- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
válasz
14adam #10676 üzenetére
Akkor nem tudod elkezdeni.(?) Mondjuk tényleg lehet,h a sikeres forgalmi vizsga időpontja számít,és nem a kresz-é.De akkor még a nem, kezdő jogsi is hiányzik,nem?
Killing: cccc
Am milyen igazolólappal,mert nekem nem nagyon rémlik ilyesmi...Vagy az az,amit vinni kellett az okmányirodába is?Már ez is csak halványan dereng,h kellett vmi papír,de biztos kellett vmi,mentségemre szóljon,h anyánál voltak a papírok.
És megjött már a jogsi?jerry311: Na az a méreg,nem a ciánkáli...És más autót nem néztél ki?(más fajtát/márkát)
Vmi nagyobbat?Mert bocsesz előre,de nekem egy kicsit nőies az mx5.Tudom,h azt mondják róla,h nagyon élvezetes vezetni,olyan,mint egy nagyobb sportautó,meg sokat is eladtak belőle...
Ha tavasszal nézed,akkor biztos több kabriót fognak kínálni,de télen jobb venni őket-olcsóbb.És nővéremnek ma sikerült a forgalmi vizsga.Szóval meg volt az öröm.
-
Bati0501
őstag
válasz
14adam #10665 üzenetére
Sztem az lenne a legegyszerűbb,ha felhívsz egy iskolát és megkérdezed,h mehetsz-e...
Sztem ha egy nagyobb kategóriát szerzel meg-pl. M után B-az nem számít,h előtte meddig volt mát meg a korábbi engedélyed.Magyarul a legmagasabb kategóriának az érvényességi ideje számít sztem,de tényleg csak szvsz...
Hogy mi van,h van motorra is jogsid?Jó neked.Am már több,mint 2 hete
megjött a jogsim,de csak tegnap mentünk el vezetni...De olyan jó volt,h na...
Csak arra gondoltam még,h elmegyünk a szokásos helyre,csak most már legálisan és gyakorolgatunk,mert már szept.10. óta nem vezettem.Hát ezzel kezdtünk,de alig voltunk ott és már mentünk is a környező kis utcákba utána meg a főútra és onnan a benzinkútra tankolni.
Tankoltam aztán mentünk a város egyik,majd másik részére is-most nem írom le,h hova,úgy se mondanak sokat...
És tök jó volt,h egyedül vezettem,és szerencsére jól sikerült,szóval mindig szépen el tudtam indulni,nem akartak lenyomni és hasonlók.Egyébként hasonló volt,mint a tanulókocsiban,de azért még se,mert a tudat,h nincs rajtad egy nagy T betű meg nem idegen ül melletted...de ez adta azt a +-t meg persze az is,h a mi kocsink ugyan olyan,mint a tanulókocsi volt,csak a miénk benzines(g astra)és emiatt dinamikusabb.Meg apa nem azt mondta,mint az oktató,h "lassabban",hanem azt,h mehetünk még gyorsabban.
Meg tudom nagyon jól,h hiába 50-el lehetne menni gyakorlatilag az inkább 60...volt,amikor annyival mentünk egy busz mellett és jöttek mögöttünk:mondom most még gyorsítsak vagy nem kell?De végül is nem nagyon kellett.
Szóval összegezve:király volt!Tényleg Killing neked mikor hozták már meg a jogsid?
-
Bati0501
őstag
válasz
14adam #10663 üzenetére
Ha hamarabb kezded,mint jan.19-akkor már miért nem elseje,na mindegy...akkor nem fog rád vonatkozni.
De azt is írja,h kell B és C kat.-os jogsi is,és nem kezdő vezetői engedély.Na a kezdő státusz 2 évig tart,és ha most 18 vagy akkor még csak ~1 éve van B jogsid,nem?/Azt nem tudom,h a C+E-t úgy el lehet-e kezdeni,h nincs meg a C-d,ezért erről én nem írok/ -
14adam
addikt
megbuktam
zebra kb 300méterre volt tőlem. Amikor mondták,hogy előzzem meg az előttem levő vizsgázót. Előtte természetesen megbeszéltük egymással,hogy jól lassítson le aztán akkor egyszerű dolgom lesz ha előzni kell. Nekiálltam előzni mondván még beférek lazán a zebrához. Igen ám,de a gyerek nem nagyon lassított
nah mondom fasza,dúr egy nagyobb gáz aztán befértem. De mivel elég közel voltam és nem lehet zebrát így megközelíteni ezért buktam 11k-t. Majd máskor,természetesen Ő átment.
Nem okolok senkit ezért,mert előzhettem volna később,de ilyenkor az ember nem nagyon tud gondolkodni -
Master94
tag
renault thalia, de szerintem annyira kuka az autó hogy nem. elméletileg az első bolyáig kéne huzatni, de addig csak 25-30. (2esben.
)
Egyébként tök faszán állok, Augusztus 2.án jelentkeztem a Csigavér irodában, még azon a héten csütörtöktöl utánalévö hét szerdáig jártam elméletre, majd 24.ére kaptam idöpontot vizsgára, az Passed, még aznap kértem oktatót, és még aznap mentem vezetni. azóta vezettem 11 órát
(Oktatóval eleinte voltak gondok, iszonyatosan türelmetlen volt, többször is agybajt kapott és rámorditott hogy engedjem el a pedálokat, aztán 80al esuhantunk a pálya elejére.. 2 óra után sokkal türelmesebb lett és sokkal jobban magyarázott. de összességben ajánlom a Csigavért!
-
Oracle
senior tag
Engem elkaszáltak
mert 40nel mentem a 30as övezetben, jó persze igaza van, csak az bosszant a dologban hogy az oktatóval soha nem mentünk arra... a vb közölte hogy akkor balra menjünk és ne jobbra ami a vizsga útvonal lett volna, és a táblát jól benőtte egy fa alig látszott mikor megmutatták. Úgy látszik ez a nemfizetős útvonal volt
Sebaj majd a következő sikerül
-
Ez teljesen egyértelmű szituáció! 1. A kereszteződésbe csak akkor hajthatsz be, ha meggyőződtél róla, hogy onnan ki is kerülsz anélkül, hogy másokat akadályoznál. 2. A kanyarodási szabály lép ilyenkor életbe, az egyenesen haladónak van elsőbbsége.
A megfelelő módszer: a sáv baloldalára húzódsz, megvárod az egyenesen elhaladó autót, és a gyalogosokat, majd áthaladsz.beragadhatsz.
Szerk: vizsgán amúgy ez nagyon cinkes szitu, mert pl. egy forgalmas csomópontba így simán beragadhatsz.
-
Killing
addikt
Akadályozás: "Ha valaki a közlekedés más résztvevőjét annak szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzottól eltérő közlekedési magatartására (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.
Ezek szerint nem. De különben is elsőbbsége van neki (ha egyenesen halad) ha kanyarodik akkor nem jön létre elsőbbségi viszony.
Ez az én következtetésem, vizsgán én elengedném a szemből jövőt (ha egyenesen megy tovább), és csak azután indulnék el miután meggyőződtem róla hogy az áthaladás zavartalan.Az egy másik kérdés hogy általában van annyi hely hogy ha megállsz a zebra előtt akkor nem lógsz be a kereszteződésbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest