- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
válasz
Khelben #9545 üzenetére
Nem egy paragrafusrol van csak szo, es nem ilyen keves a szabalyszego. En ugy latom, hogy nem hatekonyan tartatjak be a KRESZ eloirasait.
Termeszetesen amit irsz, hogy attol, hogy nem buntetik, meg nem felesleges valami, ertheto, sot egyet is ertek vele - a kettot soha nem is kotottem ossze, egyedul a foldut-burkolt ut szabaly ertelmet kerdojeleztem meg, es azt sem azert, mert nem buntetik. -
Psychonaut
veterán
válasz
Khelben #9540 üzenetére
Azon mar nem folytatok veled (meddo) vitat, hogy melyik KRESZ paragrafus felesleges vagy nem, mert egyreszt ez nyilvan nem szakertoi vagy hivatalos velemeny, hanem az en sajatom, masreszt pedig szerintem mindkettonknel, de nalam legalabbis biztosan sokkal kompetensebb szemelyek irtak/irjak ezeket (harmadreszt meg akarmit mondanek, meg tudnad magyarazni, hogy miert hasznos).
Amugy meg az a koze hozza, hogy nem tartatjak be, illetve akiknek peldat kellene mutatni, semmivel sem jobbak azoknal, akiket pont ok buntetnek meg kesobb (vagy meg azt sem teszik meg, lasd korabban).
-
Psychonaut
veterán
válasz
Khelben #9538 üzenetére
Mar megint ferditesz, sehol nem irtam ilyet, sot, meg csak nem is kovetkezik egyetlen mondatombol sem ez. Arrol beszelek, hogy sok szolgalatban levo rendor lathatoan leszarja a KRESZ ilyen-olyan kisebb rendelkezeset figyelmen kivul hagyo autost - ezek utan meg nem ertem, miert csodalkozik mindenki, hogy nincs rendes kozlekedesi kultura az orszagban.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Khelben #9535 üzenetére
Attól, hogy te nem látsz valamit, még létezhet ám
Ne haragudj, hol allitottam olyat, hogy nem? Ja, sehol, oke.Az a baj, hogy ettol, hogy teged mar buntettek meg ilyenert, meg a szabaly nem lesz betartatva. Figyeld csak meg, hanyan mennek lampa nelkul. Ha betartatnak, akkor nem lennenek ennyien.
Korforgalombol kikanyarodas ugyanez, zebra ugyanez, biztonsagi ov nem hasznalata ugyanez...utobbi raadasul rendorok koreben is nagy "divat".
-
Psychonaut
veterán
válasz
Khelben #9513 üzenetére
Egyaltalan nem ismerem, mivel szerencsere egyetlen rendorsegi vagy birosagi ugyem sem volt meg. En a szabalyt latom, es ugy ertelmezem, ahogy szerintem a legtobb magyar ember is ertelmezne.
Nyilván nem állhat minden földútnál rendőr, de ha épp áll, akkor ez alapján büntet.
Ez meg ugye megint kerdeses, mert rengetegszer lattam mar, hogy peldaul korforgalomnal alltak a rendorok (tehat nem a korforgalomba valo behajtasra varakozva alltak, hanem az ut szelen igazoltattak), es senkit nem intettek le, aki nem indexelt kihajtaskor (soforok korulbelul 80%-a). Nem lattam meg olyat sem, hogy valakit azert leintsenek, mert lakott teruleten kivul vilagitas nelkul kozlekedik.UI:
Úgyhogy ez egyáltalán nem felesleges paragrafus és egyáltalán nem betarthatatlan.
De, en tovabbra is fenntartom a velemenyemet, hogy felesleges (aztan ha szerinted hulyeseg, akkor hulyeseg, akkor is ez marad), es valoban, csak elirtam telefonrol (pedig ketszer is megneztem), nem betarthatatlan, hanem betartathatatlan. -
Psychonaut
veterán
válasz
Khelben #9510 üzenetére
Nem, de nem is zavar egyaltalan. Es raadasul teljesen betarthatatlan is.
UI: de gondolom, ha mentel folduton, utana megalltal letakaritani a gumikat, igaz? Ugyanis az idezett bekezdes nem rendelkezik arrol, hogy milyen korulmenyek eseten alkalmazando, ergo MINDEN esetre vonatkozik, mikor egy egesz kicsi sar is kerulhet az utra az autodrol.
-
jerry311
nagyúr
-
m3tr0
őstag
válasz
Khelben #3494 üzenetére
nem azzal van baj,hogy ők vezetni akarnak,hanem,hogy ilyen tudás mellett jogosítványt is kapnak...nekem is volt osztálytársam középsuliba (csaj) aki úgy átment a stop táblán mint a szél...én emg nézek,kérdezem..nem láttad? azt mondja mit? mondom bazzeg stop tábla volt!! jaaa ő nem szokott megállni.azóta sem ültem be mellé.
ez egy szélsőséges eset.de tényleg jobban kellene az oktatóknak törődni azzal,hogy ki mennyire van tisztában a kresszel nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is. -
jerry311
nagyúr
válasz
Khelben #3495 üzenetére
Most mi van? Ha tudod kinek adsz és kitől kapsz elsőbbséget és jól váltasz sávot akkor már nem eshet nagyobb bajod az utakon. Legalábbis szerintem.
Ahogy én látom a helyzetet, a legtöbb baleset azért következik be, mert valaki nem tudja kinek is lett volna elsőbbsége. Utána jönnek a gyorshajtók és végül az elalvó sofőrök meg akik nem tudnak előzni. Tehát ha legalább az elsőbbség adásra vonatkozó szabályokat mindenki ismerné és tudná alkalmazni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest