- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha van terminal emulator és root jog, akkor
su
reboot recovery
Ha ezek után nem lép be recovery-be, akkor valahogy nincs rajta recovery.Vagy sázmítógépről adb-n keresztül, ehhez nem kell root:
adb reboot recovery
Ha ezek után nem lép be recovery-be, akkor valahogy nincs rajta recovery.Ha van root jog, akkor megoldható a felrakás az alábbi módon is:
bemásolod a megfelelő recovery-t az sd kártya gyökerébe, pl cwm-recovery.img névvel
aztán vagy terminál, vagy pedig ugye adb.terminálban:
su
dd if=/sdcard/cwm-recovery.img of=/dev/recovery
reboot recoveryadb-n keresztül:
adb shell
su
dd if=/sdcard/cwm-recovery.img of=/dev/recovery
reboot recoveryElméletileg kutya kötelessége lenne belépni ezek után recovery-be.
Hacsak nem írta át valaki az uboot-ot úgy, hogy ne lehessen belépni ide. -
Már nem volt időm szerkeszteni az előző hsz.-t.
Szóval a dd-s mentéshez még számítógép sem kell, megoldható telefonon is, ha használod a terminal emulator-t.
A recovery-ket megtalálod a témaösszefoglalóban.
A recovery felrakásának egyik módja root-olt telefonon: [link] -
Hűha...
Ha szerencséd van, akkor csak a secro partíciót vágta haza a telepített rom, remélhetőleg nem az nvram-ot.Ilyen hibák esetén én biztosan nekilátnék menteni a teljes, nem működő rendszert. Mint említetted, más romot visszarakva sem megy a telefon funkció.
Tehát az usb hibakeresést kapcsold be, és MTKDroidTools-zal csinálj egy komplett mentést.
A késztett mentett rendszerfájlok tudnak ekkor beszédesek lenni.
Ha nincs nagy baj, és csak a secro szakasz sérült, akkor 3 perc alatt megoldható a rendbetétel.
Ha az nvram sérült... akkor is lehet vele valamit kezdeni. -
válasz
gabika318 #9328 üzenetére
Hmmm.
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p5
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p6
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p7
/emmc vfat /dev/block/mmcblk0p8emlékeim szerint 6577-nél más volt:
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p3
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p4
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p5
/emmc vfat /dev/block/mmcblk0p6
Ezt tettem a portoltba is.Az assert-re különös figyelmet fordítok, szerintem ez legalább olyan fontos, mint a megfelelő partíciócsatolás.
szerk.:
@(#9331) gabika318
hopp, azt a grafikai kis bögöt akkor visszaírom az eredetire, és küldöm a javítottat (ez az átka a portolásnak) -
-
válasz
hevizms #7624 üzenetére
Van itt egy csendes.ogg fájl.
0, csinálsz mentést a /system/media/audio/ui könyvtárról.
1, letöltöd a fent nevezett fájlt, bemásolod először a system könyvtárba. Ez nem a végleges helye lesz!
2, Átnevezed arra a fájlnévre, amit szeretnél megváltoztatni (camera_click , camera_focus , camera_shutter)
3, Megadod a jogosultságokat (0644)
4, Átmásolod a fájlt a /system/media/audio/ui könyvtárba (persze engeded a felülírást)Innentől csendes marad a kamera mindig.
Ha csak csökkenteni akarod a hangerejét, akkor módosítani kell a hangfájlt (camera_click , camera_focus , camera_shutter, vagy amelyiket akarod).
-
- Próbálj meg egy másik SP Flashtool-t
vagy
- Az MTKDroidTools 2.4.8-cal csinálni egy új scatter-t. Ha mégsem lenne jó, akkor próbálj egy backup-ot, ott létre fog hozni 2 scatter-t. Egy "simát" és egy "PMT"-set. A PMT-set pedig akkor lehet használni, ha 8038 vagy 4032-es hiba lép fel. (azt hiszem ilyet írt ki a flashtool, amikor legutóbb backup-oltam egy átparticionált telefont) -
válasz
apeelme #7282 üzenetére
Ebben igazad lehet sajnos.
Szerintem a módosított ebr1-ek (ebr2-k)a Mateos-féle apk-ból jönnek, és azokat használjuk.
(Ha értenék hozzá...)
(A Blade Super meg egy egészen speciális esetre sikeredett, mert ott már 6577T ellenére megjelenik az ebr2 is, ráadásul más címen, mint az általam látott eddigi telefonoknál) -
válasz
gabika318 #7276 üzenetére
Az a 16MB teljesen normális, ez amolyan "maradék". (MT6589 esetén ez rendszerint 14MB)
Ezért van az, hogy ennek a csatolását rendszerint "kikapcsolják" akkor, ha 2,5GB /data partíciót csinálnak egy telefonra.szerk.: ezt szokták "disable_internal_sd_card.zip"-ként emlegetni (ami módosítja a vold.fstab-ot)
-
válasz
Atomcsirke #6260 üzenetére
A lenovo a820 egy piciket nagyobb, kb 2mm-rel. igaz, egy g3-mal vetettuk ossze
a kulonbseg nem szignifikans -
válasz
apeelme #6133 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást, erre igazából nem gondoltam még, mert sosem volt még ebből problémám.
De akkor ezentúl emígy lesz. Mindig tanul valamit az ember.
(A japánok azt mondják, fejlődjünk nap mint nap. Igazuk lehet...)Azért az érdekes statisztika lenne, hogy hány ember vizsgálja meg a letöltött állományt.
-
válasz
apeelme #6102 üzenetére
Meg kell majd néznem, mert vagy a thl w8-as binárist, vagy a tiédet vettem alapul.
A mobilomra ugyan felhegesztettem a Debian-t, de azért perl szkriptet inkább a saját gépemen futtatnék
Várhatóan estefelé odaférek én is. Jelentkezek majd.beers és M3oH, milyen logo van a batman-recovery-ben?
ha jiayu-s, akkor apeelme-féle bináris van benne. -
válasz
apeelme #5942 üzenetére
Esetleg a boot.img-ben lévő default prop-ot érdemes lehet megnézni?
Illetve egy gyári recovery sem jönne akkor rosszul, hátha abban található valami "okosság".... idő eltelt ...
Letöltöttem a needrom-ról az állítólagos (xda-n állították) stock rom-ot, és a /system/build.prop-ban ez van.
ro.sf.hwrotation=0Nem ez lenne az alapértelmezett?
Mert ha nem, akkor pont ez kellene bele... persze csak írottan gondolkodom.szerk:
most néztem, hogy szerkesztetted a hw elforgatásra a tippet -
válasz
apeelme #5934 üzenetére
Mint szakértő, szeretném kikérni a véleményedet erről a batman-effektusról. Vajh' mi lehet az oka ennek? Eléggé zavar, hogy olyan kókler-munka lett. Forrásból nem tudok fordítani, csak a "szétszedem és módosítva összerakom" módon tudtam elkészíteni. (6577-nél ilyen "batman-effekt" nem volt)
-
válasz
szobipeti199 #5771 üzenetére
A Shazam azt hiszem erre való
-
Mi van akkor, ha autoroot-tal vagy a legújabb bin4ry-val megrútolod, utána pedig mobileuncletools-szal felteszed?
-
válasz
szumoo@gmail #3107 üzenetére
Ha azt mondom, hogy 69VA teljesítményből hogy a rákba' ne lehetne előállítani 4,25W teljesítményt???
Magyarázat:
230V 300mA 230V*0,3A=69VA
(legrosszabb eset: 100V / 300mA -> 30VA)5V 850mA 5V*0,85A=4,25W
-
A felteszi a rom-ot, utána újraindítja a cwm-et (nem idítja el telefon módban, hanem rögtön cwm-met indít) és nem tud belépni, mert csak a <3e> van, akkor a rom telepítése írta felül a cwm-met.
Ha viszont a cwm újraindítása után még be tud lépni cwm-be, majd a felefont normál módban indítja, és utána nem tud belépni cwm-be, akkor a #3016 a sanszos. -
Én úgy vettem észre, hogy bizonyos rom-ok hazavágják a CWM-et. (törlik)
Ha ez van, akkor érdemes megnézni, hogy nincs-e valami /system/recovery/recovery-from-boot.p és /recovery/etc/install-recovery.sh fájl.
Ez a páros jó eséllyel kinyírja a cwm-met.
Ha van ilyened, akkor töröld, utána tedd fel a cwn-met.
Remélhetőleg ezek után már nem fogja csinálni. -
válasz
apeelme #2728 üzenetére
Köszi, ilyenekre voltam kíváncsi.
Ezt sajnos már nem lehet a ramdisk-ből módosítgatni. <-- Pont ezért érdekel, illetve más telefonokhoz hogyan lehet optimalizálni, és nem csak az fstab-ot és a buil.prop-ot módosítani (ábár legtöbbször elegendő a működéshez ez a pici módosítás is)
-
meg ugye nem kell a gombokkal szórakozni
És mennyivel biztonságosabb a gombos megoldás!
Ma, oldalba taszajtott az egyik családtag... másodszor is ment a backup...
Mi történt volna, ha backup-ot szeretnék, de épp a factory reset menüponton állok ekkor???
Na ez ám az életszerűség!
Nem véletlenül van a cwm-nek touch és nem touch változata... -
-
válasz
apeelme #1404 üzenetére
Kérdésedre válaszolván biztosan nem a boot.img-ben van a factory mode.
Köszönöm.
Ma élesben is kipróbáltam az tippemet. Hát tényleg nem ott van. Csak a helyzet az, hogy nem tudományos alapon jutottam erre a következtetésre.
Mivel ZTE V970-es telefonon jutottam eddig, ezért ez itt off.Van két cwm-ből telepíthető rom.
2.3 és 3.1
A 2.3 esetén van factory mode, a 3.1 esetén nincs.Kibontottam mindkét boot.img-t.
Lett belőle kernel és ramdisk rész.
a 3.1 kernelét összepárosítottam (összecsomagoltam) a 2.3 ramdiszkjével.
Azt vártam, hogy lesz factory mode. Nem lett. Ez miat jutottam arra a következtetésre, hogy nem a ramdiszk tartalmazza.
(- - viszont fordtva még nem próbáltam - a 2.3 kernelt a 3.1 rmdiszkjével - -)
Viszont belenézve a telepítő zip szkriptjébe:
a data, a system, a boot, a cache és a logo.bin az, amik telepítéskor változatásra (telepítésre) kerülnek.
Lehet, hogy valahol itt kellene keresni?
És itt megáll az én tudományom.
Jó lenne érteni hozzá, de hát nem értek hozzá...Ja, a blade3-nak is van mtk6577-es 2 kártyás változata. A v889m.
-
válasz
apeelme #1322 üzenetére
Ha neked lehet esni kérdéssel így kora hajnalban kávé környékén:
A factory mode az vajon hol található? (boot.img?) Vagy majd akkor lesz ez aktuális kérdés, ha már szétboncoltad a rendszert?@1353 Dominó85
Nos rájöttem, hogy ez a topik túl kedves nekem ahhoz
Na látod... így kell ezt. -
Persze, rendelhető. Látod a feltételes módot? "het"
El kell fogadnod, hogy G4 még nincs. Hiába ír valaki olyat, hogy persze van. Ha még nem gyártják és nem jelentették be hivatalosan, hogy van, addig nincs. _nincs_ . Ha lesz, akkor úgyis hangos lesz tőle a fórum.
Addig meg legyen a G3 a téma.
-
Olyan, mintha... de szerintem mivel a kapcsolat csak és kizárólag telefonos/emiles, ezért gyanakodnék.
Mindenhova postáz... SG, CN, DHL stb.
Ez is csak olyan jellegű boltnak tűnik, mint a "többi". Neked rendelik jó feláras pénzért, de ugyanezt magad is meg tudod tenni.Másrészről viszont számlával kecsektetnek, illetve az árak is áfa+nyereséggel ellátottak.
Van nekik G3... ez a leggyanúsabb.
Szóval felejtős. -
válasz
#40993792 #787 üzenetére
A slideload ( ./adb sideload <filename>) paranccsot próbáltátok már a CWM-ből?
(Ha jól olvastam, akkor arra jó, hogy a sztgépről adb-n keresztül is lehet feltenni zip-eket, nem kell őket az sd-re felrakni.)
Csak óvatosan, ha valaki kipróbája, mert az xda-n van pár bejegyzés, hogy beakadt, meg elszállt... -
válasz
#40993792 #683 üzenetére
Köszi, ha megpróbálod.
Még egy /proc/dumchar_info fájlt kaphatnék valakitől? Az még sokat segíthetne.
@(#684) andyTM :
Esetleg flashtool-lal megpróbálnád?
(abba már többször belefutottam, hogy csak a gyári recovery-t hajlandó feltenni a mobileuncletools, a cwm-met nem minden esetben) -
"150$ felett válaszd a DHL ,FEDEX vagy EMS szállítási módot, mert a posta val'szeg elhagyja és mág hosszú ideig is tart a szállítás. A dhl/fedex csak 1 akksit hajlandó vinni, tehát ha neked az eredeti csomag 2-t tartalmaz, akkor tedd megjegyzésbe a rendelésnél, hogy a másik akksit postán küldjék. Ha van kérdésed, tedd fel sales@mixeshop.com emil címen"
-
Ezt az állandó témaösszefoglalót hogyan csináltátok?
Ráférne jópár fórumra! Ütős és hasznos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- További aktív témák...
- Samsung galaxy S22
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest