Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
Nyilván elsőbbséget kell adnod, de én most nem erről beszéltem. Itt ez jogsis topik, szóval lényeg, hogy ha van STOP tábla, akkor vizsgán akkor is meg kell állnod, ha nem jön senki. Nyilván te sem fogsz megállni, ha már van jogsid és úgy mész, és nem jön senki.
A megfordulást mindig a legbelső sávból kezdjük meg, és a legkülsőbe érkezünk (úgyis abba érkezel
) Balra sem fordulhatsz a külső sávból, azt is mindig a legbelsőből kell. Elég veszélyes lenne kereszben állni a belső sávon, mert a külsőből akarnál megfordulni...
-
Nekem is van ilyen es semmi ertelme azon kivul, hogy gazdagitod a magyar allamot, mert amugy kirohognek vele. Bar nehanyan irtak, hogy kint az usaban kocsiberlesnel kertek pl, de en nem bereletem kocsit egyszer se, szoval alatamasztani ezt nem tudom.
Mondom en se tudom biztosra, csak azert gondolkodtam a munkavallalason, mert tudom, hogy buszozik es esetleg ki akar menni melozni/nemzetkozi jaratra stb.
-
Kakumix
senior tag
Ezt meg kellene nézni a biztosítási szerződésben, mert vannak feltételek, amikkel olcsóbban lehet megkötni a biztosítást. Nálam például 30 vagy 35 éves kor alatt nem vezetheti más az autót.Továbbá pár éve mikor kollégám kölcsönautóval ment külföldre, neki külön biztosítást kellett kötnie arra a két hétre (de hogy ez kötelező volt vagy csak valami extra arra nem emlékszem).
jerry311: Másrészt viszont a tulajdonos adatait kérik be az autóén kívül és azok alapján számolják a biztosítási díjat (lakhely, kor, nem, okozott balesetek, B/M besorolás, stb.). Szerintem ezért nem ennyire egyértelmű, mire érvényes a biztosítás (mármint, hogy csak a rendszám szerepel a csekken).
-
Cola111
aktív tag
Kanadaban is hasznalhatod a magyar jogositvanyodat, de tenyleg az a legtisztabb, hogy kivaltod a nemzetkozit. jo utat
itt van par vezetesi tanacs is: hatha segit
-
Cola111
aktív tag
"A magyar vezetői engedélyt vezetési jogosultság igazolására elismerik az EGT tagállamaiban, a Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez csatlakozott országokban, továbbá bilaterális egyezmény alapján Japánban és a Koreai Köztársaságban."
"Nemzetközi vezetői engedély az USA-ban
A magyar jogosítvány maximum egyéves tartózkodásra érvényes. A nemzetközi jogosítvány (nemzetközi vezetői engedély) nem szükséges a vezetéshez, de hasznos lehet. Azoknak, akik autót akarnak bérelni, tanácsos az utazás előtt kiváltani, mert a bérlésnél és esetleges vészhelyzetekben, mint pl. közlekedési vétség vagy baleset, segítséget jelenthet, különösen nyelvi nehézségek esetén."
forrás: link
-
Nordik
őstag
Voltam oktatáson, igaz kicsit régebben(kicsit több mint fél éve), mert közbe elhúzódott egyéb okok miatt ez a jogsi megszerzéses dolog...
Szerintem ha átnézném az elsősegélyt könyvből, videókból, tételekből akkor megtudnám csinálni a vizsgát. Vagy már ennyire szigorúan veszik ezt is?
-
Nordik
őstag
Ma sikeres forgalmi vizsgát tettem!
Igaz csak másodszorra...
Viszonylag könnyen ment, de a körültekintésem meg a figyelmem nem egészen teljes.Az elsősegély még nincsen meg, ilyenkor semmit nem kell tennem, semmiféle papírt nem kell vinnem sehova, csak vágjam be az elsősegélyt, kérjek időpontot a vöröskereszttől és ha sikeres vizsgát teszek mehetek az okmányirodába?
-
raver
aktív tag
Grat! Lényeg hogy megvan. Az indexet meg tessék használni mindig, mert arra páran allergiásak vagyunk
De majd úgyis automatikussá válik...
Atomgeszi: Én is mennék már szívesen, de erre 130k az alja :S Annyit meg nem tudok most kiköhögni.
Amúgy nem muszáj menni órákra. Ha otthon is meg tudod tanulni, akkor menj csak vizsgázni. -
blokad
senior tag
Beallsz a szegely melle.. szepen engeded a kuplungot, kormanyt koppig alaszeded.. mielott elered a szegelyt, vissza teljesen. Hatramenet. Kuplung jon fel kormany ismet koppig.. majd amikor kozel ersz a szegelyhez (tukor) elkezded visszaszedni a kormanyt. Kozben gurulsz. Koccolod a szegelyt, nyugodtan lehet. es mar kesz is vagy. Have fun!
-
Zewa
senior tag
Csigát sokan szidják és nagyon nem valószínű hogy 30órából te le fogsz vizsgázni...
Itt el is vesztette a "legolcsóbb jelzőt. Szerintem felejtős.Vezetni nem fogsz megtanulni 30órábóld e jobb helyen elég arra hogy egy ügyesebb srác egy forgalmi vizsga alkalmával szépen átmenjen..
Eü-i miatt ne idegeskedj! Köcsög volt a vizsgáztató, legközelebb jobb lesz.
Szerintem nyeld le, következő vizsga jobban sikerül. 5k, jah. Ez legyen életed legnagyobb bukása. -
deicide
veterán
Én 31 évesen mentem végig a jogosítványszerzés folyamatán, nem volt gond, munakahelyen nyomtam a kresz teszteket orrvérzésig és végül oda jutottam, hogy már azon versenyeztem magammal, hogy mennyi idő alatt tudok hibátlan tesztet kitölteni. A vizsgán persze nem értem el rekordot, mert kicsit jobban figyeltem, meg az érintőképernyő is más volt, mint otthon egérrel, így 4:28 alatt töltöttem ki
aztán kifelé menet a többiek kérdezték, hogy nemár, ennyire elbasztam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest