- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgeeb92
tag
válasz
gabika318 #8763 üzenetére
Hát nem segített sajnos! így is lefagy,újraindul! Most meg a telefon memória előkészítését(hibakeresés) írja ki!
lehet hogy fura, de amit észrevettem hogy a tárhely és a fejlesztői lehetőségeknél állandóan lefagy ha rá szeretnék menni! (roky v7)! és Hike Os-nél is ez a szitu! -
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #8760 üzenetére
amugy sem okés még minden... core.odex nem lett a helyére rakva, igy továbbra sem lehet modositott apk-t felrakni. pl: ygps: beleraktam a magyar stringeket. visszacsomagoltam. amig lucky patcherrel a rendszer nem lett modositva el sem indult. miután ezt elvégeztem minden ok.
-
Dominó85
addikt
válasz
gabika318 #8754 üzenetére
Végigolvastam és engem most nem győzött meg ez a Hike OS. De más biztosan boldogan fogja használni. A Camera+ nálam eddig a leggyengébb képeket készítette a G3-val a JB+ és a ProCamera apk-ok után. Az aláíratlan apk-ok engedélyezését pedig jobb szeretem manuálisan kapcsolgatni, amikor kell. Ahogy hallottuk egyre több a kém-apk-ok sora a hivatalos google play store-ban is. Egy víruskeresőt vagy biztonsági cuccot javaslok beintegrálni, ha van rálehetőség. Várom a fentiektől eltérően a véleményeket és visszajelzéseket. Ugyanis amihez gabika eddig hozzányúlt, abból csak jó jött létre.
-
asterx
csendes tag
válasz
gabika318 #8737 üzenetére
Olyan találkoztatok már a HikeOS romnál, hogy az időzített kikapcsolás - bekapcsolás használatával a Gmail szinkronizáció megszűnik működni? Azaz miután időzítve visszakapcsol a telefon a Gmail app többet nem tölti le a leveleket, de nem ad semmilyen hibajelzést. Ha kikapcsolom rendesen és visszakapcsolom, akkor megint működik rendesen a szinkronizáció.
-
BigBear
senior tag
válasz
gabika318 #8436 üzenetére
Köszönjük a ROM-ot
Egy problémám így mindjárt az elején lenne vele sajnos
A MobileUncle nálam nem megy, azaz az Engineer Mode (MTK). Sajnos mindig panaszkodnak nekem, hogy nem hallanak, ezért az első, hogy itt feltolom a mikrofon hangerejét. De ennél a romnál belépni sem tudok ebbe a menübeAffene... "Cannot find EngineeringMode App". Hát így már értem, miért nem megy.
-
kymco
veterán
válasz
gabika318 #8436 üzenetére
Egészen jó ez a rom. Ami nagyon tetszik, hogy a mobil adatkommunikációt kikapcsolja, ha van wifi, és kikapcsolható a 3g. Így sokkal jobb a térerő, konkrétan van térerő a telefonáláshoz.
Kicsit hiányzik, hogy nem tudom hangerő gombra ébreszteni. A 4.2.2-höz adott patch bootloop-ot eredményezett.
Nem laggol, esztétikus a kinézete.
Ami furcsa volt, hogy betett a névjegyzékembe (nem a google címtárba) egy kínai női helpdesk-forma arcképpel rendelkező telefonszámot, kínai írásjelekkel megspékelve.Első blikkre töröltem.
-
masztah
csendes tag
válasz
gabika318 #8393 üzenetére
Sziasztok,
A témával kapcsolatban megosztanám a tapasztalataimat veletek.
A helyzet: GSM tmob céges sim csak beszédre + telenor feltöltős net kártya + otthon WIFI
Alapvetően 3 eset fordult elő G3-am pályafutása során:
1. alapvetően a netkártya ki van kapcsolva, csak akkor csatlakoztatom, ha csekkolni kell valamit: tehát 1 sim-el csak GSM hálón napi 1,5-2 óra beszélgetés sms stb. min fényerő, otthon minimál WIFI az akku idő 4 nap minimum(100%-15%ra)(gyengébb használati időszakban volt olyan, hogy szombattól szombatig húzta 20%-ig)2. mindkét sim bekapcsolva jó térerő mellett, felhasználás ugyanaz kb. akku idő 2 nap és muszáj tölteni(100%-15%ra)
3. munkahelyen csak tmob gsm antenna van és fullra árnyékolt (tehát a netkártya folyamatosan hálózatot keres és nagy ritkán csípi csak el 1-2 sec-re aztán megint keres...) max. 10 óra akku idő (100%-15%ra)
A konklúzió amit ebből magamnak levontam, hogy a GSM modul igenis szignifikáns fogyasztó(ha nem a legszignifikánsabb) "csak" hálókeresés közben is.
Bár már megváltam a szeretett G3-tól egy G4 miatt, azt azért be kell valljam, hogy a 3000-es G4 nem bír annyit, mint a 2750-es G3, bár a különbség nem drasztikus.
Ha esetleg mégis kipróbálnál egy új aksival, hogy hátha mégis az a ludas, dobj egy privit
-
Lidl
senior tag
válasz
gabika318 #8393 üzenetére
Hello,
én is olyan helyen lakom, ahol állandóan mászkálni kell a lakásban, hogy tudjak telefonálni, mert állandóan megszakad. És nekem is 30% fölötti a cella készenlét, bár ebben volt egy hosszabb munkahelyi látogatás ma
Ez az én akku használati statisztikám:A nekem kb. 90%-ról indult a töltöttség, és csak 20%-ot esett 18 óra alatt.
2 dologra tudok tippelni az esetedben:
1. Kezd elromlani az aksid, és már nem tudja leadni azt, amit korábban. Mondjuk az furcsa, hogy pont a költözés után kezdi ezt csinálni.
2. Azt látom, hogy állandóan be van kapcsolva a wifi. Akkor is, ha készenlétben van a telefon. Van egy olyan beállítás, ami ilyenkor kikapcsolja a wifit. Igaz, így nem leszel kapcsolatban, tehát email ellenőrzés nincs és mondjuk Skype, vagy Viber sem működik. Amint visszakapcsolod a képernyőt, újra csatlkozik az adott, ismert wifi hálózathoz. Nekem is mindig be van kapcsolva, de láthatod, hogy csak 4%-ban fogyasztott a wifi.
Ezt állítani a "Beállítások/Wi-Fi/<menü>-Speciális/Tartsa bekapcsolva a wifit alvás közben" menüpontban lehet.Remélem megoldja a problémád, ez a kis átállítás. Ezt mindig állítanom kell, ha egy új ROM-ot teszek fel, mert mindenhol a "mindig bekapcsolva" van alapból beállítva.
Üdv
Lidl -
ÁrPi2
senior tag
válasz
gabika318 #8313 üzenetére
"Banki műveleteket nem csinálok mobilról (nem LEWA, hanem az Android miatt)
Jelszavaim és felh. neveim különbözőek az egyes dolgokhoz (főleg a bankos cuccokhoz)
Nem fizetek mobillal
Nem vásárolok a Play Áruházban (mobilon keresztül)
Nem adom meg mobilon a bankkártya adataimat."Én is pont így vagyok .
Annyi újdonság jött be decemberben hogy a bankom mobiltoken (app) használatára motivált.
és innentől minden internetbankolásom során a belépő jelszót és az aláírójelszót is ez generálja...Az a legfurább eme mobiltoken apppban hogy ha teljesen off a sim-em is és wifi-m is és mondhatni minden kommunikációs interfészem off, akkoris olyan jelszót generál amivel az internetbanki loginomnál belépés sikeres...
-
kymco
veterán
válasz
gabika318 #8095 üzenetére
Nem erőlködöm tovább a miui-val, csak ki akartam próbálni. Laggol, és a közelségérzékelő időnként bezavar.
Most nem az apeelme rom-ra térek vissza, hanem egy kicsit roky-zok
Apeelme 4.1.2-e mostanában egy-egy kikapcsolt állapotból való indítás után hajlamos kétszer is újraindulni...
Nem probléma, csupán hosszabb a boot idő, egyébként stabilan fut.
De most, hogy belelendültem a rom cserékbe, visszatérek a roky-ra egy kicsit.... -
apeelme
addikt
válasz
gabika318 #7951 üzenetére
A Téma összefoglalóban lévő TWRP 2.4.2.0 is működik simán, tegnap direkt ránéztem.
A hiba ott lesz a belső SD környékén...korábban volt ilyen hsz hogy valakinek megjelent egy ~16MB-os partíció...nah az bekavarhat rendesen. De lehet elég egy formázás is Beállításokból.
-
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #7951 üzenetére
Sajnos ezzel is ugyanaz a helyzet.Bár semmi köze a romhoz(viszont sosem lehet tudni alapon),még úgy is próbáltam hogy felraktam a te romodat,hátha.Azalól is ugyanez.
Nem gond,lényeg hogy apeelme cwm-je működik.
Csak kiváncsiságból megnéztem volna magamnak a twrp-t.
Hát úgy néz ki az én telefonom nem alkalmas erre.
Mondjuk totál nem értem ezeket a dolgokat sosem.
Nem egyformának kellene lenniük?
Az egyiken működik a másikon nem.
Pedig ezt még annyira elrontani sem lehet,főleg a mobile uncle tools-al.
Na mindegy ez van.Azért ha valaki egyszer rájön valami okosságra,ne tartsa magában
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
gabika318 #7894 üzenetére
És wolfson audio chip!
(Harmónikusok szakvéleményét kérném egyébként a viper4android-ról is...)
Egyébként az mt6582-ben nem inkább MALI-400 GPU van (dual 500MHz)? (Aliexpress árus infója FALS)
Egyesek már tűkön ülnek... ezen a pénteken...
De csak december 5-től forgalmazzák 499 Yüan (82 dollár) áron a kínai-3G-set. Lesz wcdma-s model de gondolom Jiayu gyári tempóban.( Illetve egyes vakreménykedések -elgondolások szerint kioldható wcdma blokkolás van benne
)
-
-
Lidl
senior tag
válasz
gabika318 #7646 üzenetére
Hali,
ezek szerint a inkább a Roky_RS ROM-ot supportálod a továbbiakban?
És mi a helyzet a ZOPO port-tal? Van vele valami gond?asterx: Én is a ZOPO port-ot használom már egy ideje. Korábban a ROKY_RS-t v1-v7-ig.
Egyiknél sem volt SD kártya probléma. Pedig nekem is merült már le párszor.
Szerintem ott mégis csak kártya probléma lehet.Lidl
-
-
Dominó85
addikt
válasz
gabika318 #7506 üzenetére
A lényeg, hogy ha a widgeten bekapcsolom a wifi-t, akkor önkényesen bekapcsolta a mobilnetem. Illetve volt, hogy random bekapcsolt állapotban volt az adatkapcsolat, de szerencsére a wifi-m részesítette előnyben netezésnél. Ugyanakkor fent a narancssárga térerős cuccosnál nem jelezte hogy akárcsak szinkronizált volna. Na meg fordítva is volt a dolog. Bekapcsoltam az adatkapcsolatot és erre a kinti GPS is aktiválta magát. Wattaf*ck? De a SIM beállításokban nyomkodtam pár beállítást és megjavult! Szóval gond egy szál sem.
Viszont ha már itten vagy Gabi. Akkor ajánlhatnál nekem priviben
egy jó féle testre szabható kirakható widgetet (mint ez az "energiagazdálkodásos").
-
Dominó85
addikt
válasz
gabika318 #7498 üzenetére
Csak nem nyugszol?
apeelme
Egy furcsaságot észre vettem a rommal kapcsolatban. Ha a fentről lehúzható értesítő sávban nincsen kikapcsolva a mobilnet/adatkapcsolat, akkor a kinti energiagazdálkodás widgeten (néha) igen. Ezt mi okozhatja? Amúgy valamit babráltam a SIM kezelésben és azóta nem jött elő a dolog. -
Dominó85
addikt
válasz
gabika318 #7496 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ. próbáltam SIM-vel és anélkül is a telefont, de rendre úgy nézett ki a dolog, hogy kérte állítsam be a wifi-t, megtettem erre újraindult. Majd kérte a további beállításokat, azután is rebootolt. Végül amikor már belépett volna a rendszerbe, elindulna a launcher és összecsinálja magát (vagy épp olyan mintha bootloop-ba kerülne).
Ettől függetlenül biztos nagyon jó rom, feleslegesen (főleg időd hiányában) ne gyárts új romot. Vagyis gyárthatsz ha szeretnél.
Érted. Apeelme romja szerencsére hibátlanul működik a tegnapi belakás óta és msot már dual SIM mellett.
-
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #7414 üzenetére
Mivel én a megjelenése óta használom a v2 magyaritottat,ezért letöltöttem a v3-at is hozzá a multilanguage zip-et,felraktam,de a gyári lanchert ha kiválasztom csak üres kezdőképernyő fogad.A lenovo launchernél jól működik minden.
Ez nálad is jelentkezett vagy csak nekem nem sikerült valami?
Jobban szeretem a gyári launchert,ezët zavar a dolog kicsit. -
asterx
csendes tag
válasz
gabika318 #7294 üzenetére
Valami nekem nem kerek a partíciók körül a ZOPO portnál. Felraktam az új verziót és a telefont a gépemhez csatlakoztatva a telefonmemóriára azt mondja, hogy 17 MB a mérete és ebből 2,2 GB szabad. És nem is működik rendesen, csak 17 MB adatot lehet rámásolni. Tapasztalt valaki hasonlót?
-
Lidl
senior tag
válasz
gabika318 #7312 üzenetére
Üdv,
Feltettem én is a ZOPO ROM-ot. Eddig nagy megelégedéssel használom.
Bár tapasztaltam 2 kisebb furcsaságot:1. A korábban linkelt Xperia billentyűzetet használom. Eddigúgy csináltam, hogy Titaniummal elmentettem, majd az új ROM-nál visszaállítottam. Ebben az esetben viszont ez nem működött. Mindig FC-zett az Xperia Keyboard. Ezért megpróbáltam CWM-ből újratenni. Sikerült, és utána nem volt FC. Ezt csak azért mondtam, hogy más esetleg ezzel találkozik, akkor az még nem a ROM hibája.
2. Ha futtatok egy játékot (főleg azt, más programnál nem jelentkezik), akkor amikor kikapcsolom a képernyőt a power gombbal, akkor lezárja a telefont és kikapcsolja a képernyőt. Viszont ennél a ROM-nál utána azonnal bekapcsol a képernyő megint, és látszik a lezárás. Persze ez el is tűnik hamar. És nem is igazán nagy probléma, csak azért írom, hogyha tovább finomítod a ROM-ot, akkor esetleg megpiszkálhatod ezt is.
Amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve, bár még mindent nem tudtam letesztelni.
Köszi
Lidl -
GazVezír
tag
válasz
gabika318 #7304 üzenetére
gabika318: Írtam egy újabb privátot, lehet nem vetted észre. Nem vagyok ugyan biztos benne, de elvileg kernelfüggő, hogy hol keresni a wakelockra vonatkozó információkat. Mivel 3.4-es verziójú kernel van a 4.1 alatt, így talán itt van, amit keresünk: /sys/kernel/debug/wakeup_sources
Amennyiben tévednék, úgy javítson ki valaki, hogy korrekt információ szerepeljen a fórumon. Köszönöm.
-
-
Lidl
senior tag
válasz
gabika318 #7260 üzenetére
Hello,
Pörgök itt nagyban, tervezem, hgoy mikor cserélem le a jó kis Rocky V7-es ROM-odat erre az új ZOPO portra, de csak most veszem észre, hogy ez is 4.1.2.
Miért éri meg ezzel dolgoznod (a tapasztalattól eltekintve, amit közben szerzel), mennyivel jobb/másabb, mint a Rocky v7 4.1.2?
Az, hogy az a béta 4.1-s Jiayu ROM-on alapszik, ez meg egy final, nem béta 4.1?Az alapsávi fájl verziója pl. teljesen ugyan az.
Van bármi más eltérés a két ROM között, ami hétköznapi felhasználás során észrevehető?
Köszi
Lidlu.i. Még jó, hogy valaki tud oroszul, és követi keleti barátaink munkáját
A 4.2.2 ígéretesnek tűnik. -
pazirezz
tag
válasz
gabika318 #7270 üzenetére
ööö .. absz. nem okozott eddig problémát az a 16 megás rész (gyanítom nem is fog).. csak furcsa volt, így megemlítettem .. nem érdekes
Ha az ilyen-olyan rom-ok telepítése nem fog több ilyet létrehozni .. azaz nem lesz fél év múlva még 30 hasonló kis méretű rész külön, akkor részemről ott elfér
Köszi a xperia bill.-t.. illetve az angol nyelv választásnál összeomló gyári android billentyűzetre akkor gondolom nincs ötleted?! .. mert arról nem nyilatkoztál...
-
válasz
gabika318 #7276 üzenetére
Az a 16MB teljesen normális, ez amolyan "maradék". (MT6589 esetén ez rendszerint 14MB)
Ezért van az, hogy ennek a csatolását rendszerint "kikapcsolják" akkor, ha 2,5GB /data partíciót csinálnak egy telefonra.szerk.: ezt szokták "disable_internal_sd_card.zip"-ként emlegetni (ami módosítja a vold.fstab-ot)
-
apeelme
addikt
válasz
gabika318 #7270 üzenetére
Es mi ertelme lenne az amugy felhasznalok elol elzart system-en novelni? Meg ha nagy meloval at is rakosgatsz app-okat, nagy szazaleka nem fog onnan futni.
A data-t kell megnovelni, van is ra elkeszult megoldas, csak az ebr-be bele kellene nezni hexa editorral, mert sajnos ugy tunik bizonyos keszulekeknel picit mas a felosztas. (pl.:ZTE Blade Super) -
pazirezz
tag
válasz
gabika318 #7260 üzenetére
Feltettem én is ezt a port-olt rom-ot .. eddig minden jónak tűnik .. illetve egy apró kivétellel .. amint a rom felment, első indítás után angolra állítottam a nyelvet, utána a gyári android billentyűzet folyton összeomlott .. csak a magyar nyelvre való visszatérés oldotta meg
(nem mintha angolul jobban tudnék, de már megszoktam, hogy angol volt eddig)
.. előtte a V5-ös miui volt fenn, amit linkeltél .. azt tényleg egy "ici-pici"-t döcögősre sikerült megcsinálniuk .. pedig tetszett volna .. nem vagyok egy türelmetlen fajta, de az már nekem is sok volt (plusz a beépített miui kamerával készült képek katasztrofálisak voltak)
plusz egy kérdés
.. mióta volt fenn a V5 miui .. azóta megjelent egy 16 mByte-os meghajtó a telefonon .. vagyis, ha most csatlakoztatom usb-vel a géphez, van egy "Telefon memória" nevű partició .. 16 megából 8 mega szabad
uccsó kérés .. xperia billentyűzetet kapok privátba, vagy linket?!
kösziii
-
asterx
csendes tag
válasz
gabika318 #7243 üzenetére
Közben találtam még egy bugot. Ha időzített kikapcsolással kapcsolod ki a telefont és közben villog az üzenet értesítő LED, akkor az bár kikapcsoláskor elalszik úgy 2 percre, utána megint el kezd villogni. Azaz a telefon "kikapcsolt" állapotban marad, de a zöld LED villog. Ha bekapcsolod és kikapcsolod, akkor megszűnik a jelenség.
-
asterx
csendes tag
válasz
gabika318 #7246 üzenetére
Mivel a mountnál megcserélted az sd kártyát és a telefonmemóriát a framework.res-ben szerintem már nem kell.
Most gyakorlatilag először oda cseréled, majd vissza. Ha egymás alá rakod a sorokat jobban látszik, hogy mi történik:
A telefonmemória:
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
hozzá a storage_list.xml:
<storage android:mountPoint="/storage/sdcard0" android:storageDescription="@string/storage_sd_card" android:primary="true" android:removable="true" android:mtpReserve="10485760" android:allowMassStorage="true" />Az SD kártya:
dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
hozzá a storage_list.xml:
<storage android:mountPoint="/storage/sdcard1" android:storageDescription="@string/storage_phone" android:primary="false" android:removable="false" android:mtpReserve="10485760" android:allowMassStorage="true" /> -
GazVezír
tag
válasz
gabika318 #7246 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de szerintem framework-res.apk/res/xml/storage_list.xml-t hagyjad az első verziónak megfelelően változatlanul.
Erre alapozok egyébként: [link]
A mount-hoz ez a kis útmutató hasznos lehet, amennyiben nem mindenki számára alapvető dolgokat írtam volna véletlenül le
.
/etc/vold.fstab
#######################
## Regular device mount
##
## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
## label - Label for the volume
## mount_point - Where the volume will be mounted
## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
######################
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung galaxy S22
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest