- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
válasz
jerry311 #11508 üzenetére
Ez,amit irtál,baromi félrevezető!
Tudtommal a fékút hossza nem a % aránytól,hanem a sebességtől függ!
Nem akarok most pontos táblázatokat keresgélni,de a fékút 50-nél,mondjuk 20m,akkor 140-nél 90m.
Arra pedig-bárhol autózol-ha gyerek látható,akár a járdán futkosva,mindig számítani kell,hogy elédszalad!
/Én már ilyenkor leveszem a lábam a gázpedálról.és a fékpedálra teszem!Még ha szabályosan 50-el megyek,akkor is./
Egyébként az *életcsászárok* NEM az autópályán döngetnek 140-el,hanem a sima országúton-két falu között.
De hagyjuk! Ez nem vitatéma,mert mindenki úgy vezet,ahogy jónak gondolja... -
Mici80
tag
válasz
jerry311 #11517 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Én se nagyon szoktam felhúzni magamat de ki-ki vérmérséklete szerint reagálja le a dolgokat. Én csak annyit mondtam, ha már felhúzza magát akkor lehet nem szerencsés mások előtt kimutatni mert kára lehet belőle. És lám-lám most sajna mehet másik autós iskolába...
-
mephi666
nagyúr
-
degu
senior tag
válasz
jerry311 #11462 üzenetére
Jóvanna!
Legyen 30 óra+580 km./Igy már van valami értelme.../
A *lebukásveszély*és nem a büntetés mértékének a növelése valóban hatékonyabb lenne,de akkor mit kaszálna
trutymó vityko és haverjai?/Mer kell ám a pénz nekik,hiszen nagy a család -a spanok köre/
Nekem is kinyílik a bicska a zsebembe,amikor 140-el elhúz mellettem valami trendi arc,és...szinte 5 percenként előkerül egy rallys,és közben kacagva telefonálgat,ami a balesetek elemzése alapján,veszélyesebb,mint az ittas vezetés!Egy héten 3x megbüntetnék egy háromszázasra...tutkó,hogy abbehagyná.
De hát a szervek a béna lúzereket lövöldözik,ha 10-20 km/ó-val átlépik a 40-et,mert a táblára,ami mögött bujkálnak,ennyi van ráírva.De ez már egy másik történet. -
sketchifun
senior tag
-
mephi666
nagyúr
válasz
jerry311 #11452 üzenetére
hát igen: innen kecskemétről M5-M0-M1 lenne, ahol szerintem (ha nincs a nullás bedugulva) 2-2.5óra lazán... keresztbe meg a falvakon keresztül pihenővel 5óra körül tippelem... nem gond egyébként: több rutint szerzek így, mint pályán, ha beállnánk stabil 120-130 környékére
amikor tanultam vezetni, kimondottan tetszett a pálya: tartottam a követési távolságot, ha valakit utolértünk... és ha nem jött senki, akkor index+"padló"
alig kell 1-2 dologra figyelni, viszont vezetési rutin szerzésére nem nagyon jó... max annyira, hogy szokja az ember, hogy 130körül már jóval finomabban kell kormányozni
ui: na, majd ha összejön egyszer a saját colt 1.6glxi... majd akkor megyünk pályán
-
mephi666
nagyúr
válasz
jerry311 #11449 üzenetére
de hát eddig is úgy volt, hogy a beiratkozáshoz nem kellett és megcsinálhattad az elméleti részt nélküle, nem?
ui: ezt mondtam én is, hogy külső sávban eldöcögjük ezt a pár km-t 90-nel, ha úgy gondolja és annyi... rengetegszer voltam azon a dunaújváros melletti szakaszon munkanapokon, nap közben és nem is volt soha nagy forgalom... most meg szombaton reggel 5kor indulunk és valószínűleg nyugi lesz... ingyenes ez a rész és a győr melletti is
de mindegy: ehelyett világot látunk és megmarad a békesség is
-
tatabánya
senior tag
-
-
bzoley
veterán
válasz
jerry311 #11397 üzenetére
Ő ilyen típus. Minden előzésnél jön a "mit csinálsz", meg a kapaszkodás. Mindegy, hogy csak ketten vagyunk az egész úton, én, és a "negyvenes", aki 30 perc alatt gyorsul százra(autópályán). Ez amúgy kölcsönös, azelőtt én is mindig rettegtem mellette, hullottak is a jobboldali tükrök, sosem volt elég széles az út.
-
tatabánya
senior tag
válasz
jerry311 #11370 üzenetére
sajnos se az oktató, se a gyár nem tud szabadidőt biztosítani a napi szintű vezetésre. nem gond ha be kell ismernem, hogy nem nekem való a vezetés. bringával teljesen jól elboldogulok nap mint nap azzal megyek, lehet mocira megpróbálom ezután. automata váltós lehetőség nincs a városomban amiről tudnék
-
Carlo009
tag
válasz
jerry311 #11249 üzenetére
Akkor olyat érdemes venni, ami elöl is véd. Az jó lenne a későbbiekben is, ha lenne 125ccm-es motor.
Láttam jó kinézetű bukókat 9900 Ft-ért.
Nagy motor fenntartása rengeteg pénzbe kerül, az egyik haver mondta, hogy a lánc kenéséhez vett valami marha drága olajat. Az mellett, ha javítani kell, ki se tudná fizetni.
Akkor már inkább bringára gyűjtök, sebességváltósat szeretnék. Azt nem kell tankolni sem és nem is olyan veszélyes az utakon, mint egy segédmotoros kerékpár. -
peter9228
aktív tag
válasz
jerry311 #11251 üzenetére
Nem tudom okmányirodában hogy megy, de a földhivatalnál ha túllépik a harminc napot, levonják a fizetésből. Okmányirodában is pár hete történt egy olyan, hogy jött valaki útlevelet csináltatni, vagy 24 órás vagy 3 napos határidővel. Rossz csekket adtak, befizette a 39.000 Ft-ot, és amikor kiderült, hogy rossz, az egyik ott dolgozónak (akinek a hibája volt) kellett kifizetnie.
A jogsinál ez azért kérdéses, mert arról nem tehetnek, hogy későn kapják meg. Szerintem akkor a központi okmányirodán hajtják be. -
harry
veterán
válasz
jerry311 #11234 üzenetére
Fékbetét vélhetően olcsóbb, mint váltó/kuplung... ezt amúgy kérdeztem már én is korábban, hogy mi a jobb, visszaváltogatni, vagy fékezni - mármint alkatrészkopás/költség szempontjából. Szeretem, és szoktam is használni a motorféket, 3-be mindig vissza szoktam tenni, többször 2-be is, no meg addig nem is fogyaszt, csak én sem tudom, mennyire koptatja a cuccokat. Mondjuk egy kis gázfröccsel könnyebb bevenni kisebb fokozatot.
-
Killing
addikt
válasz
jerry311 #11231 üzenetére
Az egy dolog, de ha állandóan visszakapcsolsz hogy nagyobb legyen a motorfék (mondjuk autópályán olyan 120-130-as tempóról kezdesz el visszakapcsolgatni hogy a lehajtón már csak 60-al menj) nem leugrassz róla 'falábbal' hanem szépen kiengeded hogy 'zökkenőmentes' legyen az utazás akkor bizony kopik a kuplung, akárhogy is nézem.
-
bzoley
veterán
válasz
jerry311 #11132 üzenetére
Nem biztos, hogy pont így csinálom, nem szoktam figyelni, jön magától. Jellemzően épp a saroknál érem el a forduló sebességet, addig közepes-erős lassulás. A kanyarodás nem több egy-két másodpercnél. Tény, hogy a kanyar előtt nem engedem rá a kuplungot, mondjuk kettesben, de lehet, hogy még előtte visszaváltok. Ha nem, akkor inkább a kanyar után. Majd meglesem.
Általában úgy közlekedem, hogy fékezni kelljen, üresben nem szoktam gurulni. Motorfékkel pedig nincs fogyasztás, bár ez a része nem szokott érdekelni, pár másodperc nem számít, főleg ha utána kitaposom a belét. Ritkán van olyan, hogy motorfékkel, visszaváltogatva érek el a lámpához, de akkor tudom, hogy messze még a zöld, ráérek, üres az út. Más, idegesebb embereket sem szokásom irritálni gurulgatással -
bzoley
veterán
válasz
jerry311 #11129 üzenetére
Remek. Mondjuk én sem akkor kezdem sebességbe pakolni, mikor az előttem álló már elment, figyelem a lámpát, vagy ahány autóval előre látok. Nekem az oktatóm határozottan tiltotta a kuplungon állást. Mint ahogy a "tehetetlenül" gurulást is. Ezt mondjuk nem tartom be. Fékezek, amikor időszerű, kuplung, kanyar közben visszaváltok, és amikor a kanyar után gyorsulni kell, kiengedem a kuplungot. Mondjuk nem száz méterekről kezdek el a kanyarhoz lassítani(kivéve, ha valaki a seggemben liheg).
-
bzoley
veterán
válasz
jerry311 #11085 üzenetére
Nem biztos, hogy volt első verzió. Megfogalmazta valahogy, amiről azt hitte, hogy más is úgy érti, ahogy ő. Én élből arra gondoltam, amit itt is minden nap látok. Az elkopott lehet nullára kopott, másnak nincs is értelme, mert vagy teljesen elkopott, és akkor nincs, vagy csak valamennyire, de azt fölösleges megemlíteni, mert az ott van, és egyértrelmű hiba.
-
Mici80
tag
válasz
jerry311 #10971 üzenetére
Helo!
Igen vizsgát kell tenni. A jogi háttér egyébként az, hogy valamikor a '70-es években vezették be az autósoknak az elsősegély vizsgát. Ez még csak tesztlapos elméleti vizsga volt.
2005 után valamikor módosult a dolog és gyakorlati feladatok kerültek a vizsgába. A két legfontosabb modul a stabil oldalfekvés bemutatása (csoporttárs segítségével) a másik az újraélesztés (bábun történő) bemutatása.
Ennek alapján ha valaki ilyen vizsgát nem tett még és új kategóriát akar megszerezni akkor vizsgázni kell.Kellemes húsvétot!
üdv.M -
Carlo009
tag
válasz
jerry311 #10956 üzenetére
Szerintem mégis jobb lehet száraz úton menni és vizsgázni. A múlt héten bringával nem mertem elindulni, mert havas, csúszós volt az út. Érdekes, hogy mégis láttam sok bicajost, akik mentek.
Vizsgázni meg meggondolandó, hogy mikor tud menni MaciG, mert ha a teherautó után még kötnek utánfutó kocsit is, ez megterhelő lehet és megnehezíti a haladást, ha kanyarodik. -
MPowerPH
félisten
válasz
jerry311 #10923 üzenetére
Beszéltem a helyi rendőrrel, és azt mondta, ezzel vezethetek.
Mondjuk így lenne logikus, önhibámon kívül nem tudom személyesen átvenni az új okmányt, plusz nem kényszeríthetnek arra, hogy heteken keresztül ne autóval járjak csak azért, mert nem tudják 1-2 napon belül kiállítani az új jogosítványt. Nem a Mo. koronázásra váró királya és csatlósai vagyok, hogy sofőrt tudjak fogadni magam mellé erre az időre... -
albiosz
őstag
válasz
jerry311 #10890 üzenetére
Az A állítás már nem teljesen igaz a KRESZ alapján. A logika valóban azt diktálná, hogy a bal oldalon, de a KRESZ úgy határoz, hogy lakott területen belül lehetőség szerint a bal oldalon, lakott területen kívül természetesen a bal oldalon (kivéve gyalogosok zárt csoportja).
-
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10846 üzenetére
Jójó,akartam kérdezni,h ki vezeti Ken Block,de megláttam,h ő...De azt mondd már meg,h milyen arányban van elosztva az első és a hátsó kerekek között az erő?20-80?
Nem hiszem,h 40-60 lenne egy rally kocsiban,de persze lehetséges...
Jó,gondolkoztam,de nem írtam le,h az első kerekesekkel is meg lehet csinálni,úgy mint a videóban is:behúzott kézifékkel.De azért az nem ugyan az-én a kocsimmal nem is csinálnék ilyet,h folyamatosan be van húzva a kézifék.Igen,hátsó kerekeséknél is be szokták húzni a kéziféket,de csak egy pillanatra,h megindítsák a sodródást és utána ki is engedik. -
RevolutioN2
tag
válasz
jerry311 #10810 üzenetére
Remélem így is van
Én is így gondolom, bár szerintem a logikus (és most magam ellen beszélek) az lenne, hogy minden kategóriára a saját megszerzése lenne mérvadó kezdő ügyileg. Szóval én leteszek egy b-t 2008ban azzal 2010-ig vagyok kezdő 2009ben leteszem a C-t azzal meg 2011-ig
De nem adok nekik ötletet mert még a végén bevezetik, most nekem ez igy okés
-
RevolutioN2
tag
válasz
jerry311 #10800 üzenetére
Esetleg arra ötlet, hogy hol tudnám ezt telefonon, emailben bárhol pontosan hivatalosan lecsekkolni? Ronyózom, hogy a 2 év kezdő vezető ujra indul, valamint kíváncsi lennék, hogy a B kategóriát hogy tudom visszaszerezni. Kell-e még ez a csoportos terápia, meg pszihológus, vagy mehetek ujra iskolába. Csak azért mert amikor letelt az eltiltásom és érdeklődtem a Közlekedési hivatalnál pöppet elijesztettek, mondván 150000-et minimum hozzak. Volt egy közuti ittasvezetés balesettel jogosítvány nélkül nagymotorral (tudodm-tudom életem legnagyobb hibája) ezért vették el a B-met és erre hivatkozva lett volna olyan nagyon drága visszeszerezni.
-
harry
veterán
válasz
jerry311 #10739 üzenetére
Ha korábban nem volt vezetői engedélyed, akkor úgy tudom, az ideiglenessel sem vezethetsz (tehát ha most vizsgáztál, és a jogsidra vársz - itt eddig ezt olvastam többektől). De azt a pár hetet onnan már csak kibírja az ember, nem lenne jó itt eltiltást szerezni...
Nekem folyamatban még. -
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10691 üzenetére
Neked pont az tetszik,ami nekem annyira nem.
Azért gondoltam arra,h még visszajönnél az autóval is akár,mert írtad,h amikor úton voltatok Pest felé,akkor adták el az mx5-öt.
Az nem jó,h ennyire nem szeretnél visszajönni.Persze nem tudom,h mi miatt-lehet,h azok miatt,amik miatt a többiek is elmennek...Am én is elmennék akár csak egy ideig/pár évig külföldre dolgozni.De mondjuk Olaszországban el tudnám képzelni,h ott éljek...
-
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10682 üzenetére
Csak a 2002-es impreza?(nekem az utána következő jobban tetszik,de a mostani se rossz,csak az már nem olyan...)És gondolom jobb kormányosat vennél,de ha hazajönnétek,akkor mi lesz a kocsival?Tudom,járkálnak vele itthon is többen,de tuti nem a legkényelmesebb.
Killing: Na,grat,csak megjött.
Papírt biztos kaptam,de annyira nem rémlik,de már mindegy is,a lényeg már megvan.
Nekem am a postás hozta,szóval nem volt sms,gondolom,akkor küldenek,ha ott veszed át náluk.
-
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10508 üzenetére
Ha az ismeretségre gondolsz,akkor tudom,h semmi se lehetetlen,de most nem erre gondoltam.
(am elírtam,mert másodjára már 69e-ret írtam 67 helyett)
Biztos lehet élni nélküle,hisz itthon is hányan élnek autó nélkül,de én most arra gondoltam,h munkát is nagyobb eséllyel kaphatsz,ha van jogosítványod.Vagy ha bármi van,akkor max bérelsz egy autót és mész,ahova kell...
Jó autónak mondják az mx5-öt.Csak nekem egy kicsit nőies...
-
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10505 üzenetére
A 67e-et kérdezed?Mert olyasmi lehet,talán inkább 79e,de nem tudom.69e-nek a másfélszereséből nem jön ki egy B-s jogsi,a 79e-nek már talán kijön vhol szűkösen...
Persze,ha már évek óta kint él nem fog ezért haza jönni.
/hát nem tudom,de én úgy nem mennék ki szívesen dolgozni,h még jogsim sincs/ -
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10464 üzenetére
Az szép,alig mehetnek többel,mint 100...Az pedig mostani árfolyam ~529e Ft.Az jó,ha az ottani minimálbér
2.5x-e-nem tudom,miért ennyit írtam,1.5x-e ennyi pénz.Akkor így még jobb.Itthon egy "kicsivel" tovább kellene dogozni ennyi pénzért...Am miért nem itthon csinálta meg? -
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10461 üzenetére
Akkor ez nem a legjobb,h ilyeneket már kiengednek az utakra...szvsz.
Furcsa volt olvasni,h sorolj át a belső sávba, mert a következő lehetőségnél jobbra fogunk kanyarodni.
Tudom,h jóval többet keresnek az ottani emberek,de mégis elég brutálnak tűnik,h egy jogsi 500e Ft-ha jól emlékszek ennyit mondtál.És még meg se tanítanak vezetni. -
Bati0501
őstag
válasz
jerry311 #10405 üzenetére
Jó,meg tudom csinálni én is,pl ahol apával szoktunk gyakorolni parkolást,ott rükvercben is normálisan lehet vinni a kocsinkat-G astra 1.4-sőt,néha még gyors is,testvérem még jobban meg tudja csinálni...De egyébként erre mondtam,h ha nem csigatempóban...mert a városban lámpánál azért ennél dinamikusabban szokás elindulni,bár így se olyan lassan indul meg.
Automatát?Majd akkor,ha:kiélveztem a kézi váltós kocsikat és/vagy lesz rá elég zsé.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
jerry311 #10376 üzenetére
Jó, nem kell rálépnie a gyalogosnak a zebrára, de a lényeg az, hogy a gyalogosnak van elsőbbsége és én is ezt mondtam.
Belém általános iskolában és középiskolában is azt nevelték "gyalogos és kerékpáros KRESZ" oktatáson, hogy az átkelési szándékot akkor jelzed ha rálépsz a zebrára kislábujjal. Jó persze életszerűtlen, mert már azzal jelzed, hogy átkelnél ha oda állsz ez tény. De például lámpa nélküli zebrán Budapesten sokszor nem engednek át, néha akkor sem ha már félig bemásztál az útra. Helyette csak kapsz egy adag anyázást meg ha van szerencséd akkor egy égő cigaretta csikket is rád pöckölnek, jelezve, hogy vagy ülj autóba, vagy takarodj el a közterületről egy épületbe.
De mint mondtam a KRESZ szövegét nem tudnám idézni, még csak most iratkozok be 23 éves fejjel tanfolyamra.
-
dudika10
veterán
-
Kakumix
senior tag
válasz
jerry311 #10369 üzenetére
Nekem nem megy. ~2 éve vezetek, de 2x jöttek belém hátulról anélkül, hogy hirtelen fékeztem volna és egyszer pedig az előttem álló hölgy 1-es helyett hátramentet kapcsolt lámpaváltásnál
Szerintem nem az én hibám volt egyik sem, bár a belémtolatásnál, ha lett volna hely mögöttem elkerülhettem volna, mert vagy 2 métert tolatott egyre gyorsulva mire "utolért"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Opel topik
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest