor is betartok amikor teljesen felesleges mert nem akarok még véletlenül se rászokni a rosszra. -
gamek!ller
őstag
válasz
Psychonaut #8127 üzenetére
Én ma fizettem be a vizsgát, elvileg hétfőn vagy csütörtökön mehetek. Kértem tőle, hogy ne a csúcsforgalmi időszakot kapjam, de lebeszélt róla, mert hogy higgyem el csak jobb nekem az amikor sok autó van mert nem hajtok annyira (ha nincsenek az úton akkor hajlamos vagyok tiporni..) Kérdeztem járható út e az, ha egy kis lóvét összefogok a személyimmel amikor átadom.. Nem. Sajnos ez itt ahol én lakom nem járható. Aztán dumáltunk arról, hogy ha járható lenne sem alacsonyodnék le arra a szintre. Meg tudom én csinálni anélkül is.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8124 üzenetére
Miért veszed alapvetőnek azt hogyha valaki hibázik akkor afelett szemett kell(ene) húnyni?
Na ez a hallottak alapján dolog nagyon ki tud akasztani meg amikor nem tetszik valakinek valami és a másikra akarja fogni. Egyik osztálytársam panaszkodott mindig a rajtanárra hogy így szemét meg úgy köcsög hogy meg akarja buktatni.. megkérdeztem tőle hogy tesz-e valamit ellene, rajzol-e, azt és úgy csinálja-e amit kell vagy csak háborog? Nem jött rá konkrét válasz. Látom hogy errefelé mennek a dolgok, szidjuk a másikat, keressük bennük a hibát. Nálam ez nem dívik, én maradok a realitás mentén, nem a másikat támadom hanem megnézem hogy vajon miért tette és azt jogosan-e.
Az előző válaszodnál is csak saját véleményt írtál, nem gondolsz rajta tovább.
Én nagyon is értem hogy min hőbörögtök és sajnálattal veszem tudomásul hogy meg is vagytok róla győződve hogy deigencsakazértis igazatok van. Ám legyetek vele így ha számotokra így kerek a világ
-
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8121 üzenetére
Basszus, akkor mégis miért húzzon meg? Mert elgázolsz egy gyalogost? Ha meg lehet állni és nem állsz meg akkor húz meg, nem? De. Akkor most miről is akarsz beszélni?
Nem korrektül dolgoznak mert valódi hibékért buktatnak. Kis hibákból több kell hogy megbukj, ha egyet, de ha kettőt is tévesztesz még átmehetsz. Valóban rosszul végzi a dolgát...
Az itt leírtakra reagáltam mert egyesek véleményével nagyon nem értek egyet, ki is fejtettem hogy miért. Ha nem sikerült felfogni akkor másold be azt a részt amit nem értesz, ha tényleg félreérthető akkor elmagyarázom máshogy.A többség szerintem sem buktatna meg ezért (de lenne, aki igen).
Ühm, és miből gondolod hogy ezért igen, meghúzna? Tán vizsgabiztos vagy és tudod másokról hogy nem húznák meg, de te csakazértis meghúznád?
Panaszt hiába teszel, bármit behúzhat gyakorlatilag
Valószínű hogy olyat fog behúzni amit meg se tettél. Rosszindulat, rövidlátás az van benned is.háromszor nem tartottál megfelelő oldaltávolságot.
És miért gond ha azért megbuktat? Ha nem tartottad be akkor így jártál, majd remélhetőleg a következő alkalommal betartod. -
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8115 üzenetére
Egyszer volt eddig ilyen velem hogy megálltam a gyalogosnak aki a kerékpárja mellett várta hogy átengedjék. Megállás után nézett egy pillanatra aztán hátrafodult és elment. Ha a drótszamarán ül akkor nem állok meg mert úgy nem számít gyalogosnak, nincs elsőbbsége.
-
gamek!ller
őstag
válasz
Psychonaut #8115 üzenetére
A legnagyobb bajom amúgy nekem a gyalogosokkal van. Nem tudom eldönteni mikor akarnak átmenni és mikor van az, hogy csak álldogálnak. Amúgy ha látod, hogy a zebra felé halad és azt gondolod, hogy át is akar menni a zebrán viszont meggondolja magát és nem megy át, te pedig megálltál az is bukás. Feleslegesen feltartottad a forgalmat.
-
m3tr0
őstag
válasz
Psychonaut #8107 üzenetére
Sajnos ilyen a helyzet.
Mostanában elég sok ismerőstől hallom ezeket, nem a fővárosban vizsgázókat is úgy vágnak meg 3-szor, 4-szer egymás után mint a pinty.Ellenben ott a nővérem,aki elsőre átment Pesten(plusz pénz fizetése nélkül)...amúgy tényleg kell némi szerencse is.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8107 üzenetére
Na az irányjelzésért ha rosszul csinálja az ember akkor igenis tessék buktatni. NAGYON zavaró mikor forgalomban akkor jelez az emberszabású mikor már a kanyarodást megkezdte vagy a fél sávon már átment. Nem megvágnak, hibapont. És kell belőle 3. Teljesen korrekt.
Ha ennél a példánál maradunk akkor én úgy fogalmazok hogy a vizsgabiztosok biztosra mennek. Ha valaki nincs tisztában a szabályokkal, tennivalókkal akkor nem való a forgalomba. -
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8104 üzenetére
Attól hogy levezetsz 200 km-t a kocsi kezelését tanulod meg, nem a kreszt. Nem kéne összekeverni a kettőt és akkor nincs (félre)magyaráz((kod))ás.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Psychonaut #8100 üzenetére
2004 nyár, Vác.
-
somasz
addikt
válasz
Psychonaut #8089 üzenetére
Ez így van. Nem életszerű az egész, de ezt az oktatóm is elismerte...
Azt mondta, amíg nincs jogsi, addig nincsenek áthágható szabályok, mindet maradéktalanul be kell tartani, különben bukta. Utána azt csinál az ember, amit akar kb. (sajnos) -
blokad
senior tag
válasz
Psychonaut #8086 üzenetére
De azért milyen bőr lehet annak az embernek a képén, aki megránt utána meg közli, hogy a vezetési tudással nincs gond?
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8082 üzenetére
ez megszokott indok egyébként...elsőre senki ne számítson arra, hogy átmegy.
-
blokad
senior tag
válasz
Psychonaut #8082 üzenetére
Kell nekik a pénz..
gusztustalan.
Nekem meg már csak vezetgetni kell. Sikerült az eü
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8068 üzenetére
Üdv a forgalomban
szerda petzvál, jövőhét után meg papír
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest